onsdag, september 30, 2009

I try it all

Nu är jag less på att vara förkyld, två dagar är nog. Även om denna dag var långt i från lika illa som gårdagen. Har jag nämnt att jag inte kom i säng förrän klockan tre på natten? (Ja, mamma, i natt ska jag lägga mig tidigt.) Inte det bästa sättet att bli frisk på, speciellt inte då mitt vanliga "vakna-vid-sju-av-okänd-anledning" fortfarande gäller...

Igår var en spännande kväll jag provade diverse hälsokurer...
  • Drick mycket vatten - som sagt, jag drack minst tre liter under morgonen. Fick till och med magknip av det..
  • Vitlök - Jag har införskaffat finfina (dyra) piller på apoteket som ska innehålla vitlök. Torkat vitlökspulver som man sväljer och slipper smaken. Perfekt för mina smaklökar! I natt ska jag sova bredvid en klyfta... Rapportering kommer.
  •  Avkok - Jag tvingade jag i mig Hugos tips, ingefära, kanel och citron... Äckligt, äckligt!
  • Vanligt hedligt te - Gott och värmer skönt!
  • Honungsvatten - Tror inte det hjälper, men honung ska vara nyttigt...
  • Gurgelvatten - Fy f-n, aldrig mer! Ett glas ljummet vatten med (2 tsk) salt är bland det vidrigaste som varit i min mun.. Tror inte det hjälpte vidare mycket...
  • Rönnbär - 3 om dagen, de ska innehålla massa c-vitamin. En ska enligt Ann vara rdi (rekommenderat dagligt intag)...
  • Bad - Fotbad står det, fötterna ska vara varma. Jag stoppade ner hela mig i badkarlet..
  • Nässpray och halstabletter...
  • Ringa mamma - Sympati hjälper mycket!


Idag har jag tagit det lugnt, gjort klart mitt lilla häfte, eller mina små häften.. Efter att lämnat in dem, en timme innan deadline så for jag ner på stan och träffade Jill och Sofi. Vi gick och tog en fika, Cafe Charm, dyrt värre även om det var gott.. Vi pratade allt möjligt tok och lite grann om våra trycksaker.. Jag upptäckte att Tryckfelsnisse gett igen för att jag försökte trolla bort honom.. Han fick visst sista ordet ändå. Men om någon upptäcker felet ska jag skylla på Tryckfelsnisse... Det gäller att komma på bra svar på de frågor man kan tänkas få... Övertyga om det är det absolut bästa som man gjort...

Sen for jag hem och kröp ner i sängen har legat där sen dess. Jag håller på läsa Män som hatar kvinnor och nu börjar det bli riktigt spännande. Har kommit ungefär 330 sidor in i boken. Den blir bra när man kommit ungefär 100 sidor. Det bästa är att den aldrig känns långdragen... Mer tänker jag inte säga, så elak att jag vill förstöra bokupplevelsen är jag inte. Det verkar däremot filmen vara. Jag håll för öronen och blundade när trailern för filmen visades när jag var på bio...
Filmer har en förmåga att förstöra böcker, de tar bort ens egna bilder och förvränger ofta historien. Se bara på alla Harry Potter för att inte tala om Eragon filmen.

Nu har jag fått lite mat i magen, makaroner och korv, samt byggt på diskberget ytterligare. Ska jag vara ärlig har jag inte diskat sen Ann och Daniel åkte, i måndags.. Jag har inga stora tekoppar kvar och är inne på den gamla bestickuppsättningen... Men jag är sjuk och har jobbat hårt med trycksaken de senaste dagarna..
Men nu återstår bara redovisning på fredag. Vi har dessutom fått tillbaka tentat, ett C för min del, men två ynka poäng i från B. Surt värre..
Ja, för er som inte pluggar högskola så har de -äntligen- gjort om betygsystemets 4 gradiga skala till en 7 gradig! Underbart! A, B, C, D, E, F, Fx.. Där F är underkänt och Fx betyder att man har komplettering att vänta. A-E olika grader av godkänt där A är bättre än E (och de andra med för den delen).
Jätte skönt, aldrig mer något Vg++!

Jag hoppas bara att samma system kommer till gymnasiet och högstadiet med. Herr Björklund verkar ju vara i full gång att "fixa till" skolan. Så fort jag är frisk ska jag ta och sätta mig in i det. Jag orkar inte bli förbannad just nu.... LÄGGDAGS!

tisdag, september 29, 2009

En tuff dag

Nu börjar det dra ihop sig till deadline. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte märktes på alla och en var. "Å nej, jag har glömt indrag", "Jag har glömt gemena siffror", "Jag skar fel"... Listan kan göras oändligt lång, tyvärr. För min egen del har jag gjort tre provutskrifter på det "riktiga pappret" och suttit och petat på små saker som ingen människa i världen skulle lägga märke till (med undantag för experter så klart). Men jag skulle gissa att jag utan tvekan hade kunnat sitta dubbelt så länge utan att få det helt perfekt. Kan något någonsin bli helt perfekt?
Jag känner mig ändå rätt nöjd med det jag gjort trots att jag tittar på alla andras och tycker att de är betydligt finare, mer fantasifulla och så vidare. Jag tror inte jag hört någon i dag säga att deras sak var finare än någon annans. Jag vet dock inte om det beror på vanlighet eller att alla helt enkelt suttit så mycket med sin egen trycksak att man blivit blind för dessa skönhet...
Jag har fem kopior av min trycksak i väskan och ska snart sätta mig och sy dem. Om man ska se till kostnad har jag nog en av de billigaste, mitt tryck, för alla fem inklusive provtryckningar, gick på så där 40 kronor. Det är mindre än vad vissa lagt ut på sitt papper. Kan kännas lite snålt, men för det ändamål min trycksak har så fungerar det. Jag har kommit på hur jag ska kunna motivera mitt val av papper..

Men innan jag syr dem ska jag försöka få något i magen. Jag är hungrig men samtidigt inte. Precis som när man är förkyld. För det ska jag inte sticka under stolen med, den här dagen har varit riktig kämpig. Dels upp tidigt, blev visserligen inget kritikutbyte, men tiden gick åt ändå. Kön till Vaktmästeriet (vårt "tryckeri") var extremt lång och givetvis så tog det massa tid.
Början på dagen drack jag minst tre liter vatten, vilket resulterade i massa toabesök. Det ska vara bra att "skölja ur" kroppen alla virus. Så jag hoppas verkligen att det hjälpte. Dock mättade allt vatten, så det var inte förrän vid tre tiden som jag verkligen behövde äta. Efter att ha varit iväg till tryckeriet, men glömt pappret kände jag att det verkligen var läge för en paus.
Sen var det bara traska dit och äntligen konstatera att det var dags att skriva ut alla exemplar! Sen började evighets görat att skära ut alla bladen - ett och ett...
Mitt i alltihopa fick jag världens magknip, jag skyller på vattnet och det sjukt låga skärbordet (som innebar att ryggen gick av och magen blev ihop tryckt).
Men nu är allting skuret och nu är det bara bindning och kanske tillskärning kvar.

Efter skolan bar det av till apoteket för att göra av med lika mycket pengar som alla med färgutskrift gjort... Så jag hoppas att det ska hjälpa mot något i alla fall. Ska ta och fixa lite nyponsoppa och läsa bipacksedlar. Synd bara att texten brukar vara så liten, jag vet inte om min trötta ögon klarar av att läsa den..

måndag, september 28, 2009

Besök och Trycksak

Trött och förkyld men ändå glad. Ann och Daniel var här i helgen och vi hade det jätte bra, fast ibland kände man sig lite som det tredje hjulet. Men bara lite, så det var lugnt. På fredagen, dagen de kom, var vi ute i Birsta. Vi träffade även Ante (som höll mig vaken natten innan) en snabbis - killen som är anledningen till att jag och Ann lärde känna varandra.

Det blev inte så jätte mycket shoppat men jag fick uppleva något jag inte gjort på länge. Stå och vänta på en kille som provar kläder så länge att man hinner bli småless!
Sen blev det god mat och en mysig hemmakväll med älskade Campus Svea.

Dagen därpå blev det ännu mer Birsta denna gång med mitt magiska spara-pengar-häfte. Jag tror vi sparade runt fem hundra kronor - minst! Men då tänker jag inte tala om hur mycket vi inte tjänade. Eller vi och vi, jag köpte en burk pärlor och provade inte ett enda klädesplagg. Jag tror det är Gustav som har smittat mig med sitt antiköpaklädervirus.
Därefter blev det ytterligare en mysig kväll framför den provisoriska filmvisningsapparaten (min dator som dvd, Gustavs skärm som bildvisar och mina datahögtalare).. Denna gång x-men, medan Ann och Daniel sov jobbade jag med mission impossible. Att förvandla 200 gram garn till en halsduk på mindre än 24 h då jag samtidigt skulle ha tid att vara social! Behöver jag ens skriva att jag inte lyckades? Men jag gjorde nog slut på mer än hälften av garnet i alla fall... Ann lovade att överta ansvaret för Daniels hals. Han lyckades ju tappa bort sin palestinasjal i Birsta.
Söndagen bjöd på rönnbärsplockning samt försök till snabbtorkning i ugn. Vi tog också en promenad och löste en hel del samhällsproblem. Det är roligt att diskutera olika politiska problem med de som har någorlunda samma politiska åskådning men ändå inte är överens på alla punkter. Men viktigast av allt kan argumentera på saknivå och lyssna på motargument. Tack för underbara diskussioner!
Ann och Daniel påbörjade projekt "Uppgradera Bäckas smaklökar" främst genom att stoppa krydda, oliver och fetaost i maten. Men det gick faktiskt över förväntan.. Jag borde kanske börja äta något annat än barnmat...?
Jag var kanske inte tillräckligt duktig, för de lämnade kvar lite förkylning till mig. Därav mössa och halsduk på bilden...

Idag har jag varit i skolan och petat på trycksaken. Det känns som om jag bara petar nu, men det måste göras för att uppnå någon form av perfektion! Jag har dessutom valt klart papper. Kanske inte det optimalaste papper för insidan. Men jag har byggt upp lite argument för mitt val...
Jag har dessutom provat sy den idag, sydde den på maskin och det blev bättre än förväntat, så det kör vi på! Imorgon ska jag och tjejerna kritisera varandra, sen blir det kanske att göra om lite grann och sen ytterligare provutskrift och sen final utskrift. En dag innan deadline, riktigt skönt.
Jag känner mig någorlunda nöjd också, med tanke på min idé så vet jag inte vad jag skulle kunna göra bättre. Däremot blir man lite svartis på alla andra i klassen som har gjort så fina...

fredag, september 25, 2009

Sundsvall Dragons nästa

Igår spelade jag basket! Det gick faktiskt ganska bra, ja efter att jag hittat dit, förståss. Som vanligt ser verkligenheten inte ut som kartan på eniro och hitta. Vägen jag hade tänkt följa var inte gul! Men efter att ha ringt till min privata Gps hamnade jag rätt. Dock någon minut sent, men vad gjorde det. Inte mer än att jag fick sitta och känna mig dum en stund med de nio killarna lekte med bollarna.
Sen delades lagen upp, de som satte bollen först i ena laget. Behöver jag ens skriva att jag hamna i laget som inte satte bollen?
Men inte förlorade vi för det. Fast jag kan inte påstå att vi vann rättvist heller, de andra ledde med massa poäng (det heter ju inte mål i basket!) sen sa någon försten till tre/fem och då började vi göra mål. Till och med jag lyckades sätta en boll, det ni! Annars gjorde jag väl inte så jätte mycket nytta, men svettig blev jag!
Men jag tror faktiskt inte att jag var kortast, men vissa var så långa att de kunde hoppa upp och lägga i bollen... Fuskigt.

Nu sitter jag och har precis pillrat lite med trycksaken, gjort lite större marginaler och ändrat om lite. Jag tror att jag har en framsida på g också!
Sen har jag dammsugit de rum jag inte ides innan jag åkte hem, hämtat upp en säng och väntar nu på att Ann och Daniel ska höra av sig. Ska bli så sjukt kul med besök, speciellt just det här besöket! Ann brukar ha bra smak då det gäller killar så vi kommer nog ha riktigt roligt!

torsdag, september 24, 2009

Åter i Sundsvall - Basket staden

Så var man tillbaka i Sundsvall, bussresan med Tux gick lika fint som vanligt. Han är helt otroligt bekväm att resa med, så länge man tar av gallret. Min kanin gillar inte galler, men han ligger ändå i sin bur. Man öppnar, han tar sig ut och upp i mitt knä, tittar sig omkring en stund för att sedan hoppa tillbaka till sin bur och lägger sig till rätta där. Helt fantastiskt.
Handledningen gick också bra! Jag kommer att kunna använda pappret som jag fick av mamma fast att vi inte vet vilket fabrikat det är... Dock ska jag väga det, måste bara hitta en bättre våg än vår badrumsvåg.
Själva designen blev inte helt sågad den heller, jag ska ändra om graden på texten lite, får lite mer marginaler. Men annars så funkar det. Sen var det ju det där med framsida. Jag har en idé så det fixar sig det med!
Det här var en riktigt rolig uppgift och massa tid har vi fått också. Men samtidigt kan det vara lite jobbigt med mycket tid, då måste det ju bli perfekt!

På vägen hem från skolan var jag in på affär'n och köpte morötter till Tux och lite andra basvaror. Imorgon kommer underbara Ann och Daniel hit. Ska bli jätte kul att få träffa Ann igen och se vem Daniel är...
Vi kommer att ha en helt underbar helg och har vi riktigt tur så kommer Gustav också hit.. Han har för övrigt sagt att han ska bo här hela nästa vecka! Vad jag längtar. Dels bara efter honom, då han är värkdens bästa, men också att slippa vara själv här så att det blir någon ordning. Lite rutiner, det är inte kul att bestämma allting själv speciellt då ingen annan bryr sig om vad man har bestämt.

Ikväll hade jag tänkt städa upp lite grann, jag tror det ligger en halv Tux under soffan i vardagsrummet. Har jag nämnt hur mycket päls han försöker fäll på en och samma gång?
Men förutom den roliga uppgiften städning (som bara är kul precis innan en tenta) så ska jag skämma ut mig på en basketplan. En och en halv timme basket, borde inte det räknas som att utmana ödet?
Sist jag spelade basket "frivilligt" var väl i sexan på någon rast... Undra hur det ska gå, då kunde jag i alla fall träffa korgen. Men det kan jag nog inte längre. Men vad som helst är bättre än handboll och volleyboll.
Förhoppningsvis är jag inte ensam om att vara dålig.
Är man så dålig att det inte kan bli värre kan man bara bli bättre. Är man inte fullt så dålig kan man vara glad för att det kunde ha varit värre!

Sen kanske det blir lite virkning i kväll, jag har börjat virka en kanin på frihand. Det skulle ha blivit en ankkropp....

onsdag, september 23, 2009

Trycksak och Stadsbesök

Nu har jag börjat få hyffsad ordning på trycksaken och längtar efter att bli sågad vid fotknälarna på morgondagens handledning! Jag är fortfarande inte säker på arial som rubrik och ja, lite andra oklarheter finns det också. Men det får jag väl lösa imorgon.. Jag har fått papper av mamma som jag kanske kan trycka på, dock lite synd att jag inte har den blekaste om vad det är för papper. Vilket nu ska stå i kolofonen, men det kanske går att göra ett undantag...? Blubb!
I övrigt har jag varit ner på stan med mamma en sväng i dag. Jag var också in på macken en sväng, ojoj, vad det är kaos där. Sen blev jag erbjuden att jobba i helgen, men var ju tvungen att tacka nej då jag väntar besök. Synd att det skulle krocka!

Efter att ha fikat så beställde jag en linjal på bokhandeln och sen cyklade vi i motvind och uppförsbackar hem igen. Givetvis lyckades jag få med mig lita garn hem, men också en massa andra nödvändigheter, nedrans Skattkista till att ha bra priser....
Nu är det dags för sängen och imorgon åker jag hem igen.

tisdag, september 22, 2009

Kändiskoll lika med noll

Så var det bevisat, jag är helt bakom flötet då det gäller kändisar.. Jag hade ett samtal med Gustav när jag satt på bussen till Sollefteå igår. En parallel klasskompis till mig hade gift sig, så vi kom in på det ämnet. Gustav hävdade att man inte kunde gifta sig utan att senare skilja sig, men att man kunde vara sambo hela livet.. Då frågade jag vad han grundade de och fick till svar att alla kändisar som gifter sig senare också skiljer sig. Varvid jag svarade att de inte kan gälla mig eftersom jag inte kan någonting om kändisar och är totalt ointresserade av deras liv. Vilket Gustav bevisade genom att fråga mig om jag visste vem Anna Anka - det hetaste inom kändisvärlden just nu- är.
"Är det någon i Kalle Anka?" Och där var saken avgjord, Gustav skrattade gott och förklarade att det var någon ung svenska som gift sig rikt i Usa.

Nej, jag nöjer mig med att känna till Johnny Deep, David Radcliffe och Mikael Persbrandt!

måndag, september 21, 2009

Hösten kom på besök


God morgon världen!
Idag vaknade inte klockan sju, utan strax innan åtta! Helt perfekt då jag ställt klockan på åtta.. Nu har jag hunnit städa badrummet, eller ja, så mycket det går.. Det hänger fortfarande massa blöt tvätt där.. Sen har jag fått i mig och Tusse frukost och nu ska jag snart packa och städa. Ikväll åker jag hem och kommer tillbaka på torsdagen, jag har äntligen hittat dit alla får sina mail. Bättre sent än aldrig.

Det är bara att konstantera att hösten är här. När jag öppnade till balkongen i morse låg ett litet höstlöv där. Jag tror inte Tux gillar hösten för han gjorde sitt bästa för att äta hösten! (Eller så tyckte han att matte var snål med frukosten...?)
Vid elva ska jag bege mig mot skolan och stan, det ger mig två timmar att fixa fram ett busskort, det borde jag väl klara?
Sen kanske jag hinenr skriva ut trycksaken, så att jag ser att det jag gjort håller även i tryck...
Men nu har jag viktigare saker för mig än att blogga!

Tekniska Jag


Här är ett litet smakprov på en av illustrationerna från min trycksak. Givetvis är upplösningen tusen gånger bättre i orginalet. Men inte så illa va? Det känns riktigt roligt att hålla med layouten. Att dessutom få sitta med två skärmar är en dröm! Jag har lånat Gustavs stooooora skärm, jag lyckades dessutom koppla in den själv och fixa inställningar. Det är sånt jag borde kunna då jag är ihop med en dataexpert, men det är tvärtom. När jag inte får det att funka säger jag till Gustav och då fixar han det åt mig. Mycket smidigt, men inte hållbart i längden..
Jag kan inte ens lägga kanalerna på rätt plats på tv:n, än mindre kan jag göra en kanalsökning... Tur att jag inte tittar på tv så ofta, för söka på internet klarar jag av!
Det verkar som om jag har handledning på torsdagen, mycket bra. En dag extra i Sollefteå!

söndag, september 20, 2009

Floppboll och Blötmaskin

Äntligen kom då den dagen min fotbollskarriär återigen skulle ta vid. Äntligen blev klockan halv tre och jag gav mig glatt iväg på min cykel.. Blev allt mer stressad och hittade inte fram på en gång. Men efter att ha frågat lite så kom jag äntligen fram till Nackstaskolan. På asfaltsgången står två killar och passar en teknikboll till varandra. Jag parkerar cykeln och går dit, innan jag hunnit fram blir bollen passad till mig. Jag passar tillbaka med fin precision.
Men mycket mer fotboll än så blev det inte idag. Jag får veta att det är inställt på grund av baksmälla (?!), någon måtta får det väl vara. Klockan var tre på eftermiddagen! Har man tagit på sig att leda fotboll på söndagar klockan tre så får kanske tänka sig för...?

En stor besvikelse var det. Jag stannade kvar ett tag (så där en tjugo minuter) och passade med killarna. Men sen sa mina höfter i från. Kan ni fatta att jag fått träningsverk i höfterna? Så sjukt, det har jag aldrig haft förrut. Jag hade väntat mig lite verk i låren, men inte då...
Det var bara att cykla hem igen, först ringde jag Gustav och berättade om min besvikelse, sen fick mamma höra samma ramsa och nu är det er tur!

I övrigt har jag städat köket och tvättat idag. Nu kommer vi till dagens nästa gnällpunkt! Till att börja med kunde jag inte hitta tvättnyckeln (liten ful bricka). Efter att ha sprungit runt hela lägenheten några varv så ringer jag Gustav. Han har inte sett den, men då jag talar om vilken nyckelring jag satt på den så vet han precis var han stoppat den; i Rebeckas kaoslåda. (Ja, Gustav stoppar alla mina saker i en låda.)
Tvättstugans rum nummer 2 ska ha spö, jag ska skicka repertör på den! Sist jag var där så blötte den inte ner min tvätt och sen använde den inte mitt tvättmedel. Den här gången vägra den torka min tvätt! Centerfugen fungerade inte på en maskinen, torkskåpet starta inte och den stackars torktumlaren från 80-talet orkade inte torka - någonting över huvudtaget!
Katastrofalt. Så nu kommer säkert badrummet att få fuktskador så mycket tvätt som hänger där och så många små hål som hyresvärden inte tätade...
Tro om det finns någon färg man kan måla på korkmattor och våtrumsväv? Kanske vore värt att forska lite i det.
Klädkammaren ska jag och Gustav i alla fall fräscha upp, sen ska vi försöka få omtapetserat efter nyår, eller så fort vi får en ny bovärd.. Så förhoppningsvis ska det bli lite fräschare här!

Jag har även kommit en bit på trycksaken idag.. Illustrationen på tryckfelsnisse är klar och jag har gjort lite illustrationer till de olika delarna med.. Jag måste jobba på att jämna till texten och fler bilder. Sen behöver jag en framsida och en baksida också!
Men något ska jag ha att göra i Sollefteå imorgon, jag åker nämligen hem i morgon kväll. Får se hur många dagar jag blir där, antingen är jag tillbaka på onsdag eller torsdag. Jag ska ha handledning en av dagarna, hoppas på torsdag! Sen på fredag kommer Ann! Jag borde kanske ta och ringa henne...

lördag, september 19, 2009

Nya bloggen och träning

Så var äntligen pysselbloggen igång på riktigt! Det är dit mycket av mitt pysslande kommer att bo. Som pingvinen jag gjorde i natt och i morse..

Idag vaknade jag sju, precis som jag gjort hela veckan. Idag behövde jag inte stressa iväg till skolan. Det är ju lördag! Men det hindrar inte att man gör lite skolarbete, jag har pysslat lite med teckensnitt idag. Skrev ut några så att jag fick se dem på papper. Jag tror jag bestämt mig för Constantia, en ganska öppen antikva. Det borde väl vara lämpligt. Nu ska jag leta en sansserif som passar till... Jag har även gjort lite illustrationer idag.. Så det går i alla fall framåt.
Något som jag är mer stolt över är att jag för andra gången sen jag flyttade från Trollandet har varit ute och sprungit! Visserligen hamna jag lite vilse och på en del avig vägar, men jag var ute i 50 minuter. Lite tråkigt är kanske att jag inte ärligt kan säga att jag sprang hela tiden. Men ett stopp var i alla fall godkänt, streching och sen, vad gör man inte om man hittar massa fina smultron eller hamnar på en konstig stig?
Mycket backar var det överallt. Jag måste hitta någon bra runda, helst utan asfalt med..
Imorgon blir det fotboll! Ska bli så sjukt kul! Hoppas verkligen att jag inte kommer att ha träningsverk då jag vaknar vid sju imorgonbitti...

Annars har jag lindat en av garnhärvorna jag fick av Lena, gjort klart pingvinen och börjat på en kyckling/anka. Kollat lite svtplay och bumbibjörnar samt varit social via webben. Jag tycker inte om avsaknaden av människor i min lägenhet. Tur att jag har Tux så jag slipper vara helt själv!
Gustav har sagt att han kanske flyttar hit om en vecka! Det hoppas jag verkligen, jag saknar honom....

fredag, september 18, 2009

Minnen och framtid

Det har stått ganska stilla med skoljobbande nu ikväll, men det är ju trots allt fredag.. Jag får helt enkelt komma igen imorgon! Det vore bra att få massa gjort eftersom jag dels funderar på att åka hem en sväng nu i veckan och dels får besök nästa helg. Min underbara Ann och hennes kille kommer hit, ska bli så sjukt kul! Jag är ju så bortskämd med att träffa Ann en gång per sommar - minst. Men i år var det inget läger varken för henne eller mig, väldigt konstig känsla...

På tal om läger, jag har funderingar på att bli kårare i overall, det verkar ju vara som scouting fast i storstadsdjungeln i stället för urskogen... Men vi får se vad jag hinner med. Jag måste i alla fall börja träna nu, vilket innebär att jag måste ta reda på när träningarna är. Jag har ju trots allt betalat avgift för sportföreningen. Fotbollen - Här kommer jag!
Det har det också varit skumt att inte haft i sommar, men ändå rätt skönt att slippa stressa till träningarna. Men tomt.

Ikväll har jag bekantat mig med garnet jag fick av svärmor. Vårt första möte resulterade i en två färgad tawashi, den hade blivit tre färgad om jag haft ett till ben att tillgå. Glömde i min iver att man måste göra nystan av härvor, så för att det inte skulle trassla sig på tok för mycket...
Nu kommer jag på mig själv i en gammal vana, jag ska inte blogga handarbete här längre. Min och syrrans gemensamma skaparblogg är äntligen på gång att bli något... Men ni ska inte tro att ni slipper handarbete helt här, det har trots allt blivit en del av mig genom åren...

Oj, det var visst skola idag!

Då var det slut på lovet som jag hade i går efter tentan. Nu är det full fart med skolarbetet igen..
Hela denhär dagen har varit ett enda uppvaknande ifrån min slöhet. Min sömn har blivit rubbad så jag vaknar alltid vid sju tiden. Denna morgon inget undantag, jag ville inte kliva upp men det kändes som om jag skulle kunna somna om heller. Klev i alla fall upp för att ge Tux hans frön, då hör jag hur telefonen ringer. Jag traskar vidare in till vardagsrummet (där jag tydligen lagt den) insvept i mitt täcke. Ett främmande nummer från Sundsvall som jag för några dagar sen hade ett missat samtal i från. Jag svarar och det är en snickare som undrar om han kan komma och byta min badrumströskel. Visst säger jag och springer som en skållad råtta efter kläder. Jag hann till och med borsta tänderna innan han dök upp. Dessutom hann jag få reda på att jag visst hade lektioner idag. Jag som läst eget arbete på schemat, men Sofi hade läst även det finstilta om att vi kunde få handledning idag. Så fort snickaren skrämt livet ur Tux med betongborren och därmed var klar blev det återigen fart på mig. En halvtimme till vi började! Jag hade inte ätit någon frukost, duschat som jag borde ha gjort eller sminkat mig. Bråttom bråttom!
Jag och min cykel slog minsann rekord på sträckan Bruksgatan till Mittuniversitet!
Men jag kom samtidigt som Sofi i alla fall, Gill var också där. Men sen var vi de enda.. Jag var inte glad, jag hade hunnit få i mig något mer än en tallrik med mjölk och flingor...
Inte ens läraren var där. Han kom en timme senare och därefter trillade några fler från klassen in.

Men nog har jag hunnit få en hel del gjort även om jag inte hade så mycket nytta av handledningen. Det kommer att behövas sen när man väl bestämt vad man ska göra..
Jag skrev i alla fall ut alla texter och klippte dem till enskilda block för att få en bättre översikt. Nu har jag satt in dem med gem i dummy, givetvis har jag flyttat om dem lite grann. Jag har till och med börjat klistra in lite indesign och lagt upp sidorna... Jag har bestämt mig hur många jag ska ha, men funderar på att lägga till ett blad till..
Sen har jag kommit på ett tema jag vil använda mig av, men det kräver att jag lär mig illustrater lite kvickt.. Så vi får se hur det blir med det, jag får ta det i sista hand...
Jag ska nog ta en paus snart, jag kommer få fyrkantiga ögon annars. Har i princip stirrat på en skärm sen 8 i morse! Dessutom fick jag massa trevligt garn i underbara färger av Lena i går som jag är sugen på att virka av. Helt perfekt för tawashi! Tack så jätte jätte mycket!

På tal om igår, det var trevligt med lite folk i lägenheten, det tyckte Tux också som flörtade till sig mängder av kakor av Carro. Carro som i sin tur envisades med att kalla honom kisse misse. Jag måste erkänna att jag föredrar det framför Hasse smeknamn på Tux; Steken/ Förrätten...
Bio då, ja, känns som om vilken film som helst hade varit bättre. Den kändes väldigt långdragen och jag hade små svårt att hänga med. Det blir inte lättare när man knappt ser skillnaden på de goda och de onda. Jag gillar kontraster och unika detaljer som skiljer ut dem. Ärret på Johny Deeps kind var jätte bra, när man väl såg det...

torsdag, september 17, 2009

Massa gjort

Shit vad man hinner mycket då man inte tentapluggar! Idag har jag betalat hyran och kursböcker, bakat bullar, lagat och ätit mat, handlat mat, städat i köket, diskat, lekt med Nelly, fikat med Ewwe, virkat fladdermus och dessutom hunnit ta det lite lugnt. Ikväll blir det biobesök här i Sundsvall med Carro, Gustav och Hasse. Antingen blir det Gamer, The Ugly Truth eller Public Enemies har jag och Carro bestämt. Men vi var snälla nog att låta grabbarna vara med och bestämma vilken av dessa tre.

Nelly sov när de kom hit, så jag och Ewwe fick fika i lung och ro. Vi hann disskutera både det ena och andra, mycket trevligt hade vi. När Skrutten väl vaknade var det matdags och sen massa bus. Bollar och mina jongleringsdukar var jätte roliga. Hon fick också prova mössan som jag "quick knitat", "runtom-måttet" var lagomt, men det hade inte skadat med några varv till...

Tiden efter tentan

Så var den första tentan äntligen avklarad! Eller avklarad ska man kanske inte säga, vad heter det, inte hej förrän man är över bäcken?
Men det känns nästan som att jag skulle våga ropa hej nu, men som sagt så återstår det att se. Det kändes i alla fall mycket bra, jag har kanske inte perfekta svar på allt, men helt felaktiga ska de inte vara. Tentan var betydligt lättare än förväntat. Inte ens språkriktigheten förstörde för mig. Men hur snällt är det inte att rada upp typ 13 frågor sen får du välja tre att svara på? Hade jag svarat på fler hade jag dessutom fåt noll poäng.
Jag som hade laddat upp riktigt ordentligt för flera timmars tentade, kokat ägg, gjort fruktsallad, tagit med mig kakor - you name it!
När det inte ens gått en timme började jag fundera på inlämning. Så allt fika är kvar, det får bli min lunch..

Nu har jag nästan ingenting i skolan framtill om en och en halv vecka! Helt sjukt, någon handledning där, en workshop där och sen bara eget arbete. Ett arbete som känns väldigt roligt, vi har fått en text som vi ska lägga en layout till, göra illustrationer och sen trycka. Kommer att bli en spännande uppgift, men det gäller att komma på något riktigt bra!
Snart dyker Ewwe och Nelly upp, ska bli jätte roligt! Då får jag äntligen se om mössan passar, så jag vet om jag vågar göra fler... Sen ikväll blir det bio med Gustav, Hasse och Carro, känns som om Bonden är "the missing link" i det gänget.. Vi får helt enkelt göra om det då han också befinner sig på den här sidan atlanten.
Nu borde jag verkligen ta itu med disken så jag inte skrämmer iväg allt främmande som ska komma. Jag tror jag försummat en hel del till förmån för Typografisk Handbok.....

onsdag, september 16, 2009

Nellys Sjal

En bild (egentligen två) på underbara Nelly i blomsjalen hon fick av mig i ett års present! Det var inte fullt frivilligt hon hade den på sig, men jag tycker nog att hon passar bra i den!
Mönstret är samma som på sjalen jag gjorde till lillasyster i våras, dock är den några rader kortare.. Men jag har kvar garn så att sjalen ska kunna växa i samma takt som dess ägare.´
(Ja, jag borde plugga....)

Kreaktiv paus

Min gärna behövde vila lite från alla typsnitt och regler hit och dit. Vad passar då inte bättre att sätta ihop lite bokstäver själv?
Gustav har åkt hem så nu är jag och Tux helt ensamma igen. Det var riktigt trevligt att han var här, nästan så man hunnit glömma hur det är att bo tillsammans, det var ju ett tag sen sist..
Vi hann få bättre ordning här och det finns nu lite mer blommor, lampor och Linneas gamla skåp. Så det börjar kännas mer och mer som ett hem. Lite tråkigt, eller ja, mycket tråkigt är att kvartersvärden inte var fullt så medhållande som vi hade hoppats. Inget nytt golv på toan trots de vidriga fläckarna! Hade det varit vilket annat rum som helst så hade det säkerligen blivit åtgärdat...
Inte heller fick vi några nya tappeter eller vit färg... Inte nu i alla fall, kanske senare. Annars får jag väl helt enkelt tapetsera om själv, jag vill inte leva med revor, stora fläckar av flott och annan skit på mina väggar!

Däremot fick vi i alla fall en till plåt (helt ny!), en ny toasits, upphängning till dusch munstycket, två nya fruktlådor och lite smålagningar på andra ställen.. Men det är svårt att vara glad åt det lilla när badrumsgolvet ser ut som det gör...
Jag fick trösta mig med att fara till Ikea och köpa badrumsmattor och lite krukor. Dessutom köpte jag en quick knit/sticklisa som jag varit sugen på ett tag, jag behövde helt enkelt skingra tankarna. Men quick vet jag inte direkt om jag skriver under, nog stickar jag snabbare med en rundsticka! Jag tycker dessutom att det blir så glest mellan maskorna..
Det blev en liten mössa, tänkte se om Nelly kan ha den innan jag gör fler.
Sen är det ju faktiskt tenta imorgon, tror ni att jag borde plugga?

Jag tror ändå att jag har fått ett bra grepp om typografin och dess termer, men värre är det med språkriktigheten. Jag brukar gå på det som låter bra..
Om det ändå vore så enkelt...

söndag, september 13, 2009

Två människor i lägenheten

Nu var det (äntligen) slut på alla nollningsaktivter, nog för att det varit roligt. Men nu ska det bli skönt att få en vardag. Dessutom så är det tenta nu på torsdag!!
Men jag känner ändå att det kommer att gå bra, än så länge har det varit så mycket basic.. Jag fick dessutm böckerna i fredags så jag har hunnit läsa det vi skulle i ena i alla fall. Så, två kvar. Fina böcker är det, Effektiv Visuell Kommunikation var väldigt härlig att läsa. Bra radavstånd, bra antikva, radlängd, kontraster och allt annat som man nu ska tänka på när man redigerar text... Mycket talande bilder också.

I dag har jag städat upp efter gårdagens pyssel med utstyrseln, vilket verkligen behövdes! Sen läste jag massa i boken, tills ögonen inte vill mer. Dags för en kreativ paus; bakning!
Men istället för en kaka, blev det tre olika sorter. Lika bra när ugnen är varm. Det är så man måste tänka nu när vi betalar för varje liten kilowatt... Det blev äpplemuffins (har fått fallfrukt hemifrån), en tuppakaka med rödvinbär (som jag plockade med mig i flytten) och äppelbröd. Men det tror jag blev misslyckad på grund av lite distration så den fick så för länge i ugnen... Har inte vågat undersöka saken närmare.
Jag har dessutom fått sällskap i lägenheten nu, mänskligt sällskap! Älsklingen är äntligen här! Han hade med sig lite krukväxter, som vi tackar hans föräldrar för, lite lampor och ett vitrinskåp som är Linneas, men också en fin blombukett till mig (Tux fick färska morötter)!

Så idag fick jag sällskap till middagen, hamburgare. Sen kom mamma och syster förbi då de var på genomresa.... Resten av kvällen har bara varit lugn, vi har byggt ihop skåpet, tagit hand om blommorna och badat. Nu börjar det bli dags att krypa till kojs, ska upp ganska tidigt i morgon. Hyresvärden kommer vid niotiden och ska diskutera tapeter och golv med oss. Håll tummen att det blir mycket som ska göras om!

Hay hay ho poängslampa!

Så här blev min filmkaraktär till sist.. Det kanske inte syns så bra, men Elisabeth Swann var namnet. Då jag inte gick bredvid herr Sparrow var det kanske inte så lätt att se vem jag var, inte mer än pirat i alla fall. Men jag fick fina komplimanger för mitt vapen! Det jämfördes till och med med boffervapen! "Du skulle kunna lajva med det där svärdet, seröst!"
Hatten däremot var riktigt misslyckad. Efter att ha konstaterat att det inte fanns någon pirathatt i hela Sundsvall fick jag den briljanta idén att tillverka en själv. Efter mycket lim (både textil och super), mjöl, vatten, tidningspapper, kartong och silvertejp och en stackars flisfilt fick jag fram något som skulle kunna tas som en pirathatt. Men inte mer. Just på denna bild är hatten utlånad..
Då blev jag betydligt mer nöjd med mina röda väst, hittade en stackars klänning på myrorna som blev öhm, lite omgjord.. Mammas blus gjorde sig också perfekt. Tack för lånet!

Sittningen var helt okej, men kanske inte super bäst. Lite dålig underhållning, med undantag för Gunger! Kunde man sjunga skulle man ha gått med där, så grymt duktig och härligt gung.
Trollkarlen eller vad han skulle föreställa skulle behöva lära sig snacka mick..För då man varken hörde eller såg (mitt bord var längst bak) så var det inte värt så mycket.
Maten var mycket bra, då den väl kom!

Lite kul var i alla fall att jag blev "Årets poängslampa". Överlägset verkade det också som, då de inte ens hade behövt räkna poängen....
Jag har dock lite svårt att bestämma mig i fall det är något bra eller dåligt. Poäng är positivt medan slampa är negativt, hur som så vann jag i alla fall en blå diskborste!

torsdag, september 10, 2009

Grattis Nelly!


Idag är det exakt ett år sedan jag blev gudmor till denna underbara lilla flicka! Under det gångna året har jag inte hunnit träffa henne fullt så mycket som jag önskat. Men det blir förhoppningsvis betydligt fler tillfällen nu när avståndet krympt så drastiskt!


STORT GRATTIS PÅ ETT ÅRSDAGEN NELLY REBECKA NORDSTRÖM!!

Min kväll som Fransk

Igår kväll var hur bra som helst! Jag hade jätte roligt och fick fina lovord om min klädsel!
Lite tråkigt nog så sög min baugett! Inte nog med att den inte alls var god, den gick av på mitten med! Så innan kvällen var slut var också baugetten slut. Jag antar att några småfåglar blev glada i morse...
Det var ytterligare en sak jag lyckades strula bort, min pensel. Däremot hade jag en blomma bakom örat när jag kom hem. Jag tror det var Gill som satte dit den... Rosa och söt i alla fall.

Först var det förfest i en källarlokal på Oscarsgatan, så mycket till fest var det kanske inte. Men jag hade trevligt med "mina" flickor. Snackade en massa och så. Sen bar det av till den första pubben och därefter vidare till ytterligare fyra pubbar för att sedan avsluta kvällen på kåren.
Kåren är inte så jätte rolig, så jag var i säng innan det ens stängde! Då hade jag dessutom hunnit hällt i mig massa vatten och lite chips på hemmaplan med.
Roligast var nog sista pubben, trots att det var enda stället som envisades med att vi skulle visa legg och sedan ställa fyra poliser och några vakter utanför. Så livade var vi faktiskt inte!
Jag hoppas jag får tillfälle att klä ut mig till fransman igen, jag trivdes riktigt bra med hängslena och baskern....

Idag vaknade jag tidigt och fick för mig att kliva upp. Tux hann få sin frukost innan jag kom på att klockan var tidigt och några timmars sömn till skulle sitta bra. Vid nio klev jag däremot upp.
Har suttit vid datorn, snackat med mamma och pluggat lite. Nu är i alla fall mina böcker skickade, så jag hoppas de kommer imorgon eller på måndag. Nästa torsdag är det tenta!!
Jag ska kanske vara lite snabbare att fixa böckerna till nästa kurs.. Tur att det inte är så mycket vi ska läsa och att jag tagit mängder av anteckningar på våra föreläsningar..
Jag borde skriva om dem och börja nöta...

Ordningen i lägenheten då? Ja, sakta men säkert går det framåt. Igår besegrade jag i alla fall källarmonstret vilket måste ses som en stor bedrift. Nu väntar några till lådor på sin färd ner till förrådet och andra på att slängas.. Men först ska jag göra mig ett svärd.. Jag tror mig återigen ha bestämt mig för vad jag ska klä ut mig till. Denna karaktär känns inte lika barnslig som en trasdocka.

tisdag, september 08, 2009

Mitt Franska Jag

Jag känner mig generös ikväll och bjuder på en lite förhandsvisning av mitt Franska Jag! Vad tycks? 125 spänn på Myrorna, inte alls så billigt som jag hoppats. Jag hoppas jag får anledning att klä ut mig till Fransman någon mer gång i mitt liv.
Till min lycka hittade jag Gustavs "skräpbyxor" i klädhögen (ja, det är extremt stökigt här) på toalettgolvet. Svarta och inte så tajta som alla mina andra, de i kombination med ett par hängseln för färdigställa min täckmantel!
Imorgon kommer att bli kul. Bara jag kommer ihåg att köpa en baugett med, hoppas det finns lång, helst över en meter! Fatta vad praktiskt att ha mat med sig. Egentligen borde man väl ha en flaska fint vin med, men det känns ju dåligt bortkastat. Dels dricker jag inte ens vin, champangimitationer kan funka, sen lär man ju knappast få ta med sig det på krogen.. Så det skippar vi.

På tal om vin, jag är så glad att jag blev av med en av mina "stundentviner" idag. Tog med den till grillningen och drack lite mer än halva (en liten liten flaska) sedan var det en kille som blev överlycklig för att han fick den..
Grillningen var inte direkt någon höjdare och ingen fotboll som jag taggat så inför blev det heller.. Det sög. Tidig kväll för mig och Sofi, det blev lite popcornmys hemma hos mig istället. Betydligt trevligare!

Idag fick jag för första gången personlig post i dörrinkastet! Mitt mecenatkort, lite snyggare än det som jag hade i Göteborg, däremot känns det som om alla kårers kort ser likadana ut...
Men betydligt snyggare än passerkortet är det i alla fall, men vem designar ett kort skarpt gult med svart text. Allt annat än smakfullt....

Mina fingrar känner fortfarande av gårdagens klorin, det är helt sjukt. Jag tror alla i mina fingrar dog och nu får jag västvärk då det kommer nya? Tänk om det blir någon läskig mutation!!
Jämför man med mina mindre utsatta fingrar så är de betydligt varmare.. Minnesnotering; klorin = använd handskar.

Jag har fortfarande inte kommit på någon bra filmkaraktär. Kändes som om jag hade det igår, men efter lite övervägning kom jag fram till att det är ganska töntigt att klä ut sig till en trasdocka. Dessutom inte hel lätt att få tag i kläder heller. Så alla förslag tas emot med öppna armar!
Jag ska kika lite på xmen och sagan om ringen, där kanske det går att hitta någon. Någon biroll som inte är trådsmal med långt hår.
Varför har ingen filmhjältinna kort, brunt och ostyrigt hår??

måndag, september 07, 2009

Kemikaliernas dag

Mina fingrar är alldeles flådda och sköra.. Klorin är rätt starkt, men vad vita vår utemöbler blev! Tyvärr glömde jag ta någon före bild, men jag ska se om jag inte missat någon fläck så ska ni få se vad duktig jag varit som blekt.
Sen har jag målat med hammarlack också, gardinsstångshållare. Dumma Ikea hade slutat med våra gardinstänger! Så det fick bli svarta i samma stuk istället, men då fanns inte dubbla hållare i rätt färg. Som sagt, hammarlack.
Sen har jag oljat in allt i obehandlat trä som jag kommit över.. Fint blir det i alla fall.
Min lilla älskade Tusse tyckte tydligen att matte hade för lite att göra så han hoppade upp på fönsterbrädet och välte ner vår största blomma!
Min nyaste dessutom, fick en High Chaparall av mormor som växt i från hennes fönster...
Det blev bara att kila över till macken och införskaffa lite kontaktlim och laga krukan. Mitt i alltihopa kommer ett gäng småflickor (en av dem bodde i min lägenhet innan mig) och vill hälsa på Tux...

Sen har jag sorterat de mesta av mina kläder nu också, börjar kännas riktigt bra. Nu är det mest hobbyrummet som behöver sig en rejäl omgång. Men det får bli imorgon, eller en annan dag... Sen måste jag besegra källarmonsteret så jag vågar mig ner med lådorna. Låsen bara krånglar med mig där nere så jag tycker inte om att gå dit...

På tal om kläder, utklädningskläder.. Jag har kommit (eller fått lite hjälp) på vad jag ska vara på sittningen. Men avslöjar inget här, bilder kommer senare. Fransmannen känns också ganska uttänkt nu... Nu måste jag bara invertera och besöka myrorna. Det här ordnar sig!

Ny identitet (för en kväll) sökes

Vem sa att det är lätt att nollas?
Jag har stött på ett stort problem... Det kallar att klä ut sig. Dels ska jag klä ut mig till Fransman/Fransyska men också till något som är relaterat till Film!
Fransmanen ska jag nog klara med lite randigt, basker, baugett och en penseln... Men detdär med filmtemat var desto värre, helt fri tolkning som krånglar till det...
Finns det någon karaktär, skådespelerska som påminner det minst lilla om?
Jag tycker att alla verkar vara trådsmala med avlånga ansikten...
Suck.. Slutar väl att jag får klä ut mig till Lilla My eller något annat tecknat som ingen kan säga något om.
Samtidigt vill man ju inte klä ut sig till vilken karaktär som helst heller.. Kan ju inte gärna klä ut mig till någon från någon super tjejfjollfilm.... Problem, problem!
Vore kanske enklare att skippa, men nu har jag betalat biljetten så det är inte mycket att välja på...
Ska kanske ta och kika lite film nu. Eller så kanske städa upp lite eller varför inte läsa lite kompendium??

söndag, september 06, 2009

Lite snabbt bara....

Dålig uppdatering, jo tack jag vet. Men som det ser ut nu har jag verkligen fullt upp!
Inte så mycket lektioner, visserligen, och inga kursböcker har jag fått i brevlådan än. Eller låda och låda, hålet i dörren...

Men nollningen (idag har jag fått ännu fler poäng) och fixning av lägenheten tar desto mer tid. Sen har jag dessutom åkt båt med delar av närmsta släkten på mammas sida, M/s Medvid utanför Huddik. Trevligt sätt att fira min och Gustavs tre års dag på, men också ett fint sätt att minnas alla underbara år med Skuttunge (var ett år sedan hon skuttade vidare)...

Idag var jag och Gustav på Ikea, igen.. Känns som om det kommer att bli x antal besök där framöver, skönt att det ligger så pass nära. Men nu ska jag ta och krypa ner i sängen i vårt så gott som färdiga Malm sovrum (en av Ikeas serier)..

Btw, Grattis Kusin Johanna och här kommer en bild på hennes födelsedagspresent.

torsdag, september 03, 2009

Score and Victrory

I går var segerns kväll! Både för mina fina poäng, som Tux beundrar på mitt nollningsband men också för Commit lag tre! Det var ölymiska, som kortfattat går ut på att ta sig från punkt a till punkt b på olika sätt, svepa en öl (cider i mitt fall) och sen tillbaka till punkt a igen, helst före alla andra lag...
Jag var med i två tävlingar, varvid vi vann ena och kom trea (?) i andra. Men vi tog ändå hem hela rasket, lite tråkigt dock att jag var den enda committaren (min kårförening heter committ) som var kvar. Enda med undantag från Generalen och en Fadder. Jag fick ensam gå upp och knäböja framför Mitteks överhuvuden... Så de gav första priset till tvåorna, som var från deras förening för att vi var så få där. Men de kan gärna få priset, som jag för övrigt inte vet vad det var, vi vann i alla fall!

Massa poäng fick jag i alla fall och ännu fler blev det när jag lyckades ta tillbaka vår flagga för andra gången (så nu har jag runt 300)... Att jag nästan cyklade över stackarn som snott den hör inte hit. Man snor Committs flagga på egen risk!
Efter ölympiska blev det kårhuset och lite mer cider och skoj. Vid två var jag hemma igen och klockan tjugo i sex satt jag och sov jag och sov i tvättstugan....
Det är inte så illa som det låter. Jag sov i min egen säng, men hade tvättid klockan sex. Då jag trodde jag inte skulle ha mig upp hade jag visst ställt klockan på halv sex i stället för kvart i, som jag trodde i morse.
Kläderna blev tvättade, eller ja, sköljda i alla fall, jag la tvättmedlet i fel fack.

Resten av dagen har i alla fall varit mycket bättre, jag bakade cibatta som blev riktigt gott sen ner på stan för att träffa mina två absoluta favoriter, Ewwe och Nelly!
Vi gick omkring på stan i en timme och sedan gick jag en snabbis på fixarmässan, folkbokförde mig i Sundsvall och fixade gratis tidning i en månad. Jag hann också få med mig en godis till Ewwe.
Därefter traskade vi hem till mig med stopp för att handla lite mat.
Vi åt cibata, pratade och skrattade åt söta Nelly. Hon var väldigt rädd för Tux, men det går nog över i och med att hon blir äldre.
Nu bakar jag ännu mer bröd och funderar på om man ska försöka beställa lite kurslitteratur...
Men eftersom jag lyckades låna lite internet av en generös granne så passar jag på att sitta här lite..
Tror ni jag blev förvånad då posten strulat bort vår ansökan om internet.. Vilket innebär att det kommer att dröja upp till tio dagar innan vi får något eget nät! Smidigt värre.
Men i morgon kommer älsklingen hit och det ska bli toppen. På lördag är det ju vår tre års dag, som blev den värsta någonsin i fjol. Jag saknar dig fortfarande min älskade Skuttunge!

I år blir den betydligt bättre, vi ska ut med mormor och hennes barn och en hel del kusiner på båttur i Huddik.

tisdag, september 01, 2009

Första skoldagarna

Åhå, jag har kontakt med omvärlden! Det var inte igår inte..
Nu sitter jag och tar det lugnt efter en halvtjaskig kväll, vinbrännboll... Visst, brännboll kan vara helt okej, men inte då man är minst 30 pers på varje lag och bollarna bara går sönder.. Dessutom vann de nedrans journalisterna, men jag misstänker en dommarskandal.
På tal om skandaler, min Zacke ska spela med Sundsvall. Nu åker Modoflaggan, som jag satt upp så snyggt på balkongen, ner! Jag konverterar.
(Okej, inte fullt så illa, men sur är jag. Fast nu kan jag ju egentligen gå å se honom lira oftare..)

I dag har jag varit ganska duktig, kom i tid till den första lektionen, 8.15 trots en ganska sen kväll i går. Sen antecknade jag äver 12 sidor från föreläsningen. Något vettigt borde jag fått med!
Sen har jag betalat min kåravgift och gått med i idrottsföreningen, så snart blir det till att träna igen! Great!
Jag har också fixat bibliotekskort till både campusbibblan och "stora bibblan". Jag och Micke (en Ålänning från klassen) var dessutom extremt duktiga och slog upp falsben i diverse uppslagningsverk. Dock utan att bli mycket klokare, men en snäll bibliotekarie hjälpte oss och förklarade vad det är. Hur som är det något vi behöver köpa till utbildningen.
Dessutom har jag byggt ihop vårt tredje skrivbord. Jag kommer att älska vårt hobbyrum så fort det blir klart där. Gardiner har åkt upp i köket med, likså har jag byggt ihop våra lånade utemöbler. Jag trivs redan i lägenheten, men jag tror det spökar här.
Men nu är Tux här med mig så då har jag någon att skylla alla konstiga ljud på... Han har fått gått ut i köket och på balkongen nu. Han var en aning försiktig till en början men sen tog nyfikenheten över. Än så länge har han enbart kissat i sin bur, vilket känns väldigt skönt!

I går var Lena och Gustav ner med resterande möbler och lådor, så nu gäller det bara att få någon ordning i röran. Köket börjar bli helt okej, hobbyrummet är på god väg.. Men resten, ja det kommer eftersom.