måndag, februari 23, 2009

För ett mer jämställt samhälle

När man pratar om jämställdhet dras ofta paralleller till "kvinnliga och manliga" lön, arbetsvilkor, uppgifter i hemmen... Listan kan göras lång, men ofta går det ut på att vi tjejer har det betydligt sämre än vad våra manliga motsvarigheter. Jag ska väl varken säga för eller emot här...

Det jag tänkte ta upp är fenomenet shopping! Vilket oftast ses som kvinnligt, i alla fall då man snackar skor och kläder.
Men har ni försökt shoppa med en kille, åt en kille! Om inte, gör det! Det vänder upp och ner på att shopping inte är särskilt svårt. Gå in på vilken större-både-och-kedja, H&M, KappAhl och sök efter killkläder. Oftast måste du ta hissen till övervåningen och sen gå längst bort i lokalen bara för att hitta att de säljer skjortor..
Sist jag köpte kläder fick jag två tröjor för 60 kr (en topp och en lång klänningskofta) det får du knappt ett par strumpor för i fall du ska ha killkläder.
Det är A L D R I G superrea på killkläder, det är nästan aldrig rea överhuvudtaget där. Det finns väldigt många klädaffärer som har enbart tjejkläder, men hur många har enbart killkläder? Och om man mot förmodan hittar någon så heter de "Herrmode", hur kul är det för en tonåring?
Nej, det är dags för kedjorna att inse att faktiskt finns killar utan en halv miljon på banken som också bryr sig om vad de tar på sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker snarare att dammodet har mycket att lära från herrmodet. Ofta har herrkläder betydligt högre kvalitet. Mer miljövänligt ;)

Nordic Rockabilly sa...

Ja du... de enda klädmärkena med ungefär lika mycket tjej och killkläder är ju JC och Carlings, och de är ju oftast svindyra :P