måndag, oktober 05, 2009

Ekollon och Spegelcykel

Som sagt, jag ska bli bättre på bilder så jag bjuder på en till innan det är dags att krypa till kojs. Under natten får färgen torka och imorgon kommer renoveringen att färdigställas. Mer bilder är alltså att vänta!
Renoveringen har faktiskt gått riktigt smärtfritt - Gustav har fått göra allt det svåra och se till att allt blir bra medan jag gör så gott jag kan och kommer med små idéer (som ni kanske ser). Lite klickande i illustrater och vips det blev ekollon.
Ja, ekollon. Jag älskar ekar, stora och mäktiga men samtidigt mysiga och sagolika på något vis. Sen att ekollon är jätte söt gör dem inte fulare.. Kanske har fascinationen  uppkommit lite i att ekar inte växer lika naturligt här på de norra breddgraderna. Nere i Trollhättan var det minsann andra bullar... Men numera bor det faktiskt två små ekar i Sollefteå som jag fick av svärföräldrarna när jag tog studenten. De har klarat sig riktigt bra!

Annars hade jag tänkt gnälla lite över en skoluppgift vi fick idag. Skriva en nyhetsartikel, fine, det hade varit helt okej. Om det inte varit för att det finns ingen nyhet. Vi ska söka upp en person som jobbar med grafisk design (och inte går/undervisar på mittuniverstet) och intervju den stackaren. I intervjun ska vi hitta vår nyhet och vinkel, vi får alltså inte bara göra ett person- eller yrkesporträtt!
Visserligen tror jag mig vilja bli journalist, men nu går jag grafisk design och kommunikation. Jag kan gå med på att det är bra att kunna grunderna. Men varför, varför ska vi göra en intervju som vi egentligen inte har någon riktig ingångspunkt i! Idioti. Saken blir inte enklare av att jag inte känner någon, utom möjligtvis Micke (grafläraren på Ådalsskolan) som jobbar med graf. Hurra för mig!
Visst, jag är inte rädd för att prata med främmande människor, det har jag aldrig varit. Med undantag för personer jag varit lite mer än förtjust i...

Men annars var det ganska intressant i skolan idag. Fast lunchen var nog det mest spännande. Jag är inte alltid så realistisk i mina idéer. Jag for i väg till Myrorna, hittade en spegel, betalade den och stod sedan med en meter lång spegel och en cykel.. Smart Rebecka, mycket smart.
Jag slopade snabbt ursprungsidén om att ta med mig min spegel till skolan. Det var bara att ta sig hem med spegeln. Jag måste ha sett bra rolig ut när jag kom cyklande, en ren trafikfara var jag alla gånger. Det var även då som jag upptäckte att min bakbroms tog dåligt, att det är svårt att plinga med fel hand (rättelse omöjligt) och betydligt värre att växla ner tillräckligt i den långa backen...
Gustav blev aningen förvånad, han höll på måla andra varvet i klädkammaren.

Nu är det sängdags så vi orkar göra klart i morgon. Till helgen kommer Mja, nästan Mia från Trollandet, men en Jesper istället för Emil.. Dessvärre blev jag erbjuden jobb i Sollefteå som jag inte har råd att tacka nej till...

Inga kommentarer: