onsdag, mars 19, 2008

Tankar om dagens nyheter

Läste nyligen lite på aftonbladet.se och kan inte låta bli att reagera..
Hanna mördad, mördaren vädjar om förlåtelse?!
Hur dum får man bli. Man förlåter inte någon som har mördat en anhörig, eller någon annan heller för den delen! Att han dessutom erkände att han försökt att våldta henne, som om det skulle göra saken bättre! Våldtäkt är ju nästan lika grovt och förnedrande som mord. Visst man har livet kvar, men vad har man inte för tankar om sig själv och det som hänt. Självförtroendet är nog inte direkt på topp!
Jag tycker att de som åker fast för en våldtäkt borde få minst tio år bakom lås och bom utan möjlighet till att bli utsläppt tidigare! En del straff är ju minst sagt skrattretande! Har man förstört någons liv ska det kännas också. Men innan de släpps ut ska de också behandlas för oavsett vilket brott man har begått så är det ju något som inte står riktigt rätt till. Det kan vara allt från brist på respekt till allvarliga psykiska störningar!

Ytterligare en nyhet jag reagerade på var en artikel om fildelning. Jag tycker väl inte att det är helt rätt att de inte får något för sina verk. Men de ska åt andra sidan inte få tjäna hur mycket som helst! En del tjänar ju verkligen hutlösa summor. Vad gör de av pengarna sen, festar och shoppar! De borde ju ha råd med lite välgörenhet, kan man ju tycka..
Men just den här artikeln handlar väl mer om nya låtskrivare.. Att de borde få ekonomiska medel för att kunna hålla en hög kvalité på sina verk. 
Men visst de borde få betalt, om man på något sätt kunde göra en schyst och enkel överenskommelse. Kanske ett speciellt internatavtal som inkluderar gratis nerladdning från en torrentsida där det bara finns låtar, videos osv med bra kvalité.. 
Men det finns fler jobb som är viktiga. Jag hävdar att den underbetalada sjuksköterskan gör ett betydligt viktigare jobb än en låtskrivare! Vem som helst kan skriva en låt och tjäna pengar på den. Men vem som helst kan inte få en sjuk människa att bli frisk igen!
Musiken är viktig i sig, men det finns viktigare saker..

1 kommentar:

Anonym sa...

Måste säga emot dig ifråga om låtskrivande. Det är inte 'alla' som kan skriva en låt och tjäna pengar på den. Faktiskt. Det är bara några få förunnat. Jag kan tillexempel inte ens skriva en låttext. :S Men jag håller med om att det är jävligt onödligt att vissa stora bolag skor sig och tjänar multum....