fredag, februari 06, 2009

Överby och plugg

Det känns som om jag inte behöver skriva vad jag har gjort idag, avhandla det mest redan igår.
Händelseförlopp stämmer ganska bra med tidigare uppgifter. Vaknade relativt tidigt, före väckaren i alla fall (strax innan nio). Efter att ha tagit det lugnt blev det frukost och en stund vid datorn innan jag tog bussen ner till stan och Gustav cyklade. (Han har inget superresekort och han tyckte att han behövde röra på sig.) Först tog vi och klarade av arbetsförmedlingen. Jag kopierade nya att-fylla-i-lappar, tro det eller ej, men de gamla började ta slut. Sen satte vi och långsamt fyllde i lapparna och kontrollerade flertalet gånger att det var som de skulle. Är minst lilla kryss på fel ställe blir de sura och skickar tillbaka den resterande bit av regnskog jag inte tidigare fått...
Sen hittade jag en ledig snubbe som fick kolla även han en gång och sedan skriva på alla. Så nu hoppas vi att det här bli dödsstöten så jag får ut mina pengar...

Den ena myndigheten efter den andra, polisen stod nu på tur. Efter att hon klickat på datorn och inte hittat min cykel bad jag att få se cyklarna de hade inne. Efter att ha gått igenom en halv labyrint kom vi till ett rum med skylten "Hittegods". Men där fanns inte min kära cykel, jag är rädd att jag såg den för sista gången i december. Fast spaningen går vidare, vore så underbart att få tillbaka den!
Det var inte mycket mer att uträtta, utan vi tog oss bort till Överby. (Jag i buss och Gustav cykelandes på jobbigt oplogad väg.) Har jag nämnt att vi, hör och häpna, fått snö! Det snöade i går och lite idag. Fast givetvis är det plusgrader så mina skor läckte som ett såll...
Fast att jag älskar snö så tycker jag att det är otroligt slöseri på denna härlighet att ha det i städer. Det blir bara skitigt och slaskigt. Jag vill ha fin vit snö och fem minus grader...

Väl i Överby gick vi runt lite överallt, var ju länge sen vi var där. Vad less man kan bli på rea. Alla affärer rear nu, massa procent billigare. Men har de något vettigt eller något i rätt storlek? Självklart inte. De förstör bara det roliga med rea. Nu är det rea året om, det var bättre förr. Då fanns mellandagsrean, sen säsongsrea. Men nu är det rea jämt, enda gångerna man kan göra riktigt fynd är på totala utförsäljningar när affärer upphör... Vilket inte händer särskilt ofta.
Vi hittade i alla fall en (försenad) födelsedagspresent till Elma (Gustavs lillasyster), billiga kulsptespennor och två nya bh:ar till mig.
Det blev lunch på Max eftersom vi fått massa kuponger där. Men till vår besvikelse märkte vi att vi blivit "lurade" när vi tittade på kvittot. Jag skulle få köpa en hamburgare billigare, så jag köpte pommes och dricka till, vilket resulterade i att meny hade blivit billigare. Vad snäll personal de har som påpekar det. Inga bonuspoäng där inte.
Dessutom är det ju så fint skrivet på alla kuponger, "går ej att kombinera med andra erbjudande". Så ska man kunna utnyttja alla måste man äta där flera gånger, suck!

Jag känner mig lite duktig. När vi kom hem läste jag faktiskt i boken! Jag blev så glad att vi bara skulle ha läst ett kapitel (35 sidor) till två föreläsningar Sen när kollade noggrannare, skulle vi ha läst ett kompendium med. Men där går gränsen. Jag valde kursen för att den skulle vara på svenska, glöm att jag läser text på engelska! Jag har nog svårt med alla svenska termer. Någon motta får det allt vara!
Då läser jag hellre i kapp det jag har missat i de andra böckerna...

Nu är det dags att hoppa ner i sängen, så kanske man kommer upp i morgon med. Imorgon är det städ- och tvättdag. Vilket, som vanligt, behövs., Speciellt nu. Då det är hemtenta till veckan (onsdag) måste det vara städat annars kommer jag att vilja göra det i stället. Ingen bra kombination med andra ord.

Inga kommentarer: