söndag, mars 02, 2008

Vad ska jag bli då jag blir stor?

Snart är skolan slut och livet börjar. Man är fri att göra vad man vill..
Visst låter det underbart?! Jadå, om jag bara hade vetat vad jag vill göra.. Även om jag har ett år (ska bo i Trollhättan med Gustav och hitta något jag-tar-vad-som-helst-jobb) på mig att bestämma mig känns det rätt tungt..
Jag har gjort en del olika test om vad jag skulle passa som..

17,1 % :
"Du är något av en drömmare, som trivs bäst när du får vara på egen hand med lugn och ro omkring dig – allra helst i naturen. Du har också ett starkt socialt patos, vilket innebär att du hatar orättvisor och alltid ställer dig på de svagares sida. Även om du inte skulle betraktas som konstnärlig har du en släng av stillsam och kontrollerad kreativitet i dig. Dessutom är du väldigt praktiskt lagd och gillar att fundera ut egna lösningar på saker och ting."
(Okej, stämmer väl rätt bra skulle jag tro.. Fast det där med drömmare vet jag inte riktigt, det förföljer mig, står i mitt horoskop osv. Även om jag har en stor släng fantasie har jag aldrig dagdrömt!)

14,3 %
"Du är en person som drivs av nyfikenhet och upptäckarlusta. Fysiska aktiviteter ligger dig varmt om hjärtat, men du är inte alltid den typiske lagspelaren. Troligen är du snarare solospelare av typen orienteringsproffs. Eller så vurmar du för actionbetonade sporter som bergsklättring, surfing och fallskärmshoppning. Ibland kan du nästan framstå som dumdristig i dina försök att krydda tillvaron med farliga ingredienser, men att sitta stilla är bara inte din grej."
(Vad då inviduella sporter?! Jag har spelat fotboll i tio år och det är minst sagt inte inviduellt! När jag oriterade själv gick jag vilse! De enda jag lyckats med är 300 meter löpning och det är en enda gång och dessutom var vi bara fyra stycken i loppet. Fast det är fortfarande en seger att glädjas åt!)

11,4 %
"Smart, listig, klurig och slug är ord som stämmer väl in på din personlighet och som andra brukar använda för att beskriva dig. Hade du levt i 1800-talets England hade du definitivt varit detektiv. Alternativt storskurk. Nu är det svenskt 2000-tal och då kommer yrken som till exempel civilingenjör och medicinsk tekniker väl till pass. Här finns en uppsjö av inriktningar att välja mellan. Vilket val du än gör kommer ditt läshuvud och din analysförmåga att ta dig långt."
(Ojoj, dom har nog missuppfattat mig helt.. Jag läser långsammare än en sengångare!)

"Du är ett mänskligt första förband. Utrustad med ett enormt tålamod, god lyssnarförmåga och personkännedom är det ditt förutbestämda öde att verka inom vården. Dina patienter kommer att uppskatta dig för din värme och din förmåga att sätta dig in i olika känslomässiga problem. Inte osannolikt drömmer du också om att rädda världen och kanske kommer ditt stora engagemang en dag att göra dig till en ny Moder Teresa, eller en läkare utan gräns någonstans i världen?"
(Hmm.. Ja du, vad ska man säga.. Det känns ju taskigt att säga att man inte gillar att ta hand om andra.. Men dte är faktiskt inget jag vill jobba med..)

"Konstnärlig och djup är ord som bäst beskriver din personlighet. Din karismatiska personlighet gör att du ofta drar blickarna till dig. Och det är precis det du vill, eftersom du ska bli artist. Idéer har du alltid i överflöd och du är snabb på att beskriva dina storslagna drömprojekt på ett utförligt vis för alla som vill höra på. Det är också du som står för underhållningen på festen och när tillfälle bjuds i skolan. Dina nummer bygger förstås på den artistgren du är allra bäst inom, till exempel sång, dans, teater eller konst."
(Tja, drar blickar till dig, det var ungefär två år sen sist nu.. Jag ställer mig inte gärna på en scen även om jag tycker det kan vara roligt..)

8,6%
"Kännetecknande för dig är att du är kreativ, fantasifull och målinriktad. Du har troligtvis också en konstnärlig ådra som du gärna får utlopp för i olika sammanhang. På fest är du alltid den som minglar mest och stannar till sist och dessutom kan redogöra för festdeltagarnas respektive åsikter i det för dagen mest intresseväckande ämnet i din värld. På din fritid omvärldsbevakar du samtliga medier för att få i dig så stor dos av populärkultur och allmänkunskap som möjligt. "
(Ååh, här har vi beskrivningen med rubriken mediaräven.. Hm, vad håller jag på med.. Media.. Ser ju lovande ut.. Eller inte..)

5,7 %
"Du är en sådan person som älskar att lösa praktiska problem. Det vet folk i din omgivning, och därför kommer de gärna till dig när de behöver hjälp med att ominstallera datorn eller laga cykeln. Eftersom du är så skicklig på att fixa och trixa står folk ut med att du gärna håller en föreläsning om kolvmotorer och gasturbiner. Din favoritlektyr är förstås tekniktidningar och på fritiden hittar man dig vanligen i färd med att meka med något slags fordon."
(Haha, det låter nästan som Gustav, datorer och cyklar!)

"Så stor del som möjligt av din vakna tid spenderar du framför datorn. När andra är ute och njuter av vårsolen sitter du inomhus, utan dåligt samvete. Du förstår precis allt som har med datorer att göra, och förresten en hel del annan teknik också. Du brinner för att hitta smarta lösningar på saker och ting, men du föredrar att sitta och fnula på egen hand i lugn och ro. Det gör dig till en person som snarare har några få, nära kompisar, än massvis med ytliga."
(Visst mycket tid framför datorn kan jag inte neka till men.. Jag kan väl inte påstå att jag löser tekniska problem under tiden.. Sitter snarare å leker med någon bild eller text, msn, något småfånigt oavancerat spel eller skriver..)

"Du är en sann organisatör med sinne för detaljer och lätt för att tänka konstruktivt. Det är du som brukar planera och ordna de fester som du och dina många vänner har. Många skulle påstå att du är något av en trivselfascist, eftersom du brinner för att se till att alla är med på tåget och har kul. Serviceminded är ett mildare uttryck för detta personlighetsdrag som karaktäriserar dig. Du tycker att det här med människor är superkul och självklart är det också det du ska jobba med."
( Jaja.. Visst är det kul att vara lite av varje.. Ökar ju verkligen beslutsamheten!)

Välkommen till Framtiden! Vad vill du göra..
Något som skulle vara kul är att bli journalist.. Men, vågar man satsa på det. Konkuransen är hård. Vad har jag som de andra inte har.. Brist på kunskap och utbildning, kanske!
Och om jag utbildar mig är det fortfarande inte säkert att man får något jobb. Sen är det ju frågan var jobben finns också.. Norrlänning och snöälskare som jag är vill jag inte bo söderut mer än nödvändigt.

Inga kommentarer: