tisdag, januari 13, 2009

Slappt och träning

Ytterligare en slapp dag till listan. Klev ungefär då Gustav gick till skolan, han var vänlig nog att se till att jag var klarvaken tills dess så. Klagar inte, det är bra att komma upp.
Jag började morgonen mycket lugnt med frukost och timmar vid datorn. Sen började jag sticka på pulsvärmarna, men gav upp då jag hade för många maskor. Jag började på ett par tjocksockar där jag i stället hade för få maskor.
Jag orkade inte räkna efter utan tog och började med en disktrasa.
Ja, du läste rätt, en disktrasa. Jag ska sticka disktrasor.

Det är nämligen så att min lillasyster har dragit i gång en "swap" (alla göra samma sak på sitt vis och sen byter man, oftast via posten) med disktrasor på sysidans forum. Så jag har hoppat på den idén, fast att vi redan har tre stickade disktrasor... Men det kan ju vara lite skoj.
Just nu håller jag på med en mörk rosa som jag stickar fiskar, bubblor och nu är en val på g också. Jag gör mönster utifrån korsstygnsmönster med aviga och räta maskor. Använder man fantasin ser vad de föreställer...
Det är små krångligt och man måste tänka till mönstret ska ju stickas bak och fram i emellanåt (typ var annat varv)... Men det ska nog gå bra. Kan ju inte bli värre än att vi behåller trasan själv.
Disktrasor i garn (bomull eller lin) är faktiskt helt okej. De enda de får minus för är att de inte torkar lika fort och suger upp blötta lika bra som en vettex.
Om det är någon som är sugen att vara med i swapen så finns information här.

Sen ikväll var det dags för träning. Det kändes verkligen att jag varit borta ett tag kan jag lova. Jag kommer ha ont i varenda kroppsdel i morgon bitti! Dessutom hade vi ett nytt program vi körde, sju övningar 30 sek jobb 35 vila. Kan låta slappt, men det är det sista det är! Jag kommer bli så stark att det finns inte med på kartan. Lite önsketänkande får man väl ha ibland...

Jag och Gustav har börjat planera lite födelsedagspresenter inför det kommande året. Jag förespråkar genomtänkta och personliga presenter. I år är jag även inne någon del i present ska vara så pass personlig som att man har gjort den... Jag säger inte mer än så, men det handlar inte bara om mig och garn...
Imorgon bär det av till Överby. Dels ska det spanas efter snowboardskor till mig, affärerna i Sollefteå har fått för sig att det är ute med snowboard så där fanns inget!
Sen måste jag börja spana efter cykel och vi har några fler punkter på var att kolla på lista.
I övermorgon, torsdag, bär det av till Göteborg för att leta efter min skola och studentkåren som vill ha pengar. Vi hinner nog med lite affärer där med. Tråkigt nog var kusin Nansen inte hemma, men jag hinner träffa henne senare i vår.

Inga kommentarer: