tisdag, januari 20, 2009

Still alive

Jag har nu lyckats överleva andra dagen på JMG (Institutionen för journalistik och masskommunikation). Eftersom de har den akademiska kvarten (underligt om ni fråhgar mig) så tog jag det senare tåget idag. Men ska det inte jävlas så säg. Tåget kommer in mot Göteborg lite tidigare än väntat, men så bra kunde det inte vara. Några hundra meter innan perrongen stannar tåget och en röst informerar oss om att de haft problem med strömmen inne på Göteborgs Central och att just vårat tåg måste vänta innan det går att köra in.
Väldigt väldigt typiskt eftersom jag var tvungen att hinna med spårvagnen. Däremot, om man ska försöka se något positivt med det hela träffade jag en tjej som går samma klass som mig, men bor i Trollhättan. Håll i er nu, hon heter Rebecka, är visserligen över 21 (minns inte exakt) men läser de här kurserna eftersom hon behöver 60 hp innan hon kan söka journalist.
Jag lovar, jag har inte hittat på en låsas kompis. Lite roligt dessutom att de två första som jag pratar med heter Rebecka...

Givetvis blev vi försenade, trots våra löpryck... Men jag tror inte vi missade så mycket, det mesta som föreläsaren sa kändes ganska bekant. Sändare, kanaler, budskap och mottagare.. Inte direkt några främmande ord. Sen gick han igenom lite vad som göra källor, personer ect trovärdiga. Ganska intressant.
Efter lunchen, microvärmda morotsfritters i lunchrummet, ritade vi rektanglar. Visst låter det seriöst?
Det är en typiskt, jag-ska-vara-övertydlig-övning. Jag skulle förklara för en annan hur sex olika rektanglar låg på ett papper och han skulle rita utefter mina instruktioner. Vilket inte var helt lätt. Vi gjorde övningen tre gånger, första gången fick bara jag prata, andra gången hade vi så kallad falsk tvåvägs kommunikation (Har du förstått? Ja eller nej) och sista gången öppen dialog.
Sista gången gick helt klart bäst, de två tidigare fanns det inte alls någon likhet med.
Vi diskuterade sedan med två andra grupper om hur det gått och framför allt varför. Resultatet beror mycket på hur pass samma målgrupp man är, vilket språk man använder. Vi var nog inte riktigt på samma våglängd. För när jag gjorde övningen med Gustav hemma så gick det betydligt bättre. Hans bild då han inte fick säga något blev bättre än den öppna dialogen på skolan...
Jag tycka att övningen var lite fånig och övertydlig, men samtidigt är det ett bra sätt att börja prata med de övriga i klassen.

Vi slutade ungefär vid tre tiden, och jag missade precis tåget som gick hemåt då. Så jag fick vänta en timme extra. Hemma hade Gustav återigen lagat en jätte god middag, efter middagen hann jag ta det lugnt ett tag innan det var dags för styrketräning med fotbollen.
Jag känner fortfarande av att jag varit borta ett tag, även om det blir bättre och bättre. Har lite problem med att jag blir så yr. Vi kör 6 olika övningar i intervall, jobba 30 sek vila 35. Mycket upp och ner mellan övningarna, så det är inte så konstigt att jag blir yr.

Sammanfattningsvis har det var en helt okej dag och jag känner mig väldigt trött. Egentligen borde jag läsa lite ur en av kursböckerna, problemet är bara att jag inte har någon. Har varit runt på tre olika bokhandlar och letat efter boken och jämfört priser. Kom fram till att den blir billigast att köpa begagnad så jag läste på en anslagstavla. Fanns några stycken som ville sälja boken så jag satte dit en lapp på ena, eftersom de inte var smarta nog att skriva upp telefonnummer eller mail...

Inga kommentarer: