tisdag, mars 11, 2008

Jag har också varit där, en gång..

Lite kul med att vara så här långt söderut är hur bra alla sörlänningar är på Sveriges geografi. Man har fått höra en hel del kul..
Trollhättebon: Jaha, varifrån kommer du då?
Jag: Sollefteå, det ligger i Ångermanland.
Trollhättebon: Åh, jag var där uppe en gång, vad heter det nu, jo vid riksgränsen!

Okej, öhm, jag har minst lika långt dit som jag har ner hit. Jag har också varit där någon gång för länge sen, tror jag.. Sollefteå ligger ganska exakt mitten (på längden iaf) av Sverige. Det är bara att spela med, det är lugnast så. Jag har fått höra massa om Kiruna, Piteå osv. Det är inte små avstånd vi pratar här...
Eller som jag fick höra en gång; "Sollefteå, det ligger ovanför Örebro, va?" Ja, tänk att det gör det, ganska många mil. Man blir i alla fall påminnen om att man är norrlänning här nere. Som på första fotbollsträningen jag var då det mot slutet föll någon form av snöblandat regn. "Nu känner du dig väl hemma Rebecka, nu när det kommer lite snö."
Eller när jag gick på stan härom dagen, det var marknad och jag stod i mina trekvarts byxor och lyssnar på någon som har tre lager ull på sig men fryser ändå!
Lite kul är det ju att det kan vara så markanta skillnader i samma land..

(Läste idag i tidningen att det inte blir något vårdnadsbidrag i Trollhättan. Vänstersidan segrade)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, alla de som bor i "söder" tänk vad ovetande de är om "norra sverige". De tror att vi bor i lappkåtor och har renar som husdjur. Man fattar inte att de inte kan försöka tänka lite mer realistiskt och inte göra bort sig med sina kommentarer om oss NORRLÄNNINGAR :D Vi lever i samma värld och den ända skillnaden är att sommaren kommer fortare i söder..

Anonym sa...

Finns bild i min bilddagbok, men visst kan jag lägga upp samma bild i bloggen. :) Förstår att du har det underbart där nere i Trollhättan. :) Kram på dig!