torsdag, mars 11, 2010

Granvåg, plugg och jobb

Nu sitter jag hem-hemma i Granvåg och försöker ta reda på vilka perspektiv de olika kursböckernas författare har tillämpat. Extremt roligt, eller inte. Det känns viktigare att ta till sig själva ämnet istället för att sitta och tolka vad författarna har för synvinklar. Men källkritik är nyttigt det med, fast det känns som något som sker automatiskt. Man gör ju hela tiden en aktiv bedömning hur pass trovärdiga olika uppgifter är, men nu ska det sättas ord på det också. För övrigt tycker jag att litteraturuppgiften begränsar inlärningen av de ämnen den inte tar upp. Men jag får väl lita på att den tar upp de viktigaste ämnen, förhoppningsvis.
Jag börjar i alla fall få i hop de tre efterfrågade a4, på sätt och vis känns det nästan jobbigare att vi har så lite utrymme för varje fråga (en halv a4). Nu måste man verkligen fokusera på det är som är absolut viktigast och anstränga sig för att använda rätt ord..
Nackdelen med att jag börjat få ihop sidorna är att jag inte utvecklat alla svaren ännu, jag antar att även denna kväll och den kommande helgen är räddad.
Ja, kvällstid för dagarna ska spenderas på macken, fyra dagars jobb väntar mig. Sen får vi väl se hur mycket jag gör på lördag också, man måste ju få fira sin födelsedag..
På tal om macken så ska jag lära mig det nya kassasystemet också, jag antar att det är någon slags lösning då vi ska stoppa in pengarna i olika fack och inte kommer åt dem sen. Jag hoppas att det inte är allt för bökigt..
Nej, nu ska jag försöka formulera lite mer perfekta svar åt vår lärare (som är många gånger bättre än hon vi hade i förra kursen)..

Inga kommentarer: