måndag, februari 09, 2009

Fotbollssöndag

I söndags var det fotboll för hela slanten. Det var min tur att leka kioskpersonal på tipsrundan. Bara idén att ha tipsrunda varje söndag mellan halv tio och tolv är ju en grej för sig. Vem kommer på en sån grej?
Fast ska inte säga att det är en fålig idé, för det kommer runt en 200 personer i alla fall. Mest gamlingar och några barnfamiljer, alla andra vettiga människor ligger väl hemma och sover, tar en lugn morgon och njuter av tillvaron...
Fast jag ska inte klaga, de två gånger jag hittills har varit där har jag fått stått i kassan och räknat. Sluppit grädda våfflor.
Sen när man väl kom hem vid två tiden var magen lite i uppror. Det är nämligen så att man får äta vad man vill, när man vill och hur mycket man vill. Verkligen gott med kexchoklad, glass och mazariner. Man måste ju passa på, fast att det inte är så nyttigt. Men den tanken slog jag bort dels för att det var träning senare på kvällen och dels för att jag inte vill leva ett liv som går ut på att räkna kalorier! Det kan jag börja med om 10 kilo, men fram tills dess ska jag äta gott!
Väl hemma hade Gustav varit duktig och fortsatt på lördagens städning, vilket var väldigt trevligt.
Resten av dagen, fram till träningen försvann bara. Givetvis utan att jag öppnade en enda skolbok... Det är så segt när alla "läxor" bara går ut på att läsa texter. Texter som du antingen tycker passar bättre på ett mediegymnasium eller texter som du behöver ett uråldrigt lexikon för att förstå orden i... Kompendiumet på engelska kommer jag verkligen inte att ge mig in på. Inte i fall det inte blir absolut nödvändigt till den stundande hemtentan.
Det är inte lätt alla gånger..

Fotbollsträningen gick ganska bra, det var rätt mycket spel. Efter träningen var det efter middagen nästan dags att gå och lägga sig igen...

Inga kommentarer: