söndag, augusti 30, 2009

Inflyttning och inflyttningsfest

Jag lever, trots gårdagens festligheter. Inflyttningsfest hos Hasse, en rolig tillställning där god mat, diverse former av alkohol och glatt sällskap blandades. Festen var total när vi skakade kåken så mycket att kontakten till stereon hoppade ut ur väggen! (Jag låter bli att tillägga att det var för att en tomte hoppade ner från hyllan och drog med sladden i fallet. Det låter coolare utan den detaljen..) Eftersom Hasse bor nära Gustavs föräldrar skulle vi dit och sova, men Gustav - den nyktraste- hade somnat först av alla i Hasses softa. Vi hade inte hjärta att väcka honom, så jag drog ut bäddsängen som fanns under soffan. Sen la mig och sov bredvid Gustav. När jag vaknade dagen efter kunde jag inte förstå hur jag lyckades somna. Jag hade direkt på en fjädermadrass, alltså sängbotten. Men det hade visst gått bra det med.

Nu sitter jag dock hemma hos Gustavs föräldrar i en betydligt skönare säng. Om två timmar sitter jag dock på bussen till Sundsvall. Där vi inte har internet, inte förrän på tisdag. Om Gustavs post fungerar bättre än vad min har gjort. Å på tal om det, att folkbokföra sig i Sundsvall istället för Trollhättan kanske vore en idé...

Men lägenheten då och flytten dit. Jodå, det gick bra, tog längre tid att packa än planerat, men då vi inte hade någon egentlig brådska så gjorde det inget. Fick med ganska mycket i vårt första last. Framför allt både sängen och soffan! Vilket gör att resten lär nog rymmas i nästa last. Släpet var för litet för att ha sängen på högkant så vi kunde bara lasta lätta saker på den...
Men golv och väggar var betydligt mer slitna än vad jag minns från visningen. Men kvartersvärden hade gjort en del anteckningar så det kommer nog att åtgärdas. Vi ska ta det när vi får en ny kvartersvärd...
Det blev även en hel del lastande igår med. Mamma kom tidigt på morgonen och ville låna släpet för att köra lite möbler från Hassela till Gnarp. (Mormor och morfars gamla hus (som numera är mammas brors) till vår sommarstuga (som också varit mormor och morfars).)
Det var bara att ta sig upp och följa med. Jag och Gustav åt mackorna och drack lite mjölk som vi köpt natten innan på en mack.
På tal om mack, tror ni inte att vi är granne med okq8, igen!!

Hassela hade fått sig ett ordentligt ansiktslyft. Hade jag inte vetat att det var samma hus hade jag inte känt igen mig. Eller jo, det hade jag, men inte i det gamla köket som numera var någon sorts relax med bastus, dusch och tvrum. Jag kan tillägga att mammas bror är snickare....
Att köra möblerna gick bra, det gjorde även avlastningen i Gnarp och resan tillbaka till Sundsvall.
Men där stod en plisa och lappade vår bil. Nedrans också, vi ska ringa mitthem på måndag och se i fall det går att slippa undan...
Sen blev det Birsta en sväng, då han som skulle ha släpet skulle ha det där. Vi passade på att gå in på Ikea, köpte lite nya möbler och bytte ut våra bestik!
Sen blev det mathandling och systembolag (inget att rekomendera en lördag, lönehelg i Birsta). När vi kom tillbaka blev det lite möbelbyggande, ni vet, Ikea plockepinn. Sen färd till Hasse och där var cirkeln sluten.

fredag, augusti 28, 2009

Se på f-n

Wow, så mycket som kunde gå fel. Men inte då!
Mamma står med nycklarna i handen nu. Så nu ska det packas släp, för se, vi fick täcksläp idag istället för ett flak med. Allting verkar ordna sig idag!
Men stressad har jag varit och ringt hit och dit under hela dagen, men nu har allting löst sig!
Jag fick de magiska siffrorna och kunde betala räkningen, kontraktet hade mitthem fått i retur, så kvartsvärden skulle få det och sedan ge till oss. Besiktningen har tydligen också gått bra, men det var något som skulle åtgärdas, så vi skulle ta det till veckan. Men det tar jag gärna när det löst sig så bra.
Sista dagen på jobbet är också avklarad, men i all stress kring flytten glömde jag baka en kaka. Shame on me! Men det kommer fler tillfällen. Jag ska dessutom mest troligt jobba mer nu i höst med så.

Nu ska det packas och glädjas! Vi får se när jag får tid att uppdatera, jag vet inte hur det ser ut med nätet i lägenheten då vi egentligen inte skulle få den nu..

OM....

Lägenheten blir godkänd i besiktningen
De nuvarande hyresgästerna släpper i från sig nycklarna
Vi hinner ta oss till Sundsvall på 1,5 h och hämta nycklarna
Jag får räkningen på hyran för september
Vi kan kring gå bestämmelsen om att visa upp kontrakt vid hämtningen av nycklarna

Ja, om allt detta går som jag bor jag i Sundsvall från och med i morgon. Men som ni ser, om, om, om, om och åter om!
Tror ni alla dessa om kan förklara varför jag helt utan anledning (ja, förutom stress då) blödde näsblod i dag på jobbet...
Det är så man blir tokig. OM bara posten funkat som den skulle hade jag haft både räkning och kontrakt förra veckan. Men någon där vill mig illa.

Så imorgon är det jag som kliver upp tidigt, ringer mitthem och försöker få dem att förstå min sits och hjälpa mig. Har jag sjukt mycket tur så får jag något ocr-nummer som vill ha mina pengar och en fin lösning på att jag inte har någon del av kontraktet.
Sen far jag och jobbar och försöker låta bli att tänka på lägenheten (haha, kommer gå sååå bra...). Därefter kommer min älskade Gustav och hämtar upp mig, för hem hit och packar in alla grejer i bilen och lägger oss i startgroparna.
Önska oss lycka till och håll gärna en tumme!
Skulle vara så sjukt skönt att sitta i Sundsvall om ett dygn med ett leende på läpparna.

torsdag, augusti 27, 2009

Toanödig, någon?

Wie, om nuvarande hyresvärden är bra på att städa så kan vi få den redan på fredag! Hur perfekt vore inte det, nu håller jag tummarna allt jag kan för att inget ska vara anmärkningsvärt i den.. Vore otroligt skönt att hinna fixa till lite innan skolan börjar, så man slipper allt på en gång.
Men jag har fortfarande inte sett till vår del av kontraktet eller någon räkning, så efter ett samtal med mitthem så kom vi fram till att en ny kopia skulle skickas till mig. Dumma posten till att strula bort min post!
Nu har de dessutom skickat en av mina räkningar hem till Gustav! Det är kul att det fungerar som det ska...

I dag tog det ganska lång tid på jobbet, inget besök av någon "kändis" idag inte. Eller jo, då det var typ tio minuter tills jag slutade, så det fick inte tiden att gå fortare. I ett tappert försök att döda lite tid dammsög och moppade jag hela butiken. Resten är ingen mening att städa.. Grejer överallt i det nya och det gamla, ja, ni ser själva bilden!
Perfekta toaletten för föräldrar med sandlådebarn de inte kan lämna själva. Som tur var kunde vi inviga den nya personal toaletten idag!
Har jag sagt att det totalrenoveras på macken?
Men nu är det bara två dagar kvar! 12 timmar kvar.
Idag har jag virkat en fladdermus, jag skulle ta det lugnt i början sa Gustav.. Sen blev det lite Timesplitters med brorsan, äntligen det gamla (2:an). Hör och häpna, vi klarade banan vi varit fast på så länge nu! Duktiga vi lyckades döda alla gubbar i svart, zoombies och helikoptrar!

tisdag, augusti 25, 2009

Back in business

Idag har jag virkat! Jag fick till och med tillstånd av Gustav att virka, men bara i två timmar. Vilket jag faktiskt hållit mig till, det var en film, Krama mig, som gick på ettan som mamma sa var en sticka-film... Men det var inte en bra film, väldigt knepig, en vuxens syn på hur en ungdoms kärlek skulle kunna vara... Det gjorde att man inte missade något om man behövde räkna lite maskor i alla fall. En fladdermus blev klar (hittade en som blev påbörjad i höstas!) och en till fick en kropp och lite vinge... Det känns konstigt att inte få virka nu, men Gustav sa inget om att inte sy i sitt direktiv, så jag får ta och sy ihop den lilla fladdermusen innan jag kryper ner till kojs.. Imorgon får jag kanske virka lite mer, om jag frågar snällt...
Annars får jag försöka mig på spetsstickning. Mina tjocksockar, som jag för övrigt stickade klart i dag, ska ha en spetskant. Jag har aldrig stickat spets förut, bara virkat, så jag måste vänta till mamma har tid...

I övrigt har jag jobbat idag, både mamma och pappa kom och köpte korv av mig, dock vid olika tidpunkter... Sen har det varit hantverkar på jobbet och rivit ner väggen till vår personaltoalett så idag har jag varit kissnödig! På den nya finns inget papper eller någonting, så jag antar att vi inte får använda den, än...
Förhoppningsvis är det åtgärdat imorgon, vet inte om jag klarar 7 timmar utan toalett en dag till.. I värsta fall får jag väl låna kundtoan och hoppas att ingen av de bacillrädda från papperskontoret (statiols ledning som skickar ut direktiv) kommer på besök...
I övrigt gick det riktigt fort att jobba idag, tiden kröp inte fram som den brukar. Rätt som det var visade klockan tjugo i sex!
Antingen är det för att mor och far fick mig att låta bli att tänka på tid, eller Gustavs gulliga sms annars är det kanske vetskapen om att det är tre dagar till, varvid två med "skit tider" och den sista dagen med ett morgonpass, som får mig att låta bli att titta på klockan...

Snart, snart, snart får bo tillsammans igen, i Sundsvall och jag ska utbilda mig till grafiker!
På tal om flytt, fortfarande inte röken av vare sig räkning eller kontrakt. Avsaknaden resulterade i ett mail till mitthem, och om de har skickat så ska jag vara sur på posten. Kan man reklamera en tjänst? Typ eftersändningen?
Jag har trots allt betalat 125 kronor för det. Det är fem kokta korvar i baugett med vitlökssås, fransk och ketchup det! Eller 6,9 halvliters flaskor med Fanta. I alla fall på macken.

måndag, augusti 24, 2009

Riväskan

Så är den äntligen här på en axel nära dig - Riväskan!
Äntligen hade väskan torkat så jag kunde lägga en sista hand på den. Idag fick jag hjälp av lillebror att fota lite, så nu har jag laddat upp den på sysidans tävling. Håll tummen för mig!

Väskan är löst stickad i grått lovikagarn som är köpt direkt på fabriken i Hudiksvall. Axelbandet är en aning hårdare och flätstickat. Väskan är fodrad med bomullstyg (köpt i restremsor) och uppstadgad med jeanstyg (från ett par gamla (och ärvda!) jeans, mina favoriter dessutom). Väskan innehåller två fickor med dragkedja, en på insidan och en som man kommer åt från väskans baksida. I den finns även den otroligt praktiska nyckelkroken! Blomman är virkad i restgarner..

Fast än får jag inte använda den, vilket känns lite hårt. Men är det en skolväska så är det.. På tal om skola, det kanske vore en idé att kolla upp hur bussarna går så att jag tar mig dit! Äntligen har jag fått svar från csn om att jag får studiebidrag, ingen arbetsförmedling som klatrade till det denna gång! Däremot dröjde det flera veckor så jag hann börja oroa mig. Men nu kan jag i stället ägna all min oroa åt den förbannade eftersändningen. Jag har inte fått tillbaka mitt och Gustavs kontrakt än och inte heller räkningen på hyran för september... Tro om mitthem ska få ett mail av mig.

Idag har jag inte gjort så mycket, hjälpt mamma städa och handla lite, fotat och fixat bilderna på väskan och nu hamnade jag här.
Egentligen borde jag ha försökt sola idag, men det är ju så fruktansvärt tråkigt att bara ligga still, speciellt om man inte ens är trött! Bada är inte att tänka på, älven har då inte varit varm i år.

lördag, augusti 22, 2009

I just care to much....

Det är ganska jobbigt att inte kunna låta bli att engagera sig och bry sig.. Just nu sitter jag och undrar om filmskaparna bakom Harry Potter och fenixordern verkligen har läst boken ordentligt.

Men låt oss börja från början. Idag har nästintill en historisk händelse skett, jag har köpt en film. En viss skvallerblaska hade en bra bilaga idag till överkomligt pris. Så jag har spenderat stor del av kvällen framför datorn (som är min dvdspelare), men för varje minut av filmen blev jag mer och mer frustrerad. Filmen i sig är snyggt gjord, det är bra effekter, klippningen är effektfulla och ja, allt det tekniska stämmer. Men varför kan då inte storyn också stämma. Varför är alltid böckerna bättre än filmerna?
Vad gör en bokupplevelse så mycket bättre. Jag menar, det är massa blad med bokstäver, en film, ja den är så mycket mer, egentligen. Men den saknar en viktig detalj, mottagarens fantasi och odelade intresse! En bok är ett första hands medium medan en film till vis del mer räknas som ett sekundärt medium...

Jag har under filmens gång stört mig på allt i från förlängningsöronas utseende till händelse förlopp till fel känslor vid fel tillfälle. Bara en sån sak som att miss Figg är arg på Mundungus när hon hittar Harry och Dudley och inte vad-hon-nu-egentligen-var. Minnessållet existerade inte och alla i DA, som för övrigt innehöll för många medlemmar, fick straff med pennan, trots att det också är fel fel fel!
I guess I some time just care too much....

Väskan är fortfarande blöt och jag är lite deppig för det med. Vill göra klart den och njuta av den, men istället hänger den vid vattentanken på torkning..
Däremot är jag nästan klar med mudden på strumpan, men det är inte mycket till tröst. Jag vill hellre ha en praktisk väska i lovika garn än chockrosa strumpor för tillfället...
Men imorgon kväll borde den ha torkat och då kan jag sitta uppe hela natten om jag så vill, för jag är ledig på måndag! Efter det är det bara 4 arbetsdagar kvar!

Rubbad sömn och Tux olycka

God morgon Världen, en timme tidigare än planerat...
Det har hänt något skumt med mitt sömnbehov! I regel är jag nattmänniska, sitter upp till efter tolv, men ofta ännu senare, sedan sover jag många timmar på morgonen...
Men nu, ja jag är fortfarande uppe sent, men vaknar innan väckaren! Det var väldigt länge sedan jag blev väckt av mobilen nu..
Visserligen har jag hört att forskning visar (som mycket annat logiskt) att olika människor behöver olika mycket sömn. Men kan det även vara så att olika människor behöver olika mycket sömn vid olika tillfällen... Säkert. För trött är jag inte i alla fall, inte så trött att jag kan somna om. Men helt utvilad känner jag mig inte heller.
Fast den här dagen ska jag nog kunna klara av, 7 timmars jobb och sen är det pysselkväll.. ..igen!
Väskan går bara fint, den skulle ha varit klar nu, om inte.... TUX!!!! Ibland kan man bli helt vansinnig på honom, väskan låg torr på golvet.. Numera är den nytvättad och blöt på sträcket...
Men alla delar är nu klara. Jag har två fickor med dragkedja, en man kommer åt från insidan och en från utsidan, praktiskt värre! Jag har en nyckelkrok i den, något som alla väskor borde ha! Jag är nog inte ensam om att behöva gräva runt i väskan efter nycklarna. (Ewwe är nog den enda jag känner som inte behöver göra det, men sen har hon ju en miljon nyckelringar och band på sin knippa med.) Axelbandet sydde jag klart innan jag gick och la mig igår... Det är jätte stadigt och fint, trots att det kanske är lite smalt....
Jag hittade ett jätte fint lila tygrulle (remsor från Gnarps underbara tygaffär) som passar perfekt med det gråa lovikan som jag nu använt som foder. Dessutom har jag stadgat upp den lite med ett par av mina fd favorit byxor (lite jeans tyg).
Så på det hela taget är väskan relativt billig, om man pratar material Lovika andra sortering direkt ifrån fabriken, tygremsor från gigantiskt lager och jenas tyg från begagnade byxor. Det dyraste är nog 30 kronors knappen, i alla fall om man ska räkna per kilo.

I väntan på torkan har jag återupptagit min srumpstickning, knallrosa tjocksockar med hög mudd. Det gäller att vara ute i god tid, eller hur?
Dessutom tror jag min rygg mår ganska bra av dethär uppehållet i virkningen. Men sen blir det fladdermöss på löpande band!
Har dessutom börjat fundera på om inte en svart-vit sjal vore något...?
Vi får väl se hur mycket jag hinner med på de nio dagar som det är kvar till skolan börjar eller de tio dagar som är kvar till vi får vår lägenhet.
Jag börjar komma till insikt med att jag måste packa ihop allt jag har på rummet här också.. Tur att jag är ledig nästa helg!

Dagarna på jobbet går snart att räkna på en hand, vilket känns väldigt skönt. Även om det är rätt kul att jobba då de bygger om, det händer liksom någonting. Lagervaror flyttas runt så man får leta, varorna byter plats i butiken, så man får leta osv...
Men jag tycker ändå att det går lite segt, men det är väl inte så konstigt, egentligen.
Just nu har vi labyrint, Ikea/sjukhus-lookalike, motionsslinga och många andra liknelser vi har fått... Det värsta är att det finns en poäng med liknelserna, man måste numera gå en rundtur för att komma fram till kassan. Påminner lite om ett spel i Warcraft då man ska få gubbarna att gå så långt som möjligt så man kan skjuta på dem, fast utan skjutandet då...

torsdag, augusti 20, 2009

Samhällig

Så var det dags att ta fram symaskinen då! Jag blev ofrivilligt väckt klockan sju (!) i morse och kunde inte somna om. Vädret utanför mitt fönstret uppmuntrade inte till att kliva upp. Men efter en stund fanns det bara det eller ligga rastlös i sängen att välja på. Så jag tog det lugnt och försökte bättra på min allmänbildning lite genom våra public service kanaler. Först blev det p1 och medierna (p1 är bättre än man tror!) sen lite dokumenter från gamla kära svt, en om Auschwitz (känner extra starkt för det stället efter mitt besök där), ett avsnitt debatt (ja, jag tycker bättre om det programmet sen jag var med där) och två om seriemördare (?) Thomas Quick och hans syn på vad som egentligen hände när han erkände och dömdes för massa mord.. Ganska intressant (om jag ska vara så vuxen av mig och erkänna), vilket skop för journalisten! Det är sånt jag vill jobba med, gräva och avslöja dolda saker!

Men medan jag bättre på mina samhälliga kunskaper (och ökade mitt kulturella kapital) blev bandet till väskan färdigstickat, knappen påsydd och en vit blomma virkad (fy skäms på mig att bryta virkförbjudet!)...
Sen plockade jag lite svartvinbär och brände mig på brännässlor innan jag tog cykeln till jobbet. På jobbet fick jag också lite samhällsinformation av ett gäng militärer som var ute och körde en gammal kanon på ett släp. En kanon som användes vid "Sveriges sista slag" om Finland utanför Ume. På tal om det, har ni lagt märke till den nya enkronan (det är svårt att inte göra det då man jobbar i kassa) ? Den med en rättlad sida, väldigt ful, men det är i alla fall för att för 200 år sedsan tillhörde Finland Sverige. Kronan tillverkas till och med i Finland. Det ni! Finlandssvenska enkronor, tro om de snackar som söta mumintroll!
6 timmar senare cyklade jag hem igen, fick god middag och nu har jag hamnat här.
Men som sagt, dags för lite symaskin!

onsdag, augusti 19, 2009

Några maskor till..

Det tar sig verkligen! Nu är väskan ihopsydd, nu stickas det för fullt på väskbandet. Vilket kommer att ta lite längre tid.. Inte nog med slätstickning, nu är det flätstickning som gäller! Syns kanske inte så jätte bra, men ett vant öga ser flätan i alla fall. Jag har dessutom inte kunnat undgå att se att sysidan har en väsktävling som inte går ut förrän min väska är klar. Så jag ska nog se om jag har en chans där! Wish me luck!
Jobbandet gick bra idag, vi har labyrint i macken, pilar på golvet och två utgångar.. Det är kul att det händer något, även om det blir lite bökigt..
Imorgon ska jag jobba tråkiga tider, 13-19 och sedan blir det väl ännu mer stickning!

Det tar sig...

sa mordbrännaren och jag.. Det blev en väldigt tidig morgon idag, framför allt med tanke på att jag inte börjar förrän om 1 timme och 5 minuter! Normalt hade jag klivit upp om ungefär en kvart, eller åtminstone vaknat då... Men inatt sov Gustav i min säng och han ville i väg till sitt jobb i någorlunda vettig tid.. Efter en stund lyckades jag också ta mig upp, åt lite frukost med honom och sa hejdå. Sen dess har jag legat i sängen och stickat...
Väldigt mysig start ändå, speciellt efter nattens läskiga drömmar.. Först var Gustav föräldrar döda och bodde i en säck i vår lägenhet (så makabert!) inte nog med det, sen skulle min lillasyster bo med oss och ockupera vårt hobbyrum... Till råga på allt höll jag på drunkna i en skum biltunnel också..
Vilken natt! Natten innan dess dog mamma, jag sålde väldigt dåligt på en marknad och jag och Petter tittade en äckligt stor fisk i en vattenpöl som sedan fick bo i hink vi fyllde på med vatten...

Nej, huvva vad drömmar kan vara skumma ibland. Som sagt stickningen går framåt, snart är det dags att ta fram symaskinen! Den var det väldigt länge sedan jag använde så jag får hoppas att min vän inte är allt för sur på mig och bara vill krångla.

Sen borde jag ta och kolla upp och planera inför skolstart och flytt. Jag börjar skolan den 31 augusti och vi får lägenheten den 1 september. Jag har fått sovplats hos Andreas och Nelly den natten (Ewwe är i Stockholm och springer).. Men det finns fler frågetecken att räta ut. Det värsta är nog att min tid inte kommer att räcka till. Samtidigt som jag ska gå i skola på dagarna ska jag "insparkas" på kvällarna. Förhoppningsvis kommer Gustav att ha mer tid åt vår lilla lägenhet!
Min eftersändning verkar äntligen funka! Jag fick hela tre brev/kort i från mamma i ett och samma eftersändningskuvert. Det första är poststämplat den 22/7! Vad är det jag betalar för egentligen, tänk om det varit något viktigt! Posten är inte vad den var förr...

Btw, Välkommen tillbaka till bloggvärlden Ann, dina inlägg är efterlängtade!

tisdag, augusti 18, 2009

Tillverkning och omformatering

En snabbtitt ner i korg avslöjar vad jag gjorde på båten och tiden efter det.. 4 tvåltawashi, horn och mössa till renen samt en stickning (!), på bilden saknas dock en fladdermus (som hänger tillsammans med de 6 andra över pappas säng). Ja, jag lovade mig själv och Gustav att vila ryggen och inte virka på ett tag. Istället så har jag börjat med ett stickprojekt som tagit form i mitt huvud den senaste tiden.. Skolan börjar ju snart och då måste man ju ha en väska.. Sen är det väl lite tradition att göra en väska per sommar, väskoman som jag är. Denhär kommer att bli en riktigt mysig en, jag har till och med köpt en häftig knapp. Jag har gjort ena sidan, så nu är det baksida, väskband och lock kvar. Dessutom ska det sys foder och lite fickor.
Efter väskan ska jag sticka klart en strumpa jag börjat på med. Sen blir det virkning igen, vare sig ryggen vill eller inte! Jag har 10 tvåltwashi, bör väl ha en 25 stycken. Samma sak med de andra sorterna, där jag bara har två stora och 4 små... Så det ska massproduceras en hel del.
Dessutom borde jag göra lite mer fladdermöss. Vi får väl se hur mycket jag hinner med innan skolan börjar, då blir det nog lite mindre tid över. Har sett schemat över de två första veckorna, kåraktivteter varje dag där alla infattar öl, vin eller övrig alkohol...

Idag har jag och mest Gustav fixat till datorn nere, så nu mår den bra för första gången på 10 år (?).. Den behövde sin omformatering utan tvekan. Sen har vi städat och varit på stan en sväng. Jag hittade en underbar ryamatta för 70 kr som ska få bo vid min säng i Sundsvall! Nu börjar det bli dags att sova. Men blir trött av att hinna med mycket på en dag.
Imorgon blir det jobb och Gustav åker hem till sig igen.. Men det får väl lov att gå det med. Snart bor vi tillsammans igen!

måndag, augusti 17, 2009

På havets vågade vågade våg, så skummet yrde

Lördagen var en solig dag, fast det blåste kallt. Så mina soltimmar blev inte fullt så underbara, men jag låg ändå i bikini på däck. Ibland somnade jag till och då var Henke snabb att lägga på mig filten som jag rullat in mina kalla fötter i. Då blev det väldigt svårt att motstå frestelsen Men min plåga gav ändå resultat, min rygg är liiiite brunare...
Vill man vara fin... Eller i mitt fall även tjäna lite pengar.

Vi gick i land på Mjältön och grillade middag, hamburgare för min och Gustavs del. Sen när vi kom tillbaka till båten hade den kölen i sanden, vilket inte var bra, så vi la av och begav oss i stället till Ulvön. Där gick vi i land på ungefär samma ställe som vanligt.
När vi gav oss av från Mjältön var det inte längre tal om att försöka sola, utan då kurade vi inne i ena sovhytten framför den nya fina tv:n. Filmmys, helt enkelt. Men det varade inte så länge, det kom stora vågor och kombinationen av en gångande värld och dålig luft (det lilla syret som fanns blandades med dieselavgaser) gjorde mig illamående.
Så det var bara att ge sig ut, vilket visade sig inte vara så bara. Först gungade det till så jag slog huvudet i taket (har en fin bula numera) och sen föll jag ner på golvet och fick ett brännsår på knät (som alla och en var lyckades stöta i senare)...
Men friskluften hade en god verkan på mitt mående.

Sen gick vi i land på Ulvön, tog lite promenader och besökte de trevliga toaletterna! Sen blev det dags att natta...
Dagens därpå var däremot inte särskilt upphetsande, vaknade ganska tidigt. Men det regnade och blåste extremt mycket ute, så tanken på att kliva upp lockade föga. Inte heller kunde vi ge oss av mot hamnen. Dumma vågor!
Vi fick vänta enda till klockan ett innan vi vågade oss i väg. Och vilken åktur det kom att bli!
Vi var tvungna att ha kapellet uppfällt dels för regnet men också för vågornas skull!
Så friskluft för nio lungor fanns det inte riktigt.
Det blev en helvetesfärd i två timmar varvid ankaret hoppade av båten mitt i de värsta vågorna, vilket inte gjorde att det gick fortare! Dock hade vi tur att lina fastnade i stegen efter bara några meter, så risk för att det skulle fastna i botten fanns i alla fall inte.
Jocke gjorde det mycket bra bakom ratten som såg till att båten inte välte men samtidigt tog sig framåt.
Det får väl ses som en bedrift att det bara blev en spya! Och att inte hela inredningen brakade ner i golvet, även om mycket gjorde det. Men visst blev det några löften om att "aldrig åka båt igen".. Dock inte från min sida, jag klarade mig förvånansvärt bra, men det beror nog på att jag tog chansen att flertalet gånger sticka ut huvudet för att få "riktig" luft i lungorna.

Kvällen ängades mest åt att ta igen sig hemma hos Gustav, men vi skrev även under hyreskontraktet och skickade in det. Så nu är den vår, lägenheten! Ska bli härligt med en större lägenhet än sist, trots att det blir x antal tusenlappar mer i månaden..

Sen var det ju det här med ryggen också. Jag ska göra klart mina påbörjade virkprojekt (2 tawashi) och därefter får jag gömma undan virknålarna i stund. Jag hoppas verkligen att man änvänder andra muskler då man stickar, för det kommer att bli mitt substitut. Jag har en bild på en underbar väska i mitt huvud som jag ska ge fysiskt liv åt!

Nu sitter jag och väntar först på att pappa ska komma hem och därmed middag, ryktas om pizza! Sen väntar jag även på att älsklingen ska dyka in. Jag har jobbat den tidiga tiden idag (hurra!), städat på rummet, tvättat, bäddat om i sängen och bakat en kaka. Dessutom fixat till håret, vilket jag borde göra oftare. Blir så mycket bättre när jag har rakt hår, men jag är väl inte den mest fåfängda människan på jorden antar jag. Men jag ska försöka bättra mig till skolstarten.

fredag, augusti 14, 2009

Lugnvik

Givetvis var det dåligt väder igår, så det blev inget bad för mig och Rellan. Istället blev det korsförhör och lite småprat om ditten och datten i några timmar...
Kvällen ängades (suprice!) åt virkning och lite film.
Idag har jag jobbat, gick ganska bra, trots att jag var trött och nu sitter jag i Lugnvik. Jag har också blivit av med några timmars arbete, dels det ni ser på bilden. Två hästtavlor till Gustavs storasyster, Linnéa som varit jätte duktig och kommit in på hästskola. Passande va?
Sen kommer det äldre kusingänget till Granvåg så jag lämnade två paket i deras brevlåda, bilder på dem kommer när jag vet att ägarna har öppnat sina respektive paket...
Men nu är jag som sagt i Lugnvik, har ätit fin och mycket god middag för att fira hur mycket bra händelser som helst... Och nu har jag fått konstaterat att min muskel;
1. Har ett konstigt namn
2. Är överspänd
3. Behöver slappna av
David Dragspelare och ryggproblemens slav har gjort en undersökning, han hittade x antal knutar och fler spänningar också.. Tur att skolan snart börjar så jag får komma i gång med träningen igen. Har hittat en bra studentförening, sportföreneningar, fotboll, innebandy, basket och volleyboll.. Bara att välja och vraka.
Imorgon blir det båttur med gänget, förhoppningsvis lite sol så man kan ligga på däck och sola!
Nu ska vi snart iväg och kika på Hasses nyköpta hus.

torsdag, augusti 13, 2009

Massproducent

En blick ner i min handarbetskorg avslöjar tydligt vad som Rebeckafabriken massproducerar! Inte mindre än 6 ½ body-tawashi har sett dagens ljus under de två senaste dygnen. Jag har dessutom doppat julrenens horn i tapetklister nu, så det blir nog bra. Däremot har jag börjat vackla i om jag verkligen ska sälja honom, mamma tyckte det var synd. Men vi får väl se.
Trots serietillverkningen har jag ändå skött mitt riktiga jobb..
Där går det som vanligt, förutom att det är lite förvirrande med alla hantverkare av diverse slag och flyttningen av varor hit och dit... Men idag fick jag i alla fall fika i det nya lunchrummet! Lovely! Det går inte ens att jämför med det gamla, så mycket bättre är det!
Värken i ryggen (mellan det högra skulderbladet och ryggraden) har inte gett med sig, snarare tvärtom. Då jag har ändå legat i blöt i två timmar, dessutom bubblat som massage och mamma har tryckt och gnuggat Men inte hjälper det mer än för stunden. Är inte jag lite för ung för att få problem med ryggen??
Det kanske blir bättre i helgen då jag inte alls ska jobba, första helg och två sammanhängande dagar jag är ledig sen jag kom hem från semestern! Ska bli väldigt skönt och snälla ge mig lite sol. Vädergudarna har hittills varit väldigt avvisande på mina böner så jag har ingen större förhoppning att de lyssnar denhär gången heller..
Helgen ska i alla fall spenderas med älsklingen i Lugnvik, så det kommer bli toppen hur som!

Imorgon skulle jag också vilja ha lite sol för då ska jag och Rellan plaska omkring nere i älven. Sist vi skulle bada slutade det med fika inne i stan, vädrets förtjänst.

onsdag, augusti 12, 2009

Vilken blåsning

Lite mer nattsudd och virkning kräver underhållning från datorns sida.. Efter lite ströklick på tuben hittade jag ett klipp med Peter Settman, som jag nu delar med mig av. Början är aningsseg, men slutet, å vad värt att kika på den! Snacka om att kunna noll om datorer...
Mycket nöje!



Och här är sista biten!

tisdag, augusti 11, 2009

Egen header

Wie, äntligen har jag tagit mig i kragen och gjort en egen header.. Det var verkligen på tiden. Jag menar, ska jag läsa graf till hösten måste jag börja öva lite...
Jag längtar efter skolbänken och att flytta igen! Ska bli så kul att få pyssla om lägenheten, det kommer nog kännas mer som hemma än vad lägenheten i Trollandet gjorde. Mycket beror nog på att vi har en balkong! Jag är så van vid att kunna öppna en dörr och vädra.
Ett tjockt kuvert låg i brevlådan idag, kontrakt och allmän info om lägenheten. Det står inget i hyreskontraktet om att man inte får ha djur! Med undantag för ormar och andra djur som kan utsätta folk för fara. Än så länge har Tux bara lyckats skrämma Nelly, men det var bara för att han var så hårig. Med andra ord behöver vi inte smuggla med honom, härligt värre!

Idag har jag jobbat, hurra! Konstaterat att min rygg värker, mitt emellan skulderbladen. Jag har ändå inte lyft så mycket tunga lådor så jag funderar om det kan vara någon ansträngning av all virkning? Fast jag tränger bort den idén och virkar vidare.
Jag tillverkar tvål-tawashis för fullt nu! Mönstret är det samma som tidigare, men istället för att göra 2 fm i ena änden gör man 4 stp! (För den som mot förmodan undrade.) Sen syr man inte ihop den på sidan med den större öppningen, utan trär ett band emellan maskorna och sen knyter man en rosett!

måndag, augusti 10, 2009

Fladdermus äventyr, ny blogg och lägenhet

Nu har det hänt en hel del sen sist jag skrev. Förutom att jag jobbat så har jag hunnit med en hel del annat. Jag har bland annat haft besök av en fladdermus i sovrummet. Mycket söt sådan som efter mycket om och men lyckades hitta ut genom de vidöppna fönstrena... Men för det hade den hängt både på den öppna spisens skorsten och i gardinerna, upp och ner, givetvis.

Nu är de enda fladdermössen inomhus de som jag virkar. Har bestämt mig för att jag ska ha minst 30 st till Halloween!


Sen har jag och syster börjat på en ny blogg tillsammans, men det är en hel del grejs kvar att fixa med innan den tas i bruk. Framför allt måste vi dra jämnt någon gång, så det kommer att ta sin lilla tid.. Den bloggen kommer att handla om hantverk, sy, virka, stickning, papperspyssel osv. Det känns ibland som att mitt handarbete tar för stor plats i denhär bloggen.. Men det är, eller har blivit, en stor del av mitt liv nu..

Å på tal om handarbete, det blev sent i går kväll så jag hann göra klart väggbonaden och även den tawashi som visas på bilden! Den ska mamma få då hon önskas sig en rosa. Det som skiljer denhär mot de tidigare är, som ni ser, en rosett, men om man knyter upp rosetten så finns ett större hål där man kan stoppa in tvålrester! Det är mer specificerad än de tidigare, helt enkelt. Jag kommer att ha båda varianterna på marknaden. Jag behöver göra ett x antal till, gav ju bort ganska många i våras..

Vad skumt att säga våras, det känns som om det var igår, men det är det inte. Sommaren är snart slut! Bärplockningen har börjat och jag ser svampar sticka upp lite här och där!


Inom en månad kommer jag att ha börjat på grafisk design och kommunikation i Sundsvall. Dessutom bo i vår fina trea.

Ja! Den är vår! Jag, Gustav och Tux kommer att bo i trean som vi var och kollade på! De ringde en trevlig tjej från mitthem i dag och sa att hon skickar kontraktet redan idag! Coolt! Så här ser planlösningen ut!
Det var då en hisklans tur att vi fick den, så många gånger som jag i mitt huvud har möblerat, ätit frukost på balkongen och tagit emot besökare!

Idag har jag klippt en massa gräs i bikini. Det var lite censurerad (av ett dis) sol på förmiddagen som jag passade på att utnyttja. Sen fick Tux vara ute med mig då jag krattade ihop gräset, mitt i alltihop kommer en bil in på gården, tur att Tux gömt sig under Ots (mammas sierra) så han inte blev pågård! Det var i alla fall sotarn som kom, trots att pappa ringt och avbokat. Jag fick visa honom så gott jag kunde och det blev godkänt.
Sen var jag ner på stan en sväng, köpte en efterlängtad pinsett och tankade. Samt köpte ett lås till klantsyrran som strular bort nycklar! Det var väl snällt av storasyster!
Det var medan jag lämnade låset till henne, på hennes jobb, som mitthem ringde. Jag ringde sedan upp Gustav och mamma som blev jublande glada båda två!
Första september får vi tillgång till den, helt perfekt då jag börjar 31 augusti. Jag får kanske försöka flörta in mig hos Ewwe om det skulle behövas, har jag tur kan få tillgång några dagar tidigare också! Hon som har lägenheten nu sa något om det när vi var och kollade.
Kontraktet är postat, jag bad henne skriva co på mammas namn då min eftersändning verkar funka si så där. Vilket påminner mig om att jag måste kolla upp det!
Men det glömdes bort då jag istället fick för mig att göra en tårta, dels för att vi alla ska fira Tux och sen även min nya lägenhet!

Nu ska jag bara lyssna ljudbok, virka och njuta av att livet flyter på så bra just nu!

fredag, augusti 07, 2009

Syrran is back in the house

Snart är ytterligare en dag till ända, men det blir nog några varv virkning till först. Min jul-ren är så gott som klar, jag väntar bara på att mamma ska komma hem med lite tapetklister som hornen ska doppas i (för att bli stela). Sen ska de och tomteluvan sys på, ögon broderas och någon form av svart bälte ska till. Jag har funderingar kring att göra en tomtesäck, fast det kanske blir lite överarbetat då..
Nu har jag istället börjat på en väggbonad, jag kan inte avslöja varken motiv eller motiv till varför jag gör just denna förrän nästa fredag.. Men det kommer att uppenbara sig då.
Idag har jag för övrigt jobbat, har gått rätt bra även om solen utan retas. Varför måste den visa sig från sin bästa sida då jag inte kan umgås med denne..?
En bit av familjen kom dessutom in på macken idag, men bara en kort stund. Vilket deras stund hemma också var, nu är i stugan, igen. I helgen ska det dras el till friggeboden, vilket är väldigt välkommet!

Men syrran är i alla fall hemma, även om man inte märker av henne speciellt mycket. Hon gjorde i alla fall pannkakor till oss, så jag har ätit middag idag. Vilket jag inte gjorde i går, jag måste verkligen skärpa mig då det gäller att äta när jag är ensam. Det är inte det att jag bantar eller inte tycker om mat, jag har bara ingen "lust" varken att laga eller att äta. Jag äter inte ens godiset som står inom en armlängsavstånd eller de halvtomma chipspåsarna som ligger på golvet. Det är otroligt hur hungern kan gå över efter ett tag...

torsdag, augusti 06, 2009

Lägenhet, Utbildning, Jobb och Virkning

Nu har det hänt en hel massa saker sen jag blottade mitt liv i på det okända nätet sist...
Dagen efter Tux födelsedag kom Husse i egen hög person och grattade hoppitihopp och tog hand om dennes matte. Han lagade god middag till mig och min lillebror som både lider av matlesshet samt träningsverk (dock i olika muskler grupp trots ett idetniskt träningspass). Sen gjorde vi inte så mycket under kvällen, pratade och umgicks bara. Tälta som det först var tänkt blev först inställt på grund av dåligt väder men sedan också av att vi planerat en dagstur till Sundsvall.
Det är väl där som det spännande börjar, vi for dit för att titta på en lägenhet. En trea på 80 kvadrat och balkong!
I fint skick var den också, så vi håller verkligen tummen för att vi snart kan skriva våra namn på kontraktet! Det var fina färger i alla rummen utom i det lilla sovrummet, men det går ju att åtgärda. Skulle ju kännas värt det om vi ska bo där i minst fyra år.

För det är så det verkar få bli. Jag har inte heller efter sista antagningsbeskedet en plats på journalist, utan är 18 reserv.. Så istället blir det grafisk design och kommunikation för min del, tills jag kommer in på journalist eller min dröm ändras...
Känns som om jag hoppar omkring rätt bra i medieträsket, först rörlig bild, därefter kommunikationsvetenskap och nu grafiskt. Det är väl inte förrän jag går foto som det är dags att höja på ögonbrynen...
Jag hade ju kunnat gått journalist ute i Fränsta, men jag bor hellre med Gustav och Tux och får högskolepoäng än vad-man-nu-får-på-en-folkhögskola och ett liten rum på ett internat. Även om det säkert hade kunnat varit både bra och mysigt!

Efter lägenhetsinspektionen blev det en tur ut till Birsta och ett par byxor inhandlades och lite annat små plotter samt några presenter.. Hittade ett fint vitt fluffigt garn som gör sig perfekt på mitt senaste virkprojekt, jul-renen! Det enda som saknas nu är ett par horn, armar och en tomtluva.framåt går det i alla fall.
Ute i Birsta fick jag ett tråkigt besked, Ewwe, Nelly och Andreas kunde inte följa med ut till GnarpNelly förvandlats till Gnälly...
Tur att det kommer fler tillfällen!
Istället begav jag, Gustav och brorsan oss dit själva. Där fanns underbara gotländska Evabritta som är ute på Norrlandsturné. Var så länge sen jag träffade henne så det var jätte roligt! Jag älskar verkligen hennes dialekt, jätte mysig!
Det blev mat, bad i hav och massa prat innan jag och Gustav åkte hem hit igen.

Filmmys och därefter sänggång var vad som väntade oss hemma...
Idag vaknade vi tidigt, men jag slapp kliva upp och fick till och med Gustav att ligga kvar ett tag. Sen frukost och därefter åkte min älskling bort till sitt igen...
Jag hade några timmar kvar innan det var dags att jobba, som alltid (nästan alltid) var det skittiden 11-18. Mitt i dagen, jobbar hellre tidig morgon och slutar tidigare, tror jag gnällt om detta tidigare.. Men nu hade jag några timmar att slå ihjäl och istället för att virka ren så städade jag i köket, riktigt ordentligt också! Så nu kanske flugorna som upphåller sig där kan ta och självdö!
Känner mig elak när jag tar fram flugsmällan, men ibland är det ofrånkomligt. Önskar att man kunde öppna fönstret så flög de ut bara.
När jag var liten fick flugorna bo i mitt fönster och ingen fick slå ihjäl dem. Alla hette Pocahontas och fick någon även en sockerbit...

måndag, augusti 03, 2009

En skuttig 1 åring

Idag passar det bra med en bild på lilla Tusse, fast han är kanske inte att räkna som liten längre, för idag fyllde han ett helt år! Grattis mattes lilla älsklingsplutt!
Vi, det vill säga jag, en välutsövd/nyvaken Petter och Tux firade (efter att jag kommit hem från jobbet) med jordgubbar, päron, melon, vindruvor och nötter för Tux del.
Tux hade ingen större lust att sitta still och fika med oss utan skuttade omkring, men var nöjd med tillvaron.

Efter min lunch, Tux fika och Petters frukost fick jag med mig brorsan ner till älven. Men ner i vattnet fick jag honom inte.. Efter att jag simmat lite så blev det bollek med "waboba". Som måste vara bland de dummaste köp jag gjort. Den ska studsa på vattnet, men sjunker oftast som en sten och flyter sedan upp igen. Men idag fick vi den att studsa, den ska kastas som en macka-sten.. 50 kronor var den då inte värd!
Efter en middag, som jag lyckades bränna så hände något förvånansvärt, jag fick med mig broder på en springtur. Valde min "gamla vanliga" runda nere vid älven, det gick visserligen inte lika snabbt som det gjorde mitt guldår, 2005. Men med tanke på att jag inte tränat sen jag for hem för sommaren så ska man väl inte klaga. Petter hängde på riktigt bra, men jag är säker på att vi både kommer att ha träningsverk i morgon. Vi gjorde även lite styrkeövingar uppe på en nipa, så jag bävar inför morgondagen!
Kvällen tillbringades efter en välförtjänt dusch framför tvspel, den här gången med gott samvete. Timesplitters 3, nästa gång ska det definitivt bli tvåan, om jag får bestämma!
Det har även blivit lite virkande ikväll, två ben närmare bestämt. Jag fick den idén att jag skulle göra en älg då både far och son i huset jagar. Men då jag inte hade något mörktbrun garn så får älgen bli en ren istället... Blir den bra kanske den ska försöka säljas på julmarknaden. Har börjat förbereda lite saker inför den. Jag vet ju inte hur det kommer se ut med plugg till hösten...
På tal om virkning och plugg så fick jag svar från copyrightsidan idag, kan verkligen rekommendera dem i fall ni har frågor...
Visserligen kunde jag inte få ett ja eller ett nej på mina funderingar och mycket klokare blev jag inte heller, egentligen. Men reglerna är skrivna så att man varken ska veta vad som är ok och vad som inte är det...
Jag virkar vidare och nöjer mig med det helt enkelt!
Nu är det sängdags för små flickor, imorgon är det jobb. Men på kvällen kommer Gustav och gör mig lycklig. Då ska han få adoptera min första sköldpadda!

söndag, augusti 02, 2009

Virkning och Jobb

Idag har det varit en ganska jäktad dag på jobbet, men ändå inte så mycket som väntat. Urkult och Storsjöyran passade båda två på att avsluta i dag/igår. Vilket resulterar i mycket folk i rörelse efter vägarna. Vilket i sin tur skapar längre toakö än kassakömacken. Även min bror kom hem idag och med sig hade en mörklila palestinasjal till mig! Härligt och Tack.
Tråkigt nog var han trött så han gick och la sig tidigt, så det blev inget umgås..
Istället gjorde jag klart dagens sköldpadda, den med ljust skal. Jag virkade den med mörkt skal igår, regelrätt efter mönstret. Den ljusa har jag gjort med måttstöd från mönstret..
Hur olikt måste ett mönster vara ett annat för att räknas som ett eget?
Fakta uppgifter, så som 3 dl socker (i ett recept) har ju ingen upphovsrätt (därför kan sockerkaksrecept stå i mängder av böcker utan att det är olagligt), är det inte likgiltigt med 3 fm? Sockerkakor säljs ju huller om buller av barn som samlar pengar till klasskassan/resan...
Sen kan man ju inte ta patent på idéer eller upptäckter heller och att göra en sköldpadda kan knappast vara en unik idé..?
Jag tycker det är små intressant med upphovsrätt och copyright. Jag har skickat mina funderingar till copyrightsidan.. Så får vi se vad jag får för svar. Jag ska ju sälja på marknad med syster och det vore olyckligt att bryta mot någon av alla lagar...
Mormor blev glad för den virkade duken i alla fall, så det var värt de vakna timmarna.

Nu borde jag gå och lägga mig, ska upp tidigt i morgon vid åtta. Men skönt nog slutar jag vid ett, äntligen en dag som blir upphuggen. Tre av fyra dagar har jag slutat strax efter nio... Så nu hoppas jag på lite sol så att jag kan sitta ute och virka!

lördag, augusti 01, 2009

Ewwe, Nelly och virkad duk

Hög tid att krypa till kojs, egentligen, men först en liten rad här. Idag har det faktiskt hänt något annat än jobb och virkning. Jag har varit på stan med Ewwe och Nelly (på bilden håller Nelly i bollen jag virkat åt henne). Givetvis jätte trevligt, tänk att det aldrig slår fel.. Alla gånger man är med Ewwe blir lyckade, kanske med undantag till vårt campingförsök på min gräsmatta. När jag vaknade på morgon var Ewwe bara borta, jag letade överallt och fruktade det värsta.. Till sist fanns ingen annan utväg än att ringa hennes föräldrar, men då visade det sig att hon cyklat hem och sov skönt i sin säng..

Hur som, vi fikade (tack för det Ewwe!) och tittade i affärer, Nelly blev uttråkad och somnade efter ett tag. Men sov inte så länge som hon borde.. Jag köpte lite mer plastfickor till min mönsterpärm, som fylls på allt eftersom. Sen köpte jag ytterligare en bok med mönster, men för smådjur, amigurumi, den här gången. Man borde kanske sluta virka dukar och bli lite "yngre" i sin "äldre" hobby..

Anledningen till att jag överhuvudtaget är vaken nu är virkningen, eller kanske mer saningsenligt min dåliga planering och eviga tidsoptimism... Men den lilla duken till mormor (som fyller 80 år, idag faktiskt.. Klockan är ju över tolv.) är i alla fall klar nu, struken och inslagen.
Imorgon ska jag jobba och sen börja virka en sköldpadda som jag sett bild på på sysidan och suktat efter ett tag nu! Jobba går för övrigt bra, även om jag gärna hade varit ledig istället. Men pengarna behövs. Idag fick jag nytta av lite polska fraser, efter stängning kom det in ett gäng polacker som jag fick imponera på! Det verkar inte bättre än att de förstod vad jag sa! Inte illa med tanke på att det var mer än fem år sen jag lärde mig fråga "hur är läget" på polska. Annars blev det engelska och lite teckenspråk som gällde..


Lägenhetssökande står väl lite still, i alla fall fynden. En av våra sökta lägenheter är åtminstone "under behandling". Så förhoppningsvis får vi något besked till veckan. Två av de andra har söktiden förlängts på.. Varför inte bara låta mig, Gustav och Tusse bo där?

Men jag håller tummarna.