måndag, februari 16, 2009

Jag ser ljuset

Jag tror att jag är klar med tentan nu. Men eftersom jag inte har någon aning om jag uppfattat vad de frågar efter rätt så kan jag inte säkert veta. Men jag ska i alla fall snart ta och skriva ut alla nio a4 och kolla igenom det ytterligare en gång. Jag hoppas så att jag ska klara tentan.
Det vore väldigt skönt speciellt då jag börjat tvivla på i fall det här med högskola och universitet verkligen är något för mig. Det skulle vara skönt att få det motbevisat.
Jag har nyss skrivit klart den sista frågan, har suttit sen tio i morse. Men jag har verkligen inte jobbat effektivt, först så pratade jag med Lena, Gustavs mamma och fick höra att Missan (deras katt) äntligen hittat hem igen efter tio dagar ute i kylan. Sen började jag prata med Adam som satt på föreläsning, sen med syrran och med Rickard en sväng med. Och mitt i allting hoppar Tux upp på mitt skrivbord, tuggar på min tenta, slickar på mitt tangentbord och "skriver" massa. Dessutom satte han sig mitt på mitt kompendium som jag försökte läsa.
I dagens uppgift skulle man refera till kompendiumet, vilket för min del inte var så lätt. Jag har som sagt ingen större lust att läsa på engelska. Speciellt inte då de använder sig av massa ord jag knappt förstår på svenska. Så jag tog och referade till den svenska delen i kompendiumet och till en böckerna istället och hoppas att de inte nollar mig av den anledningen...
Det kan ju faktiskt inte bli värre än att jag måste göra om tentan, även om det skulle vara ett mycket psykiskt nederlag också...
Jag ska snart börja på med middagen så är den kanske klar när Gustav dyker upp. Det skulle han nog uppskatta. Han har varit på två föreläsningar idag och dessutom fyllt på mitt resekort så att jag kan åka till skolan imorgon.
Jag hade lite tur att det gick ut precis nu när det var lite reseuppehåll, så där tjänade jag in några dagar. Inte för att jag vet hur det ser ut till sommaren, men jag har hellre några dagar till övers då än att behöva fylla på och bara utnyttja det halva tiden...
Pengarna från försäkringskassan har också kommit nu, blev runt 3000 kronor så det var inte helt fel. Klart värt att fylla i papprena tre gånger om.
Ikväll är det återigen fotbollsträning som står på schemat, löpträning denna gång. Den underbara kilometern som ska springas fort fem gånger. Kanske inte den roligaste träningskvällen, men helt klart den skönast när den väl är över.
Sen har jag lovat de flesta i familjen att konstruktera en önskelista så det är väl nästan på tiden. Läsa inför morgondagens föreläsning kan också vara en bra idé. Försöka hänga med från början denhär gången då jag har böckerna.

Inga kommentarer: