måndag, mars 24, 2008

Hem för att vända

Åter hemma igen, välbehållen.
Fast inte länge till, hemma alltså, redan idag bär det iväg igen. Söderut, tack för det. (Är lite less på snön, annars har jag inget emot norr.) Närmare bestämt kommer vi (jag, pappa, mamma, syster, bror) att hamna i Egypten, om allt går som det ska.. Vi ska fira mammas jag-fyller-inte-år-i-år-dag. (Vilket innebär att det kommer att dröja ca: en vecka tills jag uppdaterar bloggen igen. Men förhoppningsvis kan jag bjuda på några sköna bilder då, som plåster på såren.)
Fast först blir det en snabbvisit hos mormor i Hudiksvall. Var ett tag sen man träffade henne nu.
Tågresan hem gick smärtfritt, trots att vi fick springa sista biten för att inte missa tåget från Trollhättan. Passa tider är nog inte min starkaste sida, men jag är långt i från värre än dem som jag var på läger med i polen. De kunde komma två timmar försent som om de inte visste att de var försenade. Kulturkrock. Fast det är väl inget att skryta med.
Men jag kom med tåget, hade till och med lite tid att pussas på stationen. Framme i Göteborg gick jag och åt en hamburgare, tur var väl det. Upptäckte på tåget att mina vindruvor och äpple var kvarglömt. Så förutom hamburgaren har jag levt på yoghurt och håll i er nu, drickyoghurt !
Det är ganska smidigt att åka med många väskor ändå. Det är bara tågbyterna som är problematiska. Men det är värt om jag får med mig halva garderoben. Eller så mycket kläder rymmer inte två sportbage:ar.
Pappa kom snällt och hämtade mig i Långsele, väl hemma gick han och la sig igen. Konstigt nog är jag inte vidare trött. Trots att jag somnade rätt sent och har vaknat mellan varven. Fast det gör inte så mycket, måste packa upp och sen ner igen.
Skuttunge (världens bästa kanin) blev glad över att se mig igen, eller om det var gräset jag hade med mig som hon blev glad för. Hade tänkt posta lite gräs åt henne (skickade ju hem vårblommor till de andra i familjen) men samma helg kom snön. Så, det gick inte så bra.
Jag hade även en massa påskägg (med godis) som väntade hemma, gott. En hel hög post fanns det också till mig. Jag tror att alla högskolor i hela landet vill ha mig till hösten, brevlåda svämmar ju nästa över av alla kataloger mer eller mindre påkostade. Jag som inte ens vet vad jag vill jobba med. Men högskola är inte aktuellt förrän om ett år. Orkar inte hoppa på någon ny utbildning direkt till hösten. Det ger mig i alla fall lite betänketid och en chans att prova vingarna som de redan är. Något måste jag ju duga till...
Sen har jag fått bankomatkoden, själva kortet ligger på Videoteket, hoppas de har öppet idag så jag hinner få det innan vi drar iväg. Jag hade också fått papper så att jag kan beställa ett nytt körkort. Tur att det är den billigaste delen av kortet, 120 kr.
Men nu ska jag ta i tu med allt som ska fixas.
Ha det bra så länge, för tro mig, det ska jag ha!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha det så trevligt i Egypten älskling. Kommer sakna dig

Anonym sa...

Lyllo dig som får åka utomlands...! Hoppas du har riktigt skoj där nere och tar -massor- av bilder. :) Stor kram på dig!