onsdag, januari 21, 2009

Kort dag

Idag hade jag betydligt bättre flytt då det gällde tågen. Jag kom precis i tid till föreläsningen. Visserligen fick jag sitta i fönstret igen, men det passar mig utmärkt. Slipper ha folk i ryggen som jag inte känner och dessutom kan man breda ut sig på ett annat sätt. Men bäst av allt är att jag ser riktigt bra, eller kanske inte så bra vad han skriver på tavlan. Fast det beror nog mer på att han har skrivstil som en doktor! Hänger man dock med på det han säger är det inga problem.

Det var bara en föreläsning idag, vilket på sätt och vis är skönt men också känns lite dumt. Det tar ändå tre timar tur och retur till skolan, men andra ord längre tid än en föreläsning. Men det känns viktigt att vara med hela tiden, dessutom har jag egentligen inget bättre för mig heller.
Än så länge tycker jag att hänger med riktigt bra, fast att jag varken läst eller köpt boken som han utgår i från. Men jag väntar tills på fredag innan jag tar tag i den saken.
Men jag blir lite fundersam då han pratade en sorts undersökning som de gjorde om de barnprogram som gick när jag var liten. Utifrån dem ville killarna bli polis eller något i den stilen och tjejerna prinsessor. Själv gick jag fram till en polis när jag var ungefär tio år och sa att jag skulle bli polis då jag blev stor.
Sen pratade han om att killar går på fotboll och hockey medan tjejer går på teater. Jag går på hockey. Jag kanske är undantaget som bekräftar regeln?
Innan jag lämnade storstaden hann jag fixa passerkortet. Jag blev nästan nöjd med bilden, de har ett foto på paserkortet, sen står det så snyggt "Rebecka Lindberg, Student". Kunde ha lett lite mer, men det är svårt det där. Man vill ju inte le så mycket att man ser ut som ett fån...

Jag kom hem riktigt tidigt idag, efter att ha ringt och frågat Gustav hur tågen gick. Glömde visst listorna då jag bytte väska igår, hellre glömma de än resekortet.
Det var riktigt skönt att åka tåget hem, lagom mycket folk. Bussen däremot var sprängfylld med grundskoleelever. Men jag fick turligt nog en sittplats och kom tryggt hem.
Hemma höll Gustav på att städa, det blev så fint. Köket är visserligen kvar, men ska snart ta i tu med den biten också.
Vi var även iväg och handlade lite. Längs vägen träffade vi världens fågelsvärm! Minst 400 som flög över oss. Med ens kom jag att tänka på när Elma och Micke fick fågelskit på sig. Jag höll blicken mot himlen medan de var över oss. Vi slapp lyckligtvis bajsskurar och kom säkert hem med vår och framför allt Tux mat (köpte lite grönsaker till lillen).
Väl hemma började jag med maten, blev äppeltjockpannkaka idag, helt okej. Fast Gustav tyckte att det kändes skumt att äta äppelkaka till middag, han har en poäng där.

Nu ska jag ta och kolla upp förbindelser till Malmö, har blivit dit bjuden av kusin Matilda. Så jag hoppas verkligen att det går många bra och billiga, det var så länge sen jag träffade henne, vilket är otroligt synd. Hon är en helt fantastisk människa, när jag var yngre ville jag vara exakt som hon, det vill jag nog nu med, på vissa sätt...

Inga kommentarer: