lördag, februari 07, 2009

Ordentlig Städning

Vilken dag! Än sedan jag klev ur sängen till ungefär nu har jag och Gustav städat, medan Tux har motarbetat oss på sitt egna lilla sätt. Till att börja med hade han själv fixat mer tvätt än jag och Gustav tillsammans! Under dagen har han fortlöpande ordnat mer (han kissar ner det han finner lämpligt) så till sist blev det husarest i buren!
Men nu är han på frifot igen och betydligt snällare.
Anledning till att städning har tagit så lång tid idag är för att vi har byggt en till hylla i vår klädkammare. Det blev en tur till Cheapy och sen såg och skruvdragare. Sen har vi bytt plats på en liten korg byrå och tvättkorgen. Det innebar en hel del sorterande och det dra verkligen ut på tiden ner på lusten.
Men nu är det fint i klädkammaren, vilket känns bra då det varit kaos där en längre tid.

På kvällen blev det av tradition melodifestivalen. Det är faktiskt ganska skönt att få sitta och klaga på för korta klänningar, sega låtar, torra skämt och hur det svenska folket röstar. Dessutom har man en anledning att popa popcorn och äta chokladbollar!
Jag fick ingen favorit från kvällens program, jag satt bara och hoppades att "Snälla snälla" inte skulle gå vidare. Fast vad hjälper det när det sitter en "proffsig" jury och tycker till...
Jag fick i alla fall tid att sticka disktrasa. Jag ska vara med i min lillasyster swap (byta bestämd sak med andra) på sysidan. Jag började med en tidigare då jag stickade fiskar med hjälp av aviga och räta, men fantasi har gått på promenad där. Så jag började på en som jag bara rätstickar nu och ska pynta efteråt.

På tal om handarbeten. Kom just på att jag lovade visa vad det var jag och Gustav hade gjort som jag inte ville visa innan förra helgen, Malmö-helgen. Anledningen var att denna hund-tavla/skärbräda/grytunderlägg var en present till kusin Matilda som så länge jag kan minnas älskat hundar. Hon skulle bo i England och ha ett hus fullt med hundar när hon blev stor...

Nu blir det inte så mycket roligare, ska fortsätta sticka på trasan så jag slipper läsa... Fast jag är nästan i kapp med den första boken nu. Kanske borde göra ett ryck ändå?

Inga kommentarer: