lördag, januari 17, 2009

Effektiv dag

Igår hann jag minnas med jätte mycket! Klev upp relativt tidigt, vid åtta. Efter att ha matat Tux, inte väckt Gustav och ätit en misslyckad gröt stod jag påklädd med en halv rengskog i väskan och väntade på bussen.
Två timmar senare kom jag hem. Så lång tid tog det att klara upp allting runt studiebidrag, jobbgaranti och allt vad det heter.
Jag hade i alla fall tur och fick slapp sitta så ala andra kunde lyssna på vad man sa, vilket ibland känns lite jobbigt.

Jag fick följa med en ganska ung tjej, nybliven mamma skulle jag tro (med tanke på att hon precis varit ledig en längre tid och hade en bild på en söt liten tjej på anslagstavlan). Hon var i alla fall väldigt trevlig och förstående. Det verkar som om vi fick ordning på alla papprena till sist och lite i mitt huvud med för den delen.
Jag fick ett intyg om att jag inte kommer att få bidrag från försäkringskassan (via jobbgarantin) under den tid jag studerar. Så nu på måndag blir jag utskriven från jobbgarantin..
Jag ska maila iväg intyget till csn idag, så fort Gustav flyttat klart sitt bord och kopplar in internet igen.
Sen ska jag ta och ringa försäkringskassanskundtjänst för att få ytterligare klarhet och där efter skicka tillbaka en del av rengskogen till dem så att de kan sända mig lite pengar.

Men det var långt i från slutet på min effektivitet den dagen. När jag kom hem låg Gustav fortfarande och tog det lungt i sängen. Jag tyckte det var dags för honom att kliva upp så jag satte fram frukost åt honom innan jag gick ner till tvättstugan.
Sen satte jag i gång att baka bröd, testade ett nytt recept på tekakor och de blev helt okej. Fast att jag tror att jag lyckades mörda jästsvamparna...
Därefter åkte julen bort, jag gick och samlade ihop allt med tomtar eller annat juligt på och la i vardagsrummet. Gustav slog in alla porslintomar i papper och tidning.

Vi rensade även i förrådet, eller i alla fall flyttade om allting så nu rymms det en cykel där inne. Antar att jag kommer vara lite paranoid och överbeskyddnade när jag köper mig en ny cykel. Tror nästan att jag ska köpa peaken för 2500 kr som jag tittat på. Men jag ska fundera lite till och kolla lite mer, det är ju ingen brådska nu när jag har busskortet.
Strax innan middagstid fick jag för mig att vi behövde nya gardiner till köket. Jag är aningen less på de vi har, de är så färglösa, små stela och tråkiga. Det räcker med att utsikten är grå och tråkig. Jag hittade några tyger som jag köpt på jysk för ett bra tag sedan. Sen tog jag över köksbordet och satte igång med mätta, klippa, stryka och sy.
Gustav var ganska skeptisk till mitt val av tyg i början, han sa vid ett tillfälle att jag höll på förvandla vårt kök till en barnkammare. Men när jag väl blev klar tog han tillbaka och höll med om att det blev bra (se bild).
Nu ska jag bara försöka komma på något som livar upp vardagsrummet och sovrummet lite. I somrummet är det ett ganska kort fönster så det får inte bli för mycket där. Medan det i vardagsrummet är precis tvärtom ett jätte stort fönster. Vi har tidigare haft panellängder på båda sidorna, men det ser så litet och kalt ut då... Jag ska kräva vidare i min tyglåda och försöka trolla fram något som livar upp det hela. Textiler kan göra stor skillnad.

När jag var klar med gardinerna och efter två goda pajer, en köttfärspaj och en med kiwi och äpple med vit choklad (eftersom Gustav fastnade för smält vit choklad över bär när vi var hos Ewwe) gick vi över till "Mia". Där vi tillbringade natten med diablo.
Min assissin hamnade efter i levlandet så de fuskade upp den några levlar, trots att jag protesterade. Men det blev i alla fall roligare när man inte dog på en gång. Efter ett tag blev det ganska tröttsamt att spela, men vi klarade ut två akter så vi har två kvar. De två ska vi spela i dag/natt är det tänkt. Vilket känns lite tungt.

Inga kommentarer: