onsdag, mars 03, 2010

Fortsättning på fryshistorien

Igår måste ha varit en av mitt livs mest onödiga dagar.. Hela dagen var jätte jobbig. Först sprack mina planer om diskning och dusch på grund av fjärrvärme, något som jag verkligen inte är van vid efter 19 år i ett hus med egen brun och värmepanna.. Sen var det frysen som oförklarligt slutade fungera.
Efter hur många samtal som helst med hyresvärden (lyckligtvis olika personer alla gånger, så jag slapp känna mig tjatig) och ingen som kom för att rädda mig så tog jag det värdefullaste (älgköttet och lite bär) sen for jag till min eviga räddare i nöden, Ewwe. Där hade min ängel lyckats packa om i sin frys så jag fick en hel hylla att trycka in våra stackars matvaror på.
När jag kom hem så började jag laga middag på det som fanns kvar och kort därpå kom älsklingen hem. Han började genast ge sig på frysen och hittade en knapp. En knapp som man kan stänga av och slå på frysen med. Det visade sig att frysen varit avslagen och inte trasig! Gustav eller jag måste helt enkelt råkat komma åt den svåråtkomliga knappen kvällen innan. Blä, så onödigt. Visst, var det skönt att få igång frysen igen. Men snacka om att jag kände mig dum och oteknisk. Men hur skulle jag kunna veta om den dumma knappen? Det är ju inte direkt så att jag har en handbok på den.. Undra varför vi inte har det?
Efter en faktiskt lyckad middag så åkte vi ut till Ewwe igen och hämtade hem vår mat igen så nu är den berest.

Så vad lärde jag mig av det här?
Våga trycka på knappar. Lita inte på hyresvärden, de tar låååååång tid på sig. Lita på Ewwe!
Fast det sista visste jag redan. Det är otroligt skönt med vänner som ställer på för en och som man har samvete att låta dem ställa upp.

Inga kommentarer: