torsdag, februari 26, 2009

Sova sova sova

Vilken slö dag! Jag har verkligen inte gjort något nyttigt alls i förhållande till tiden. Jag vaknade till när Gustav klev upp (han skulle iväg till skolan), men somnade genast om. Vaknade lite senare då han sa hejdå, sen jag till klockan tolv. Om det inte varit för att var i akut behov av att besöka toaletten så lovar jag att jag somnat om igen.
Men eftersom jag ändå var uppe var det lika bra att få något gjort, så jag bäddade sängen, dammsög i sovrum och kök, tog något som kan liknas vid frukost och satte mig vid datorn i hopp om att få några rader skrivna på tentan. Men den kalla youghurten fick mig att frysa så jag tog min bok och la mig i sängen för att bestämma vilka två kapitel jag ska utgå i från. Det dröjde inte länge innan jag somnade igen!
Vid tre tiden kom Gustav hem och frågade om jag sovit ända tills dess. Då var jag snabb att poentera att jag faktiskt hade dammsugit lite! Sen tog han sin laptop och la sig bredvid mig och pluggade medan jag somnade om. Drömde något om att de tömt kanalen på vatten och jag tillsammans med massa människor gick runt i gegan, jag letade efter min cykel. Som jag fortfarande inte har glömt, jag spanar fortfarande misstänksamt emot alla cykelställ och alla som cyklar förbi mig. De måste tro att jag lider av någon form av någonting inte allt för hälsosamt. Saknad kanske det kallas? Jag och den cykeln har många mil tillsammans och vi har tjänat pengar ihop, alla år jag sålde jultidningarna!
Hur som tyckte Gustav att jag kunde få ta det lugnt idag, mina vader och korsrygg gör fortfarande uppror mot mig. Inte rättvisst när jag tränat så pass mycket att kroppen ska börja protestera!
Men mindre träning kommer det inte bli för den sakens skull, nu har träningsmatcherna dessutom börjat komma igång.
Ikväll var det träning, så där roligt, vi var väldigt få, bara nio stycken idag! Sen avslutade vi med löpning, i "kuvert", vilket inte alls är särskilt roligt. Det är psykiskt jobbigt att behöva vända och sänka farten för att sedan öka igen...

Men imorgon måste jag verkligen komma igång med tentan. Det vore rätt skönt om jag kunde bli klar någon dag tidigare, tisdag ska den in. Fast det är inte så lätt att finna lugn och inspiration till tentan när jag bara funderar över framtiden och oroar mig inför flytten... Det är så mycket som måste lösas kring den, för som det ser ut nu blir det flytt till Sundsvall. Jag struntar i att den journalistutbildningen har sämre rykte, det blir väl lite vad man gör det till, skulle jag tro.
Ska bli skönt att komma hemåt, minskar resetiden hem med minst 10 timmar, det är inte illa. Dessutom hamnar jag i samma stad som Ewwe och Nelly vilket inte är helt fel. Man har väl något form av ansvar som gudmor och bästis?

Inga kommentarer: