måndag, juni 15, 2009

Uppdatering

Efter en helgs frånvaro är jag nu åter i cybervärlden! Men ibland är det faktiskt ganska skönt att slå av datorn en stund och inte försöka tänka mer på den saken. Fast den här gången har det mest känns tomt. Ändå har jag haft fullt upp. I onsdags var jag med mamma i skolan, hennes sista dag med sina treor innan de byter till Vallaskolan. Först var det lite sagoläsning, Floyd, en flugsnappare (minns inte mycket av den, men mamma läste den för oss när vi var små med), sen lite engelska korsord och annat pyssel. Kände mig ganska dålig då jag inte var helt 100 procentig på den exakta stavningen på olika kroppsdelar... Men, men, jag har aldrig påstått att jag någonsin varit bra på engelska, eller stavning överhuvudtaget.
Efter sista skollunchen, enligt tradition nyponsoppa med glass till efterrätt, så bar det av till risön. Och vilken promenad sen, jag blev än en gång övertygad om att jag inte ska bli lärare, i alla fall inte för barn som är under 15 år!
Väl framme på risön (Sollefteås utebad) höll jag på frysa ihjäl i den kalla bassängen. Fast luften var ännu kallare, så jag blev inte lycklig när barnen ville ha mig till att åka ruschkanan! Till att börja med var luften kall, trapporna ännu kallare och kanan allt annat än rolig..
Det blev bara ett åk för min del!

På torsdag var jag på min systers skolavslutning. Enda skolaavslutningen det är okej att ha syskon och föräldrar på under högstadiet är ju när man går ut nian, så man får väl passa på.
Men det var inte en speciellt bra avslutningen, "avskedshälsningarna" bestod mest av nödrim om fotboll, chilla med kompisar, lite musik och mode samt diverse sporter. (De har som tradition på Nipansskolan att åttorna skriver en vers (på rim) till varje nia, den läses upp och de får komma fram en och en.) Min syster fick i alla fall komma fram först och därmed också stå längst på scenen!
Låtarna var det inget större fel på, däremot borde man poppa upp pianisten en aning. Åtminstone så att "Den blomstertid nu kommer" inte låter som en begravningsmarsch.. Därefter blev det fika och annat firande av syster.
Det var hon som fick sjalen med blommor som jag virkat! Hon tyckte att den var fin! Bild kommer så fort hon blivit frisk (hon har åkt på någon form av magsjuka?).
På kvällen kom även Gustav hit.

Dagen efter, fredag, var första dagen på jobbet. En lagom tid, 8-13. Därefter var det bara snabbaste rycket ner till parken för att få tag på mina Sollefteåstudenter. Det gick väl sådär, fick i alla fall tag på Tina! Så hon fick sin elefant som jag sytt fast en studentmössa på. Kozzan hittade jag inte, vilket var extremt synd då jag lyckats få hästen jag köpt att se ut som en ko genom att måla fläckar, mule, sy på juvel, sprätta bort manen och frisera svansen!

På tal om frisering! Imorgon ska jag klippa mig, det hade jag nästan glömt!
Blubb, jag som tänkt skriva massa om stadsfesten nu, men det får vi helt enkelt ta imorgon (senare idag).

Inga kommentarer: