lördag, augusti 23, 2008

Rapakalja

Du får bilden till hjälp. Vad har jag gjort idag?
Inte så svårt kanske. Jobbat och inte så mycket mer. Jag har även smakat den andra Fanta smaken. Jag kan på en gång säga att som jag anat var den röda godare. Men smaken är väl som baken antar jag.
Denhär smakade ganska mycket persika och var därför också "tjockare" i smaken. Den var ganska syrlig och innehåller förutom fibrer och vitaminer (och massa färgämnen och annan skit) jucie från apelsin, äpple, druvor, citron och persika.
Anledningen till att göra något så idiotiskt som att köpa dricka på en mack gjorde jag bara för att jag var för lat för att hitta på någon middag (resten av familjen är i Gävle för att fira Mats (vår ingifta morbror) 40 års dag). Statoil har ju ett rent idiotiskt erbjudande just nu. Kokt eller grillad korv i baguetteoch dricka (valfri Fanta, Coca Cola eller Sprite) för 20 kr. En korv i baguettekostar utan drickan 24 och dricka inkl pant kostar 17 (som meny blir det dock 35 kr). Eller om du vill ha plu koderna kan jag rabbla dem med.. 402 för grillad i baguette, 405 för kokt i baguetteoch 1600 för drickan.. (Och, ja korvi baugett är samma som "Fransk", French Hotdog, Korv i sovsäck / ficka / påse / fodral / runt bröd med hål i och samma som alla stötande gester kunderna hittar på. Kärt barn har många namn, eller hur?)
Ja, jag har blivit arbetsskadad. När jag firade nyår frågade jag Gustav helt seriöst varför han inte grillat på brödet när han hämtade en korv till mig...
Idag fyllde dessutom chefen, eller ja chefens mamma år. Vet inte riktigt hur de räknar vem som är chef. Hur som åkte jag ner lite tidigare och hann köpa en krukblomma från mig och Emma (den andra unga sommarjobbaren). Jag hade tur nog att hon var på jobbet, dock inte för att jobba utan för att hämta kakor (det ryktades om ett riktigt kakkalas), precis när jag kom. Jag hann precis skriva och stoppa ner kortet i kuvertet innan hon kom in i fikarummet. Helt perfekt. Hon blev väldigt glad att vi hade kommit i håg hennes 60 års dag!
Skuttunge verkar också lite piggare idag, hon var riktigt loj igår. Men hon blev bättre efter att hon fick komma upp på mitt rum och ha lite sällskap. För ovanlighetens skull tyckte hon det var jätte mysigt att sitta i knät också..
Hon fick följa med mig ut en stund efter jobbet också. Hösten bjuder på så vackra färger förtillfället så jag blev bara tvungen att föreviga dem med min kamera. Kanske lägger upp någon bild här, när jag har bearbetat dem lite.
Men nu ska jag nog ta och packa lite mer och bära ut lådorna så jag kan damsuga rummet. Har varit så stökigt med all packning så det har inte blivit av på ett tag nu..

Inga kommentarer: