lördag, augusti 22, 2009

I just care to much....

Det är ganska jobbigt att inte kunna låta bli att engagera sig och bry sig.. Just nu sitter jag och undrar om filmskaparna bakom Harry Potter och fenixordern verkligen har läst boken ordentligt.

Men låt oss börja från början. Idag har nästintill en historisk händelse skett, jag har köpt en film. En viss skvallerblaska hade en bra bilaga idag till överkomligt pris. Så jag har spenderat stor del av kvällen framför datorn (som är min dvdspelare), men för varje minut av filmen blev jag mer och mer frustrerad. Filmen i sig är snyggt gjord, det är bra effekter, klippningen är effektfulla och ja, allt det tekniska stämmer. Men varför kan då inte storyn också stämma. Varför är alltid böckerna bättre än filmerna?
Vad gör en bokupplevelse så mycket bättre. Jag menar, det är massa blad med bokstäver, en film, ja den är så mycket mer, egentligen. Men den saknar en viktig detalj, mottagarens fantasi och odelade intresse! En bok är ett första hands medium medan en film till vis del mer räknas som ett sekundärt medium...

Jag har under filmens gång stört mig på allt i från förlängningsöronas utseende till händelse förlopp till fel känslor vid fel tillfälle. Bara en sån sak som att miss Figg är arg på Mundungus när hon hittar Harry och Dudley och inte vad-hon-nu-egentligen-var. Minnessållet existerade inte och alla i DA, som för övrigt innehöll för många medlemmar, fick straff med pennan, trots att det också är fel fel fel!
I guess I some time just care too much....

Väskan är fortfarande blöt och jag är lite deppig för det med. Vill göra klart den och njuta av den, men istället hänger den vid vattentanken på torkning..
Däremot är jag nästan klar med mudden på strumpan, men det är inte mycket till tröst. Jag vill hellre ha en praktisk väska i lovika garn än chockrosa strumpor för tillfället...
Men imorgon kväll borde den ha torkat och då kan jag sitta uppe hela natten om jag så vill, för jag är ledig på måndag! Efter det är det bara 4 arbetsdagar kvar!

1 kommentar:

Sofia-Sobeide sa...

Ja alltså Harry Potter filmerna förstör ju allt för dem som läst boken! När man läser en bok så får man ju en bild av hur olika magiska djur ser ut sen när man ser filmen så ser de ju inte alls ut som man fantiserat!! Sen förstår jag inte hur folk som inte har läst böckerna förstår någonting av filmerna, det är ju så mycket som är borta i filmerna.. Men nåja jag tycker nog om att se på filmerna också :)

Ha det bra!
Hälsningar
Sofia