torsdag, april 16, 2009

Sommarväder

Då var denhär dagen också slut, och inget vettigt har jag gjort! Det är nästan pinsamt vad ineffektiv jag är! Listan på saker jag borde göra bara växer, eller snarare tidsmarginalerna krymper. Jag syftar främst på att jag ska ha min första, någonsin, salstenta nu på tisdag! Jag har inte ens läst igenom den första boken än! Jag har ingen aning om vad tentan kommer att handla om. Vi har dels gått igenom tidningens, radions, tv:ns, gratistidningar och lite av internets historia. Alla väldigt intressant i sig, men givetvis massa årtal som man säkert förväntas komma ihåg. Hurra!
Sen har vi också gått igenom lite av press och yttrandefrihetsförordningarna samt när en handling är offentlig eller inte och när den kommit in i rätt tid eller inte.. Betydligt krångligare än man kan tro..

Jag tror jag ska försöka fokusera på de olika mediernas historier. Hittills ser min taktik ut att skriva en egen text, baserad på boken (men utan en massa dumma källanvisningar). Då har jag hört historierna (föreläsningarna) läst texten (boken) och skrivit den. Och om jag berättar den med mina egna ord för stackars Gustav så borde jag kunna lära mig den. Dummare än så kan jag väl inte vara? Jag har ändå ganska bra pluggminne. Det enda jag var nöjd med på nationella svenskatalet, jag kunde min text utantill!
Jag måste verkligen ta i tu med det imorgon, får nog be Gustav gömma undan mina virknålar och garn. För tillfället håller jag på med lite mormors rutor till mitt överkast. Jag verkar äntligen ha fått till lagom masktäthet (heter det så i virkning med?) genom att använda mig av en större virknål. Så jag har några rutor att repa upp och göra om sen har jag massa annat garn också. Allt i lila, blått och grönt. Precis som jag vill ha det!
För tillfället har jag sju helt klara rutor och en som garnet inte riktigt räckte till hela. Sex rutor blir ungefär en meter (x 15 cm) tillsammans. Vår säng är 160 x 200, så det behövs några rutor till, skulle jag tro!

Jag har varit en sväng till skolan idag, vi hade serminarie. Vi presenterade vår Rix Fm Morronzoo och det gick faktiskt jätte bra! Vi fick inte alls mycket kritik/frågor och de vi fick kunde vi svara på! Roligast var när de frågade om Rix fms musikpanel (de som får rösta på vilka låtar som ska spelas), eftersom jag i samband med vårat arbete gick med i panelen kunde jag ge ett mycket korrekt svar där!
Vi opponerade mot en annan grupp också, och det gick också bra, fast att Annamaria höll på röja deras källarbete, trots att det inte riktigt var meningen... I morgon ska jag in till skolan igen, det ska vara frågestund. Då lektionen i onsdags uteblev så har de satt in en ny tid nu. Visserligen har jag inte några direkta frågor, mer än vad man ska läsa på till tentan. Men jag kan nog lära mig ett och annat på de andras frågor.

Det har varit helt underbart väder idag, 10 grader i vår skugga. När Gustav kom och väckte mig för att säga hejdå i morse, så hade han tshirt och shorts så jag fick en riktig sommarkänsla. Han passar väldigt bra i shorts, jag blir alltid så glad när han har shorts. Eller så kanske det bara är för att det alltid är fint väder då. Hur som önskade jag honom lycka till på den praktiska tentan och somnade om.
Jag klev upp vid nio, var på bra humör, så bra att jag tog och diskade upp all disk.. Sen när klockan blev dags gick jag ut i kjol, som slutade ovanför knäna, ett linne och min sommarjacka. Jag tog och invigde ett par av de tokbilliga skorna jag köpte under julen. De var inte de allra skönaste, höll på få skavsår innan dagen var slut.
När jag kom till stationen i Trollhättan stod min somriga pojkvän där och väntade på mig. Han hade försökt ringa, men min mobil fick semester i min byxficka denhär dagen. Ingen skada skedd av det, var bara ett reklamsms och ett från brorsan som inte fick omedelbar uppmärksamhet. Man kanske borde införa mobilfria dagar?
Fast då händer det säkert något som man måste ha telefonen för att lösa.

På kvällen var det fotbollsträning, ganska skönt att få röra lite på sig, även om mitt huvud var lite borta emellanåt Jag fick i alla fall revansch som målvakt. Jag höll nollan och knockade inte sönder min armbåge!
Dessutom tog jag äntligen tjuren vid hornen och berättade för en av tränarna att jag ska jobba hemma under sommaren. Var inte så farligt som jag tänkt mig, men det kändes inte roligt.. Men vad ska jag göra, jag vill ju hem över sommaren sen har jag ett väldigt bra jobb där med. Vore bara dumt att stanna kvar här då.
Vår jakt, eller mest Gustavs, går väl sådär. Hittar någon intressant ibland, men det är oftast något fel eller så har de precis blivit sålda. Tur att det fortfarande är gott om tid. Jag börjar nästan känna mig mer orolig för lägenhet till hösten...

Inga kommentarer: