torsdag, januari 22, 2009

Sen träning och klockbärare

Nu har jag precis kommit hem från fotbollsträningen, sent idag. Jag fryser fortfarande, känns lite som idoti att klä på sig massa kläder och ut på en konstgräsplan. Hemma skulle man ha varit inne i flera (åtminstonde 2 till) och möjligtvis haft löppass utomhus!
Men nu ska vi minsann ut och frysa på det hala konstgräset. Fast det är ju i och för sig bra att öva på större ytor...
Det blev en väldigt kort träning idag, ändå har jag varit borta sen sextiden. Vi hade en föreläsning om mental träning av Ifk Göteborgs mentalatränare. Ganska intressant, fast inget kändes så jätte nytt och det var lite drygt vissa stunder.
Jag har redan insett att en bra inställning gör ungefär lika mycket som den fysiska träningen. Däremot är det bra att bli påmind med om det, framför allt att man ska försöka fokusera på det som man gör bra, inte tvärtom. Men vi är väl så i mångt och mycket i Sverige, jag gör 20 bra saker men en dålig. Vilken gång är det jag minns?
Visst, man ska lära sig av sina misstag, men slår jag en felaktig pass, hur ofta ställer man sig då egentligen och nöter pass?
Något som jag är expert på också är att säga förlåt om jag slår en dålig boll till en medspelare. Vilket föreläsaren tycker var dumt, för då hängde man sig kvar vid det dåliga. Alla inser ju att man inte slår en dålig pass med flit.

I skolan hade vi bara en föreläsning, lite mer ingående om organisations kommunikation den här gången. Jag och Rebecka (från Trollhättan) kom lite sent även idag, tåget tycker om att stanna till innan det kör in på perrongen. Men eftersom det bara rör sig om 5-10 minuter så kan det faktiskt vara värt en timmes sömn...
Mitt bokproblem verkar också ha löst sig. Såg en annons om begagnade böcker jag inte sett tidigare, som jag ringde på. Så imorgon ska jag byta böckerna mot några sedlar med porträtt på berömdheter, så jag kommer nog undan relativt billigt ändå. Visst, alla var inte den senaste upplagan, men jag tror inte att det är så att man kommer att kugga av den anledningen. Dessutom märker man ju om det han föreläser om skiljer sig väldigt mycket. Diskutera med klasskompisar kan också vara en bra idé.
Efter skolan tog jag en liten tur i Göteborg. Trollhättan känns väldigt litet nu, i jämförelse. Göteborg känns nästan också litet, men det beror nog på kollektivtrafiken. Jag kan ta mig var jag vill med mitt resekort. Är jag ute och går är det aldrig långt till en hållplats och det går en "rälsbuss" var tionde minut!
Jag var bort till något som jag tror hette Backa, ett storts köpcentrum, men det var väldigt långt mellan husen.

Mitt huvudsyfte var att leta efter en cykelaffär, men jag efter att jag köpt en klocka hade jag ingen lust längre.
Ja, ni läste rätt, Rebecka Lindberg ska bära klocka! Det är en ganska liten och diskret klocka med svart band, rektangulär urtavla och silver. Stilren tror jag passar in bra.
Dels för att det kan vara ganska snyggt, men också för att det börjar bli små jobbigt att titta på mobilen så fort man vill veta vad klockan är. Vilket jag vill ganska ofta när jag tittar i tidtabeller och scheman. Dessutom känns det lite oförskämt att ta fram mobilen under en förläsning, titta på armen går att göra mer diskret..
Sen tror jag någonstans att det är någon image grej jag håller på med. Vill verka seriös och ansvarstagande.
"Bete dig som du vill vara och du kommer snart vara som du beter dig.."

Inga kommentarer: