torsdag, oktober 15, 2009

Fotbollsstjärnan har vaknat


Äntligen så är jag nytränad, nyduschad, myspysklädd och nyäten. Nu sitter jag och njuter av alla endorfiner som far omkring i kroppen. Det var helt underbart att få spela fotboll igen!
Spelets kvalité var långt i från vad jag är van vid, det är inte som att spela i klubb och inte heller lika våldsam som skogsfotbollen som Gustav med gänget ägnar sig åt... Men några gånger var jag allt omkull, inte ensam heller... Jag tror jag glömde en del av mitt knä och lite blod på brottsplatsen..
Jag gjorde inga mål, men släppte inte heller in något då jag var målis, plus-minus-noll känns ändå rätt godkänt.
Mycket folk var det där också, hela tjugo stycken, och faktiskt 4 tjejer också!
Och ja, jag hade cykelhjälmen på mig trots att det var ytterst oskönt då jag satt upp håret. Förstörde tofsen gjorde den också, men det gjorde visserligen mössan nog bra på egen hand.. Jag hade till och med reflexväst på mig och den enda som spelade med benskydd... Hurra för säkerheten. Men att spela fotboll utan benskydd är helt otänkbart i min värld (tänk om det ändå vore så med störtkruka och lysväst också), alla gånger jag försökt har någon sparkat mig på smalbenet. Antar att det kanske beror lite på min spelstil, jag älskar närkamp! Det är verkligen något som gör sjukt ont. Hur kunde evolutionen placera det benet så oskyddat?! Var det inte tänkt att vi skulle spela fotboll?
Knäskydden skippade jag däremot, vilket faktiskt gick bra. Ja, utom då jag var ner på backen. Jag börjar nästan tro att det är mer för att slippa flå knäna jag haft dem och för att det blivit en vana. Fast det förstås det är skillnad på smålagsspel i en timme och ordentlig skottnötning, stor skillnad.

Imorgon blir det basket. En fin rivstart på mitt nya liv med träning. Det märks verkligen att jag inte rört mig allt för mycket de senaste månaderna. Fick blodsmak och hjärtat i halsgropen efter bara tio minuter.. Illa, illa. Jag kanske ska återinför min och Gustavs löprunda också, när han väl är här. Den här veckan gräver min nätverkstekniker jordvärme. Han får ett ganska roligt cv min grabb.. Söker jobb som nätverkstekniker har tidigare; målat, trädgårdsarbetat, målat,  lagt jordvärme, målat, tvättat traktorer, målat, stått vid avlastarbordet och målat...
Till helgen kommer han troligtvis till mig. Så idag har jag storröjt i hobbyrummet så det är riktigt fint här nu! Ja, hobbybordet är lite stökigt, jag har hobbat mig lite idag.. Klätt en kartong i tyg så den är jätte fin, håller på att ska fixa fler också..
Men resten är bra, jag har dammsugit två gånger och moppat golvet två gånger. Imorgon får jag ta och dammtorka. Tro om det håller sig rent enda till helgen, Tux har gjort vad han kunnat för att motarbeta mig. Men jag vann rund 1. Nu väntar bara resten av lägenheten också...

Idag fick jag äntligen lämna i från mig artikeln, skit uppgiften. Men det blev helt okej till sist, stort tack Anette och Eva! Lite trist att man senare får ett mail från läraren där det står att det är okej med personporträtt om man har en vinkel i det... Suck, jag som jobbat järnet på att få vinkel på Evas jobb super kampanj som Anette var delaktig i... Fast det hade varit jätte kul att få göra ett person/yrkesporträtt av Anette för hon hade gjort massa häftigt!
När vi ändå är inne på skola kan jag berätta om vår nya uppgift. Ingen ro här inte. Vi har fått färskt material - så färskt att det publiceras i nästa nummer - från Föräldrar och Barn sen ska vi göra en layout med "rätt känsla". Jätte rolig uppgift bara man kommer igång. Vilket jag har gjort idag. Hel härligt att få leka med glada färger och härliga bilder.
Men nu ska jag pyssla lite innan jag går och lägger mig.

Inga kommentarer: