lördag, februari 14, 2009

Alla Hjärtans Jävladag

Nu blev ju inte rubriken så lyckad då jag inte lyckas hitta det underbara klippet med Magnus Betner då han snackar om alla hjärtans dag. Men allt blir inte alltid som man tänkt sig, så det får vara som det är...

Så var det återigen dags för en av våra högtider som mest är till för att vi ska konsumera. I det här fallet blommor, helst rosor, geléhjärtan och annat med hjärtan.
Men i år hade jag och Gustav bestämt oss för att inte gå i den fällan, utan att göra det till en mysig dag istället. Vi hade redan tre kuvert med diverse hälsning i från mitt hem att öppna så vi fick den spänningen som presenter trots allt tillför.
Dagen började väldigt bra vi vakande av oss själv vid halv tio. Helt perfekt tid att börja dagen. Innan tolv hade vi duschat, ätit frukost, dragit ut och rengjort spisen samt startat upp våra datorer. Mycket viktig punkt det där sista.
Vi hade dessutom öppnat brevet från pappa som innehöll en slant och en uppmaning om att gå och köpa geléhjärtan. Mamma ringde dessutom och tyckte att jag skulle ut och springa en kilometer. Hon får för sig sånt ibland, att jag borde vara mer utomhus och att jag borde träna mer. Utomhus har hon nog rätt i, men jag tycker att det räcker ganska bra med fyra träningar i veckan...
Hur som så ska man göra som föräldrarna säger (efter att ha källkritiskt granskat uppmaningen och undersökt vilka effekter den får), så det blev en promenad bort till Jätten (som ligger nästan där Gustavs gamla lägenhet finns). Det var fint väder så vi fick en väldigt trevlig promenad.
Men där fanns det inte några geléhjärtan, inte den sort som pappa brukar köpa, så vi fick gå vidare. Till sist hamnade vi på Willys och efter en stunds letande så hittade vi åt rätt sorts hjärtan!
Dessutom träffade vi våra grannar och Gustavs klasskompis så vi fick sällskap hem.
Väl hemma tog vi och diskade undan berget som tagit över vår diskbänk. Sen lagade Gustav en otroligt god middag, bandspaghetti med carbonara!
Jag vispade ihop en sockerkaka och trollade lite med knäna så att uppgift 3 på hemtentan blev klar.
Vi öppnade de två resterande kuverten hemifrån, det var två par strumpor från mamma (ett par med nallar det andra med igelkottar) och i det andra var det ett näsduksfodral med hjärtan som min syster sytt.

På kvällen blev det tårta (fd. sockerkaka) och melodifestivalen.
Verkligen tur att det var bättre låtar denhär veckan än förra annars hade vi fått se film i stället. Markoolios låt var en av de bättre, fast den hade nog inte slagit så bra i det stora hela. Men för oss som är uppväxta med Markoolio var det kul att se honom driva totalt med sig själv. Det ska vara Markoolio till att göra något sånt.
Annars har jag inte så mycket att säga om Melodifestivalen, tycker rätt låtar gick vidare och framför allt åkte fel ut. Det känns lite som om det är det viktiga, så länge inte den låt som är mest fel vinner så får man acceptera att de som röstar inte har skärskilt bra smak...

Inga kommentarer: