måndag, september 28, 2009

Besök och Trycksak

Trött och förkyld men ändå glad. Ann och Daniel var här i helgen och vi hade det jätte bra, fast ibland kände man sig lite som det tredje hjulet. Men bara lite, så det var lugnt. På fredagen, dagen de kom, var vi ute i Birsta. Vi träffade även Ante (som höll mig vaken natten innan) en snabbis - killen som är anledningen till att jag och Ann lärde känna varandra.

Det blev inte så jätte mycket shoppat men jag fick uppleva något jag inte gjort på länge. Stå och vänta på en kille som provar kläder så länge att man hinner bli småless!
Sen blev det god mat och en mysig hemmakväll med älskade Campus Svea.

Dagen därpå blev det ännu mer Birsta denna gång med mitt magiska spara-pengar-häfte. Jag tror vi sparade runt fem hundra kronor - minst! Men då tänker jag inte tala om hur mycket vi inte tjänade. Eller vi och vi, jag köpte en burk pärlor och provade inte ett enda klädesplagg. Jag tror det är Gustav som har smittat mig med sitt antiköpaklädervirus.
Därefter blev det ytterligare en mysig kväll framför den provisoriska filmvisningsapparaten (min dator som dvd, Gustavs skärm som bildvisar och mina datahögtalare).. Denna gång x-men, medan Ann och Daniel sov jobbade jag med mission impossible. Att förvandla 200 gram garn till en halsduk på mindre än 24 h då jag samtidigt skulle ha tid att vara social! Behöver jag ens skriva att jag inte lyckades? Men jag gjorde nog slut på mer än hälften av garnet i alla fall... Ann lovade att överta ansvaret för Daniels hals. Han lyckades ju tappa bort sin palestinasjal i Birsta.
Söndagen bjöd på rönnbärsplockning samt försök till snabbtorkning i ugn. Vi tog också en promenad och löste en hel del samhällsproblem. Det är roligt att diskutera olika politiska problem med de som har någorlunda samma politiska åskådning men ändå inte är överens på alla punkter. Men viktigast av allt kan argumentera på saknivå och lyssna på motargument. Tack för underbara diskussioner!
Ann och Daniel påbörjade projekt "Uppgradera Bäckas smaklökar" främst genom att stoppa krydda, oliver och fetaost i maten. Men det gick faktiskt över förväntan.. Jag borde kanske börja äta något annat än barnmat...?
Jag var kanske inte tillräckligt duktig, för de lämnade kvar lite förkylning till mig. Därav mössa och halsduk på bilden...

Idag har jag varit i skolan och petat på trycksaken. Det känns som om jag bara petar nu, men det måste göras för att uppnå någon form av perfektion! Jag har dessutom valt klart papper. Kanske inte det optimalaste papper för insidan. Men jag har byggt upp lite argument för mitt val...
Jag har dessutom provat sy den idag, sydde den på maskin och det blev bättre än förväntat, så det kör vi på! Imorgon ska jag och tjejerna kritisera varandra, sen blir det kanske att göra om lite grann och sen ytterligare provutskrift och sen final utskrift. En dag innan deadline, riktigt skönt.
Jag känner mig någorlunda nöjd också, med tanke på min idé så vet jag inte vad jag skulle kunna göra bättre. Däremot blir man lite svartis på alla andra i klassen som har gjort så fina...

1 kommentar:

Ann sa...

Jag har haft jätteroligt! Och hoppas att du inte led allt för mycket över att vara ett 3:e hjul. Jag försökte. :)

By the way, vi har lämnat en stor ingefära i kylen. Ta den, pressa (i vitlökspress, efter att du skalat den) i varmt vatten och med honung. Det är riktigt bra mot förkylningen och dricker du bara vattnet behöver det inte bli allt för starkt heller.