tisdag, juni 30, 2009

Tecken i Skyn

Idag har det varit ytterligare en varm dag på jobbet. Skönt nog har ett det legat ett dis på himlen hela dagen, så det var inte riktigt lika varmt som det var i helgen.. Men på eftermiddagen hände något som fick mig att jubla inombords, ett rör i från ombyggnationen dök upp. Detta underbara rör sprutade in kall luft i butiken! (Röret synd på bilden nästan i mitten.)
Dessutom fick vi fin besök på macken i dag, av Cheri och Elias. Jag fick till och med smaka lite glass i värmen! Verkligen inte helt fel.
Jag och Cheri hade planerat ett gemensamt kvällsdopp, men det blev inte av. Himmel Donnerwetter! Vi får ta det imorgon!
Istället spenderade jag kvällen med Ewwe och Nelly, som inte ville sova!
Nu har jag precis ätit jordgubbar och sitter och försöker kom på hur de tänkt sig hälen på min knallrosa tjocksocka. Jag tror jag knäckt koden nu, men jag fick återigen repa upp en massa varv. Jaja, man lär sig av sina misstag!

Gustav åkte hem mycket tidigt i morse, jag var till och med duktig och klev upp. Sen satt jag och tittade på medan han åt frukost sen kysste jag honom hejdå. Han hade bråttom hemöver för att tvätta en ladugård invändigt.. Tråkigt att det blev så kort tid tillsammans, men bättre än ingen alls. Dessutom hann vi planera det mest inför resan och flytt så det ser ut att bli riktigt bra.
Nu måste jag bara se till att vi har någonstans att bo till hösten. Jag håller fortfarande tummen för att komma in på journalist på mittuniversitetet.

måndag, juni 29, 2009

Underbar dag i solen

Nog blev det en bikini i dag alltid! De råd jag fick från diverse håll, både gällande färger och modell lyckades jag uppfylla till stor del. Fick tips på massa olika färger och det är precis vad den är också!
Knytning och bra passform som Gustav önskade gick också att uppfylla i denna underbara skapelse.
Det roligaste var nog att det var Elias som hittade den! Men det var Cheri och jag som godkände den.

Men trots två bad, ett med Cheri och ett kvällsdopp med Gustav, i älven under dagen så lyckades jag inte få något kort med den på, så ni får nöja er med bilden från Kappahls hemsida. För er som vill se den live, slå en pling så far vi och badar!

Vi hittade också ett par snygga skor till Cheri så det var en lyckad shoppingdag. Men det gör det ännu svårare att fara och jobba i morgon, var så grymt härligt att vara ledig och bara ta det lugnt..
Men det kommer förhoppningsvis fler dagar!

Nu ska jag och Gustav fortsätta planera vår semester, det ser ut som om vi får ställa in vår Ölandstripp, men vi får det toppenbra även utan den! Mindre bilande, dessutom.

Ledig dag

Äntligen en skön och ledig dag! Hittills har jag tagit en lugn och skön morgon, även om jag vaknade för tidigt. Första gången jag vaknade till tyckte jag mig se min lillasyster inne på "mitt" rum. Nästa gång var farbror Staffan (och även sommargrannen) i full gång med röjsågen... Hurra, före klockan tio på måndagsmorgon... Men jag låg kvar och halvsov enda till brorsan kom och lekte "irriterande fluga". Ni vet en sån där ettrig fluga som aldrig ger sig. Först surrar den dig i örat, sen kittlar den dig på någon kroppsdel och därefter örat igen... Det spelar ingen roll hur mycket du viftar och har dig, för den irriterande flugan ger sig aldrig! Petter och jag kom fram till att är bland de värsta sätt man kan vakna på. Tack för omtanken lillebror!

Mycket riktigt hade min lillasyster vågat sig på ett besök i mitt rum, vid min dator låg en lapp; " REBECKA I fall du vill göra mazariner så finns mandel i en stor påse i skafferiet och socker i skrubben. ///Josse"
Suck, hon har tjatat om dessa mazariner enda sen jag kom hem och min enda förvändning har varit just mandlarna. Så morgonen började med att röra i hop mazarinsmeten, som också blev min första frukost, lite smet alltså.
Medan kakan gräddades bättre jag på mitt klandervärdiga leverne med resterna från gårdagens pajkalas. Kan man stämma sig själv för förtal mot sig själv?

Urdrag från Tryckfrihetslagen..
14. förtal, varigenom någon utpekar annan såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, och, om den förtalade är avliden, gärningen är sårande för de efterlevande eller eljest kan anses kränka den frid, som bör tillkomma den avlidne, dock ej om det med hänsyn till omständigheterna var försvarligt att lämna uppgift i saken och han visar att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den;

Men min blogg faller till att börja med inte under den lagen, så där sket dig sig redan där. Dessutom blir det väl ingen större affär där jag både måste böta och ta emot skadeståndet (om det ens finns som straff). Liknar mer ett sätt att få upp mitt eget BNP..
Dessutom är det kanske inte fullt så klandervärt att äta paj, smet och vaniljsås till frukost..

Hur som, ska jag ta och pimpa till mitt utseende lite nu, göra glasyr till kakan och sen fara och mata lillasyster. Därefter blir det shopping med Cheri, jag har dessutom fått lön för de dagar jag jobbat nu, så det blir en riktigt fin bikini skulle jag tro!

söndag, juni 28, 2009

Bikiniväder

Min gamla bikini verkar ha gett upp sitt liv, eller åtminstone sin resår. Så imorgon, min första lediga dag på en evighet i en kokande mack ska jag ner på stan och hitta en ny snygg! Nackdelen är bara att ordet snygg är lite diffust, så är det någon som har en klar uppfattning om vilken modell, färg mm som är snygg och helst passar mig, så hjota gärna till!
Som tur är får jag med mig Cheri som smakråd.
Jag ska även försöka hitta ett par nya jogging/tygskor. De jag använder mest kommer från Turkiet och där var jag för inte mindre en tre höstar sen..
Köpa skor är inte roligt, de är oftast ganska dyrt sen hittar jag sällan några jag blir riktigt nöjd med. Men förhoppningsvis kan Cheri råda bot på det med, känn ingen press nu...

I övrigt har det varit ytterligare en varm dag på macken. Jag har räknat till 5 frysar, 6 kylskåp, en korvgrill och en hamburgaregrill som tävlar om vem som sprutar ut mest värme! Dessutom finns det någon dator gömd vid kassan också.. De tre stackars fläktar som surrar dagarna i enda har inte mycket att säga till om. Som tur är kommer det vara bättre till nästa sommar, då ombyggnationen är klar. Dagar som denna längtar jag verkligen. Numera finns det inte heller något kylrum som man kan ta extra lång tid på sig i...
Öppna fönstret och dörren gör inte heller saken bättre då det är minst lika varmt utomhus. Jag gör mitt bästa för att dricka, men det är inte min starkaste sida så det går sådär. Dricker stötvis.
Ikväll kom större delen av min familj hem också (alla utom mamma), så det firade jag genom att bjuda på nybakad blåbärspaj.

Men nu ser jag framemot en ledig dag imorgon och därefter jobba fyra dagar för en ledig helg. En helg då vi dessutom ska ha lilla underbara kusin Majken hos oss! Dessutom skulle min älskling komma förbi någon dag/kväll till veckan så ska vi planera både semester och flytt, då detta kommer att sammanfalla.

lördag, juni 27, 2009

Jobb och vuxenpoäng

Frågan om det inte var varmare i dag på jobbet än i går.. Eller så var det min kropp som inte tyckte om all städning. Idag dammsög jag och moppade hela macken, första gången jag tyckte det varit skönt att halva är avstängd. Det var verkligen på tiden för städning, ni anar inte hur svart skurvattnet var. Jag fick byta det tre gånger!

Nu har jag varit duktig och gjort en paj som jag nu sitter och väntar på att den ska bli klar. Under tiden samlar jag vuxenpoäng (vilket kan behövs till min annars barnsliga profil) genom att lösa melodikrysset, men eftersom jag inte riktigt har åldern inne så är google min kompis. Men hur ska jag kunna veta vilken melodi som var singaturmelodi till en tvserie från 1976! Det är ju omöjligt. Jag kommer ändå inte klara hela krysset... Det är faktiskt en konst i sig att kunna googla vettigt också.
Ikväll ska jag bara vila, äta paj och sticka strumpor. Dessutom ska jag kolla mer skoj inför semestern, göra packlista och annat. Så länge jag får känslan av att jag har koll så kommer det att lösa sig. Ska bli så otroligt skönt att få fara iväg och ha lite kul!

fredag, juni 26, 2009

Körkort 2 år

Nu har jag fått tag i Gustav och vi har planerat lite, så nu är jag lite lugnare.
Jag håller på kolla upp olika, mindre kostsamma än Kålmården och Skara Sommarland som vi kan hitta på.
Har hittat något som verkar tokmysigt, utomhusbio! Grattis dessutom. Så det borde vi försöka pricka in någon dag.

Men nu är det sent och jag ska jobba i morgon med....
Vill mest bara säga att mitt körkort fyller två år i dag och blir därmed "myndigt" (prövotiden har gått ut)! Hurra för oss!

Jag kommer aldrig glömma känslan som jag hade för två år sen. Alla nervositet som gjorde mig sprickfärdig inte uppkörningen, den lätta oron blandat med något som liknande panik när jag fick min säkerhetskontroll; "Kolla däck och hjul.."
Till sist kopplade mitt huvud att däck och hjul är samma sak, alltså kolla tryck, mönsterdjup och så de såg raka ut...
Sen spänningen under uppkörningen, paniken då jag fick motorstopp och missade en infart jag skulle svängt in på. Nerverna på hel spänn innan han förkunnande sin dom och därefter total lycka!
Känslan av att få köra bil med enbart brorsan som sällskap. Ingen som sa åt mig att jag växlade fel, körde för fort, blinkade fel, höll ratten konstigt och annat som man fått höra under övningskörningen...

Lm-sjal


Här kommer en bild på min näst senaste sjal (fler sjalbilder kommer så snart min fotomodell, lillasyster, kommer hem). Givetvis blev det en matchande blombrosch också...
Mönstret till denna fick jag från en tjej, Sofia, på sysidan.. Mönstret på blomman kommer från början från Garnstudion, men då mitt minne sviker så blev det en egen variant där..

Mönster på sjalen:

varv 1: Lägg upp 318 luftmaskor
varv 2: En fastmaska i den 13 lm från nålen, därefter 7 luftmaskor och fastmaska i den 5:te lmmaskan, upprepa längs hela "lm-bandet"
varv 3: Vänd på sjalen och virka 4 smygmaskor i bågen längst i kanten, *därefter 7 lm och en fm i den mittersta maskan på nästa båge*, upprepa *-*

Upprepa varv 3 tills enbart en båge kvarstår, tag av garnet och fäst trådarna. Gör fransar!


Sjalen virkas från den längsta sidan (översta) till spetsen längst ner. Det minskas med en båge varje varv (1/2 per sida).
(Tips för jämnlånga fransar: Linda garnet runt en bok, cdfodral eller annat med rätt längd och klippa sedan i ena kanten.)



Beskrivning på blomman (från Garnstudion):
varv 1: 8 fm om ringen, avsluta med 1 sm i första fm.
varv 2: * 3 lm, hoppa över 1 fm, 1 fm i nästa fm *, upprepa *-* totalt 4 ggr, avsluta med 1 sm i första lm.
varv 3: Virka i varje lm-båge: 1 fm, 1 st, 3 dbl-st, 1 st och 1 fm, avsluta v med 1 sm i första fm.
varv 4: Vik bladen mot dig och virka 2 st i varje fm från varv 1 = 16 st, avsluta med 1 sm i första st .
varv 5: * 3 lm, hoppa över 1 st, 1 fm i nästa st *, upprepa *-* totalt 8 ggr, avsluta med 1 sm i första lm.
varv 6: Virka i varje lm-båge: 1 fm, 1 st, 4 dbl-st, 1 st och 1 fm, avsluta v med 1 sm i första fm, klipp tråden och fäst denne.

Varmt!

Ytterligaren en kokande dag på jobbet är genomliden. Det är inte lätt att vara ungdom nu, på vinterhalvåret får man plugga eller gå arbetslös och när den underbara sommaren väl kommer, ja då får man helt plötsligt jobb... Man ska inte laga på vädret och det gör jag inte heller, jag klagar på mina arbetstider, som egentligen är helt okej. Men en dag som denna, min termometer visade maxgrad 42,3 ute idag, vore det inte helt fel att få ligga på en sandstrand, jämna till solbrännan och svalka sig i vattnet!
Men nu jobbar jag helgen sen får jag förhoppningsvis njuta av solen på måndag!
Och om två veckor har jag semester så det är bara att bita ihop...
På tal om semester så borde det styras upp lite mer, måste googla lite och sen få tag i Gustav... Dessutom måste Tuxboende säkerställas också.
Jag tycker inte om när saker och ting hänger löst, även om det brukar bli bra ändå.

Ikväll ska jag fortsätta på de knallrosa tjocksockarna och förhoppningsvis komma i säng lite tidigare så jag inte försover mig i morgon, med...

torsdag, juni 25, 2009

Back in Bussiness

Men jag längtar redan tillbaka till sommarstugan. Det var extremt tungt att behöva sätta sig på bussen mot Sollefteå i morse. Vädret har varit helt underbart och jag har haft det jätte bra!
Vi, mamma, jag och Petter, turades om att köra ner till stugan. Givetvis var det jag som skulle köra i från Ikea, ni kan tro att det var bilar och krångel där.. Men det löste sig efter några motorstopp.

Efter bara en stund i stugan bar det för min och mammas del av in till det som egentligen är Gnarp (vår stuga ligger på Fågelharn utanför Gnarp) där det finns en helt otrolig tygaffär. Av någon anledning ville inte brorsan med dit..?

Jag gjorde av med x antal hundralappar där. Nu ska det sys en massa påslakan i stil med detta, hittade bland annat ett grönt läckert tyg som jag vill sätta nålen i!
Medan vi kvinnfolk var borta grävde, eller snarare flyttade sten, Petter ett dike mellan huset och friggeboden. Nu ska det bli ström i friggen (brorsans bilder från bygget)! Jag hjälpte också till att flytta lite sten. Petter och jag gjorde dessutom så att det är en fin Jag längtar verkligen, då kanske man kan börja sova där, på loftet! Extra sugen på det är jag då det är där Gustavs gamla säng står, den är väldigt skön.

Det har blivit en hel del virkande medan jag varit borta, en disktrasa, en sjal, två broschblommor och en halvgrytlapp (mattrasan tog slut). Det är som Ewwe säger, det kliar i mina fingrar!
Jag har också gjort av med några Carl von Linné på garn.. Men nu har jag garnstopp, jag får inte köpa något mer garn på ett bra tag. Däremot får jag ta emot garn av andra.. Mitt förråd växer stadigt, men jag förbrukar en del också, men inte i samma takt.
Just nu håller jag på STICKA ett par strumpor med vacker kant, knallrosa dessutom. De kommer bli väldigt fräcka. Sen har jag lovika garn, illgrönt och mörkgrått, som jag ska göra något häftigt med också.. Något annat än vantar har jag tänkt mig, vi får se vad jag hittar på.
Innan jag tar itu med det ska det stickas strumpor och virkas en sjal. Måste ju förbereda mig på vinter i norr igen.

Men en dag som denna är det svårt att tänka på vinter, så otroligt fint väder. Nästan lite för fint. 26 grader i skuggan sa syster, det var extremt varmt inne på macken, trots den nya underbara fläckten. Jag fick jobba en timme extra i dag då en kollega var sjuk. Skulle ha fått två timmar extra om jag varit hemma...

Efter jobbet slängde jag mig i älven, efter att ha tjatat på telefonpratande syster en bra stund. Fast slängde var kanske att överdriva, för det tog sin tid innan jag kom ner i vattnet. Men jag var i så länge att jag lyckades tvätta såväl kropp som hår.
Igår badade jag i havet och det var inte mycket varmare det..

Nu ska jag ta och natta både mig och Tusse. Han verkar inte märka av sin skadade klo utan skuttar på, krafsar i jord och galler som vanligt. Väldigt skönt, då det verkade göra så ont när vi skulle stoppa blodflödet..

tisdag, juni 23, 2009

Gnarp - Here I come

Idag har jag jobbat, hände verkligen inte mycket. Macken är ju hälften så liten som den brukar, vilket innebär att det finns ännu mindre varor att fronta.
Det bästa som hände på jobbet idag var att jag fick två extra dagars semester! Emma vill byta två helger och det blev verkligen kanon!
Som det ser ut just nu blir det Kålmorden (där de har två delfinbebisar!!) och Skara Sommarland på semestern. Sen ska vi hitta lite fler, billigare, nöjen, som en sandstrand, rolig shopping stad eller spännande naturområde. Någon som har några bra idé på fint något sådant ställe söderut?

I kväll kom Marre förbi en sväng. Väldigt kul eftersom jag bara hann träffa henne en snabbis på stadsfesten. Vi hann snacka en massa innan hennes kille kom och hämtade henne.
Sen har jag packat väskan igen, i morgon bär det av till sommarparadiset, Gnarp / Fågelharn. Där ska det mysas, virkas (mamma har lovat att hjälpa mig med en beskrviningsdelblomsjal) och förhoppningsvis solas lite också! Vi ska även i väg till en garnaffär och kanske även en tygaffär, jag kommer bli som ett barn i en godisaffär.
Jag kommer även att få träffa mina småkusiner och moster + Mats en sväng.
Jag och Petter har spelat Timesplitters i kväll, men 3:an. Det var väldigt ovanat, speciellt med hur man skjuter. De har gjort en del ändringar, men inget man inte kan vänja sig vid.. Men jag vill fortfarande klara 2:an på hard.
Jag får lägga fanken till och smöra för brorsan någon dag så jag lyckas övertala honom sen.

söndag, juni 21, 2009

Midsommar

Så, nu har jag efter en trevlig helg kommit hem igen.
Fredagen började ganska lugnt för ett sedan brutalt uppvaknade av att klockan runnit iväg. Packa, packa åt Tux, äta och annat, tiden bara flög iväg. Rätt som det var så stod Patti och Henke på gården. Någorlunda klar sätter jag och Tux oss i bilen och sen bär det av, först mot Lugnvik (för att lämna Tusse), sen till Jockes hus (och hämta flytvästar) därefter till affärn en sväng, för att sedan nå slutstation i Ullångers hamn.
Där står Jocke med fler redan och väntar. Vi packar ombord allting och sen bär det av mot Ulvön.
En väldigt trevlig båtresa, lagom bra väder. Fast jag blev små yr av turen, men det berodde nog en hel del på min förkyldning också. När vi väl kommer i land tar vi oss en promenad med anhalt för glass och toa.
Därefter har grabbarna letat sig längst ut på ön, för att slippa alla fyllebultar under vår middag, grillat och potatisgrattäng. Otroligt gott på svältande mage!
På kvällen satt vi på båten och myste, lyssnade på musik och var onyttiga. Det blev även lite promenader, främst till toa.

Efter att Patti hade fått två syrenblommor av sin Henke så kom Gustav på att han skulle plocka en blomma till mig med! Vilken blomma det var sen, helt otroligt vacker och lila dessutom! (Dessvärre minns jag inte namnet på den, men den finns med på bilden.)

Mitt på lördagen bar det hemöver och äntligen sken solen på oss!
Det var bara att byta om till bikini och lägga sig på däcket ett tag. Man måste ju ta alla chanser till solbränna man får!
Sen for vi hem till Gustav en sväng och därefter blev det fotboll i Skog. Ursch vad dåligt det gick! Nackdelen med att vara fotbollsspelare i sånna här sammanhang är att man är bortskämd med en jämn och slät plan, regler (där man inte får fälla och tacklas hur som helst) men mest av allt fotbollsskor och benskydd! Jag kunde inte slå en pass rätt eller få till ett skott och värst var när jag drev och skulle stanna, jag bara gled och ramlade. Helt sjukt. Nästa gång ska jag minsann ha min fotbollsskor och kanske till och med benskydd. Sen ska jag inte vara förkyld heller, utan jag ska kunna springa. Då tar jag er en efter en pojkar!

Idag har jag varit hos Gustav och bara tagit det lugnt. Det var soligt, varmt och underbart väder, så jag satt ute och virkade i en bur tillsammans med Tux medan Gustav mekade med cyklar. (Galler som är ihopsatt till en stor bur, dock utan tak, så jag var Missan vakt.) Sjalen blev klar och jag har även satt fransar på den. Bild kommer.. Känns som om jag ligger lite efter med foton, men nu har jag i alla fall fått tillbaka min kamera!
Sen tog vi en liten promenad i närområdet och tittade på hus. Jag har blivit sugen på att skaffa hus nu, eftersom "alla" andra gör det... Men det dröjer många år till dess, men sen ska det fixas och göras mysigt!
Efter en god middag körde Gustav i väg mig och Tusse till stora vägen där familjen (som tillbringat midsommar i stugan) hämtade upp mig.
Kvällen blev det lite timesplitters med brorsan, vi måste skärpa till oss om vi ska klara hela. Men vi är såååå nära!

Tusse verkar ha haft en bra midsommar, trots allt. Olyckligtvis gjorde han illa sig i går kväll/natt. Gustav råkade välta ut hans fröskål vilket resulterade i att lillen blev rädd och skvätte iväg. Sen fastnade en av hans klor och gick av. Ni ska tro att matte blev rädd när hennes lilla plutt lämnade blodspår efter sig!
Efter att ha lungtat ner honom och gett honom lite godis fick Gustav trycka lite papper mot den trasiga klon medan matte höll i honom.
Idag verkade det som om ingenting hade hänt och han skuttar utan besvär.

Nu ska jag ta och lägga mig, för imorgon ska jag jobba och packa. Sen i övermorgon bär det av till sommarstugan för första gången i år! Hoppas det är fint väder, annars är det rätt tråkigt att vara där. Jag får ta med en ny virkning, för trott eller ej, men jag har redan en ny på gång!

Här finns (bl. a) lite bilder från stadsfesten och här Puttes bilder!

lördag, juni 20, 2009

På havets vågade vågade våg

Huset gungar! Det är helt galet.
Midsommar var jätte härlig, bra sällskap (Gustav, Hasse, Henke, Patti, Jocke, David och Bosse), god mat och inget regn. Men båtens gung har flyttat in i mitt huvud nu och får mig att tro att det gungar.
Igår, mitt på dagen kom Patti och Henke och hämtade mig och Tux. Tux har bott hos sin "farmor och farfar" och "kusiner" medan jag har varit ute till havs med gänget.
Det kommer bilder och mer text vid senare tillfälle, typ i morgon. Jag är i Lugnvik hos Gustav nu, så jag tänkte passa på att umgås med honom innan jag och Tux åker hem i morgon.

torsdag, juni 18, 2009

Jobb, förkyldning, Timesplitters, Körkort och Ewwe + Nelly

Ojoj, nu var det bra länge sen jag skrev något, hela två dagar! Skäms på mig.
Nej, jag har jobbat, umgåts med familj och vänner och dessutom varit lite sjuk.

Till att börja med ett stort Grattis till min coola lillebror som fyllde 18 år i tisdags och dessutom tog körkortet samma dag! Verkligen inte fy skam, han får det att se ut som att jag var jätte seg med att ta mitt (som jag om 8 dagar haft i exakt 2 år). Men de verkar ha gjort om en hel del sen jag tog mitt, nu gör de både skrivningen (som egentligen borde heta klickningen) och uppkörningen på samma dag. Så hade jag inte velat ha det. Jag tyckte det var väldigt skönt att först både köra och läsa, sedan konsentrera mig mer på läsningen och sen köra jätte mycket. Dessutom ser "körkortsintyget" annorlunda ut, Petters är mer färglatt än mitt.

Petter var så glad efter att klarat lappen så att han körde mig både till och från jobbet! Vilket gjorde att jag blev den första som åkte med honom sen han tagit körkortet. Rättvist och bra, då han var den första som åkte med mig och mitt körkort.
Att jobba går rätt bra.. Igår var ingen bra dag, det kom massa med varor och jag var väldigt trött (pga min förkyldning), men ändå bar jag in nästan alla varor själv. Det tog på krafterna kan jag lova. Vanligtvis är det roligt när det kommer varor, blir så mycket att göra. Sen har det varit tomt i butiken några dagar och det blir så fint när man får fylla upp ordentligt igen. Men denhär dagen blev jag lite less, vilket jag också är på person X.
En person som tror sig veta allt och njuter av att använda sitt "kunskapskapital" emot andra. Men, men det är inget att hänga läpp för. Det finns så mycket viktigare saker att lägga sin engeri på än viktigpettrar. Den enda Petter som är viktig är min bror!
Som jag nött timesplitters med de senaste dagarna, och vi är såååå nära att klara första banan på hard! Enligt Gustav har vi uppnått vad som kallas nördnivå då vi vet var alla gubbar står, hur många det är på varje ställe och hur vi ska döda dem för att själva ta minsta möjliga skada. Vi har till och med bestämt vem som gör vilken del av de olika uppdragen. Med andra ord skulle vi kunna spela det i sömnen. Fram till sista delen där man ska döda en helikopter...

Sen har jag dessutom hunnit träffa världens bästa Ewwe och världens bästa Nelly, två gånger dessutom! Nelly hade växt riktigt mycket sen sist och "pratade" väldigt mycket, vilket var roligt fast att man inte förstod mer än henne försök att säga "mamma". Som alltid var det underbart att få träffa dem. Lilla Tux lyckades skrämma Nelly genom att hoppa fram lite för snabbt. Men nästa sommar kommer de nog vara bästisar.
På tal om Tux, han har lärt sig något jätte häftigt! När man ska ta in honom från uteburen hoppat han direkt till luckan (men det beror nog på att han inte tycker om att sitta i bur) och sedan säger man åt honom att vi ska gå in. Då går han bredvid (strax framför eller precis bakom) mig hela vägen in i huset! Sen har han blivit proffs på att hoppa både upp och ner för trappan! Det går verkligen undan. Så man vet aldrig riktigt var man har honom, därför är det tur att han, oftast, kommer då man ropar på honom.
Nu till midsommar ska han få bo hos svärföräldrarna medan jag och Gustav, tillsammans med massa härliga människor, är ute och åker båt till Ulvön. Ska bli jätte mysigt, hoppas bara att det blir lite bättre väder.
Värmen har helt försvunnit, ute är det molnigt och 16,5 grader. Jag vill ha sommar och sola bort mitt vita brottarlinne. Enda sen jag brände mig så har det inte varit någon mer sol.

måndag, juni 15, 2009

Så här blev det!




Vad skönt det var att få klippa sig! Även om jag inte förberätt mig med bilder som jag brukar så är jag ändå nöjd. Jag har bara toppat lite på längden, men det är ordentligt urtunnat och mass uppklippt! Uppe på huvudet klippte hon bort mer än hälften av längden och luggen blev ordentligt mycket kortare den med. Skönt skönt.
Här är Före och Efter bilder! (Översta är före, oplattat hår, mitten efter oplattat hår och sista är plattat och stylat.) Återigen ber jag om ursäkt för den dåliga upplösningen, men min kamera har inte kommit flygande från Lugnvik. Får även be om ursäkt för mina en aning sura ansiktsuttryck...
Det känns som om plattången kommer att vara min bästis från och med nu! Tur att jag köpt en ny som är tusen gånger bättre än min gamla multitång. Nu har jag dessutom köpt någon magisk spray så att värmen inte ska förstöra håret heller! Det här bli kanon!

Kramfors Stadsfest

Som vanligt, sedan jag började skola i Kramfors, betyder stadsfesten ett tillfälle på sommaren att träffa skolkamrater och ha skoj. Så även i år, efter att jag slutat jobba åkte jag och Gustav in till Kramfors och Putte. Där böjdes det på trevlig förfest, jag träffade både gamla vänner men även några som kom (eller kanske heter kommer) att bli nya med.
Jag hade sjukt roligt och pratade en massa med allt och alla, men sen blev det dags att dra vidare in på festområdet. Där hade jag också roligt! Fast att vädret inte var det bästa, men det vägde alla vänner upp! Jag träffade många, men inte så många jag hade hoppats på. Mest överraskad blev jag över att träffa Hs och Ante, två gamla scoutkompisar. Sen träffade jag även Gustav gamla klasskompisar men också några av mina egna.
Musiken då, ja inte mycket att hurra för det heller. Veronica Maggio var verkligen en katastrof, nog för hennes låtar är kass i vanliga fall. Men att se henne på scen gjorde bara saken ännu värre, hennes hållning och rörelsemönster. Nej tack.

Alacazar, ja, av någon anledning tittade jag inte så mycket på dem. Kanske för att man mår illa av allt det rosa? Men de har faktiskt en hel del trallvänliga låtar.
Sista bandet, Femmanna Orkestern var extra roligt att se bara för att min fd. trummlärare (ja, jag spelade trummor för ca 7 år sen, men har ändå ingen taktkänsla) satt bakom trummorna. Dessutom kände han igen mig sen när han stod nedanför scenen!
Kvällen böjd också på lite öltält och zylos (gott om än dyrare än vanligt). Därefter åkte vi hem till Gustav och nattade.

Morgonen därpå skulle jag ta bilen hem för att jobba, men jag var inte riktigt i skick för att köra så Gustav var en ängel och körde mig till Sollefteå. Därifrån han senare tog bussen, ibland är han nästan för snäll!
Jag tror aldrig att en arbetsdag har gått så sakta och varit så dryg som lördagen var.
Efter att ha varit hem och ätit middag och klappat om Tusse tog jag bilen till Kramfors igen. Så trött som jag var vid det laget var jag nog ingen jätte bra förare då heller...
Den kvällen var minst lika rolig som den första, även fast vädret var helt värdelöst! Kallt och regnet hängde i luften enda fram till det var dags för banden!
Melody Club var helt okej, tack vara virvelvinden Herr Sångare Niklas De andra såg ut som hade känt mig på morgonen och lite därtill. Man undrar nästan vad de hade gjort innan, speciellt trummisen och Herr Kedjerökande Basist...
En liten minnesnotering inför nästa konsert är att nöta in låtarna bättre. Jag kände igen många från skivan jag fick för flera år sen, men det var ett bra tag sen jag lyssnade på den..

Kvällens höjdpunkt på scen var lätt Marmelad Orkestern. Jag hoppas att de (och ni) förlåter mig för den dåliga mobilkamerabilden, men som mycket annat (typ legg och körkort) glömde jag att ta tillbaka min kamera från min privata värdesaksvakt, Gustav. Marmelad Orkestern spelade bara välkända låtar, både nytt och gammalt, så man kunde hoppa och sjunga med.
Jag är riktigt imponerad hur bra det gick för mig att hoppa i mina högklackade sandaler (de begiea)! Jag och Gustav hamnade mitt i smeten ett tag. Men där var det helt hopplöst att stå. Människor utan balans borde inte hoppa! Jag har blåmärke på min höft efter alla som jag vägrade låta ramla över mig!
Denna kväll blev det också lite karuseller, men det var verkligen bortkastade pengar! Till att börja med blev jag bara illamående av virvelvinden, hur många gånger ska jag slänga bort pengar innan jag inser att jag fått ett elakt balanssinne som förstör det roliga. Men radiobilar brukar ju vara jätte skoj. Inte det heller. Det var något knas med dem så de gick knappt att styra. Visserligen ska de vara lite små svåra, men de här var skvatt omöjliga. Jag var inte ensam om min åsikt heller.
Sen åkte vi, jag och Gustav, hem till Granvåg och sov där. För att sedan fara och jobba nästa dag.
Uffa, jag borde verkligen ta och lägga mig tidigt i kväll. Men det är inte min grej, är en hopplös nattuggla som har svårt för att somna tidigt.
Igår kväll var det som sagt Timesplitters med brorsan och tidigt uppgång för hårkapning. Men imorgon bitti ska jag minsann sova till halv elva!

Nyklippt

Nu är jag nyklippt och känner mig jätte fin! Fast det var motigt att klippa upp halv åtta i morse efter en sen tvspelskväll. Jag och brorsan har gett oss den på att klara svåraste nivån på Timesplitters, ett spel som vi nötte järnet förra sommaren! Vi lyckades precis klara alla banor på medel innan jag flyttade. Nu har vi hela sommaren på oss. Dessutom mer av hösten, då jag ska plugga journalist, antingen i Sundsvall eller Fränsta.
"Ja-tackningen" på antagningen i Fränsta ska jag lägga på lådan idag. Sen är det bara hålla tummen för att jag kastat 300 kronor i sjön (anmälningsavgift). Men jag har tackat ja till att bo på internatet också, Tusse kommer säkerligen att få bo här hemma. Sen kanske det löser sig så att jag kan ta dit honom också. Det vet man ju aldrig.
Här hemma trivs han ju riktigt bra, han tycker att det är roligt med så mycket folk och stort hus att skutta omkring i. Han har blivit suverän att hoppa både upp och ner för trappan nu. Så man vet aldrig riktigt var man har honom..

Men nu ska jag iväg och kränga korv och soppa!
Bilder från både stadsfest och på min nya frisyr kommer ikväll, håll ut!

Uppdatering

Efter en helgs frånvaro är jag nu åter i cybervärlden! Men ibland är det faktiskt ganska skönt att slå av datorn en stund och inte försöka tänka mer på den saken. Fast den här gången har det mest känns tomt. Ändå har jag haft fullt upp. I onsdags var jag med mamma i skolan, hennes sista dag med sina treor innan de byter till Vallaskolan. Först var det lite sagoläsning, Floyd, en flugsnappare (minns inte mycket av den, men mamma läste den för oss när vi var små med), sen lite engelska korsord och annat pyssel. Kände mig ganska dålig då jag inte var helt 100 procentig på den exakta stavningen på olika kroppsdelar... Men, men, jag har aldrig påstått att jag någonsin varit bra på engelska, eller stavning överhuvudtaget.
Efter sista skollunchen, enligt tradition nyponsoppa med glass till efterrätt, så bar det av till risön. Och vilken promenad sen, jag blev än en gång övertygad om att jag inte ska bli lärare, i alla fall inte för barn som är under 15 år!
Väl framme på risön (Sollefteås utebad) höll jag på frysa ihjäl i den kalla bassängen. Fast luften var ännu kallare, så jag blev inte lycklig när barnen ville ha mig till att åka ruschkanan! Till att börja med var luften kall, trapporna ännu kallare och kanan allt annat än rolig..
Det blev bara ett åk för min del!

På torsdag var jag på min systers skolavslutning. Enda skolaavslutningen det är okej att ha syskon och föräldrar på under högstadiet är ju när man går ut nian, så man får väl passa på.
Men det var inte en speciellt bra avslutningen, "avskedshälsningarna" bestod mest av nödrim om fotboll, chilla med kompisar, lite musik och mode samt diverse sporter. (De har som tradition på Nipansskolan att åttorna skriver en vers (på rim) till varje nia, den läses upp och de får komma fram en och en.) Min syster fick i alla fall komma fram först och därmed också stå längst på scenen!
Låtarna var det inget större fel på, däremot borde man poppa upp pianisten en aning. Åtminstone så att "Den blomstertid nu kommer" inte låter som en begravningsmarsch.. Därefter blev det fika och annat firande av syster.
Det var hon som fick sjalen med blommor som jag virkat! Hon tyckte att den var fin! Bild kommer så fort hon blivit frisk (hon har åkt på någon form av magsjuka?).
På kvällen kom även Gustav hit.

Dagen efter, fredag, var första dagen på jobbet. En lagom tid, 8-13. Därefter var det bara snabbaste rycket ner till parken för att få tag på mina Sollefteåstudenter. Det gick väl sådär, fick i alla fall tag på Tina! Så hon fick sin elefant som jag sytt fast en studentmössa på. Kozzan hittade jag inte, vilket var extremt synd då jag lyckats få hästen jag köpt att se ut som en ko genom att måla fläckar, mule, sy på juvel, sprätta bort manen och frisera svansen!

På tal om frisering! Imorgon ska jag klippa mig, det hade jag nästan glömt!
Blubb, jag som tänkt skriva massa om stadsfesten nu, men det får vi helt enkelt ta imorgon (senare idag).

onsdag, juni 10, 2009

Tankar kring tv för individen

Jag har för ett tag sen, om en aning sent, upptäckt hur underbart det är med svtplay. Jag gillar den nya synen på public service, att det inte bara ska vara bra, innehållsrika, vettiga och lärorika program, nej nu ska det vara anpassat så pass att jag kan se programmen när jag vill och hur många gånger jag vill dessutom! Helt toppen. Men givetvis ingen fördelar utan nackdelar.. Jag har hört att det finns förslag på att alla som har en dator också ska behöva betala tvlincens nu.. Antar att det bara är att bita i det sura äpplet, för billigt är det verkligen inte. De borde ha studentrabbat! Visst det kostar mycket att göra tv, det är mer jobb än man tror bakom de flesta program..
Sen gör ju de reklamfinanserade programmen likadant och lägger ut en del program. Fördelen för oss tittar är att vi slipper massa reklam (i alla fall om man jämnför med när de sänds på tv). Men det är också en nackdel, vilka företag vill betala för reklam som ingen tar del av. Det finns massor av sätt att undvika tvreklamen numera. Den reklam som vi var så fascinerande av i början.

Det finns två olika sätt för tv att få in pengar, antingen genom att tittarna betalar (läs tvlincens eller "boxerpaket") eller att företagen betalar (se reklam).
Jag tror helt enkelt att reklambranchen måste skärpa till sig om tvreklamen ska leva vidare. Några som har lyckats väldigt bra med detta är Ica. Vem har egentligen så mycket emot att se Ica-Stig våndas över sin ålder medan han visar veckans varor. Jag minns när de hade Ica-sången.. "Ica egna varor - som är jätte bra.. Tjall lalla!"

Medan danonino yoghurt verkligen gjort ett bottennapp! Två barn som står och läser hur väldigt nyttig och naturlig youghurten är. Hur tråkigt som helst! Eller varför inte lensway med deras blinkande öga som jag får lust att spy över!

Nej, bättre reklam så att det intresset för reklamen kommer tillbaka och vi tittar slipper betala hela notan!

Reklamplacering i filmer och program (se bingolotto) är också ett alternativ som kan vara helt okej. Så länge inte filmen går ut på att göra reklam för en mobiltelefon eller ett bilmärke (se James Bond)...

tisdag, juni 09, 2009

Lite framtidsplaner

Nu har framtiden löst sig också!
Var in på macken idag och fick schema för sommaren! Såg riktigt bra ut, jobbar lagom mycket hela sommaren och sen fick jag min vecka ledigt också! Det blir både pengar och bad denhär sommaren. Sen har helgens plan också klarnat, olyckligtvis jobbar jag lördag, men annars blir det Kramfors Stadfest för hela slanten. Det är inte många artister som känns så roliga, speciellt inte Veronica Maggio. Har väldigt svårt för hennes musik. Men alla gamla kamrater (som egentligen inte är så gamla..) får kompensera upp musiken! Det kommer nog bli en toppenkväll! Det blir fjärde stadsfesten jag och Gustav går på tillsammans nu. Det har blivit som en liten tradition, men det är nog mycket för att det var på stadsfesten 2006 som vi träffades första gången!
Nu har jag till och med fått inbjudan (för både mig och Gustav) till förfest så helgen kommer verkligen bli toppen! Lite drygt att behöva åka hem och jobba på lördagen, men det är sånt man får ta.

Idag har jag som sagt hämtat mitt schema, fixat med banken (gick på ett kick!) sen har jag drällt omkring på stan i flera timmar. Köpte en plattång av brorsan, fungerar utmärkt, känner knappt igen mig själv!
Sen har jag köpt lite små plotter till studenten som jag ska fixa med. Jag håller tex på att förvandla en student häst till en student ko! Det gick inte att hitta ett kogosedjur någonstans i stan! Inte ens på Kupa (röda korsets secondhand)! I fjol när jag behövde en ko till Mate, som jag förövrigt var med en stund på stan, var det hur lätt som helst! Men men, kor är kanske inte på innelistan i år..
Sen köpte jag också lite nagellack, så nu har jag fransk manikyr på händerna och pastell lila tånaglar. Hör och häpna, jag har faktiskt tånaglar! Mina stortå naglar har kommit tillbaka mer än halvvägs nu efter fotbollsskomisshandeln..

Så underbart det var att vara tillbaka i Sollefteå igen, jag träffade inte mindre än tre gamla lärare. Så skönt att man känner igen folk. Känner mig inte alls lika främmande som jag gjorde i både Trollhättan och Göteborg. Dessutom var det skönt att kunna säga; "Jag har läst på högskola". Jag tycker det låter ganska häftigt, seriöst och vuxet på något sätt.

Efter stadstrippen for jag in en sväng på mammas jobb och hjälpte henne lite. Sen fick jag cykelsällskap hem igen! Inte helt fel att ha någon att stånka med i alla uppförsbackar..
På kvällen var jag ut i snårskogen med mor och far. Pappa ville inspektera röjningen som han beställt. Nog hade de röjt alltid, var ett rent h-e att ta sig fram bland alla fällda slanor..
Men fika på ett berg blev det i alla fall!

Mitt spännande liv

Vissa dagar känns det som jag har världens mest spännande liv (kanske inte helt sant då), men andra dagar känner jag mig mer som en gammal torr pensionär. Idag var en som det senare..
Tog mig en sovmorgon efter en uppesittarkväll/natt med virknål och film. Gustav ringde och väckte mig vid halv tolv, så det var lika bra att kliva upp. Fick i mig lite frukost, pratade med Tusse, som numera bor i köket. Han lurade till sig två bitar äpple, han gömde den första så jag trodde han var jätte hungrig så han fick en till.. Men men, de gick åt bägge två. Han har blivit ganska mager min lilla Tuss, han petar ganska mycket i maten, men äter ändå... Men Gustav säger att Pompe, deras ökända hankanin, gick ner i vikt under våren på grund av sina försök att fortplanta sig. Det låter ganska logiskt..

Han har fått varit ute i sin bur medan matte suttit och kollat på honom genom fönstret och virkat.... Nu är sjalen i alla fall klar, bild kommer inom kort! Den blev helt okej, men det kommer dröja ett tag innan jag gör blommor igen, på tok för många lösmaskeringar som skulle göras, inte riktigt min favorit...
Sen har jag virkat en vante idag, göra nästa imorgon. Jag måste börja bygga upp ett litet lager nu, då mitt vanliga lager verkar vara kvar i Trollandet..

Sen har jag varit in en sväng på macken idag och jag skulle få schema imorgon! Skönt, jag har känt mig rätt rastlös med att inte veta hur den närmaste framtiden ser ut.. Jag har verkligen blivit mycket för att strukturera upp tiden och planera. Sen att jag inte är lika bra på att följa planer alla gånger hör inte riktigt hit.

Till helgen blir det i alla fall Kramfors stadsfest. Ingen super artister som ska dit, men förhoppningsvis massa härliga vänner man inte träffat på år och dar. Åtminstone dagar...
Sen ska jag ner på stan imorgon, kolla klipptid, nu ska jag äntligen få någon ordning på barret och sen kika efter någon hänga-på-student-grej. Känner trots allt några som går ut på fredag. Får verkligen hoppas att vädret blir bättre till helgen. Har varit grått enda sen jag kom hem nu, ge mig sol!

söndag, juni 07, 2009

Äntligen en egen obegagnad bur

Det här var i princip allt vi, jag och Gustav, hann med igår! En gigantisk kaninbur, eller kanske en för hopplösa människor då det ryms sådana i den med...
Skuttunges gamla utebur hade stått under taket och det hade, hör och häpna, rasat snö på den. Vilket det gamla virket inte höll för...
Då det är extremt skönt att kunna ha Tux ute utan att behöva ha 100 procentig koll varje sekund så behövs det en utebur..

Vi började vid nio tiden på morgonen och var klar lagom till kvällsregnet...
Trots tiden det tog byggde vi inte buren från grunden, utan vi återanvände virket som det nya bubbelbadet kommit i (de har bytt sedan jag var hemma i julas...). Men den lilla inbyggda huset/krypinet/hoppauppet tog sin lilla tid. Men Tux uppskattar nog "gubbhyllan" mest, han är en kanin som gillar att ha koll på läget. Tillbringar den mesta tiden, då han inte ligger, på bakbenen och spanar omkring...
När vi började närma oss fasthäftningen av gallret kom lillebror och fick vara med på ett hörn.. Vi hade riktigt roligt under byggandet!
Sen på kvällen fick vår och Petters bil en tvätt så nu är de fina, båda två.

Idag har vi varit långt i från lika duktiga idag, har inte gjort någon större nytta överhuvudtaget.
Vi har satt upp en flagga på buren i alla fall, så nu kan man på håll se när liten är hemma i sin bur!
Jag bakade lite scones till frukost och sen har vi klippt bort lite dött från en vinbärsbuske. Utöver det har vi tagit hand om diverse gäster, både från Karlstad och Jämtland/Piteå..
Gustav åkte hem efter pizzabakandet och jag har fått lite ordning på "mitt" rum och rensat ur en garderob. Så nu börjar jag känna mig som hemma igen.
Men har börjat oroa mig för att jag glömt mycket viktiga saker i Trollhättan, men vet inte vad än.. Något som jag saknar är min lilla presentpåse med allt virkat, men det kan hända att den är i Lugnvik bland Gustavs tillhörigheter. Jag ska ta och ringa honom ikväll och utforska saken. Något som däremot är där är Tux sele, mindre lyckat, men det finns några av Skuttans kvar som han kan låna tills vidare..
Nere på Skuttunges grav var det jätte fina tulpaner nu, något som hon tyckte om att hoppa upp på bordet att äta som liten!

fredag, juni 05, 2009

Skolavslutningar!

I made it!
Wie! Har äntligen fått resultatet från andra salstenta och ja, jag klarade det! Och ja, vi klarade slutarbetet med! Så nu kan jag verkligen ha sommarlov med all rätt!
Det känns riktigt skönt att vara klar, att slippa ha någon tenta som väntar i slutet på sommaren. Utan nu kan jag vara ledig, de här fem dagarna fram till sommaren på Statoil börjat igen...

Fast så mycket sommar är det tyvärr inte här. Tycker synd om Elma och alla andra som tog studenten idag, verkligen tråkigt väder, nästan lite kallt!
Lika så tycker jag synd om Syrran och alla andra på Nipan som hade sin bal i kväll.
Men fin var hon i sin lilla blåa klänning. Men hon var långt i från den enda som inte hade en full långklänning. På min tid...
Hemresan gick riktigt bra, vi började vid halv fyra, efter att jag kommit hem, ätit, tryckt in det sista i bilen och varit till polisen för en sista koll efter min cykel...
Gustav började köra, sen turades vi om, bytte efter 1-2 timmar. Rak väg, bara massa motorväg, jätte roligt.. Men när vi började närma oss hemtrakterna, närmare bestämt utan för Hudik, då gav jag upp och sen dröjde det inte länge innan jag sov... Gustav körde hela vägen hem därifrån, väldigt tack. Hade jag kört hade vi nog inte kommit fram. Var så sjukt trött, men det är kanske förståligt då jag klev upp vid sex-tiden och for in till Göteborg för seminarie
Tux var jätte duktig hela resan och accepterade läget. Över halva resan hade vi gallret bortplockat på reseburen och Tux låg med huvudet strax utanför och vilade. Inte förrän vid Gävle kunde vi äntligen ta ut honom en stund i sele. Det regnade hela vägen fram till dess. Väldigt tråkigt väder... Så vi kanske ska vara glada att det faktiskt inte regnade här idag?

Nu är jag inpackad i Petters gamla rum, numera någon form av gästrum.. Gustav ska sova här i natt och Tux har gjort sig hemmastad nere i köket i Skuttans gamla bur!

onsdag, juni 03, 2009

Sista hela dagen

Imorgon far vi norrut! Ska bli helt underbart, även om jag inte direkt ser framemot den runt nio timmar långa bilresan.
Det sista håller på att packas, jag har röstat idag och varit i Göteborg och förberätt med brudarna. Sista lektionen imorgon, eller redovisning/opionering eller vad man ska kalla det...
Men nu ska det sovas, tidig uppgång, få skolan avklarad, finslipa packningen och sen HEM! Eller till Lungvik i alla fall...

Nog mitt kortaste inlägg hittills. Dels för att det jobbigt att ha datorn i knät, sen är det sent också...

tisdag, juni 02, 2009

Sorgligt farväl

Är det något jag verkligen ogillar så är det att säga hejdå till människor som man inte vet om man någonsin kommer att träffa igen.
Men idag var det tid för det oundvikliga. Min sista fotbollsträning med Tfk. Just denna ordföljd var mitt huvud hela träning och distraherade mig. Min sista träning, just därför skulle jag ge allt, just därför skulle jag vara jätte bra. Något som jag verkligen inte var.
Men jag fick i alla fall min sista poäng i poängtävling vilket nu gett mig ledningen, efter Kalle som fick 15 poäng efter sin cykelkrasch...

Mina tre bakade kakor gick i alla fall åt, jag tror och hoppas att alla fick sig en bit. Inne i omklädningsrummet begärde Julia tystand så att jag skulle få tala om för alla att jag skulle flytta hem.. Jag höll inte på att få fram orden, tur att det är acceptabelt att vara ledsen när man tar avsked.
Jag fick massa kramar, lyckönskningar och "ta-hand-om-dig-uppmaningar"... Dessutom fick jag med en av de nya vindjackorna som jag skulle ha över min däckgubbe (som Häger kommenterat varje träning jag haft någon av de gamla ruif-tröjorna)...

Tjejerna och ledarna i Tfk har varit helt underbara! Även om man inte kommer lika bra överens med alla så har det varit en väldigt trevlig och skön grupp. Under hösten hade jag dukat under av tristess om det inte varit för fotbollen. Nu under våren har det varit en skön avkoppling i skolans vardag...

Resten av dagen har gått åt till flyttpackning. Nu finns det bara tre möbler till som går att plocka ner. Mitt skrivbord som jag klamrar mig fast vid, sängen (gaveln åtminstone) och nattduksbordet. Det får helt enkelt bli morgondagens uppgift. Efter min tur till Göteborg med andra ord.
Jag har precis skrivit ut det arbete vi ska opponera på, vilket vi ska förbereda imorgon. Hoppas verkligen att det är mysigt väder då vi ska vara i Trädgårdsföreringen igen, men vi har en backup plan så därför kommer det nog vara fint. Jag får stoppa med ett paraply så borde vi vara säkra. Dessutom var det dåligt väder i dag så det är redan överstökat...
Imorgon borde jag dessutom rösta! Shit, jag tror jag har bestämt mig. Men jag känner mig inte så säker att jag kan argumentera för mitt val. Fast utifrån det lilla jag vet så kan jag stå för det...

Men nu väntar sängen så jag får något gjort imorgon med!

måndag, juni 01, 2009

Sj-förakt och plågade fötter

Idag har varit en väldigt trevlig dag om än jag hyst avsky inför sj's bristande funktioner.
De vill att man ska köpa biljett (mitt resekort är slut och det är inte värt att fylla på det) innan man kliver på tåget. Annars blir det mellan 50 och 100 kronor i tilläggsavgift...
Men efter att blivit försenad på grunda av att bokningen via internet gång på gång ofungerade (som Findus skulle ha sagt). Så tokcyklar Gustav till stationen för att köpa mig en biljett i en av deras små lådor (datorer). Men inte det ville heller fungera, så Gustav stod i en kö när jag väl kom dit.. Jag kanske springer snabbare och längre än Gustav, men på cykel finns inte en chans att jag hänger på honom...
Innan han kommit fram hörs i högtalarna, "Tåget från Blähobläho mot Göteborg inkommer strax på spår två..." Det var bara för mig att springa över, i värsta fall skulle jag få köpa min biljett på tåget... Jag står i dörröppningen i försöker få tåget att hålla sig kvar längre. Gustav kommer till sist springandes med min biljett!
Det är så skönt att ha Gustav, jag kan lita på honom vad det än gäller! Han är helt enkelt bäst! Och dagen till ära har vi varit ihop i 1000 dagar! Det ni!

Dyblöt och illaluktande hittade jag till sist en sittplats.. Inte nog med en stressig biljettjakt så stekte solen som aldrig förr, vilket inte gjorde saken mindre svettig..
När jag väl lugnat ner mig kunde jag virka några rader blommor på sjalen.
Väl framme vid skolan stod min toppen grupp och väntade på mig. Vi satte igång med uppsatsen och skrev inledningen och kolla lite övrigt pet i den. Så nu är den perfekt (hoppas vi). Inskickad är den i alla fall. Så nu är det bara redovisningen/opionering eller vad jag ska kalla det kvar. Förhoppningsvis så får vi göra allting på torsdagen, jag har återigen pratat med lärarna och mailat dem. Får se i fall de är duktiga och svarar denna gång.. Känns lite märkligt att mina egna lärare knappt svarar på mail medan jag fick svar mitt i natten från Ålsta.

På tal om Ålsta, har fått svar om man inte på några villkor får ta mig sig min lilla älskade Tuss. Det verkar inte finnas något självklart val av sökmetod för vanlig lägenhet utanför skolan heller och mamma tycker att jag självklart ska bo på internatet om jag ska bo där. Hon har visserligen erbjudit sig att ta hand om Tuxen medan jag är där. Jag kan ju komma hem, gosa och pyssla om honom på helgerna. Men det känns ändå inte rätt...
Jag ska fundera lite mer och diskutera mer med allsvetande mamma när jag kommer hem. Det är fortfarande några veckor till jag måste skicka in den.

På tal om att skicka. Idag har jag ordnat med eftersändning av posten, så den ska hamna i Granvåg istället för Gettot i Trollandet.

Men nu åter till dagen, när arbetet var klart så följde jag med Rebecca och Annamaria till Trädgårdsföreningen. Dock skapade den nästan en timme långa promenaden skavsår på mina stackars fötter. Efter en trevlig prat och mat-stund i parken så sprang jag barfota iväg till centralen. Återigen var det problem med deras låddatorer, enbart en fungerade. Göteborg är en stor stad och det innebär mycket människor som reser, många som behöver biljetter och givetvis kö till dessa lådor. Som vanligt var jag inte ut i den bästa tiden. Men fick till sist min biljett, precis då jag hör att tåget är inställt och ska ersätttas av bussar...
Givetvis trodde jag att bussarna avgick i från Nilserikstation som ligger i samma hus som tågens station... Men så var inte fallet, efter en löpning tillbaka till tavla och frågat en tågarbetare så fick jag en ny riktning. Mina fötter tyckte inte alls att det var roligt att springa på den glödheta asfalten.. Hur som kommer jag dit och ingen buss syns, men väldigt många människor. Bland människorna fanns Alex från mitt fotbollslag som berättade att hon väntat på buss sen klockan tre! (Klockan var då kvart över fyra.) Att det ska vara så svårt att få fram lite bussar.
Hur som kom två bussar, som fylldes på en gång, jag hade ingen lust att tackla ner alla som stod framför mig utan väntade lydigt vidare. Tills att jag hör en man ropa att vi hinner med 16.30 tåget!
Återigen var det dags att plåga mina stackars fötter, jag sprang tätt efter mannen som hade ropat och hann lyckligtvis på tåget...
Nu råder det krig mot Sjs kundservice som hävdar att mitt tåg bara var åtta minuter försenat. Men jag försklarade att tåget jag kom med bara var åtta minuter sent men att tåget jag skulle med inte ens gick. Alltså blev min resa mer än tjugo minuter försenat, vilket ger mig rätt till reseersättning....

Gustav mötte mig på stationen med iskallt underbart gott vatten! Mitt egna vatten hade tagit slut efter alla mina turer hit och dit. Så min mun var torrare än Sahara. Cykelturen hem blev också en plåga för mina fötter, jag saknade min gamla cykel.. Tramporna trycktes in i min fötter (min gamla har plasttrampor inte plåt som mina nuvarande)...

Kvällen har ägnats åt grillning, utgång med Tux, lite virkning, flyttpackning och återigen flyttpackning.
Imorgon blir det mer flyttpackning, tvättning, sista fotbollsträningen och förhoppningsvis hinner jag sola bort det vita brottarlinne och bh-band som nu pryder min i övrigt bruna rygg...