måndag, juni 29, 2009

Ledig dag

Äntligen en skön och ledig dag! Hittills har jag tagit en lugn och skön morgon, även om jag vaknade för tidigt. Första gången jag vaknade till tyckte jag mig se min lillasyster inne på "mitt" rum. Nästa gång var farbror Staffan (och även sommargrannen) i full gång med röjsågen... Hurra, före klockan tio på måndagsmorgon... Men jag låg kvar och halvsov enda till brorsan kom och lekte "irriterande fluga". Ni vet en sån där ettrig fluga som aldrig ger sig. Först surrar den dig i örat, sen kittlar den dig på någon kroppsdel och därefter örat igen... Det spelar ingen roll hur mycket du viftar och har dig, för den irriterande flugan ger sig aldrig! Petter och jag kom fram till att är bland de värsta sätt man kan vakna på. Tack för omtanken lillebror!

Mycket riktigt hade min lillasyster vågat sig på ett besök i mitt rum, vid min dator låg en lapp; " REBECKA I fall du vill göra mazariner så finns mandel i en stor påse i skafferiet och socker i skrubben. ///Josse"
Suck, hon har tjatat om dessa mazariner enda sen jag kom hem och min enda förvändning har varit just mandlarna. Så morgonen började med att röra i hop mazarinsmeten, som också blev min första frukost, lite smet alltså.
Medan kakan gräddades bättre jag på mitt klandervärdiga leverne med resterna från gårdagens pajkalas. Kan man stämma sig själv för förtal mot sig själv?

Urdrag från Tryckfrihetslagen..
14. förtal, varigenom någon utpekar annan såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, och, om den förtalade är avliden, gärningen är sårande för de efterlevande eller eljest kan anses kränka den frid, som bör tillkomma den avlidne, dock ej om det med hänsyn till omständigheterna var försvarligt att lämna uppgift i saken och han visar att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den;

Men min blogg faller till att börja med inte under den lagen, så där sket dig sig redan där. Dessutom blir det väl ingen större affär där jag både måste böta och ta emot skadeståndet (om det ens finns som straff). Liknar mer ett sätt att få upp mitt eget BNP..
Dessutom är det kanske inte fullt så klandervärt att äta paj, smet och vaniljsås till frukost..

Hur som, ska jag ta och pimpa till mitt utseende lite nu, göra glasyr till kakan och sen fara och mata lillasyster. Därefter blir det shopping med Cheri, jag har dessutom fått lön för de dagar jag jobbat nu, så det blir en riktigt fin bikini skulle jag tro!

Inga kommentarer: