lördag, augusti 30, 2008

Shopingdag

Ojoj, jag kommer verkligen inte överens med Stockholm. Jag blir galen över att det är så fullt med folk överallt. Jag menar, ska du gå tvåhundra meter har du säkert gått minst fyrahundra meter innan du nått dit mål. Du måste stanna och svänga runt för andra hela hela tiden. Jag skulle vilja gå en kurs, "Så tar du dig fram i Stockholm".
För att inte tala om hur det är i affärerna, kläderna hänger huller om buller för ingen har tid att städa upp och det är omöjligt att få stå i fred, hela tiden måste någon förbi. Värst är väl det i gamla stan, affärerna är minimala. Skulle det finns säkerhetsbestämmelser för hur många som får vistas i butiken samtidigt skulle var och vart annat ställe behöva anställa en dörrvakt!
Sen att jag verkligen inte kommer överens med tidens mode gör det hela inte bättre. Jag gillar att tröjorna är längre, men all spets och annat tjafs står jag inte ut med. Med andra ord gjordes inga stora investeringar. En längre collagetröja med dragkedja, en scarf, strumpor, nyckelring och en kraftig potatisstamp. Den får förhoppningsvis överleva en stampning av Gustav som hävdat att de flesta är för veka.
Det blev inte mycket mer för de andra heller. Det var väl ingen som var på tokshopinghumör heller, ändå blev det en heldag på stan. I princip från öppning till stängning Sen blev det lite vila och trevlig mat på ett ställe med stolar för Harryssons storlek.
Imorgon är det dags för själva loppet och sen vidare till Trollhättan!

Västerlånggatans hjälte rycker ut

Västerlånggatans egna super hjälte, en (ca) 40 åriga begieklädd man, har återigen gjort en insats för sin älskade gata!
I kväll blev jag ögonvittne till hjältens bragd! Han hade helt själv lyckats stoppa två taxibilar på den smala gatan. Att hans sedan länge kämpat för att få Västerlånggatan bilfri var han inte sen att tala om. Efter att han dividerat mycket bestämt med det stackars taxichafförerna. Vår hjälte blev till och med blivit hotad att få en bil på tårna. Men han var stenhård och hävdade att det var strängt förbjudet att köra på gatan mellan klockan 11 på dagen och 6 på morgonen.
Det hela slutade med, efter att hjälten hotat att dra in sina vapendragare; poliserna, att taxibilarna svängde ner i en annan minst lika trång gränd.
Hjälten kunde sedan gå därifrån nöjd över sig själv samtidigt som han högt och stolt talade om för alla åhörare att han gjort dagens goda gärning.
Men tre bilar var mer än han klarade av, då den kom efter att de andra kört ner i gränden.

Nja, dagens goda gärning var väl snarare att ge oss andra runt omkring ett gott skratt.
Duktig idiot, skulle jag vilja kalla det.

Framme i stockholm

Jag skoja bara, bloggen kommer till viss mån ändå uppdateras.. Det finns tre datorer här som man får använda gratis, men det gäller att de ska vara lediga också..
Resan hit gick som på räls i dubbelbemärkelse. Enda incidenten var att syrrans väska inte tyckte om att ligga på hatthylla utan hoppade ner, nästan i huvudet på de som satt bakom oss. Vi hittade snabbt till vårt vandrarhem som är riktigt fint, vi har ett eget rum med fyra säng, min dator hade alltså utan problem kunnat följa med.. Men nu är det som det är med den saken.
Igår hämtade vi nummerlapparna och fick massa saker i en påse, bland annat en fullstor sojaflaska. Den kommer jag ha mycket användning för, eller inte..
Retsen av dagen spenderade vi i alla miljontals affärer och jag hann få ont i huvudet av allt folk som var överallt. På kvällen gick vi och såg Mamma Mia som var riktigt bra. Vem blir inte glad av gamla goda Abba låtar?

Men nu ska vi iväg och göra stan!

fredag, augusti 29, 2008

Hejdå Sollefteå

Imorgon bitti, så tidigt att jag egentligen borde ligga till sängs för flera timmar sen, ger vi oss av. Jag, mamma och lillasyster. En helg i Stockholm väntar då, en helg som innebär massa shopping (ska försöka att inte göra av med alla pengar...) och tjejmilen.
Som grädde på det hela avslutas resan med tåg till Göteborg, där jag förhoppningsvis träffar kusin Johanna och fikar. Sen går turen vidare mot Trollhättan och viola, jag har flyttat hemifrån.
Sen ungefär en vecka senare kommer förhoppningsvis alla mina lådor och framför allt min dator. Ja, det är sant, den får inte följa med. Känns riktigt hårt. Men vi ska bo på ett vandrarhem och jag är hellre utan datorn en vecka än för alltid..

För er som undrar hur det gick för mig och brorsantimesplitters.. Vi klarade efter många försök och lite irritation den näst sista banan. Ja, vi hade tur och behövde inte göra om alla. Sen kom vi n ä s t a n hela vägen på sista banan. Men klockan hann före oss, både den i spelet och den verkliga. Tröttheten tog över och vi kunde inte koncentrera oss, så vi får bemästra spelet någon annan gång.

Men nu är det dags att sova sista natten i mitt rum. Eller ja, antar att det blir som igår, försöka sova.. Vi hörs efter helgen någon gång så ska jag försöka uppdatera allt som uppdateras bör!

torsdag, augusti 28, 2008

Skogstokig

Jag har de senaste dagarna fått något snurr på att gå ut. Jag vill plocka bär, jag vill plocka svamp och sedan förädla dem.. Jag vet inte vad som har hänt med mig. Jag brukar verkligen inte gå ut i regnet och plocka slemmig svamp. Men det fick jag för mig idag. Måste ha varit något i röksvampen jag åt...
Man ska inte plocka svamp i platskasse så jag tog fram en i papp. Tänkte att den håller nog trots att det regnar. Jag hade inte räknat med att svamp är så pass tungt. Kassen gick följen i tu och det slutade med att jag bar hem svampen i famnen.. Tror jag tog på tok för många soppar, då det var de som vägde.
Vilket kanske var tur då mamma direkt sa åt mig att slänga bort alla skivlingar ganska omgående. Hon var inne på det säkra före det osäkra då det inte finns några soppar som är giftiga. Visst, det var så drygt att försöka hitta vad som var vad i böckerna och sju resor värre på internet...
Så, det får väl bli någon svampstuvning på macka senare ikväll när jag torkat lite.

Sömn

Nu har flytten börjat påverka min sömn. Tankarna går runt i mitt huvud utan att jag tänker på något speciellt. Jag försöker uppmana mig själv att tänka på svart, enbart svart för att rensa huvudet. Men det funkar i max tio sekunder. Men räkna får då, det kanske kunde vara en idé. Det funkar ju i alla filmer, speciellt de tecknade. Allt som går film går ju också i verkligenheten, eller?
Istället för att det fåniga fåret hoppar fram och tillbaka försvinner till sist det vita fåret och ersätts av ett svart. Jag ger ganska snart upp fåridén och börjar räkna tyst ut i tomma luften. Men istället för att ge en lugnare rytm känner jag mig bara fåning och tills sist tar hjärnan över igen. Nu börjar den beskriva min tillvaro i ord. (Tack, jag är absolut inte medveten om att jag ligger i min säng och inte kan sova..) Ungefär, hur kan jag berätta om det jag är med om just nu fast i ord.. Det är inget nytt, utan har hänt mig massa gånger tidigare. Fast inte då jag ska försöka somna! Ett tecken på att jag skriver mycket bara..
Det var nästan svårare att somna i går kväll än det är kvällen innan julafton.
Men till sist somnar jag i alla fall.

Om man tänker efter så är sömn något helt fantastiskt. Du känner inte när du övergår från vaket tillstånd till sömn. När du sover drömmer du, ofta saker man kan relatera till det man upplevt/tänkt de senaste dagarna. Man kan ligga i flera timmar utan att äta, dricka eller gå på toa. Det är verkligen tur att kroppen sköter andningen automatiskt..
Dessutom kan man röra sig och säga saker utan att man är medveten om det. För att inte tala om alla sömngångare, det måste vara riktigt läskigt att gå i sömnen.. Det läskigaste jag varit med om var när min lillasyster sov med öppna ögon. Hon hade en alldeles tom blick..

I morse vaknade jag givetvis tidigt också. Vem hade väntat sig något annat. Men eftersom det regnade ute hade jag ingen aning om vad klockan var. Jag orkade inte kolla upp det heller utan antog att hon var runt nio. Jag kände att jag ändå inte skulle kunna somna om, jag var dessutom hungrig.
Till min stora förvåning upptäcker jag att mamma precis klivit upp. Hon frågar varför jag inte ligger och sover. Ja, det har jag inget riktigt bra svar på, jag brukar vara bra på att sova länge och vara seg upp på morgon.
På sätt och vis var det ändå bra att jag vaknade, jag hann be mamma kopiera mina betyg, kursintyg och omdömen Ser fint ut när man söker jobb med massa papper, eller ja, seriöst ut om inte annat.
Jag går ner för att jag inte kan somna om. Inser ganska snabbt att jag inte har lust att äta något. Däremot får jag till uppgift att tvätta kaninen lite. Sagt och gjort.
Sen går jag ändå upp till sängen och samma procedur som igår kväll upprepas innan jag kan somna.
Nu börjar det bli dags för frukost och sen ta itu med det sista av packningen. Imorgon bär det av här i från!

onsdag, augusti 27, 2008

Tvspel och röksvamp

Kvällen avslutades med tvspel med brorsan. Vi har två banor kvar på timesplitters och nu bara en kväll till på oss.. Hm, håll tummarna!
Framför allt bör tummarna hållas för att det blev korrekt sparat, den allmänt tröttflummiga Petter kan ha stängt av konsollen för snabbt..
Igår, under min blåbärstur hittade en spännande svamp. Så ikväll blev det macka. Röksvampsmacka, det var en riktigt höjdare! Ja, röksvamp går att äta om man plockar dem med de bara är svamp och inte rök. De är lätta att känna igen, små runda beige svampar som gärna växer tillsammans. De är de hårda man ska plocka. De ska vara vita när man delar på dem. Sen är det bara att steka dem och ev. stuva dem. Blir riktigt gott!

Sista och sista och lite mer sista

Sista träning avklarades igår. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Ulaget verkar ha upphört att existera, då det endast var jag och Mickaela (som är 17 år) från ulaget där. Har varit halv konstigt upplägg i år och otydliga besked. Men nu verkar det som om de stackarna som är kvar i ulaget ska få träna med alaget, där de som ändå spelar ulagsmatcherna tränar. Bra och minst sagt på tiden. Inget ont om 93:orna som vi tränar med annars, men det känns inte som om man utväcklas direkt. Men nu är ungefär tio år i Ruif avslutade! Nu väntar, min tredje klubb, Trollhättan fk för min del och det känns riktigt roligt. Var ju där nere och tränade i mars och det var bland det roligaste jag gjort i fotbollsväg!
Papprena är påskrivna och inskickade så jag ska kontakta Lindberg (ja, en av tränarna bär faktiskt också det fina namnet, men eftersom han håller på Modo så är det lugnt) om träningstider. Förhoppningsvis får jag spela någon match med. Vi får väl se.

Idag var det sista arbetsdagen. Blandade känslor där, men i slutändan rätt skönt. Det är ett bra jobb även om det kan vara lite väl lite att göra i bland. Macken är inte så där överdrivet stor, men mysig är den. Som Per sa "Vi får en kaka och sen överger du oss.."
Ungefär så är det också, men Anna sa att vi fick hålla kontakten via sms eller något så jag överger dem inte helt. Tack för en trevlig sommar Anna, Marie, Emma, Per, Markus, Bossa, Patrik och Jocke!

Dock var vägen till jobbet inte riktigt lika rolig.. Jag skulle äntligen se till att bli av med alla färdigskrivna tackkort sen studenten. Sagt och gjort, tog moppen i stället för cykeln, väl medveten om regnet lämnar jag ändå regnkläderna hemma, av okänd anledning. (Jaja, jag kanske är aningen för gammal för att köra moppe. Men jag ser det som ett miljövänligare alternativ till bil.) Det slutade med att det stod ut som om jag duschat med kläderna på när jag kom fram. För en gångs skull var jag glad att vi har arbetskläder. (Okej, det är ganska praktiskt, men lite tråkigt.) Torra och någorlunda varma kläder till frusna mig. Gissa vad första uppgiften blev, jo, att fylla på dricka. Mina redan nedkylda händer jublade.
Det var så illa att kläderna inte hade torkat när jag jobbat klart mina sex timmar. Sen att det regnade på vägen hem gjorde mig inte direkt torrare, konstigt nog. Det blev en varm dusch väl hemma.
Mitt rum börjar bli riktigt tomt nu. Trots att jag tjatat hela sommaren nu vet jag inte om jag riktigt insett att jag ska flytta hemifrån. Allt det här sista får det att kännas så långt borta men samtidigt närvarande. Idag har jag guidat mamma och pappa bland mina lådor och mamma lät ganska optimistisk angående hurvida allt skulle få plats. Speciellt efter att jag talat om att den sista prion låg på en av de större lådorna..

Sommar på Statoil

Ännu en sommar har passerat med allt för lite bad, solande och slappande. Men en hel del pengar har den inbringat. Men idag var det tack och adjö, sitter med ett fint omdömme bredvid mig och massa lustiga minnen på näthinnan.. Kunderna hoppar självklart den listan.

Som han som stod vid automatpumpen. Efter en stund öppnar jag rutan och ropar: "Du står på automat!"
I stället för att inse faktum ropar han "Nej" tillbaka..
Smart, jag borde ju inte ha någon form av koll på vad man tankar vart och verkligen inte hur!

En annan stjärna var kvinnan som stod på "kassa- och automatenpumpen" där den magiska gula knappen regerar. Efter att det har pipigt ett tag ropar jag även till denna att hon ska trycka på den gula knappen. Till svar får jag "Pumpen funkar ju inte." "Jo, om du trycker på den gula knappen så.." Men hon envisas med att det är pumpen som det är fel på. Till sist går en annan kund fram och trycker på knappen åt henne. Därefter börjar hon toktrycka på den gula knappen, otroligt nog att den inte gick sönder!
Hur som får hon till sist sin bensin..

Men mannen förra sommaren tog verkligen priset. Han kommer in, fly förbannad, för han har minsan tryckt på den gula knappen och det kommer ingen bensin. Sara (sommarjobbade också då, hon är året äldre än mig) följer med mannen ut och frågar vänligt om han valt oktan.. Vilket han givetvis inte har. Hans förlägna min gjorde verkligen den dagen. Det är inte många jag-är-man-jag-kan-tanka som vill bli bemästrade av en ung tjej...

En annan skön dam är hon som blev orolig för att någon glömt en liten skål med chips på disken. Ja, det är något nytt vi börjat med, vi säljer chips i små skålar! Nej, inte riktigt, vi är snälla och bjuder på dem...


Det är svårt att komma på allt roligt som har hänt. Men sommarens statoilcitat måste nog även denna sommaren bli "Tryck på den gula knappen", med den eviga bubblaren "Ja, man får bonus på icakortet. Nej, det har varit så i snart sju år..."

(Favorit i repris!) Något annat som går att skratta åt är alla underbara sätt att säga korv i baugett alt. French hotdog. Korv i sovsäck, i rör, i påse, i ficka, runt bröd, sånt bröd man stoppar korven i ofta och gärna kombinerat med massa vulgära gester...

Tack och hej macken!

Adressändring

Lättare sagt än gjort det där med adressändring. Tänkte att det kanske var på tiden att ändra min adress och meddela folk var jag bor. Jag vill ju få massa post!
Så glad i hågen trippar jag in på www.adressandring.se, till och börjar går allt som en dans. Jag har redan lärt mig adressen utantill, helt otroligt med tanke på att jag inte kan mammas mobilnummer, inte heller syrran eller brossan, det är knappt att jag kan Gustavs. Men pappas kan jag dock! (Lantmannav. 14, 461 60 Trollhättan. Whatever, den som vill kommer ju ändå kunna hitta adressen på eniro ect. Kan ju hjälpa mina förföljare lite på traven.. Dock måste man skriva Co Gustav Nilsson om jag ska få någon post...)
Men när det kommer till legitimering går allting i botten. Bankid, helt perfekt, jag som nyligen skaffat internetbank. Tror ni att det vill fungera? Ja, då trodde ni fel i alla fall. Men det där med studentid då. Mitt csnkort är ju fortfarande giltigt. Då går bättre, jag får i alla upp rutan där man ska fylla i kortnummer och lösenord. Givetvis vill inte det fungera heller, så nu sitter jag och väntar på att de ska skicka hem något papper jag ska skriva på. Vad smidigt det blev...
Men nu är det i alla fall gjort.

tisdag, augusti 26, 2008

Pack och Bak

Vad lång dagen blir när man vaknar tidigt! Det gick snabbare än jag trodde att gå igenom lådorna i ladgård'n än jag trodde. Jag hade tydligen inte packat så klantigt som jag utgick ifrån, men åt andra sidan gjorde jag inte så stort ingrepp som först var tänkt.
Jag räknade till åtta lådor, i varierande storlek förstås, men tre som kan räknas som stora.. Sen blir det två till lådor när jag packar ner skrivaren och högtalarna. Utöver det tillkommer två in helt fulla sopsäckar med mina favorit väskor i ena och garn samt tyger i den andra.
Givetvis har jag kläder också, två väskor och en väska skor sen ytterligare en med sportgrejer. Intressant att vet, va?
Sammanfattningsvis en hel del grejer, men har allt ryms på mitt rum borde det väl rymmas i på 52 kvadrat också, frågan är bara om de rymma i bilen..
Eftersom det är min sista dag på macken i morgon så tog jag och bakade en kaka. En tuppakaka med röda vinbär. Kan hända att det blev för mycket bär, men det kompromissa jag upp med att strö extra socker på kakan. Det får ju inte bli för nyttigt inte. Kakan är absolut inte rena kalori- och energibomben i sig.. Mer socker än vetemjöl..
När jag liks var i farten blev det vinbärsmuffins och blåbärsmuffins också. Men det sistnämnda fick jag skit för när syster kom hem. Det var ju hennes blåbär, som hon gett till mamma kvällen innan som bad mig baka. Hur som, hade hon inte alls gett bären till mamma utan hon skulle frysa in dem och ha på mentorsfika. Hurra, jag tror knappast att de bären räcker till hennes klass. Men då det tydligen var så viktigt för henne gick jag upp i skogen och plockade nya bär.
Nog för att det är ganska rofullt att plocka bär, men det är inte bekvämt för ryggen, stackars de utländska bärplockarna som försörjer sig på det!
Fingrarna blev inte speciellt vackra de heller, undra vad Statoils hygienchef skulle säga om det. Han/Hon skulle nog förespråka plats handskar!
Röd vinbärsmuffinsarna blev riktigt häftiga, rosa med knallröda fläckar. Enbart naturliga färgämnen.. Denna gång, annars är det rätt skoj att bland karamellfärg i både det ena och det andra.
Och nej, jag tänker inte lägga upp någon bild på hur duktig jag varit och bakat, antar att det är fler än jag som börjar bli less alla miljontals bilder på mat och bak som folk envisas att stoltsera med.
Nu är det snart dags för min sista träning i Ruif, fast jag är väl redan borträknat där. Har inte kunnat gå på träningar på ett tag nu, krockat med arbetstiderna sen har jag ju varit på läger också. Är väl bara hoppas att Julia har rätt när hon säger att jag har en bra grundkondition. Annars får jag köra på min envishet, funkar det med..

Trött tisdagmorgon

Näst sista lediga dag innan jag drar iväg!
Listan på saker att göra borde vara sju mil lång. Men jag tror inte att den är det, eller så är det bara det att jag är på tok för trött för att komma på allting.. När jag inte behöver gå upp vaknar jag tidigt och kan inte somna om. Men när jag ska jobba är jag väldigt trött oavsett när jag vaknar. Visst är det typiskt?

Men idag ska det sista packas, sen hade jag tänkt försöka få lite ordning ute i ladgår'n så jag kan gå igenom alla lådor och strukturera upp det hela lite grann. Måste göra någon form av prioritering Jag har svårt att tro att allting kommer rymmas, även om pyt (ford galaxy) är stor. Jag har som sagt en hel del som ska med.. Som tur är så är det inte bara "saker" utan det är ju lite hushållsmaskiner och sånt. De som jag fick när jag tog studenten.
På tal om studenten, äntligen har tackkorten kommit, så jag måste ta och fixa det sista där innan mamma för sputnick. Men det är snabbt gjort, bara jag kan hitta pennor jag skrivit med tidigare. Har nog råkat packa ner dem..
I övrigt ska jag försöka ta hand om Skuttunge lite. Jag har börjat träna henne att komma igång och hoppa igen. Hon kan, fast hon är lite svagare i en bakfoten, så man får stötta upp henne lite så går det..
Idag kommer även lön för augusti. Det är jätte skönt att man får lön för den månad man jobbat samma månad. Sen är det bara en dag kvar på Statoil, får väl ta och baka någon kaka idag och ta med mig..

måndag, augusti 25, 2008

Man kan lära hundar sitta

Men tydligen klarar inte vissa män och pojkspolingar av denna ädla konst! Det är riktigt riktigt svårt, eller hur.. Men något som är änne svårare är att pricka rätt! Jag kan inte för mitt liv förstå varför man envisas att stå upp på en toalett, så jobbigt att sätta sig är det inte. Det blir så mycket trevligare för oss andra! Framför allt för oss som behöver städa upp efter er.
Visst kan man vara lite avis när killarna bara kan ställa sig i buske eller mot ett träd för att lätta på trycket. Då är det helt okej att vara "manlig". Ja, att stå upp och kissa måste helt klart ses som manligt. Men vad sitter det i när man måste spela extra manlig inför sig själv! Jag menar ett stängt rum, ingen annan ser vad du gör! Oj, sa jag för mycket nu, kanske.. Man kan fortfarande i viss mån höra vad du gör...

För att inte tala om hur sunkiga alla vackert anpassade toalettmattor egentligen är. Jag skulle vilja se den som frivilligt rör en sådan! Jag vill inte veta vilken färg vattnet skulle bli om man la den i blöt!

Sista veckan

Nu är det nära, riktigt nära. Nu har jag slutat räkna veckor och gått in på dagar, nästan timmar.. Om en vecka kommer jag vakna upp bredvid Gustav i vårt gemensamma sovrum i mitt nya hem! Trots att ältat det om och om igen, känns tanken ändå ganska främmande. Jag har aldrig i mitt liv flyttat. Jag har inte varit bort hemifrån längre än tre veckor i sträck. Kommer jag kunna förstå att det är i Trollhättan jag ska bo ett år framåt och att Sollefteå inte längre är mitt enda hem? Det vet jag inte, inte än. Antar att det kommer kännas som att fara och hälsa på Gustav till att börja med. Men ja, vi får väl se.
Har försökt söka lite mer jobb nu på morgonen, men man blir ju snurrig av allt som ska kryssas i och allt som ska beskrivas. Som bara det, vad har jag för befattning på Statoil... Hm, jag står i kassan, alltså kassabiträde, jag är ute på lagret, alltså lagerarbetare. Jag fyller på i butiken, jag hjälper kunder med tankning och vägbeskrivningar, jag serverar korv och hamburgare.. Finns det något bra samlingsord för allt det där?
Nu ska jag snart iväg till näst sista dagen på macken. Sen ska jag packa ihop ännu mer. Det blir en rolig låda den sista nu.. Allt jag inte packat ner tidigare hamnar nu huller om buller i denhär. Sakerna som finns kvar på mitt rum går snart att räkna på fingrarna! Det börjar bli tomt. Men det är väl bara som det ska..
Snart ger jag mig ut i den stora världen.

söndag, augusti 24, 2008

Statoils personalhygien

Hurra! Nu har Statoil lagt sig i den personliga hygienen. Men i stället för att bli stött finner jag det mer komiskt..
Speciellt den punkten som säger att man ska tvätta händerna efter varje toalettbesök.. Det är något som jag hoppas inte bara gäller oss i personalen utan alla människor överallt och jämt. Fast ibland att bedöma på mängden papper i papperskorgen verkar det inte så..
Men det dummaste som stod på listan måste ändå vara att man ska tvätta händer mellan varje kund och varje gång man rör i något så smutsigt som sedlar eller dörrhandtag.. Hur ska jag då kunna stänga dörren till toaletten om jag inte får röra handtaget! Hur hade de tänkt att man ska tvätta händerna mellan varje kund ska kunna funka i praktiken. "Ursäkta mig en halv minut, jag måste bara tvätta händerna.." Kunderna skulle ju bli vansiniga. För att inte tala om hur torra mina händer skulle bli. Men då har Statoils överhuvud den perfekta lösning på det! Engångshandskar, som ska bytas minst var tjugo minut.. Hooh, då blir man som påsmannen i Kramfors!
Jag tror att Statoil verkligen vill ta kål på deras anställdas händer.. Jag kan inte för mitt liv tro att händerna skulle må bra av att vara instängd i platshandskar eller tvättas var femte minut. Har ni någon aning om hur torr händerna blir ändå.. Hudflikar i maten kanske inte är lika farligt som nagellack. För nagellack får vi inte använda, det flagnar så lätt.. Sen ska vi ha kortklippta och rena naglar.. Tro mig, det är skvatt omöjligt att ha naglar som går utanför fingerspetsarna. Jag lyckades få något så när långa naglar på scoutlägret, men nu, en vecka senare har de gett upp. Börjat dela på sig, gå av ect..
Men skratta och le, jag har bara två dagar kvar!

Söndag morgon

Sista helgdagen på jobbet. Om en vecka är jag i Stockholm och senare under dagen går mitt tåg till Trollhättan!
Jag har nu bara tre dagar kvar på jobbet. Känns riktigt skönt! Sen gäller det bara att hitta ett nytt ställe att kalla jobb medan mailen rasar in, "tjänsten tillsatt av annan".
Jag har bara en träning kvar, som jag har möjlighet att gå på. Känns inte så lönt att gå på träningen när den börjat en timme innan jag slutat. Ta mig dit, byta om och värma upp på en halv timme känns lite väl optimistiskt..
Känns inte så kul att det inte blivit så mycket träning nu när tjejmilen närmar sig. Jag ska dessutom springa på tidtagning. Jaja, jag har sprungit på vilja fler än en gång så..
Då känns det värre att Ewwe inte följer med. Men det vore ju ganska olyckligt om mitt gudbarn föddas nere i Stockholm på en grusväg...

Igår kväll åkte jätte lådan ut i ladgår'n den med. Men tung och otymplig blev den. Den fick åka skottkärra, hoppas Gustav orkar bära den... Jag har börjat oroa mig för om allting verkligen får plats i bilen, om inte, vad ska man välja bort då!
Något som gör mig ännu mer orolig är Skuttunge.. Hon verkar ha blivit halvlam på en sidan och skuttar inte. När hon förflyttar sig så blir det i cirklar.. Stackars lilla söta Skuttunge!
Fast när jag tar ut henne kan hon röra på sig lite mer, bättre underlag här. Hon äter inte så mycket heller. Fröna har hon skippat totalt, men maskros blad och annat gott utifrån går ner..
Hoppas verkligen att hon blir bättre innan jag åker, känns nog hemskt att lämna henne ändå. Men hur mycket jag tjatar vill ingen att jag ska ta med henne.. Jobbigt att hon ska vara så populär.
Antar att jag får klara mig utan husdjur och underbara Skuttunge.

lördag, augusti 23, 2008

Hösten är vacker

En bild säger mer än tusen ord... Vad säger då inte tio bilder?

Rapakalja

Du får bilden till hjälp. Vad har jag gjort idag?
Inte så svårt kanske. Jobbat och inte så mycket mer. Jag har även smakat den andra Fanta smaken. Jag kan på en gång säga att som jag anat var den röda godare. Men smaken är väl som baken antar jag.
Denhär smakade ganska mycket persika och var därför också "tjockare" i smaken. Den var ganska syrlig och innehåller förutom fibrer och vitaminer (och massa färgämnen och annan skit) jucie från apelsin, äpple, druvor, citron och persika.
Anledningen till att göra något så idiotiskt som att köpa dricka på en mack gjorde jag bara för att jag var för lat för att hitta på någon middag (resten av familjen är i Gävle för att fira Mats (vår ingifta morbror) 40 års dag). Statoil har ju ett rent idiotiskt erbjudande just nu. Kokt eller grillad korv i baguetteoch dricka (valfri Fanta, Coca Cola eller Sprite) för 20 kr. En korv i baguettekostar utan drickan 24 och dricka inkl pant kostar 17 (som meny blir det dock 35 kr). Eller om du vill ha plu koderna kan jag rabbla dem med.. 402 för grillad i baguette, 405 för kokt i baguetteoch 1600 för drickan.. (Och, ja korvi baugett är samma som "Fransk", French Hotdog, Korv i sovsäck / ficka / påse / fodral / runt bröd med hål i och samma som alla stötande gester kunderna hittar på. Kärt barn har många namn, eller hur?)
Ja, jag har blivit arbetsskadad. När jag firade nyår frågade jag Gustav helt seriöst varför han inte grillat på brödet när han hämtade en korv till mig...
Idag fyllde dessutom chefen, eller ja chefens mamma år. Vet inte riktigt hur de räknar vem som är chef. Hur som åkte jag ner lite tidigare och hann köpa en krukblomma från mig och Emma (den andra unga sommarjobbaren). Jag hade tur nog att hon var på jobbet, dock inte för att jobba utan för att hämta kakor (det ryktades om ett riktigt kakkalas), precis när jag kom. Jag hann precis skriva och stoppa ner kortet i kuvertet innan hon kom in i fikarummet. Helt perfekt. Hon blev väldigt glad att vi hade kommit i håg hennes 60 års dag!
Skuttunge verkar också lite piggare idag, hon var riktigt loj igår. Men hon blev bättre efter att hon fick komma upp på mitt rum och ha lite sällskap. För ovanlighetens skull tyckte hon det var jätte mysigt att sitta i knät också..
Hon fick följa med mig ut en stund efter jobbet också. Hösten bjuder på så vackra färger förtillfället så jag blev bara tvungen att föreviga dem med min kamera. Kanske lägger upp någon bild här, när jag har bearbetat dem lite.
Men nu ska jag nog ta och packa lite mer och bära ut lådorna så jag kan damsuga rummet. Har varit så stökigt med all packning så det har inte blivit av på ett tag nu..

fredag, augusti 22, 2008

Hösten är här

Det är inget tvivel längre.. Mamma har börjat jobba (hon är lärare), pappa tränar skytte och tjafsar med diverse papper inför älgjakten, Josefin har börjat skolan, Petters lovdagar är räknade och Gustav har flyttat tillbaka till Trollhättan. Mina flyttlådor växer i antal ute i ladgår'n i samma takt som mitt rum blir allt tommare. Vinbären tynger buskarnas grenar, körsbärsträden är överfulla med bär. Mitt äppelträd har lyckats med tre små äpplen. Jag hittade till och med ett stackars lönträd vars lövs färger stod i brand!
Vädret har också slagit om till höst, ingen värmande sol och massa blöta. Mitt tält har inte hunnit torka så jag fick hänga upp det inomhus. Än så länge känns det inte så konstigt att inte ha någon skola att gå till. Men det kommer nog det med. Jag har gjort ytterligare ett litet ryck med jobbsökandet, har registretat mig en ytterligare en sida. Vore enklare om alla bara använde en och samma sida, men inte då.. Vem har sagt att något ska vara enkelt. Men det är väl snällt att de sysselsätter de som är arbetslösa, nackdelen är väl att jag inte är arbetslös och inte heller sysslolös.

torsdag, augusti 21, 2008

En dag närmare...

Nu börjar även denna dag lida mot sitt slut. Vilket innebär några timmar mindre tills jag flytar! Börjar inse att tiden faktiskt rör sig framåt, sakta med säkert..
I morse försökte jag få någon ordning på mitt rum, det blir stökigt av att packa. Jag borde bära ut de lådor som jag redan packat. Sen måste jag ta mig tid och sy på jeanstyget på den sista stolen också. De blir faktiskt helt okej, snyggare än orange i alla fall. Sen var det dags att jobba, hade tur och fick ta bilen då pappa bara jobbade halvdag. Vädret har inte varit så jätte roligt idag, så det var skönt. Det var minst sagt lugnt på jobbet, tråkigt lugnt. Jag tror semestern har tagit slut. Alla norrmän och husvagnstokar är som bortblåsta. Tur att de kinesiska bärplockarna är kvar (Har de flytt os?). Jag har svårt att inte tycka synd om dem, kan det verkligen löna sig?
Men även den här arbetsdagen tog slut, även trots att de sex timmarna kändes väldigt långa. Snart kommer lönen som lite uppmuntran, den är minst sagt välkommen att bli spenderar i vårt boende..
Jag passade också på att få med mig lite lådor hem, en av alla fördelar med mitt jobb!
Fast när jag kom hem strax över sju blev det inget mer packande, utan bärplockande! Svartvinbärsbuskarna som jag och Gustav klippte ner och lyfte upp från marken har verkligen visat sin tacksamhet. Det är mer bär i år än tidigare år. Lite roligt är att de äldsta och minsta buskarna är de som ger mest med bär. Deras grenar ligger på marken för att grenarna är så tunga! Tur att de inte är så höga att grenarna går av! Jag plockade bär tills ryggen värkte, det blev massa bär som med mammas hjälp blir god saft!
Förhoppningsvis får jag väl med någon flaska saft i flytten..
Förlåt att jag bara tjatar om flytten, men det är första gången jag flyttar så jag tänker fortsätta älta. Så det så!

Mer bilder



























Fick bilder av Gustav på lägenheten. Har jag sagt att jag längtar?

onsdag, augusti 20, 2008

Om jag blundar riktigt hårt...

Nu har Gustav flyttat in i vår lägenhet, han säger att den var större än han trodde! Jag vill också vara där, jag vill också packa ihop lådor och bära möbler. De 11 dagar som är kvar av augusti känns som en hel evighet till augusti är slut. Längsta månaden i mitt liv, till och med längre än vad december är för en 8 åring! Jag är rastlös och känns som om jag inte har något att göra, samtidigt som att-göra-listan snart kommer försöka slå knut på sig själv..
Jag vill iväg nu. Jag vill inte jobba längre. Jag vill inte sova i min säng, jag vill inte, jag vill inte... Låt augusti ta slut, låt mig få komma till Trollhättan nu!

Lite uppmuntran är det i alla fall att höra Gustav berätta om den, om jag blundar riktigt hårt och anstränger mig så är det nästan, nästan som om jag också var där.. Jag vet exakt hur den ser ut och var allting ska stå. Eller ja, jag tror mig veta. Jag har verkligen byggt upp förväntningar för den stackars lägenheten. Hoppas bara att mina drömmar inte bli krossade när det väl är dags att ta steget in i min nya boning..
Fast det har jag svårt att tro, i mina öron låter den helt underbar. Hoppas Gustav tar bilder på den och skickar snart. Fem bilder är lite lite att sitta och drömma om dagarna i ända..


Men packandet har det i alla fall gått framåt, min garderob är så gott som tom nu. Det blev två stora sportbags och en pappkasse full med kläder. Jag fick även ihop en hel väska med skor också, ytterligare en väska när jag fick för mig att packa ihop alla träningskläder, skor och diverse bollar. Vilken tur att vi har en klädkammare som jag får ha mina kläder i.
En stor låda har jag också lyckas fylla med allt möjligt. Det är lite jobbigt, jag har ingen riktigt ordning på vad som är packat var, dessutom är det ingen logisk ordning vad som är var. Men det blir väl så när man packar eftersom och inte allt på en gång. Jag och Gustav kommer antagligen få ångra min packning, men det är inget jag tänker göra om nu.


Grattis till Mate som kom in på (någon) lärarutbildning i Umeå!

En domarjävel mindre

En av de jobbiga saker med att flytta är att bryta upp från allt man gjort på med på hemmaplan. Som att döma fotboll, det är en av sakerna jag mer eller mindre tvingas sluta med..
Min domarkarriär tog slut idag, för exakt en timme sen, derbymatch mellan Ruif och Ruif. Jag behöver kanske inte säga att Ruif vann? Närmare bestämt vann Ruif Röd i sina blå tröjor över Ruif Blå som spelade i röda tröjor. En aning förvirrande, svar ja!
Men det blir så när alla vill hålla på med fotboll, jag tycker nästan synd om de som inte håller på fotboll i den åldern (6-11). Kan inte vara särskilt kul när alla snackar om matcher osv..
Hur som så gick det väl sådär, är inte 100 procentigt nöjd med min insats. Det är ganska svårt att döma rätt i närkamp där båda användar armarna till hjälp..
Men nu är ett tre årigt uppdrag till ända..

Trögstartad

Vad jobbigt det är att vara mertroatisk.. Det fina vädret försvann tillsammans med min packentusiasm! Det känns bara jobbigt att packa nu, speciellt då man vet att man måste. Det blir så stökigt när jag river fram allting och lådan blir jätte tung.
Men jag har i alla fall så gott som tömt i garderob och byrå nu. Hurra, nu har jag fem ombyten framme. Eller riktigt så illa är det faktiskt inte, men det känns så.
Det som gör att dagen känns ännu tyngre är att jag har domarmatch idag och ska laga middag med.
Suck.. Ge mig mitt leende åter!

Packdag

Fin dag, men kanske inte som man vill packa på... Soligt och fint ute, borde nästan bada eller något dylikt.. Men då det i princip är den enda dagen jag är ledig (om man räknar bort att jag ska döma ikväll) så måste jag få något gjort nu. Det står redan flera lådor ute i ladugården och väntar på flytten, men det finns fortfarande massa kvar på mitt rum, sånt som jag ansett vara för nödvändigt för att packa ner på en gång..
Det är ju faktiskt inte så länge kvar till jag flyttar nu.. Vad härligt!
Gustav kom precis från lägenheten och beskriver den som ljus och fin! Åh, vad jag också vill vara där! Alla har redan flyttat och här sitter jag..
I min mail kommer massa "tjänsten tillsatt av annan- mail". Den där annan måste ha väldigt många jobb att välja på nu. Jag borde göra ett till ryck och söka lite på internet, men jag ids inte. Dessutom kan jag göra det på kvällen, nu ska det packas!

Ett fint farväl

Jag fick en trevlig kväll i Kramfors med Gustav idag. Vi började med att lämna Gustavs packning i Linnéas (hans storasyster) lägenhet. Därefter gick vi till skolan, jag lyckades hitta en medielärare som jag kände igen, Micke, det har nämnligen börjat två nya lärare. Det tror jag är nyttigt för utbildningen, det är (nästan) alltid bra med nytt blod...
Micke hjälpte mig hitta två av mina tre apuomdömmen. Det blev de två jag helst ville ha i alla fall, det som Charlotte skrivit och det från Zebra reklambyrå. Det var bra omdömmen om min självständighet och lätthet att lära, något jag utan att skämmas och skryta kan ha med i mitt cv. Det är inte så lätt att skriva cv och hitta något som kan vara så när vettigt, men utomstående kommentarer är alltid bra..

Sen gav vi oss av till Be young där jag hade presentkort på en halvtimmes massagestol. Det var minst sagt en underlig upplevelse, speciellt när den hittade min rumpa... Gustav blev även han erbjuden att sitta i en massagestol, men han föredrog den vanliga trästolen. Men det verkade inte gå någon nöd på honom, jag gjorde nog en hel del roliga miner som förgyllde hans stund.
Efteråt hade jag ont i vaderna som den klämt ganska bra, men annars ingen märkbar skillnad.

Därefter gick vi på bhjakt, men som kom att sluta i ett par svarta leggings och ett par jeans i stället. Ett av mina gamla par jeans gick sönder och fick nytt jobb som shorts, eller ja, hotpants blev det rättare sagt.
Vi hann även med en sväng på dollarstore, där vi tittade på husgeråd, väldigt trevligt även om vi inte inhandlade något.
Sen var det dags för den efterlängtande middagen. Det blev jakten och kebabpizza och chickbits. Till min glädje visade de bollibompa istället för någon os-sändning. Visst, jag gillar sport, men då helst att utöva den. Det kan bli lite väl mycket då det är det enda som står i tidningen, det enda de säger på radio och enbart det som visas på tv…
Hur som blev det en väldigt lyckat farväl.
Tjugo i nio gick Gustavs buss mot Sundsvall och tåget till Trollhättan och jag fick vänta ytterligare en timme på min buss, men det var det värt.
Om två veckor får vi vara tillsammans igen och då i vår gemensamma lägenhet!

tisdag, augusti 19, 2008

Fanta B'good

(Ska jag äntligen få lyckas med mitt inlägg nu?! Blir fjärde försökte så hoppas, hoppas.. Tur att jag inte druckit upp all dricka.)
Det är inte svårt att förstå att Fanta hoppar på den nya trenden med nyttigare mat. De har nu blandat ner fibrer, vitaminer och fruktjuice i läsken. Sockret har bytts ut med fruktos (fruktsocker). Jag fick en impuls av nyfikenhet samt hunger och köpte en French hotdog med dricka idag. Att valet föll på den röda dricka var inte särskilt förvånade, röd mat smakar bra… Vilken den också gjorde, den påminde mycket om Fanta Exotiska bär. Men den hade en tydlig eftersmak som ”originalet” saknar. En eftersmak som kanske är fibrer? En aning surare var den också.
Men frågan kvarstår fortfarande om den verkligen är nyttig. Fibrer anses vara nyttigt, men med det inte sagt att allt som innehåller fibrer också är nyttigt. Jag skulle inte påstå att den är speciellt nyttig, att den möjligtvis är nyttigare än läsk, men fortfarande inte nyttig. Men det är inte lätt att veta vad som egentligen är nyttigt, det kommer hela tiden nya rön och företagen gör allt för att just deras produkt ska ses som extra hälsosam. Dessutom sägs det ju att det är väldigt mycket socker i vanlig juice så att den inte heller är speciellt hälsosamt.
Det är i alla fall bra att de lyckats behålla smaken, vilket apotekarna inte har gjort. Glad i hågen köpte jag min favorit läsk, Hallon soda, konstaterade att de gjort flaskan mindre och lagt till lite andra bär i den. Visst, säkert ingen smakskillnad.. Jo, tjena. Den var verkligen inte god. Jag måste nu hitta en ny favorit dricka…

Men seriöst?!

Nu får det vara nog! Jag började skriva på ett inlägg vid två tiden, men det försvann, trots att jag sparade det. Nu ikväll har jag gjort två nya försök, men nu får det vara nog. Skriver i word för att kunna kopiera in texten utan att den försvinner.Det är minst sagt irriterande!Men skam den som ger sig. Mitt inlägg ska publiceras!

måndag, augusti 18, 2008

14 dagar

Jag kan knappt fatta att det är sant, om två veckor börjar jag mitt liv i Trollhättan!
Tro att jag längtar! Rickard flyttar idag, hoppas det gått bra för honom. I morgon ger sig Gustav av till Trollhättan. Emmamma flyttar snart in på Hola. Bara jag som kommer iväg senare.. Men jag måste jobba, det kommer jag inte få ångra. Har en lång fin inhandlingslista till lägenheten, överst står dubbelsäng, skrivbord och hyllor. Gustav planerar tv också, eller hur man på annat sätt ska kunde se på tv.. Jag lämnar det åt honom, då har han det gör och dessutom är det hans område. Själv håller jag mig till husdjursplaner. Hoppas verkligen att det går att göra undantag, men jag ska väl inte hoppas på för mycket. Snart är det däremot dags att skicka in övergångspapprena för fotbollen. Påskrivna och klara. Men det hade varit roligare att komma i Trollhättan Fk om jag varit i bättre form. Fast det får väl gå ändå..
På jobbsidan börjar det också se ljust ut. Idag ringde telefon försäljningsföretaget för tredje gången. Jag fick än en gång påminna dem om att jag fortfarande var kvar i Sollefteå och inte kunde komma på någon gruppintervju imorgon..
De lovade att höra av sig senare och antecknade än en gång att jag inte är tillgänglig än.
Framtiden ser ljus ut, måtte bara tiden går snabbt nu!

söndag, augusti 17, 2008

Boomerang 2008

Nu ska jag inte göra samma misstag som efter Egyptenresan och studenten.. Jag skriver direkt och kommer med bilderna sen!

Det är söndagmorgon och det är dags att åka från Lugnvik till Gnarp där resten av familjen befinner sig. Resan dit går bra, fast jag blir lite trött och less på motorväg.
På vägen ner till Ellan kör pappa. Det går bra att hitta ända tills vi ska av motorvägen. Vi kör fel en bit, sen tar jag kartan i egna händer. Kan inte säga att det blev mycket bättre. Men vi hittade en väldigt fin berg- och dalbana väg! Det var mysig, fast hade nog varit trevligare att cykla än att åka bil. Kul hade vi i alla fall och fram i lagom tid kom vi.
Som traditionen säger började det regna på oss när vi stod och väntade på båten. Kul nog träffade jag Kiwi (Kristoffer), Aho (Markus) och Hs (Johan) i kön!
Det hade slutat regna när det blev dags att hoppa upp på båten. Jag fick hjälpa till att kasta på packningen på båten. Jag tror Petters väska hade en skyddsängel då, den håll på få sig ett dopp.
Båtresan gick bra, fast liten kall. Men vill man vara norrlänning utan tjocktröja så blir det lätt så..

Vi kom fram ganska sent och missade allt vad mat heter. Jag hann knappt slå upp mitt tält innan det var dags att ge sig av till invigningen. Glad i hågen med känslan av att det inte kunde bli en sämre invigning än Jiingis ger vi oss av. Men usch vad besvikna vi blir! Massa tekniskt krångel och det blir upprepningar på de mest värdelösa inslag.
För att inte lägrets start ska bli värdelöst reser vi oss i protest och går därifrån. Vi fick senare veta att vi inte missat speciellt mycket.
Den kvällen blev det inte så mycket mer gjort, gick runt lite med Ann, Kiwi och Ellie. Vi läste lite grann om vilka aktiviteter som fanns och började planera lite vilka vi skulle göra.
Sen var det dags för första natten i mitt nya tält!

Måndagen började med regn men som lyckligtvis övergick i sol framåt dagen. Eftersom jag bara hade ett livlinekast bort till Ann, Kiwi och Ellies by gick jag dit ganska omgående. Vi fortsatte vår planering. Vi kom fram till att vi skulle på silversmide samma dag. Vilket minst sagt var tur. Ännu mer tur var att Kiwi sprang i förväg och fick tag i biljetter till oss. Vi fick utifrån en silvertråd (eller den manliga titanen för Kiwi) göra våra egna länkar och sedan sätta ihop dem till ett vackert armband.
Då jag säger att vi hade tur menar jag på att det var en av de mest populära aktiviterna och att vi inte skulle ha orkat köa flera timmar för biljetter senare.
Sen spelade vi lite spel och hade trevligt.
Jag gjorde ett försök på att "dunka dunken". Först fick man klättra upp ungefär 7 meter och sen slänga sig iväg mot en dunk som sätt långt bort och högre upp. Självklart hade man sele och livlina på sig. Kul var det i alla fall!

På tisdagen gick vi till respekttältet och spelade respektspelet. Det blev en hel del intressanta disskutioner som vi var ganska överens i.
Vi hann även med backklättring. Jag lyckades med 14 backar innan tornet välte. Kul var det!
Sen kände vi att vi började bli lite smutsiga och inte luktade rosor längre, så efter en krånglig skogstur hittade vi till hoppklipporna. Vattnet var kallt och kändes allt annat än rent. Ön är gjorde för läger, så flera tiotustal tvättar sig vattnet varje sommar och båtar kör fram och tillbaka dagligen. Jag vill inte veta vad som finns i vattnet! Tänk bara på allt fiskkiss... ;)
Hur som luktade vi i alla fall lite bättre och det var kul att hoppa.

De våldtog allt vad lägerbål heter!
När man är runt 1700 pers. på en ö tycker man att de hade kunnat hitta 4 stycken som kunde sjunga. Nej då, två tjejer och två killar med gitarr utan att melodi. Jag menar, man kan inte sjunga "Bang-A-Boomerang" i samma ton som "Jag ljuger så bra". Eller, jo, det gick tydligen, men utan succé! Sen att de fattade vinken från publiken så sent var också ett under! När man efter varje sång börjar sjunga på en "vanlig lägerbålslåt", som tex. trampa på gasen, betyder det kanske någoting. Efter ett tag kom hur som idioten på att vi var en barnslig publik som hellre sjöng "miniorsånger" än "seniorsånger". Men då var känslan redan förstörd så vi gick.
På ett lägerbål ska alla kunna sjunga med, och det ska vara gemenskap!

Onsdagen var planerad som en riktig tjejdag, då det var Kiwis slavdag. Vi skulle börja dagen med spa och sedan pyssla med pärlor. Men trots att vi klev upp tidigt fick vi inte tag i biljetter till något av passen. I stället blev det zonterapi. Jag fick lite svårt att tro på hennes gidder om att banka in energi och kroppens energiflöde. Zonterapi sitter nog lite psykiskt också, men alternativa behandlingsmetoder är rätt intressant. Hur som var det skönt med fotmassage. Jag och Ann kom dessutom med i Lägertidningen för detta också.
Senare gick vi på squaredance. Var kanske inte det roligaste jag gjort, linedance är mycket mycket roligare. Det mest komiska var i alla fall han som höll i det hela. Om de inte bytte ton under lägerbålet så var det ingenting emot denna man! Han sjöng i samma ton som han pratade glatt och irriterat!
Ett annat komiskt inslag var hon som "kunde allt och älskade squaredance".. Vi fick erbjudande om att dansa på avslutningen också. Men vi kände att vi nog hade roligare saker för oss än att träna dans hela lägret.
Sen blev det dusch i varmvatten, fast vi upptäckte att även detta var havsvatten. Det skulle inte bli en vecka i renhet.
Jag fick även tid att träna lite på min jonglering denna dag. Jag kände faktiskt att jag blev bättre under passet! Jag klarade i alla fall två varv, så nu är det på gång!

På torsdagen var det Anns slavdag och vi gjorde inte så jätte mycket.
Vi hade nu gett upp allt vad biljettpass hette. Vi vill inte stå i kö lika lång tid som aktiviterna i sig tog, utan vi hade det bra ändå. Så det blev mest kortspelande samt att vi lagade mat med Ann. Jag tror nästan att jag bodde mer i deras by än min egen. Fast oftast åt jag i min egen by, ibland med matgäster då hygglona i Ann, Kiwi och Ellies by ätit upp allt...

På kvällen var det regnbågs- och kärlektema. Jag tänkte gå på speeddateingen, kul sätt att lära känna nya på. Men när de sa i introditionen frågade om man var sugen på kärlek, kändes det inte som min grej. Det blev slowdate med en timmeslångt samtal med Gustav istället..
Kvällen var en kul grej, men på tok för mycket inriktat på kärlek och inte alls vänskap. Synd..

Fredagen, lägrets sista heldag och Ellinors slavdag.
Jag, Ann och Kiwi gick på kreativt skrivande. Det var inte riktigt som jag tänkt mig. Började med att försöka få igång fantasin, hm, har jag nog aldrig haft problem med..
Roligare blev det när vi skulle skriva slutet på lägertidningens följetong.. Vi skrev varsin mening och sedan skickade vidare pappret.. Vi fick då fyra alternativa slut och enades sedan om ett.
Efter Kiwis flera dagars tjat spelade vi livline-minigolf, betydligt roligare än väntat! Fast några banor var riktigt kluriga..

Vid middagstid tog lägret verkligen första pris i strul och krångel! Vi skulle få varsin picknick kasse, men först var man tvungen att vara 15 personer! Inte nog med det, en halv miljon regler över vilka allergiker man fick räkna till gruppen osv tillkom..
Syrran som inte ska få i sig mjölk fick vegan mat, fast hon kunde äta allt som vi fick, utom osten.. Strul, strul. Något man verkligen inte orkar med i slutet på en lägervecka och framför allt inte då det gäller maten!
Att det var riktigt gott hjälper inte upp betyget mycket här...

På kvällen var det avslutning. Den var inte heller speciellt bra. Vad har det traditionella som funkar tagit vägen?
Sen något som var komiskt var tjejen som satt sig på en stol mitt i publiken och sedan kom fram och klagade att vi stod i vägen. Jag föreslog att hon skulle ta sin stol och gå och sätta sig bland de andra stolarna. Men hon tyckte att hon var där först och att vi skulle flytta oss. Haha, jag tror jag ska köra det på nästa konsert. Sätta mig på en stol mitt bland alla som står och kräva att de ska flytta på sig! Ojoj, tokiga skåning!
Tekniken var verkligen inte lägerledningens starka sida, pinsamt nog. Vi fick se en lägerfilm. Jag trodde jag skulle bli åksjuk. Hade jag lämnat in den filmen under gymnasietiden hade jag nog blivit banlyst från skolan, så dåligt gjort var det!
Sen fick vi se spuaredancen. Tur vi inte var med, de skämde ut sig. Jag tror inte squaredance passar som uppvisningsdans.
Höjdpunkten blev nog Dogge Doggelito, även fast han inte är min favorit. Men hyfsat drag blev det.
Efteråt blev det disco, karoke och massa annat.
Jag var faktiskt upp på scenen och "sjöng"

Hemresan gick bra. Men självklart hade det regnat under natten så alla tält var blöta.
Avresan med båten gick även det i strulandets tecken. Men vi kom över och bilresan hem var avslappnade och jag sov skönt. I Gnarp väntade mamma med varm god mat och Skuttunge med en full kissblåsa som hon tömde på min kjol!
Trevligt återseende. Sen fortsatte Isabella, Petter och jag (bakom ratten) hem till Sollefteå.


Summa av kardemumman har det ändå varit ett bra läger även om väldigt mycket hade kunnat göra betydligt bättre. Att det ändå blev så bra beror på alla gamla trevliga lägerpolare, för så många nya blev det faktiskt inte.
Jag menar, vem vill lära känna skåningar som pratar medan de idislar gröt och renblodiga stockholmare?!



Bilder kommer när jag fått någon ordning på allt...

Back home

Vad skönt det var med ett varmt bad, "personligt" mammalagad mat och lite datorstrålning.
Lägret har varit trevligt, tack Ann, Kivi och Ellie för det!
Givetvis kommer det bilder och lite mer bokstäver om veckan. Men jag ska bearbeta alla nya intryck och dessutom fixa med bilderna. Ska byta med Ann, Ellinor och Petter också...

lördag, augusti 16, 2008

Plopp vs Center

Jag hade för ett tag sen en enkät om hurvida det märks någon smak mellan Center och Plopp.
Utgångsresultatet blev att 38% kände skillnad medan 62% inte gjorde det.
För att få någon klarhet i detta huvudbry köpte jag två dubbel Plopp och lika mycket Center. Sen var det dags för blindtest.
Ingen av de som jag utsatte för mitt test kunde med säkerhet säga vilken chockladbit som var Plopp och vilken som var center. Men en knapp smakskillnad fanns. Här följer lite tungrodd fakta, direkt från Cloettas hemsida.
Så jag måste säga att de som svarat ja i min undersökning är riktiga finsmakare!
(För egen del kvittar det om jag får tag i en Center eller Plopp, bortsett från att Plopp har snyggare förpackning.)

Plopp:
Produktbeskrivning: Plopp, en klassiker hos Cloetta. Stycksak med tofféfylld mjölkchoklad. Plopp - Söt nog att bli en ovana! Plopps tofféfyllda mjölkchoklad har funnits i Sverige i över 50 år och är en av svenskarnas mest älskade chokladartiklar. Den påminner om Center, men faktum är att smaken skiljer sig avsevärt. Prova dem båda med förbundna ögon så märker du skillnaden!

Innehåll: Fylld mjölkchocklad (66%) med toffee. Ingredienser: Socker, glukossirap, kakaosmör, helmjölkspulver, skummjölkspulver, vegetabiliskt fett, kakaomassa, emulgeringsmedel (sojalecitin), salt, aromer (bl.a vanillin).

Näringsvärde per 100 g/ml:
Energi 2050 kJ/ 490 kcal Protein 7,0 g Kolhydrat 60 g Fett 25 g

Center:
Produktbeskrivning: Mjuk tofféefyllning med smak av karamell i Cloetta mjölkchoklad. Center lanserades 1941. Försäljningen utanför Sverige växer. I Sverige är Center ett av de mest populära varumärkena, främst bland ungdomar. Det är insidan som räknas!

Innehållsdeklaration:Socker, glukossirap, kakaosmör, helmjölkspulver, skummjölkspulver, vegetabiliskt fett, kakaomassa, emulgeringsmedel (sojalecitin), salt, aromer.

Näringsvärde per 100 g/ml:
Energi 2000 kJ - 470 kcal, protein 6,0 g, kolhydrater 61 g, fett 23 g

Svar på tal från Cloettas hemsida..
"Center föddes 1941 och är från början en Cloetta-produkt, medan Plopp föddes 1949 i Stockholm hos Choklad Thule. När Choklad Thule köptes upp av Cloetta så kom Plopp med i Cloettas sortiment och har blivit kvar där. Det är dock inte samma produkt. Center och Plopp har olika recept när det gäller fyllning och chokladandel. Plopp-fyllningen har en något högre sockerhalt än Center-fyllningen. Vidare är aromtillsatsen av helt olika karaktär. Plopp har en mera "knäck"-artad arom medan Center har en mera ren toffe, karamell eller mjölkkolasmak. Dessutom är Plopp-fyllningen lite mera lättflytande eftersom den inte kokas lika mycket och får därigenom en något högre vattenhalt."

fredag, augusti 08, 2008

Snart läger

Så, nu var packningen packad, lättare än någonsin..
Jag har alltid haft väldigt tung packning på läger och resor, men efter många pikar och jobbiga bärsträckor har jag lärt mig läxan och försökt packa lättare.
Har läst lite flummig information om lägret, för det är just så som all planering och information kring lägret känns, flummig. Men jag hoppas verkligen att det blir betydligt bättre än fjolårets läger, Jiingi. Förväntningarna inför det lägret var skyhöga, efter den länge omtalade hitten, Scout 2001. Som jag då var för ung för att åka på, dock inte enligt men själv. Hur som, från 2002 har jag varit på ett veckoläger varje år..
Men för första gången ska jag ha ett eget tält, skönt att kunna sprida ut sig utan att någon stör sig. Annars brukar mina saker hittas lite överallt på lägerområdet.
Ska bli kul att träffa Ann och Kiwi igen och alla andra gamla kompisar som behagar dyka upp.

torsdag, augusti 07, 2008

Super Stockholmare

Ska stockholmarnas stockholmare födas imorgon?
2008 - 08 - 08 klockan 08.08..
Go for it 08:or, pressa!

onsdag, augusti 06, 2008

Äntligen superstjärna

Äntligen har någon upptäckt min stora fotbollstalang! Jag fick idag skriva autograf.. Lite synd att man ska flytta när en fanklubb har börjat bildas!

Skämt åt sido, det var en ganska tråkig match, vi vann med 15-0. Eftersom vi var i så stort överläge fanns det inte direkt anledning att byta ut någon, tråkigt nog. Jag fick nöta bänk i hela 70 minuter, spelade i 20. Dessutom som yttermittfält. Men idag gick det mycket bättre, jag menar motståndet var ju inte så påtagligt. Det var ju nästan som kvartes fotboll då jag spelade i ett överlägset lag. Vi tog guld och vann kuppen flera kuppen flera år i rad. En match vann vi med 16-0, då gjorde till och med jag mål. Var väl det som saknas idag då.. Men jag hade chansen någon gång, men en medspelare hann före på bollen. Det blir lätt grötigt i målområdet..

Men tillbaka till autografskrivandet, det var roligare. En liten tjej, tio år kanske, följde efter mig en bit när jag kom ut ur omklädningsrummet. Till sist tog hon mod till sig och sa; "Ursäkta mig, skulle jag kunna få din autograf". Ja visst, varför inte, sen fick jag skriva mitt nummer också. Som nu ett tag varit (mitt första nummer, sen vi hade det på match) 10, haft 12 ett tag tidigare. Men utan egentlig anledning, mer för att ha ett "eget nummer".
Hur som föreslog jag henne att hon skulle gå in i omklädningsrummet och be de som var kvar skriva. Förvånansvärt nog vågade hon inte det. Konstigt då, hon hade ju knappt våga fråga mig när jag kom själv. Men det är stort nog.
Hur som följde jag flickan med de lysande ögonen till omklädningsrummet och sa åt resten att skriva åt henne.
Synd att jag har svårt att tro att någon av autograferna kommer få något kultvärde, men det viktiga är att det betyder något för henne nu.

700 dagar och 11 månader

Exakt så länge sen var det som jag och Gustav blev ihop nu,(räknat från igår).. 10.13 % procent av mitt liv! Men mer ska det bli..
Känns riktigt riktigt bra att vi snart, äntligen, ska få bo nära varandra. I samma lägenhet dessutom! Det första året bodde han i Lugnvik och jag i Sollefteå, ungefär fem mil ifrån varandra, tur att vi gick på samma skola. Men självklart på Sveriges längsta skola och i varsin ände, vad annars.. Vet inte hur många gånger jag gick igenom korridoren utan något annat ärende än att få en kram.
Nu det senaste året har han bott i Trollhättan, så då har det varit långa och tråkiga tågresor..
Men det är så värt det!

tisdag, augusti 05, 2008

Smitning

Idag när jag var i kassatjänst tankade en röd toyota med cykelställ och trasiga, tejpad bakruta.
Personen i fråga (en tjej efter vad jag hört) kan verkligen inte haft alla skruvar på rätt plats. Om man ska tjuvtanka är det 100 gånger smartare att inte rivstarta. Eftersom jag hade tittat upp, registrerat i mitt huvud att bilen stod där, dock inte regnumret och sen tittat ner. Hur mycket mer diskret hade då inte en normal start varit? Det hade inte alls väckt lika stor uppmärksamhet.
Polisen blev inblandad och det visade sig att bilen blivit tjuvtankad i Bispgården tidigare..
Hoppas de får fast idioterna!

måndag, augusti 04, 2008

Knövla inte pengarna

Kom inte till mig och säg att du tänker på miljön om du knölar ner dina pengar i en läderpung eller en på tok för liten börs. Det är inte bara väldigt störande när man står i kassan att få söndervikta pengar, det är dessutom inte miljövänligt!
De pengar som är allt för sunkiga sorteras ju ut på banken och ersätts med nya. Alltså måste de nya tillverkas, och som med all tillverkning tillkommer utsläpp av diverse skit.
Om du prompt vill bära runt din förmögenhet på ett så sätt att den skadas, välj de tåligare mynten, tiorna "växer" fort. Eller använd ett bankkort!

Var rädd om dina pengar!

söndag, augusti 03, 2008

Alltid redo

Längta efter att få sova på knölig mark i ett tält, få springa barfota på grus, gräs och täljrester börjar bli outhärdlig.
Det faktum att det kryllar av Urkultare med tält på macken gör definitivt inte längtan mindre. Dessutom "friluftslivskursen" jag hade för Matilda igår gör inte min lägerkänsla mindre.
Det är tur att det snart är dags för läger. På söndag drar jag iväg! (Kommer då inte blogga under en veckas tid..)
Men jag saknar tiden då inte hela min familj (undantag för mamma) var scouter. Nu är de jämt med på alla läger, fast det har ju sina fördelar också. Jag längtar efter att få träffa alla gamla lägerkompisar också. Fast jag undrar hur många av dem som fortfarande är kvar. Underbara Kiwi och toksöta Ann kommer ju, och det räcker långt för mig!
Jag ska inviga mitt nya tält, fast jag kan inte neka till att det är riktigt mysigt att sova i hängmatta också..

"Jag stannar här, jag vill inte åka hem..."

Ett steg närmare..

Punkt 38; Eldpoi..
Nu gäller det bara att öva och öva.. Nästa vecka är det scoutläger och då kan jag nog inte låta bli att prova med eld..
Däremot går punkt 15; Läsa hela bibeln går däremot segt, lyssnar på Arn tempelriddaren istället.. Det är ju lite kristet i alla fall..

Min tänkta hemmamys/bli-frisk-kväll efter en lång dag på jobbet med halstabletter blev utbytt mot en kväll på Urkult. Jag blev sjuk när jag var på match i Arnäs. Eftersom det var så väldigt, väldigt varmt innan jag gav mig iväg så tog jag inte med mig några överdragskläder. Vilket var dumt, mycket dumt. Jag fick spela mittfält på matchen, det var allt annat än lätt, jag har i flera års tid spelat back så.. Hur som blev det inte bättre än att jag blev inbytt när det var en kvart kvar av första och andra halvlek. I övik hade de inte alls fått lika tur med vädret, men vi hade lite tur och fick spela mellan två regnskurar. Plan var blöt och bestod av något annat som inte var gräs. Men vi vann matchen, trots att den blev lite konstigt och spelet inte funkade som det borde..
Det blev inte bättre än att jag fick ont halsen dagen efter, så den dagen gick jag på halstabletter.
Sen Var planen att gå och lägga mig, blogga lite och lyssna på Arn. Men på vägen hem ringde Rebecka, hon och Joniz hade planer på att åka till Urkult. Jag kunde inte säga nej när jag fick erbjudande att följa med. Det var länge sen jag träffade dem båda och det var några år sen jag var på Urkult också. Vi var bara utanför och hittade. Jag införskaffade mina eldpoi och en ny Palestina sjal, en ljus och mörk grå. Jag fick otroligt bra pris, utan att pruta dessutom, 90 för poien och 70 för sjalen!
Jag träffade Linn E, Zara, Anna B och Elma + andra mp 1:or och 2:or också.. Riktigt kul!

På jobbet har man verkligen märkt av att det varit Urkult. Det har varit många "barfota barn", linnekläder, bjällror och "sånt" som köpt korv och tankat.

Nu har det gått utför

Jag har inte skrivit på en evighet. Trots att jag som vanligt har en massa att skriva om. Jag formulerar mina inlägg automatiskt i huvudet, men det är som om tiden inte riktigt räcker till.
Känns lite som när man skrev dagbok och sen glömde bort den i en vecka. "Hej Duvrosa! Förlåt att jag glömt bort dig..." (Min första dagbok, Duvrosa, som jag började skriva så fort jag kunde (den jag gjorde raka sträck i "skrivstil" gills inte) skriva någorlunda självständigt)
Det är verkligen kul med de gamla dagböckerna. Jag minns när jag berättade det jag visste, vilka det var i min familj, att en vecka hade sju dagar och ett år tolv månader.. Det finns noggranna beskrivningar om färger på mormor och morfars hus (de hade tre på den tiden, det gröna huset i Iggesund, det gula i Hassela och den röda sommarstugan i Gnarp).
En gång skrev jag till och med av en sago, om en mus som hette Bus. Sagan var baserad på bilder, (man skulle hitta Bus på bilden) men eftersom jag aldrig varit skicklig med pennan så finns givetvis inga bilder. Mer än mina minnesbilder då.. Jag minns mycket väl att Bus sitter på pappas axel när han läser tidningen.. (Enda gångerna jag ritade som yngre var när Ewwe ville det, hon är däremot riktigt duktig.)
Senare finns det roliga minnen från högstadiet, hur man tjafsade, om mitt krig mot Lisa, givetvis massa "hopplösa kärlekar" och annat smaskigt som hör den tiden till.
Jag minns hur jag i min enfald skrev av varje sms jag skickade och varje jag tog emot. "Det kostar faktiskt pengar att skicka sms och det känns dumt att bara slänga bort dem."
Det är mycket roliga idéer man har haft. Men jag kan i efterhand säga att jag haft ganska kul åt en del av meddelandena, men samtidigt ångrar jag inte att jag (efter att fått en ny mobil, som kunde lagra mer än 20 sms åt gången) sluta med denna ovana Då jag nu bara under sommaren skickat 985 sms och fått 896. Något säger mig att jag har haft gratis sms en tid..
Men jag undra just vad jag kommer skratta åt i mitt betende nu om tio år.
För det är ju verkligen så, det man gör nu tror man är rätt och någonstans det bästa. Det är som om man kollar i historien, mycket de gjorde föraktar vi och undrar över idag. Men för de som levde då var det kanske det mest självklara.
Det är spännande att se hur allting förändras, samtidigt som det växer eftertanke.

Men på tal om förändring, jag är nu "delhyrare" av en lägenhet i Trollhättan. Vi fick tillgång till vårt nya och gemensamma hem igår. Känns underligt, speciellt med att vi betalar hyra för en månad vi knappt kommer att vara där. Dessutom för båda lägenheterna, fast det är väl smidigast så, med tanke på allt som ska flyttas emellan och så.
Om exakt 30* dagar bor jag tillsammans med min älskling, 70 mil "hemifrån".
Ungefär samtidigt kommer mitt gudabarn att födas, vad jag längtar efter den lilla krabbaten. Synd bara att det är så precis att jag kommer hinna flytta. Men jag kommer skicka, mor, far och barn mina varmaste tankar och hoppas att allt går riktigt bra!
Får komma hem och hälsa på dem sen när de första vågorna lagt sig...

*Då jag inte gått och lagt mig än, har spenderat kvällen med min tokunderbara kusin (skulle kunna skriva långt hyllningsinlägg om henne, för så bäst är hon), räknar jag fortfarande dagen som igår. Alltså, en ny dag börjar då man vaknar och inte då klockan blir 00.00...