måndag, oktober 26, 2009

Systerbesök

Idag flänger jag fram och tillbaka mellan järnvägsstation och lägenheten. I morse var det Gustav som skulle iväg och sen syrran. Som föresten varit här sen i söndags. Lördags hände inte mycket, förutom att jag bakade lite och Gustav kom hit på kvällen och vi gick och la oss tidigt. Igår hände desto mer då syster kom.
Vi var på swopping, eller jag skulle kalla det loppmarknad. Swopp är ju när man byter, vi bytte inte. Vi betala med pengar. Det var väldigt lite bord, jag kan nog räkna dem på en hand och först kändes det lote pinsamt att gå runt och kolla. Kan nog bero på att jag, Josse och Gustav var de enda som inte satt bakom något bord. Jag som trodde att det skulle bli värsta rusningen så man var tvungen att vara där tidigt.
Efter en stund kom det dock några fler och vi vågade kolla lite närmare på sakerna.
Det slutade med att syrran köpte ett par skor och en jeansjacka, för samma pris köpte jag två palestinasjalar. Jag har ju en otrolig förmåga att tappa bort dem allt eftersom. En lila och vit samt en svart och mörkgrön. Läckert läckert!

Sen blev det en tur till Birsta. Vi såg Nanne live, hela tre låtar körde hon! Otacksamhet, Avundsjuk och Håll om mig. Jag tyckte Gustav skulle hålla om mig under den sista låten men det var tydligen mer intressant att kika på datorer... Det var nämligen en viss tysk teknikkedja som firade något och hade lite skojs... Jag måste säga att jag tycker det var lite slöseri på begåvning med gratis show på en affär men...
Josse fick i alla fall sin kram och autograf efter de tre låtarna. Men jag glömde fråga Nanne hur i hela h-vete hon kan gå i de sjukt smala och hög klackar hon alltid har!
Men det kommer fler tillfällen, Nanne är ju överallt och ingenstans på samma gång. Det lilla underbart glada yrvärdet!
Lite fynd gjorde vi också.. Jag hittade en väst och en kjol till fin rea sen blev det massa tyg på ikea. Vi gjorde ett jätte fynd, typ 30 meter 95 kroner!

På kvällen blev det filmmys! Män som hatar kvinnor och Ice Age 3. Måste säga att män som hatar kvinnor var helt okej.. Jag kan ändå acceptera de flesta förenklingar. Men jag tyckte ändå det var lite onödigt att låta den riktiga Anita (som i boken bor i London) vara död. Sen varför Mikaels kärleks(/sex)liv var så oskyldigt finner jag inte heller någon motivering till.. För dyrt med mer hud kanske? Jag tycker ändå att det hör till storyn..
Men mina egna bilder har jag fortfarande kvar från boken. Mikael ser helt annorlunda ut för mig! Likaså Herr Wagner.

Idag har vi tagit det lugnt och pysslat. Så mycket att min virkbål gick av! Illa, 2½:an, dessutom! Den som jag verkligen behöver.. Men, men.. Får leta efter en ny. Vi gorde i alla fall en lite Halloweenpresent till mormor.. En söt liten Häxa!
Nu ska snart Gustav hämtas!

1 kommentar:

Nordic Rockabilly sa...

anledningen till att det inte var mer sexscener i män som hatar kvinnor var för att regissören inte ville att det skulle bli dansk gladporr :P