måndag, januari 19, 2009

Första dagen

Så var första dagen i skolan avklarad. Allting fungerade fint, jag kom upp i tid. Hann med det viktigaste som frukost och dusch. Jag fick stå och vänta på bussen en stund och resan till tågstationen gick bra. Väntade tillsammans med massa andra på att tåget skulle komma in på spår ett. Men bara någon minut innan tåget kommer säger de i högtalarna att tåget kommer in på spår två! Jag var inte ensam om att få bråttom ner i tunneln under spåren. Men kom i tid gjorde vi. Sen hade jag otur på tåget och fick ingen egen sittplats, trodde inte att det var så många som åkte tåg klockan åtta! Men tydligen. Till sist hittade jag en fällstol i tågets "hall". Jag fick i alla fall sitta.
Häftigt nog lyckades jag hitta rätt spårvagn med en gång och kom i god tid fram till skolan. Jag satt där och läste metro ungefär en timme. Under tiden fylldes hallen på med massa folk, de flesta skulle börja samma kurs som jag.
Den första "lektionen" var en introduktion om skolan, kåren, var man gör vad och hur. Därefter fick vi en kort rast och sen presenterade lärarna sig lite närmare och lite om sina ämnen.
Det kändes riktigt intressant och jag tror att jag hittat rätt.

På fredag ska vi ha speeddating, det känns jätte roligt. Få veta vad det är för folk man ska gå med nu, i minst en termin i alla fall. Jag pratade med en tjej, Rebecka, som verkar väldigt trevligt. Fint namn har hon i alla fall... Vi åt lunch tillsammans på ett dyrt, men ganska mysigt fik. 78 kronor för en ost- och skinkbaugett med choklad! Jag ska börja livnära mig på matlådor.
Efter skolan gick jag och letade olika bokhandlar för att kolla priser på de böcker vi ska läsa under kursen. Den billigaste av "Kommunikation, mer än bara ord" finns på en bokhandel, fast inte förrän på onsdag. Jag har det jag ska läsa i helgen med andra ord.
Jag ska kolla på anslagstavlan om det finns några begagnade böcker att köpa ännu billigare med...

Hemresan gick också bra, efter att ha blivit bortkörd från en plats (hon hade bokat den) hittade jag en sittplats. Jag vågade inte sova under resan, jag vet inte hur det är fatt med min inre väckarklocka jag fick när jag pendla sollefteå-kramfors. Ska testa den någon dag då batteriet inte är slut på min mobil, så jag kan ha backup alarm.
Oturligt nog missade jag dagens träning, men min fötter var så passa ömma så det kanske var lika bra. Jag tog en lugn kväll, åt middag med Gustav, bakade bröd och tog ett litet bad.
Nu är det dags att gå och lägga sig, trots att jag kan sova en timme längre i morgon. De tillämpar nämligen en av Perras (fd lärare) favoriter, akademisk kvart. Så istället för att börja 10 som det står på schemat börjar man 10.15. Logiskt va?
Hur som gynnar det mig då tåget kommer in någon minut i tio, så då hinner man ta sig ut till skolan till kvart över men inte till prick.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den akademiska kvarten är en ljuv välsignelse och en förbannelse! Det är väldigt lätt att omedvetet anta att allt annat också har akademisk kvart...

Miss u <3