torsdag, februari 05, 2009

Semla, träning och Tux olycka

Så var äntligen helgen här! Vi hade bara en föreläsning idag, väldigt skönt, även om det känns lite så där att resa längre tid än man har lektioner... Hellre få allt bortgjort och vara hellediga i stället. Men ledig i helgen är nog det sista jag är. Ytterligare en ny bok som ska läsas och jag har ännu inte hunnit klart med de två första. Somnar ofta mitt i dem, eller börjar tänka på annat så meningarna kan bli helt sajko. Även det ett trötthets tecken..
Men jag har försökt att intala mig att den här boken är mycket bättre och mer spännande än dess föregångar och så här långt har det faktiskt funkat.
Sen imorgon är det återigen dags för den älskade arbetsförmedlingen. Jag får snart spinn, fick tillbaka papprena från försäkringskassan, de var felaktigt i fyllda, igen! Åh, vad irriterande. Verkligen tur att jag inte är i akut behov av pengarna. Men tro om de inte lägger ner mer pengar i porto och utskrifter än det jag faktiskt ska ha.
Hur som ska jag dit och återigen försöka få det rätt.
På tal om pengar, det fungerar i alla fall med csn nu, så jag fick strax över 3 tusen för någon dag sen. Skönt att det löste sig efter bara ett samtal.

Imorgon får även polisen ett besök av en liten Rebecka som saknar sin gamla cykel. Jag ska inte säga något ont om den nya, den är faktiskt riktigt bra. Jag älskar att lamporna sitter fast på cykeln och det känns bra att jag inte har batterier till den främre i alla fall. Tänk på miljön!
Men det faktum att det inte är min gamla älskade merida kvarstår. Jag håller tummarna att den finns där, men hoppet är lågt. Men skam den som ger sig, jag brukar kunna vara riktigt envis och ihärdig bara jag vill.
Jag och Gusav ska även till Överby en sväng i morgon, jag ska försöka plita i hop en önskelista till 20 års dagen. (Snart bara en månad kvar tills jag blir vuxen på riktigt.. Eller ja, vuxen, skulle inte tro det..) På tal om födelsedagar så fyller lillsyrran, Josefin, 16 år idag! Det är när man tänker på syskonens ålder man inser hur gammal man är. Josefin har alltid varit liten i mina ögon, inte så konstigt, hon är inte storväxt och trots allt min lillasyster. Men när jag var 16 år så var jag allt annat än liten kan jag lova. Jag skuttade omkring med garnflätor och en massa knytna armband från diverse kompisar...
Tänk vad tiden går fort...

En annan tid som inte går fort är den tills då man får äta semlor varje tisdag.. Men efter att varje dag mötts av flertalet bilder, reklam och riktiga semlor stod jag inte ut längre. På vägen hem från skolan tog jag buss 21 i stället för 24 och hamnade vid Willys där jag till min glädje hittade hjortonsalt! Köpte massa onyttigt godis med, som jag bortförklarar med tågmellanmål och energikick så jag kanske kan hålla mig vaken och läsa.
När jag kom hem var det bara att sätta igång att baka de efterlängtade semlorna.
Mitt i baket kom Gustav hem efter att ha hackat datorer på skolan och lagade en underbart god lassange. Sen flera timmar senare var det dags för träning, det känns lite motigt att ha träning som börjar halv nio. Speciellt när man ska vara utomhus. Men det var faktiskt en rätt rolig träning, med undantag för att jag fick vara forward. Det är inte riktigt min grej det där med att anfalla och löpa på inlägg... (Blogg-inlägg är mer min grej.)

Sen efter träningen kom Gustav och mötte mig sen hemma fixade jag i ordning varsin semla åt oss. Nu lutar det mot god natt sov gott, efter att ha fått bytt exakt allt (eller ja, inte kuddarna) i sängen efter att Tux omvandlat sin föda till flytande. Säkert bara för att han ville protestera att vi klippte hans klor tidigare idag. Fast han satt duktig still då och åt mandlarna jag mutade honom med...
Ibland blir man bara så less, speciellt för att vår bäddmadrass är väldigt fläckig nu och för att han lyckades pricka mitt vackra överkast. Det är nu blött och hängt på tork, så jag hoppas verkligen att det inte får några men efter olyckan...

Inga kommentarer: