fredag, oktober 30, 2009

Nytt jobb och massa skolborden..

Vad tråkig jag känner mig nu och dåligt samvete för skolan har också. Blubb!
Jag har varit hemma sen torsdagmorgon nu och jobbat. Allt är nytt på jobbet och allting är i oordning det enda som är samma är mackens geografiska position och personalen.. Ja, priserna stämmer någorlunda de med, förutom bensinpriset som ständigt åker berg- och dalbana. Ny grill och allt vad det innebär, ny planlösning, varorna på andra platser, kassdelar har spritt ut sig, ny kaffeautomat (som inte sprutar ut varm choklad åt mig, nej nu får man minsann röra ner sitt pulver i varm vattnet själv!), nya toaletter... Nytt, nytt, nytt! Visst det är jätte fint och fräscht, men det är inte "min" mack längre..
Sen den där Stockholmsnissen som var där och skulle installera oss och försök ta bort våra tio kornerspåsar från disken. Ni ska tro att han gick bet på den uppgiften. De påsarna hör till macken och kommer inte att försvinna!
Det blev i alla fall tårta idag för att fira att hantverkarna försvinner... Det mesta sånt jobb är klart nu, är väl lite rörmokeri som återstår. Sen blir det massa jobb med att byta kylar, sätta in nytt lösviktsgodisställ och massa annat spännande. Ska bli intressant att se vad som hunnit hända till nästa gång jag ska jobba igen.. Marie sa något om till jul...

Men på tal om att jobba, såg i dag att jag missat genomgång av artikeln jag svor så mycket över.. Det var då typiskt.. Men jag tjänar i alla fall pengar. Får undersöka vad som händer med mig nu.. Dessvärre är ingen av mina klassisar online på msn, men jag hinner kolla upp det med.
Sen borde jag fin putsa meideporträttet av Power Magazine och maila iväg allt till killarna.. Sen borde jag börja med adoptionsnyhetsbrevet..
Ursch, det är jobbigt när man borde så mycket.. Nu ska jag i alla fall spela timesplitters 2 med brorsan.. Vi ska klara hard!

torsdag, oktober 29, 2009

Kortis

Bara lite kort nu, så jag slipper få dåligt samvete för att jag inte blottar varje sekund av mitt liv. Nu är syster här igen, hon har varit i Huddik hos mormor i två nätter. Men imorgon bär det av hemåt, jag ska nämnligen jobba i fyra dagar. Money money, always funny..
Så jag tar mitt pick och pack men framför allt mina fladdermöss som jag har massproducerat under sommaren och firar Halloween hemma. Pappa kommer inte bli lycklig, men de ska med. Är det Halloween så är det.
Jag har gjort en liten snögubbe som jag hittat på mönster till och som jag ska fortsätta att utveckla. Förhoppingsvis kommer jag kunna sälja sånna under julmarknaden.

I kväll var det fotboll. Det gick rätt okej, mitt lag vann de flesta matcherna och jag hade roligt. Lite knähud blev nog klar på planen men så blir det när man står upp mot tunga divor...
Nu är det sängdags!

måndag, oktober 26, 2009

Kvällens egokick


Jag måste bara få visa mitt vackra virtuella akvarium.. Det har hänt lite sen sist.. Jag är numera på level 20 (samma som min bror som tvingade på mig vårdade för fyra fiskar) och jag har räddat två sköldpaddor och en bläckfisk från den "elaka sushikocken" som vill göra soppa på mina små vänner. Jag har lärt mina fiskar, sköldpaddor och bläckfisk massa coola trix som loop och följa finger genom att spela världens tråkigaste spel. Men de ska ju hållas i form!
Jag har avlat fram fiskar. Gustavfisken har fått en dotter; Nisselina. (En av de gula fiskarna)
Sen har jag köpt massa konstigt sjögräs och lite stenar.

Världens mest onödiga spel har du blivit världens onödigast (nördigaste) blogginlägg!

Systerbesök

Idag flänger jag fram och tillbaka mellan järnvägsstation och lägenheten. I morse var det Gustav som skulle iväg och sen syrran. Som föresten varit här sen i söndags. Lördags hände inte mycket, förutom att jag bakade lite och Gustav kom hit på kvällen och vi gick och la oss tidigt. Igår hände desto mer då syster kom.
Vi var på swopping, eller jag skulle kalla det loppmarknad. Swopp är ju när man byter, vi bytte inte. Vi betala med pengar. Det var väldigt lite bord, jag kan nog räkna dem på en hand och först kändes det lote pinsamt att gå runt och kolla. Kan nog bero på att jag, Josse och Gustav var de enda som inte satt bakom något bord. Jag som trodde att det skulle bli värsta rusningen så man var tvungen att vara där tidigt.
Efter en stund kom det dock några fler och vi vågade kolla lite närmare på sakerna.
Det slutade med att syrran köpte ett par skor och en jeansjacka, för samma pris köpte jag två palestinasjalar. Jag har ju en otrolig förmåga att tappa bort dem allt eftersom. En lila och vit samt en svart och mörkgrön. Läckert läckert!

Sen blev det en tur till Birsta. Vi såg Nanne live, hela tre låtar körde hon! Otacksamhet, Avundsjuk och Håll om mig. Jag tyckte Gustav skulle hålla om mig under den sista låten men det var tydligen mer intressant att kika på datorer... Det var nämligen en viss tysk teknikkedja som firade något och hade lite skojs... Jag måste säga att jag tycker det var lite slöseri på begåvning med gratis show på en affär men...
Josse fick i alla fall sin kram och autograf efter de tre låtarna. Men jag glömde fråga Nanne hur i hela h-vete hon kan gå i de sjukt smala och hög klackar hon alltid har!
Men det kommer fler tillfällen, Nanne är ju överallt och ingenstans på samma gång. Det lilla underbart glada yrvärdet!
Lite fynd gjorde vi också.. Jag hittade en väst och en kjol till fin rea sen blev det massa tyg på ikea. Vi gjorde ett jätte fynd, typ 30 meter 95 kroner!

På kvällen blev det filmmys! Män som hatar kvinnor och Ice Age 3. Måste säga att män som hatar kvinnor var helt okej.. Jag kan ändå acceptera de flesta förenklingar. Men jag tyckte ändå det var lite onödigt att låta den riktiga Anita (som i boken bor i London) vara död. Sen varför Mikaels kärleks(/sex)liv var så oskyldigt finner jag inte heller någon motivering till.. För dyrt med mer hud kanske? Jag tycker ändå att det hör till storyn..
Men mina egna bilder har jag fortfarande kvar från boken. Mikael ser helt annorlunda ut för mig! Likaså Herr Wagner.

Idag har vi tagit det lugnt och pysslat. Så mycket att min virkbål gick av! Illa, 2½:an, dessutom! Den som jag verkligen behöver.. Men, men.. Får leta efter en ny. Vi gorde i alla fall en lite Halloweenpresent till mormor.. En söt liten Häxa!
Nu ska snart Gustav hämtas!

lördag, oktober 24, 2009

En rolig kväll

God morgon världen!
Ja, jag vet att klockan är kvart i tre, men jag har nyss klivit upp och ätit frukost. Det blev ganska sent igår, jag kom i säng vid fem i morse.. Men roligt hade jag i alla fall.. Kvällen vara ganska komisk i sig själv. Linnea hade ett tjejgäng hos sig och Ida ett killgäng som aldrig träffats tidigare.. Tänk er alla i en liten liten etta och blanda det med alkohol.. Det blev ganska snabbt grupperingar på två och två. Så jag kände mig inte bara som tredje hjulet, utan femte, sjunde och nionde hjulet! Det ni... Det kändes som om att vara till på Laxsjölägret för tre år sen..
Det skulle vara minst sagt intressant att se hur det blir om de båda gängen träffas i dag..

Gayklubben var helt underbar! Jag blir så glad av att se två killar hålla om varandra och hålla i hand! Jag blir så glad för deras skull. Sen showen som vi hann se lite av var hel galen.. En kille med öppen skjorta som sjunger schlager och sen en transvestit som mimar till Malena Ernmans superhit...
Nej, jag hade en bra kväll igår! Man behöver inte vara fullast för att ha roligast!

Idag hade jag bara tänkt ta det lugnt och vänta på älsklingen! Jag ska nog ta och baka lite av alla äpplen jag fått hemifrån.. De börjar bli lite mjuka. Sen ska jag nog pyssla lite mer. Det är ju snart julafton vettja!
När Gustav kommer har jag tänkt filmkväll. Har köpt gott mouserande alkoholfritt jordgubsvin åt oss. Mums!

fredag, oktober 23, 2009

Fynd och Party!

Idag är en bra dag! Började lagom sakta, jag åt frukost och pysslade lite. Sen ner på stan och träffa Linnea och Ida. Jag hittade ett par snygga jeans, baggijeans och en cool vit lång topp med dragkedjedetaljer... Jag gillar dragkedjor, de passar så bra med mina fräcka örhängen!
Sen blev det mer vete till mina kuddar, jag köpte alla påsar de hade i hyllan!

Ikväll blir det party! Var ett tag sen sist nu så jag känner mig taggad.. Jag måste bara bestämma vad jag ska ha på mig. Vi ska gå på gayklubb med black and white tema.. Spännande värre. Passa på att fira att homosexuella äntligen får gifta sig i kyrkan! Jag ska väl inte säga så mycket mer, jag är inte tillräckligt insatt. Men rent spontant tycker jag att det inte är mer än rätt. Men jag vet att det finns stora splittringar i kyrkan i frågan, skulle vara spännande att se i fall det blir ytterligare en förgrening. Som på Martin Luthers tid...
Nä, nu måste jag få något i magen och sen in i duschen!

Baskettränad

Det blev inte så många kassar sydda, inte ens en enda sömn. Däremot en beskrivning på hur man syr vetevärmare.. Väldigt avancerat...
Basketen var underbar, så sjukt kul att Ida följde med. Helt plötsligt var jag inte kortast längre! Idag gjorde jag dessutom två mål! Känner mig riktigt stolt. Det är så kul när killarna uppmuntrar en och säger bra att du skjuter trots att man missar med en mil... Det var länge sedan jag upplevde en sån glädje i sporten..
Det gör vi om Ida!
Nu har jag duschat och ätit två fulkornstoast med massa gott fett. Det får ju inte bli för nyttigt. Balans i tillvaron ska det vara!

Just nu sitter jag och lär känna delar ur min klass bättre. Extremt bra sätt att tillbringa kvällen. Har fått en väldigt bra beskrivning av mig, alltid roligt att veta hur andra ser på en..

torsdag, oktober 22, 2009

Struktur och vete

Just nu sitter jag och anstränger mig för att vara kreativ och låta bli skolarbetet... Jag är arg på chefredaktörn som inte svarar på mitt snälla mail med tusen och en frågor, vilket bara kommer att avspegla mig i den "objektiva" texten om magasinet.. Sen adoptivgrejen orkar jag inte riktigt med just nu.
Jag och Christoffer satt på skolan idag och jobbade lite, men nu har vi i alla fall bestämt uppgifter och ska jobba fritt till på tisdag. Vilket känns väldigt skönt. Lite struktur i jobbet...


Idag lyckades jag i alla fall hitta vete (på hälsokraft) till vetevärmarna jag sytt, dock räckte två påsar bara till den ena. Så jag får ta och besöka stan imorgon med.
Till helgen blir det kanske en hockeyresa till Skellefteå, beroende på i fall Ante lyckas fixa en plats till mig. Det återstår att se helt enkelt. Om inte är det inte omöjligt att det blir utgång på fredag med tjejerna och deras besökare.. På söndag är det i alla fall swopping och fotboll! Då har jag mest troligt fått tillbaka min pojke också. Han har ju lånat ut sig för att gräva jordvärmekabel...

Nä, nu ska jag pysselblogga lite och sen blir det fler tygkassar!

onsdag, oktober 21, 2009

Fussball speilen

Jag tänkte att jag skulle försöka väga upp seriositeten från mitt förra inlägg.. Är det något som gör mig lycklig på riktigt så är det att få spela fotboll! Ja, jag har spelat fotboll ikväll. Vet ni vad, jag gjorde till och med ett mål! Sen tillskriver jag mig faktiskt en assist också. Jag vann en nickduell (mot en av de två andra tjejerna), får bollen till en medspelare som passar en annan som gör mål..
Men det blev inte plus minus noll denna gång, jag släppte in minst två mål och var inne på en hel del baklängesmål också.. Man kan ju inte vara perfekt alla gånger.. En hel del felpass och andra klantigheter får jag också ta på mig. Det är sjukt att man kan tappa så mycket på bara en sommar.
Jag tror inte heller att jag lämnade mer dna än nödvändigt denna gång, ingen blodutgytelse. Men jag kan lova att jag kommer att ha ett fint blåmärke på min vad i morgon.. Jag ersatte bollen då en motståndare laddade skott. Det blev inget mål i alla fall! Vad gör man inte för sitt lag?

Inte nog med att jag har tränat min kropp jag har också tränat lite engelska! Det är en hel del tyska utbytesstudenter med och lirar.. Ska komma på något klämkäckt att slänga ur mig på tyska nästa gång. Då blir nog Ingrid (min gamla och underbara tyskalärare) stolt... Fussball är ju fotboll så något ska jag nog komma på.

Jag måste också få grattulera arbetsförmedlingen till att ha gjort något bra.. Gustav ska på intevrju i Stockholm på måndag och han får resan betald av arbetsförmedlingen. Nu är det bara att hålla tummen för att han får jobbet.. Då kanske han äntligen kan flytta hit på heltid.. Det är lite tomt utan min lilla pojke här, framför allt är det svårt att få några ordentliga rutiner.

Min nya kärlek

Åååh, I in love! Kjelle Power is the one and only!
Vad jag jag njuter av alla sexiga outlines, sneda bilder, matta färger, brutna läsriktningar och de centrerade texterna som blandats med hackiga vänsterställda texter. Ännu bättre blir det av alla felaktiga avstavningar, punkter efter utropstecken och raden mitt i en text som innehåller ett "i" (inget mer!). Men som inte det vore nog har vi indrag på mellanrubriker och stycket efter mellanrubriken, horungar och konstiga tonplattor utan mening i bilderna!

Det känns som om jag Christoffer och Mats har en hel del förslag på förändringar.. Och för er som inte riktigt hängde med kan jag berätta att ovanstående stycke grundar sig på ironi. Jag tror mer att jag citerar Fredrik Virtanen (från Markoolios skiva) här; "Jag älskar att ogilla det."

tisdag, oktober 20, 2009

Skola och pyssel

Jag lever och mina fötter sitter där de ska.. Examinationen gick si så där, det blev väldigt långtråkigt då de skulle gå igenom allas sidor och granska dem.. Mycket upprepningar. Fast det var kul att se hur alla hade gjort, att det finns så många möjligheter.
Idag kom också mina böcker, som jag borde haft förra veckan.. Men förhoppningsvis kan jag fortfarande ha nytta av dem. Jag måste helt klart bli bättre på att köpa böckerna tidigare. Fast frågan är om det är någon mening att jag köper böckerna till nästa kurs, de är på engelska.. Jag vet inte om jag kommer att förstå så jätte mycket av dem. Det tåls att fundera på.

Redesignen har vi inte kommit igång med än, alla i gruppen hade så mycket gröt i huvudet efter dagens babbel..
Nu sitter jag hemma och samlar energi för att plocka fram symaskinen. Jag ska förspilla lite mer kvinnokraft för ett gott syfte. Jag ska ta och sy lite tygpåsar, Gustav tycker att mina har för långa band... Imorse gjorde jag klart klänningen till min virkade kanin, mer om det på pysselbloggen!

måndag, oktober 19, 2009

Stressig morgon men mysig kväll

Idag var det deadline.. Det fruktade och älskade ordet (och innebörden!). Det gick väl si så där.. Jag råkade skära sidorna helknasigt, och hann inte göra om... Jag lyckades ändå inte lämna in i tid, men det gjorde tydligen inte så jätte mycket - skönt.
Så vi får väl se om jag får ha mina fotknölar kvar efter morgondagen examination.. Vi fick dessutom den nya gruppuppgiften idag. Vi fick inte välja gruppen själv. Jag är lite tu delad vad jag tycker om det. Visst är det skönt att få jobba med dem man kan jobba med, men samtidigt spännande att jobba med nya... För min del blev det nya, två killar som jag tror det kommer att gå bra att jobba med.
Vi ska redesigna Power Magazine! Magasinet som tog mig massa minuter att välja igår kväll.. Så många att Gustav började prata om att gå hem utan mig.. Men jag vill ju ha en bra tidning, alltså en bra som är ful designad. Jag tänker inte uttala mig om själva innehållet i tidningen, jag är helt fel målgrupp för det. Men typografin imponerade inte på mig.. Inte på de andra heller.. Det blev många skratt då vi redovisade våra tidningsval.

Sen bestämde jag, Ida, Linnea, Sofi och Jill att vi skulle ha filmkväll hos mig. Men efter lite turer hit och dit så slutade det med att Linnea kom hit. Vi bakade fågelfröbröd istället! Linnea ska vara nyttig den här veckan, där av valet av bakverk.. Men det är ett trevligt bröd.
Vi hade det jätte bra, spelade lite spel, kikade på bilder och pratade massa. Helt underbart!
Nu ska jag nog ta och pyssla lite innan det bär av mot sängen. Jag börjar inte förrän ett i morgon! Jätte skönt med sovmrogon och lugn morgon.

lördag, oktober 17, 2009

Mysigt sovrum


Här kommer resultatet av Gustavs fina jobb idag.. Sovrummet blev mycket trevligare med lite tavlor, lampor, krokar och flaggor! Sänglampan var vi på ikea och köpte igår, första gången på ett år som jag har en väggfast sänglampa! Det gör väldigt mycket, det har känts så provisoriskt tidigare.. De två stora tavlorna tackar vi Linnea för lånet!
Det är riktigt mysigt där inne nu. Men jag vill fortfarande ha nya tapeter, vi lyckades inte täcka alla hål, kritstreck, av rivna och bort nötta tapet-saknade-väggbitar...
Det har även kommit upp lite tavlor i köket och en anslagstavla i hobbyrummet. Min fina spegelvägg får dock vänta ytterligare en tid.. Men det bådar ändå gott!

När vi var på ikea köpte jag även en insats så man ska kunna ångkoka. Den invigde jag idag genom att baka bröd. Visst låter det skumt? Men det var betydligt lättare än sist jag försökte.. Men det känns fortfarande konstigt, fast det blir ett helt okej bröd...

Grattis till mig

Det blev en fin tionde plats för min "riväska" i sysidans väsktävling med 3,9 procent av rösterna! Hela 51 väskor var med i tävlingen så med det får jag helt klart vara nöjd! Lite tråkigt är att det inte framgår hur många som röstade i tävlingen. Siffror är alltid intressanta.. Vill ni se resten av bidragen så klicka här!

Sjukt effektiv

Vilken dag torsdagen var! Jag fick galet mycket gjort. Som vanligt vaknade jag tidigt, jag har börjat misstänka Tux gallerskakande som boven i dramat. Ska se om det inte går att dämpa med någon textil..
Inte gick det att somna om heller, så det var lika bra att kliva upp. Innan jag visste ordet av så hade jag städat Tux bur (efter att han fått mat och blivit  utsläppt), dammsugit i hall, klädkammare (illa när man måste dammsuga sin garderob) och kök, moppen fick också komma fram och dansa över de rena golven.
En snabb blick på klockan talade om för mig att det var 1 timme och 45 minuter till skolan började - perfekt, då hinner jag göra klart bottnarna till biskvierna som jag lovat Gustav. Jag började på och medan de stod i ugnen gick jag till datorn, inte för att få panik, men det var just vad jag fick. Jag blev tvungen att kolla på de fyra små siffrorna i datorn högra hörn två gånger för att se att väggklockan gick en timme fel!
Tror ni jag fick någon panik?
Jag hade inte klätt mig ordentligt, inte fixat hår och smink (framför allt inte plattat mitt ostyriga fluff) och inte packat väskan... Blubb.. Bråttom, bråttom, mitt i all röran kunde jag inte hitta mina nycklar heller. För de låg ju inte i min jackficka... Varför blir man blind i sitt sökande när man har bråttom?

Dessutom behövde bottnarna några minuter till.. Det blev inget annat val än att slå nytt cykelrekord - men jag kom ihåg hjälmen! Som jag faktiskt inte varit utan en enda gång sen förra rapportering! Känner mig som "Bror Duktig"... Men än så länge har jag inte fått annat än positiv respons - Tack alla!

Men kom i tid gjorde jag i alla fall. Men jag vill hest inte veta hur jag luktade, tyckte nästan synd om alla i salen... Lektionen på skolan var om grafisk design historia, så där intressant.. Man hade i alla fall ingen chans att hinna med att skriva det som skulle. Han pratar det ena medan det andra stod på powerpointen... Suck, lärarna här är inte så bra på att anpassa föreläsningar efter powerpointen eller tvärtom.
Sen bar det av hemåt, lite mat i magen och sen hörde Linnea av sig. Hon var på skolan och ville ha sällskap. Det var bara att packa ihop datorn och slänga sig på cykeln igen..
Jag hann inte vara där så länge innan det var dags att förvandlas till en liten plutt på basketplanen. Jag känner mig verkligen liten och dålig när jag spelar... Är de inte sju meter längre än mig så är de tusen gånger snabbare, starkare eller bara mer tekniska.. Men jag har roligt i alla fall. Nästa gång har Ida så gott som lovat att följa med!

Sen for jag tillbaka till skolan, men fick inte mycket gjort.. Hem igen och sen satt jag upp så gott som hela natten och klickade lite samt gjorde klart bisvikerna.. De är allt annat än några skönheter, men de jag tappade på golvet smakade bra. Jag och Tux delade rättvist, han fick äta upp det som blev kvar på golvet...

Jag kom även fram till något som kan likna klart då det gäller reportaget, sen har jag plocksidan och framsida så där.. Framsidan är sjukt svår.. Mörklila bakgrund, väldigt få färger som blir läsbara. Och med bara vitt blir det rätt tråkigt...

torsdag, oktober 15, 2009

Fotbollsstjärnan har vaknat


Äntligen så är jag nytränad, nyduschad, myspysklädd och nyäten. Nu sitter jag och njuter av alla endorfiner som far omkring i kroppen. Det var helt underbart att få spela fotboll igen!
Spelets kvalité var långt i från vad jag är van vid, det är inte som att spela i klubb och inte heller lika våldsam som skogsfotbollen som Gustav med gänget ägnar sig åt... Men några gånger var jag allt omkull, inte ensam heller... Jag tror jag glömde en del av mitt knä och lite blod på brottsplatsen..
Jag gjorde inga mål, men släppte inte heller in något då jag var målis, plus-minus-noll känns ändå rätt godkänt.
Mycket folk var det där också, hela tjugo stycken, och faktiskt 4 tjejer också!
Och ja, jag hade cykelhjälmen på mig trots att det var ytterst oskönt då jag satt upp håret. Förstörde tofsen gjorde den också, men det gjorde visserligen mössan nog bra på egen hand.. Jag hade till och med reflexväst på mig och den enda som spelade med benskydd... Hurra för säkerheten. Men att spela fotboll utan benskydd är helt otänkbart i min värld (tänk om det ändå vore så med störtkruka och lysväst också), alla gånger jag försökt har någon sparkat mig på smalbenet. Antar att det kanske beror lite på min spelstil, jag älskar närkamp! Det är verkligen något som gör sjukt ont. Hur kunde evolutionen placera det benet så oskyddat?! Var det inte tänkt att vi skulle spela fotboll?
Knäskydden skippade jag däremot, vilket faktiskt gick bra. Ja, utom då jag var ner på backen. Jag börjar nästan tro att det är mer för att slippa flå knäna jag haft dem och för att det blivit en vana. Fast det förstås det är skillnad på smålagsspel i en timme och ordentlig skottnötning, stor skillnad.

Imorgon blir det basket. En fin rivstart på mitt nya liv med träning. Det märks verkligen att jag inte rört mig allt för mycket de senaste månaderna. Fick blodsmak och hjärtat i halsgropen efter bara tio minuter.. Illa, illa. Jag kanske ska återinför min och Gustavs löprunda också, när han väl är här. Den här veckan gräver min nätverkstekniker jordvärme. Han får ett ganska roligt cv min grabb.. Söker jobb som nätverkstekniker har tidigare; målat, trädgårdsarbetat, målat,  lagt jordvärme, målat, tvättat traktorer, målat, stått vid avlastarbordet och målat...
Till helgen kommer han troligtvis till mig. Så idag har jag storröjt i hobbyrummet så det är riktigt fint här nu! Ja, hobbybordet är lite stökigt, jag har hobbat mig lite idag.. Klätt en kartong i tyg så den är jätte fin, håller på att ska fixa fler också..
Men resten är bra, jag har dammsugit två gånger och moppat golvet två gånger. Imorgon får jag ta och dammtorka. Tro om det håller sig rent enda till helgen, Tux har gjort vad han kunnat för att motarbeta mig. Men jag vann rund 1. Nu väntar bara resten av lägenheten också...

Idag fick jag äntligen lämna i från mig artikeln, skit uppgiften. Men det blev helt okej till sist, stort tack Anette och Eva! Lite trist att man senare får ett mail från läraren där det står att det är okej med personporträtt om man har en vinkel i det... Suck, jag som jobbat järnet på att få vinkel på Evas jobb super kampanj som Anette var delaktig i... Fast det hade varit jätte kul att få göra ett person/yrkesporträtt av Anette för hon hade gjort massa häftigt!
När vi ändå är inne på skola kan jag berätta om vår nya uppgift. Ingen ro här inte. Vi har fått färskt material - så färskt att det publiceras i nästa nummer - från Föräldrar och Barn sen ska vi göra en layout med "rätt känsla". Jätte rolig uppgift bara man kommer igång. Vilket jag har gjort idag. Hel härligt att få leka med glada färger och härliga bilder.
Men nu ska jag pyssla lite innan jag går och lägger mig.

tisdag, oktober 13, 2009

Det där med cykelhjälm

Så har jag äntligen kommit upp ett i förändra-ett-beteende-trappan som vi lärde oss på mkv i Göteborg. När jag var hemma under helgen så passade jag på att med viss hjälp från mamma leta fram min gamla cykelhjälm.  Men vi kan ta trappan från början;

Alarmering - Skulle vi egentligen kunna hoppa över, vem vet inte om cykelhjälmen
Kunskapsöverföring - Ja, jag har länge, länge, länge vetat att cykelhjälmen skyddar huvudet
Attitydpåverkan - Här någonstans känns mer realistiskt att börja. Det är klart att man någonstans i tonåren i och med frigörelseprocesser, nya kompisar och allt vad det är börjar tycka att cykelhjälm är töntigt. Speciellt när alla kompisar inte behöver ha den på sig längre!! Så när man äntligen vann den kampen så blev det en princip sak att man inte har hjälm som sedan har hängt med. Men efter att jag sett Gustav cykla omkring som en tok och köpt en hjälm till honom så verkar det lite motsägelsefullt om inte jag skulle använda en. Jag bestämde i somars att "när jag flyttat till Sundsvall ska jag börja ha hjälm". Vilket för oss vidare till nästa steg...
Intentionspåverkan - Jag har som sagt haft intentionen ett tag. Men hjälmen glömdes hemma i flytten och lika så vid alla andra tillfällen, fram till förra helgen. Jag har motiverat med mig skäl som att det är omöjligt att cykla säkert i Sundsvall. Jag blir galen på alla trotearkanter, rödljus och avsaknaden av vettiga cykelleder. Med andra ord har jag blivit lite av en livsfara i trafiken, speciellt då jag har bråttom..
Handlingsutlösning - Som sagt nu är hjälmen här och har suttit på mitt huvud alla utom en cykeltur sen dess.. Men jag skulle behöva köpa nya puffar till den, känner karborren igenom de som sitter där nu.. Men vad gör det om jag får ha mitt huvud helt vid en krock...
Nu gäller det bara att vidmakthåller mitt beteende och minimerar återfall.

Att tillägga lyckades jag ju krocka i somras, men ett räcke då jag väjade för en tant som inte cyklat på flera år, men var ute just då! Hade väl mest tur att jag inte slog huvudet då, men fina skrubbsår fick jag alla gånger..
Nu måste jag bara lära mig skita i alla inbillade blickar. Jag tror att jag automatiskt ser ut som en tönt i min hjälm men också att alla andra tycker att jag är en tönt. Medan jag tycker att alla andra med hjälm är coola för att de går emot strömmen.. Dubbelmoral, nej nej, eller jo, fast nej, men kanske ja...

Jag borde egentligen inte vara rädd för att gå mot strömmen, jag menar det är inte direkt första gången jag gjort något för att sticka ut (läs högstadiet och första året på gymnasiet). Men skillnaden då har det gett mig en kick, det gör inte cykelhjälmen... ..inte än i alla fall.
Men jag ska kämpa vidare!

Min nya drog

Det här är helt och håller min lillebrors fel! Jag var hemma under helgen och jobbade ihop några slantar på macken. Jag råkade då lämna datorn något ögonblick, typ ett toabesök långt. Facebook (ja, det är ett virus i sig) råkade vara inloggat. Min lillebror tar då friheten och skaffar ett akvarium åt mig med 4 fiskar, Gustav, Bubblan, Korall och Nemo (som är den enda manliga fisken i sällskapet). De som känner mig bra, ungefär som min lillebror, vet att jag inte skulle lämna dessa virtuella varelser att dö... Jag menar - jag har inte ens raderat min lunarstorm trots att jag är inne där max en gång i kvartalet...
Så nu har mitt lilla akvarium växt lite, hela nio fiskar bor nu där. Var vid två har jag "själv" avlat fram. Visst är det helt fantastiskt. Jag har tränat (spelat ett ytterst löjligt spel) Korall så hon är på näst högst nivån. (Till saken hör att man bara får träna dem var fjärde timme) När jag kör med Gustav blir jag extra nervös och det slutar alltid i att han sprängs, blir fångad av katten eller uppäten av de galna växterna... Tur att det bara är i spelet han dör. För tillbaka i akvariet mår han fin fint igen..

I övrigt tror jag att jag hittat en vinkel på min artikel. Men jag är fortfarande sur både över uppgiftens utformning och på bandspelaren!

Imorgon ska jag finslipa och sen ska det röjas i hobbyrummet. Det är målet denna vecka, att det ska vara fint här inne. Till helgen kommer kanske Gustav hit igen, han har åkt hem på mer jobb nu, så därför vore det extra kul om det var fint här inne. Dessutom får jag lägga allt jag inte vet var det ska vara på hans skrivbord! Omvända roller!
Men nu ska jag få något i min svältande mage, skriva 1200 tecken till på artikeln och formulera två fina mail, ett till Anette och ett till Eva som jag kan skicka imorgon bitti. Vill inte att det ska framgå att jag är en nattuggla.. Sen blir det sängen för mig, en stor kall ensam säng!

måndag, oktober 12, 2009

Är det inte som förgjort

Nu är det faktiskt lite synd om mig.. Jag har gått och gruvat mig för intervju/artikel-uppgiften enda sen vi fick den. I helgen tog jag äntligen tag i saken, ringde min underbara (och döcoola) moster som gav mig ett namn till en schyst grafiker. Mailade denne och ringde upp dagen därpå och fick prata med en trevlig människa som jag bokade en tid för intervju idag.
Jag hade slipat på några grundfrågor, skaffat nytt block och köpt ett kasettband. Jag ringer upp Gustav för att testa så inspelningen fungerade - vilket den gjorde, perfekt.

Men tror ni det fungerade lika bra då det var dags för den riktiga intervjun. Nej då, min röst kom med, men inte ett enda svar. Jag brister snart! Det blir inte många vackra ord om den här uppgiften vid utvärderingen.
Jag har två sidor med anteckningar, men jag litade på att inspelningen skulle funka så jag fokuserade mer på att hänga med i samtalet istället för att ta anteckningar. Jag ska ta och sätta mig och skriva så gott det går. Som tur är får jag återkomma om det skulle behövas...

Anette som jag intervjuade var hur bra som helst! Hon var jätte trevlig och verkade ha gjort många grymma jobb, så det var ju bra att det var bra i alla fall...
Men visst är det typiskt. Jag som verkligen kollade upp att det skulle funka också...

På begäran


Spelreglerna till Mickel/räv-spelet i vackert jpg format... Klicka på bilden så blir den större.

onsdag, oktober 07, 2009

Jag i ett nötskal

God morgon världen. Idag är jag trött och det är mitt eget fel. Varför kan jag aldrig läsa ett schema ordentligt?
Jag som kände mig så duktig som kollade upp dagens schema igår innan jag kröp ner i sängen. Sen att det är onsdag och inte torsdag i dag var en helt annan femma.
Jag trodde följaktligen att det var deadline på en redigeringsövning idag klockan ett. Vilket hade betytt en väldigt intensiv morgon, men nu har jag helt plötsligt fått 24 timmar mer än planerat på mig...

tisdag, oktober 06, 2009

Färdig!

Så var renoveringen i klädkammaren klar! Jag måste säga att jag är mäkta nöjd. Vi har slitit på i några dagar nu, första färghinken köptes i lördags.. Men nog har det varit värt allt jobb alla gånger. Gustav har varit jätte duktig och utan honom hade det inte ens blivit hälften så bra. Jag tror vi har kompletterat varandra ganska bra igenom hela projektet...
Jag har tagit ett beslut på att fortsätta kalla rummet för klädkammare och inte walk-in-closet då det är något som tjejer som BlondinBella har... Inte något ont om henne (åtminstone inte denhär gången) men jag tillhör inte riktigt samma kategori av tjejer. (Vilket betyder att jag faktiskt kan stryka en skjorta utan att bränna hål på den..)
För kommer lite före och efter bilder så får ni själva avgöra!
(Jag har inte brytt mig om att redigera färger och sånt, så ni får ta det för vad det är... Klickar ni på bilderna öppnas de i större format i en ny länk.)


Ingången från vårt sovrum. Det är inte 100 procent klart, vi ska sätta någon form av list (som ska målas brun) runt öppningen. Skönt att slippa gå igenom kök och hall för att komma åt sina kläder på morgonen. Tux gillar att hoppa imellan rummen. Jag tror det beror på att han måste hoppa upp ett steg..
Min halsbandstavla är jag riktigt nöjd med. Det roliga är att det var Gustavs idé! Nu kan jag njuta av alla fast att jag inte kan ha dem på mig.. Skivorna kommer från Ikeas fyndhörna och sen är det små nubb som är krokar..


Här är min spegelvägg. Spegeln var från början vit och kommer ifrån Myrorna. Men efter en kväll i badrummet så blev den brun. Det känns väldigt praktisk med en spegel så nära kläderna. Sen ger det rummet lite rymd också.. Givetvis blev det lite ekollon på väggen.


Så mycket bättre. Visserligen skulle man kanske måla hyllan brun den med, men det får bli ett senare projekt i så fall. Just nu är det bara så skönt att kunna stoppa allting på sin rätta plats igen. Ekollonen syns inte nu när alla kläder hänger för, men när man "bläddrar" bland kläderna ser man dem ibland..


Slutligen en bild på en lite mer full klädstång.. Nu skulle det bara behövas lite fina kläder och snygga skor. Synd att det är så tråkigt att prova kläder och att jag sällan hittar något jag blir nöjd med...

måndag, oktober 05, 2009

Ekollon och Spegelcykel

Som sagt, jag ska bli bättre på bilder så jag bjuder på en till innan det är dags att krypa till kojs. Under natten får färgen torka och imorgon kommer renoveringen att färdigställas. Mer bilder är alltså att vänta!
Renoveringen har faktiskt gått riktigt smärtfritt - Gustav har fått göra allt det svåra och se till att allt blir bra medan jag gör så gott jag kan och kommer med små idéer (som ni kanske ser). Lite klickande i illustrater och vips det blev ekollon.
Ja, ekollon. Jag älskar ekar, stora och mäktiga men samtidigt mysiga och sagolika på något vis. Sen att ekollon är jätte söt gör dem inte fulare.. Kanske har fascinationen  uppkommit lite i att ekar inte växer lika naturligt här på de norra breddgraderna. Nere i Trollhättan var det minsann andra bullar... Men numera bor det faktiskt två små ekar i Sollefteå som jag fick av svärföräldrarna när jag tog studenten. De har klarat sig riktigt bra!

Annars hade jag tänkt gnälla lite över en skoluppgift vi fick idag. Skriva en nyhetsartikel, fine, det hade varit helt okej. Om det inte varit för att det finns ingen nyhet. Vi ska söka upp en person som jobbar med grafisk design (och inte går/undervisar på mittuniverstet) och intervju den stackaren. I intervjun ska vi hitta vår nyhet och vinkel, vi får alltså inte bara göra ett person- eller yrkesporträtt!
Visserligen tror jag mig vilja bli journalist, men nu går jag grafisk design och kommunikation. Jag kan gå med på att det är bra att kunna grunderna. Men varför, varför ska vi göra en intervju som vi egentligen inte har någon riktig ingångspunkt i! Idioti. Saken blir inte enklare av att jag inte känner någon, utom möjligtvis Micke (grafläraren på Ådalsskolan) som jobbar med graf. Hurra för mig!
Visst, jag är inte rädd för att prata med främmande människor, det har jag aldrig varit. Med undantag för personer jag varit lite mer än förtjust i...

Men annars var det ganska intressant i skolan idag. Fast lunchen var nog det mest spännande. Jag är inte alltid så realistisk i mina idéer. Jag for i väg till Myrorna, hittade en spegel, betalade den och stod sedan med en meter lång spegel och en cykel.. Smart Rebecka, mycket smart.
Jag slopade snabbt ursprungsidén om att ta med mig min spegel till skolan. Det var bara att ta sig hem med spegeln. Jag måste ha sett bra rolig ut när jag kom cyklande, en ren trafikfara var jag alla gånger. Det var även då som jag upptäckte att min bakbroms tog dåligt, att det är svårt att plinga med fel hand (rättelse omöjligt) och betydligt värre att växla ner tillräckligt i den långa backen...
Gustav blev aningen förvånad, han höll på måla andra varvet i klädkammaren.

Nu är det sängdags så vi orkar göra klart i morgon. Till helgen kommer Mja, nästan Mia från Trollandet, men en Jesper istället för Emil.. Dessvärre blev jag erbjuden jobb i Sollefteå som jag inte har råd att tacka nej till...

Renoveringen går framåt


Aj aj aj, idag fick jag mig en liten pekpinne.. "Jag har inte sett några utlovade bilder.." Faktum är att jag inte haft så mycket tid över för att pyssla ihop mina bilder... Men vad gör man inte för sin publik...
Det är inte riktigt färdigt ännu, så jag bjuder på en före- och mellanbild.
Än så länge har det gått bara fint, en liten felberäkning på en hink spakel och två hikar färg för senade oss en kväll och en morgon. Vem har kommit på att byggaffärer ska öppna elva på söndagar och inte tio?
Vi hade en tub spakel och det räckte bara till några hål på de två betongväggarna samt att fina till de två med gipsskiva. Vår hink med färg räckte bara till gipsskiveväggarna, så dte gick ganska jämnt upp den kvällen.
Men idag är det färdigmålat, tack vare Gustav (som inte haft någon skola att gå till idag), men det får ni inte se förrän jag fått dit mina små detaljer...


lördag, oktober 03, 2009

Operationen inledd

Operation fint hem är inledd! Utrustad med såg, hammare, spik, spakel och målarfärg sätter jag och Gustav nu igång att ge sunkrummet till klädkammare ett rejält ansiktslyft!
Bilder utlovas!
Wisch ous luck!

A man in the house

Nu är min pojke äntligen här! Fast det har han varit några dagar nu. Men idag är det lördag, helg, ingen skola så idag kan vi hitta på något. Typ fixa i lägenheten. Han har underkänt och gjort om en massa här redan.. Sen funderar han över varför saker inte är där han lämna dem.. Jag tror det beror på att jag faktiskt har bott här i två veckor utan honom...
Han har redan hunnit förvirra både mig och Tux genom att "slå ut" en vägg. Kanske inte så våldsamt som det låter, han plockade bort en spånskiva från garderoben så numera kan man gå från sovrummet direkt in i klädkammaren.
Visserligen bestämde vi det de första dagarna här, men det är ändå ovant. Tux hade tittat jätte förvirrat på Gutsav när han gått in i sovrummet med kom tillbaka från hallen. Stackars liten!
Tur att matte kom hem och visade honom den lönngången...

Igår hade jag redovisning på Trycksaken. Några till saker jag missat upptäcktes, men läraren sa att jag skulle vara nöjd med min trycksak och det bådar ju gott.. Dessutom är mitt C på tentan numera ett B. De hade glömt räkna ihop de båda delarna.. Så nu har jag två poäng över gränsen. Helt perfekt. Nu känner jag mig betydligt mer nöjd. Så jag hoppas på ett A eller B på trycksaken så har jag ett fint betyg där!
Nu är det som sagt helg och på måndag börjar tidningsredigering. Det är nog något jag kommer att få nytta av i mitt framtida yrke...

Jag har hunnit virka en hel del nu. Lyckades göra en hand/arm som liknar den första och två öron samt en svans. Kaninen har tagit form. Ett helt nystan gick åt. Nu behöver den lite personlighet genom ansikte och kläder (?).

Idag hade jag tänkt pyssla om några blommor lite. Gustav tog med sig en stor säck jord hemifrån som vi tackar för. På tal om hem, igår tittade min familj in på lite fika och lite byte. Flera påsar med diverse mot 6 grape... Sen klättrade jag för första gången över räcket på balkongen. Jag ska definitivt köpa en repstege att ha där. Kan alltid skylla på att det är en utrymningsväg vid brand...
Vi ska också ner på stan en sväng, in på Beijer och hämta min fogsvans. Man får en gratis som nyinflyttad i Sundsvall. Jag gillar nyinflyttningskuponger!

torsdag, oktober 01, 2009

Kampen går vidare

Jag misstänker att det är något fel på vitlöken jag köpte, eller på mitt luktsinne.. Den luktade inte vitlök - den luktar ingenting. Men fick ändå ligga på mitt nattduksbord under natten. Jag får helt enkelt fråga Gustav ikväll. Äntligen ska han komma hit. Jätte jätteskönt. Han har lovat att ta hand om sin lilla sjukling.
Men för övrigt mår jag mycket bättre, fräste ut minst ett kilo snor i morse. Jag har hört att snor består av döda baciller och döda vita blodkroppar. Så på det sättet måste det ju betyda att min kropp faktiskt gör motstånd mot bacillerna...

Så jag håller på vädra alla sängkläder nu och ska byta lakan. Dessutom har jag bestigit mitt egna mount everst i diskhon.
En promenad har jag också hunnit med, till hemköp för att köpa billig grape till mig och mamma. De kommer förbi en sväng imorgon med lite utlovade saker. Bra att ha något att byta med.
Sen har också hunnit ta soffbordet i besittning, där ligger nu 1000 puzzelbitar och väldigt få sitter ihop...
Tux var vänlig nog att försöka hjälpa till, dessvärre hädde (älskar det ordet) han ner betydligt fler på golvet än han lyckades sätta ihop... Men det är tanken som räknas, i alla fall i hans fall...
Just nu sitter han på hobbybordet och putsar sig. Han tycker det är jätte roligt att det står två skrivbord, två trådbackar (med mitt garn i) och tre stolar så pass nära varandra att man kan leka inte nudda golvet på dem..

På tal om garn, mina ögon börjar känna sig redo för lite virkning igen!