fredag, januari 16, 2009

Vi hitta skolan!

Vem sa att arbetsförmedlingen inte skulle krångla in i det sista. Okej, det kanske inte är deras fel den här gången, man kan inte så noga veta med våra myndigheter.
Fick besked från csn idag att de inte kan ge mig några pengar eftersom jag är inskriven på jobb garantin. De måste ha något papper om att jag inte kommer att delta i den. Så imorgon bär det för sista gången på länge, förhoppningsvis, av till arbetsförmedlingen för att ordna med papper och annat shit. För en gångs skull verkar det som om jag ska få träffa min handläggare i alla fall, vilket är positivt.
Men det ska bli så skönt att slippa söka jobb. Sommarjobb är egentligen nästan klart det med, jag har jobb på macken hemma om jag vill. Nackdelen är då att jag har fotbollslaget kvar här nere. Men som student måste tyvärr ekonomin få gå före nöjen...

Jag och Gustav var in till Göteborg idag. Men det var på håret att vi hann med det tåg vi skulle, jag missade bussen till stationen med någon enstaka minut. Så Gustav körde mig på pakethållaren in till stationen, snabbt gick det kan jag lova. Ungefär lika snabbt som det skulle ha gått med bussen och då går även bussen raka vägen...
Men vi hann till och med hämta ut Gustav biljett och stå och vänta någon minut. Han är en galning på cykel den grabben...
Väl inne i Göteborg tog det oss en bra stund innan vi hittade en turistbyrå, vi behövde en bättre karta än den jag fick ut från eniro. Att hitta till Seminariegatan 1b gick desto bättre. Vi gick inte fel en endaste gång! Gustav skötte kartläsandet och jag letade skyltar, ett utmärkt samarbete
Väl på plats kollade vi in salen som jag ska vara i första lektionen, eller under introduktionen.

Efter själva skolan stod inskrivning i kåren på tur. Den gatan var inte heller något problem att hitta, faktum var att vi redan gått förbi den gatan.
Men en byggnaden var lite krångligare att hitta åt. Götabergsgatan 17 ligger inte bredvid nummer 16 eller 18, utan bredvid 34:an! Det krävs riktigt stadsbor för att få till den logiken..
Men vi hittade dit efter att ha varit in på en annan del av skolan och frågat i receptionen. De verkar ha spritt ut skolan på en massa adresser runt om i staden.
Inskrivningen gick också smärtfritt, jag fick en massa papper som jag ska kolla igenom lite lätt. Såg att det fanns massa olika "klubbar" man kan gå med i inom kåren, men det stod inte fotboll eller någon annan idrott någonstans, bortsett från dans då. Men att se mig dansa, annat än på krogen, är något som inte finns på kartan....

Vi hann även med en liten tur på Nordstan, men man blir så virrig där inne. Det finns inte en affär av varje sort, utan flera stycken. Ja, jag kommer från en liten by i Norrland...
Vi hittade inga snowboardskor som jag var nöjd med, fick pengar av mamma och pappa i julklapp som jag ska köpa snowboardskor för. Men då det inte är någon brådska kan jag lika gärna vänta tills de börjar rea ut sakerna, någon gång efter att de har haft sportlov här nere.
Vi buffé på samma ställe som när vi julhandla med Mikael och Adam. Det är gott, men känns ändå lite halv taskigt där. Det gäller att välja rätt bord om du vill få beställa/betala för buffén.
Vi blev i alla fall mätta och orkade gå någon timme till.
Vi sex tiden var vi lessa och gick för att lösa ut en biljett till Gustavs hemresa, själv åker jag på mitt superkort som jag älskar 29 dagar och hatar 1 dag (då man måste betala det).
Resan hem gick bara bra, Gustav hade kapptävling med bussen som jag åkte och han vann nästan. Han låg före en bra bit, sen åkte bussen om, Gustav kom om igen och sen körde bussen om igen.
Vi var hemma ganska exakt samtidigt, eller ja, samtidigt eftersom jag väntade på honom efter att jag klivit av bussen.
Ändå sa Gustav att han skulle ta det lugnt hem, när jag påminde honom om det sa han att han tagit det lugnt Nämnde jag att han cyklar som en fartdåre?

När vi kom hem var vi helt veck båda två så vi föll i sängen. Efter Simpssons så spelade vi lite Diablo II. Vi började på varsin ny karaktär och klarade av första biten.
Nu är det dags för sängen så man kommer upp och iväg till förmedlingen imorgon.

Inga kommentarer: