söndag, maj 30, 2010

Still alive

Nu är vi, det vill säga jag och Tusse, tillbaka i Sundsvall. Gustav befinner sig där hans dialekt hör hemma, i Skånland för att importera sin syster till riktiga Sverige igen...
Vi lever båda två och jag har till min glädje upptäckt att Tux kan äta rivna morötter! Skönt, mindre risk att han ledsnar på havregrynsgröt då. Imorgon ska jag till skolan på klassmöte och sen drar grupparbetet i gång.
Under min helg i Sollefteå har jag jobbat och jobbat och jobbat över. Tre timmars övertid blev det i lördags, lagom skoj. Skulle stänga nio men kom inte därifrån förrän tolv. Nedrans korvsugna crousing människor...
Jag har också löst livets stora gåta, men det tar vi vid ett senare tillfälle. Typ ett då jag inte behöver sudda vart och vartannat ord för fingrarna är felaktigt snabba.. Ni skulle bara se, men det får ni inte. Eller kanske, jag är så trött att jag inte vet om jag missat något dumt stavfel och jag som vill bli journalist. Tur att det finns rättstavningsprogram och redigerare...!

fredag, maj 28, 2010

Tusse den tandlöse

Nu har jag fått tillbaka min lilla tandlösa bebis. Min lilla plutt sövdes och operades. Båda övertänderna var avbrutna, fråga mig inte hur han har lyckats med det. Tydligen hade han brutit av dem för några dagar sen, men de har suttit "normalt" fram till i går kväll. Så de kan inte ha gått av helt från början utan gjort det senare i och med att han använt tänderna.. De hade dessutom gått av på baksidan (insidan), så vi har inte kunnat sett det heller... Hur som så sövdes han ner och blev av med sina tänder. Stackars Gustav fick vara i Sundsvall hela dagen och vänta på Tux. Då han sövdes så ville de ha kvar honom på observation i flera timmar, så att de skulle kunna ha koll på hans kroppstemperatur och ge honom dropp.
Men sen fick han åka hem med mormor Helena och nu skuttar han runt och beter sig så pass normalt det går utan att gnaga. Jag har mosat banan och gjort morotsgröt åt honom och det mesta försvann rätt fort. Jag har inte vågat öppna munnen på honom för att se efter hur han ser ut. Jag ska försöka med det imorgon, så att jag kan ha koll så att det inte blir inflammerat. Tux fick vara hos samma veterinär som  sist, hon jag litar på. Hon sa dessutom att havregrynsgröt var jätte bra och hon tyckte det var klokt att vi gett det till honom. Skönt att höra! Tux tycker ju havregrynsgröt är jätte gott så, vi får se hur länge han tycker det. Jag ska göra mitt bästa för att han ska få varierad kost, min mixer kommer att gå varm.. Men det är det värt! Det är ju min lilla snuttebebis. Ja, man blir löjlig när man älskar sitt husdjur, så är det bara.

I övrigt har jag mellan mina samtal och sms till Gustav försökt fokusera på jobbet. Vilket inte är det allra enklaste då man oroar sig. Men det har gått, nu är det två dagar kvar. Tur att jag får tjäna lite pengar så jag har råd med veterinär, men det blev inte så farligt dyrt som jag föreställt mig. 1000 kronor, på ett ungefär, gick det på. Visst, jag kunde ha haft roligare för de pengarna, men samtidigt så är det värt det för att Tux ska må bra. Jag har också sett på så ska det låta med mamma som kommit hem från båtturen. Hon hade med sig en jordgubbslikör som ser mycket god ut och tre garnnystan till mig! Jätte mysiga ullnystan som jag ska göra något trevligt med. Sen har jag laddat upp recept och bilder på baka.se, en ny site för oss bakintresserade. När man, som jag nu gjort, laddar upp fem recept  med bild (som man är upphovsman för) före 27 juni så får man en goodiebag med bakingredienser till ett värde av 150 kr! Verkligen inte helt fel. Någon som vill bli inbjuden och ladda upp recept (jag får bjuda in fem vänner)? Så nu kommer jag nog snart får en fin goodiebag, någon som vet vad det är? Det är nog hur som något jätte fint!
Nu borde jag verkligen försöka skriva lite på min skoluppgift. Jag ligger efter!

Tux ska till djurdoktorn

Just i detta nu är min stackars trasig kanin och Gustav på väg till Sundsvall. Ungefär halv tolv har Tux fått tid hos djurdoktorn. Enligt vad jag och Gustav kunde se igår så har ena framtanden spruckit långt upp vid tandköttet och på något vis fått den andra tanden att vrida sig snett. Usch, det ser riktigt otäckt ut. Jag hoppas verkligen att det är något som går att rätta till relativt enkelt.. Stackars lilla Tux.
Jag ringde till jourhavande veterinär i Sollefteå igår, men det gav inte så jätte mycket. De kunde inte med kanin här, men jag fick tips om något som hette lucernpellets som hästar brukar äta. Så jag ringde till vår granne som har hästar, men han hade inget. Lyckligtvis fick han tag på ytterligare en granne som hade lucern. Det är något slags torkat gräs i korta strån. Hur som fick jag lite i en påse som jag sedan körde i en mixer. Därefter blandade jag det med vatten och Tux slickade i sig det mesta. Men han var mer förtjust i havregrynsgröten. Så i morse blandade jag en gröt på både lucern och havregryn. Det mest gick ner i den utsvultna stackars kaninen.
Sen ringde Gustav, som kom hit i går kväll från Lugnvik efter att jag var heltokig och orolig, till vår vanliga veterinär som hade en tid för Tux idag. Stackars, stackars liten. Och stackars Gustav som måste offra sig att fara. Det var just rätt helg att jobba det här, eller inte.
Sen kommer mamma, som passerar Sundsvall under sin hemresa, ta med sig Tux tillbaka mig. Jag hoppas så att han mår bra då och kan äta ordentligt!

I går kväll, efter att jag lugnat ner mig lite och Gustav lovat att komma hit, så åkte jag bort till Cheri och hon fixade till min frisyr. Nu har jag en pannlugg igen och lite urtunnat och uppklippt. Jag ska lägga upp en bild då jag dels har någon, dels plattat håret och viktigast av allt slutat oroa mig för Tux (och kanske skrivit klart skoluppgiften).
Nu ska jag i väg och jobba och försöka att inte oroa mig allt för mycket. Tux är på väg till djurdoktorn nu och det kommer att gå bra. Det måste det göra.

torsdag, maj 27, 2010

Trasig Tux

Min lilla älskling har gått sönder! Han kan inte äta annat än havregrynsgröt... Det är synd om honom.. Vi måste laga honom. Det ni ser är han fram(över)tänder som blivit snevridna...

onsdag, maj 26, 2010

Långsam start på dagen

Tjoppla. Det känns inte alls så mycket i benet som jag befarat. Men jag hade svårt att somna på grund av dem igår. Sen var det jätte jätte varmt också, vilket inte gjorde saken bättre. Till sist krånglade jag mig ur Gustav omfamning, öppnade vädringsfönstret och la mig under det tunna täcket närmast fönstret. Då gick det bättre.
I morse åt vi frukost, hade massa gott från picknickassen att välja på, jag tror aldrig vi haft så många pålägg att välja emellan! Bara tre sorters olika leverpastejer! Helt underbart.
Sen var det dags att köra mamma till kryssningsbussen, på den satt Majvor och Göran (mammas morbror), helt ovetande om att mamma och mormor skulle med på samma resa som dem. Ni skulle ha sett Majvors leende när hon först såg mig och sedan mamma. Ingen kan le som en överraskad Majvor. När vi vinkat av släktingarna tog jag och Gustav och åkte hem igen.
Sen dess har vi inte gjort särskilt mycket, eller ja, inte jag i alla fall. Gustav verkar ha bestämt sig för att det är stora-städnings-dagen i dag, jag ska väl ta och hjälpa honom snart. Men jag har faktiskt skrivit ihop protokollet från det en aning misslyckade generalsmötet, då bara jag och Micke var på plats. Men, det är ingen panik med det, än. Sen har jag skrivit lite på den individuella biten av arbetet som ska vara klart nästa fredag. Det känns som en kul grej och det kommer att gå bra. Vi har också varit och hämtat ut Kotler från Okq8 och hunnit konstatera att det blir dyrt att skicka tillbaka honom, men ännu dyrare att behålla honom. Men jag antar att det kan vara så ibland.
Mamma lyckades också hjälpa mig att förstå mönstret till min blivande brickduk, så det ska virkas nu i helgen! Sen ska jag äntligen få bli av med luggen som aldrig vill samarbeta med mina önskemål...
Men nu ska det ätas toast och sen blir det städning och packning och ikväll någon gång hemresa för fyra dagar på macken...

tisdag, maj 25, 2010

Vårrusat

Nu  var det rusat. Jag menar verkligen rusat, jag stannade inte en enda gång trots att jag knappt tränat. Jag stannade inte ens till vid vätskekontrollerna. Har ni försökt dricka vatten ur en plastmugg samtidigt som ni springer någon gång? Det mesta hamnar utanför och du har tur om du inte sätter i halsen...
Men det är väl som mamma sa, jag springer på "schorda"... Det betydde tydligen envisheten, det kan jag nog hålla med om. Till en början gick det bra och jag kom iväg snabbt, men mitt i loppet, strax efter två kilometer så började det bli riktigt motigt. Jag hade håll och blir omsprungen av min gamla gympalärare, Biggan, i en uppförsbacke. Tur att Biggan är pumpinginstruktör och mest består av muskler, annars hade det känts illa. Men när jag passerat tre kilometer markeringen så började mjällhugget släppa och det gick bra igen. Sista biten orkade jag till och med en liten spurt. Gustav blev förvånad då jag kom i mål, han uppskattade att det var ungefär trettio personer som gått i mål före mig. Där ibland min Biggan som kom i mål några minuter för mig. Ja, tiden då, både min ipod och den officiella mätningen sa 24 minuter och 26 sekunder. Helt klart godkänt. Det är mindre än fem minuter per kilometer!

Men efter målgången var jag tvungen att sätta mig ner innan jag kunde gå igenom påpackningsrundan. Banan, skopåse och olika sorters provsmaker. Sen var det bara att vänta in de andra tillsammans med Gustav. Vilket jag gjorde bäst i verum och pastejkökets stånd, gott med yoghurt och leverpastej. Deras nyhet, mjukostleverpastej var helt okej, den smakade ungefär som vanlig leverpastej.. Till min stora glädje fanns det med en variant och vanlig leverpastej i vår picknickorg (som man får från vårruset om man anmäler ett lag). Då ingen annan var speciellt förtjust i detta så fick förpackningarna följa med mig hem! Hurra, frukosten är räddad!
Men nu har mamma kommit ur duschen och det är min tur!

Vårruset

Nu har jag laddar upp med Gustav jätte goda pasta och skinksås, snart är det dags för årets vårrus. Jag har nog aldrig varit så här otränad inför ett lopp någonsin, men ska nog gå ändå.. I övrigt så njuter jag i fulla drag av att ha Gustav här. Idag försöker jag också att utsätta mig för så mycket reklam som möjligt. Det går så där bra. Har varit på stan i några timmar, men inte köpt en enda pryl och minns inte så mycket reklam heller. Förutom de underbara drakarna då. Men i kväll under vårruset blir det nog en hel del reklam. Undra om sossarna tänker dela ut blommor i år igen? De gjorde de till de femtio första första året jag sprang (självklart fick jag en blomma), det var val år då. Det återstår att se.

Efter vårruset följer mamma med till lägenheten och sover över, så vi får slåss om duschen. I övrigt så håller jag fortfarande på att packa min nya fina necessär. Jag har nu fyllt över tvål, schampoo, balsam och "antifintvätten" i små flaskor och märkt dem med bokstäver. Flaskan till salvan håller på att rengöras. Det hade varit fint med likadana flaskor till allt. Men det är både ekonomiskt och miljömässigt onödigt då jag har gamla som duger gott. Det är mycket som är bra att ha i en necessär, så jag tänker låta det ta den tid det behöver. Jag ska sy små handdukar som man kan stoppa i. Sen ska jag ha hårspännen, örhängen och så vidare i små påsar så att det inte enbart blir en salig röra..Det är kul att ha något att pula på med..
Men nu väntar tvättstugan och därefter vårruset!

söndag, maj 23, 2010

Madmensittning och resten av helgen

Nu var helgen slut och "vardagen" ska ta vid. Inte för att det är så mycket vardag, inte förrän på torsdag. Då jag åter ska infinna mig på macken för tjänstgörning. Fyra dagar blir det nu, längsta på länge... Helgen har varit helt okej, fredagen var helt klart roligast. Synd att det tog slut så tidigt dock, redan vid halv två! Det blev den rödsvarta klänningen efter att flest personer "röstade" på den. Jag får hoppas att det kommer fler tillfällen så jag får använda den lila någon gång också! Var ett riktigt svårt val! Jag lyckades nästan få till håret bra också, det korta var tillräckligt långt för att sättas upp bakåt. Sen hjälpte Cheri mig att locka resten så jag såg ju nästan långhårig ut. Roligast var när en typ klasskompis (gd60) knappt kände igen mig.. På tal om klasskompisar, fy vad trist att ingen från min klass dök upp. Bättring och Skäms. Tur att jag hade kul i alla fall! Resten av helgen var aningen för seg men ganska mycket vilande. Men det behövs väl ibland det med, antar jag. Jag har dessutom äntligen fått överlämna havsdjursmobilen till Novalie, Emilia och Anderas lilla ängel. Det är svårt att fatta att en människa kan vara så liten. Och liten känner man sig verkligen när ens gamla klasskompis har ett eget hus och egen familj! Alla får verkligen barn och blir vuxna med hus..
Vilket hus sen, hur fint som helst. Emilia har verkligen ögon för vad som passar ihop...

Nu sitter jag och väntar på att Gustav ska dyka upp! Nu är det min tur att ha honom några dagar. Jag har också hunnit spela fotboll, gick faktiskt riktigt bra. Kände att jag orkade hur mycket som helst, det bådar gott inför tisdagens vårrus. Tror dessutom att det ska få bli en av mina reklamdagar. Man skulle ju utsätta sig för så mycket som vanligt.. Jag måste kollas upp hur dagboksgrejen ska skrivas, känner mig lite osäker där...

torsdag, maj 20, 2010

Mission complete

Visst fann vi varsin hjälm alltid. Men som vanligt ska jag vara besvärlig, coops hjälm (som Ewwe köpte) dög inte åt mig.. Utan vi blev tvungna att ta oss upp till Team Sportia för att tillfredsställa mina önskemål. Givetvis blev det genast mycket dyrare. Jaja, men en hjälm är ju en slags livförsäkring så det fick väl vara värt det då. Men det var ändå några kronor rea på den.. Snacka om att den sitter stadigt, jag behöver inte ens knäppa den för att ska sitta kvar när jag skakar på huvudet! Det ni. Nu kan jag ut och krocka och åtminstone få huvudet i behåll efteråt. Ja, jag bjuder på en bild också, så ni får något att skratta åt eller tycka att jag är ett duktigt ägghuvud. (Ja, bilden är tagen med webbkameran, men det känns mindre löjligt än att sträcka ut en arm och fota sig själv och mindre jobbigt än sätta upp stativet och fiffla med självutlösning...) I övrigt så hittade jag också omslagspapper till lillebrors studentpresent. Mina syskon börjar bli läskigt gamla nu! Brorsan tar studenten och lillasyster är lika gammal som jag var då jag blev tillsammans med Gustav. Shit, det har snart gått fyra år sen vi träffades (under Kramfors Stadsfest). Det är ju inte riktigt klokt...
Ikväll ska jag väl fortsätta utsätta mig för reklam, men jag funderar på att ta ett bad innan jag fortsätter med det. Mina stackars fötter skulle nog tycka om ett bad, det har fått osunt många skavsår idag.. Det var en mycket dum idé att ha ballerianskor utan strumpor på sig under min promenad... Väldigt dumt. Speciellt då jag bör kunna gå ordentligt imorgon under sittningen.. Men man kan ju inte anstränga alla hjärnceller alla gånger. Jag får helt enkelt skylla mig själv för att jag inte kan spela basket idag.
Sen var det ju det där med middag också, det är kanske något man borde få i sig. Det är tråkigt att äta själv och ännu tråkigare att laga mat till sig själv. Tur att jag får besök imorgon så kanske det blir någon slags form av ordning på födointaget...

Reklam och Cykelhjälm

Nu tar jag en liten paus i all reklamutsättningen. Det går väl si så där. Jag är inte riktigt på det klara vad det är vi ska ta upp i "reklamdagboken", men jag skriver på i alla fall. Vi får väl se var det slutar. Förutom plågat mig med massa reklam, ja, det blir en plåga när Biltema, Slang Snabben, Atmars Sparbank, Euro Kakel, Elskling, Nöjeshallen, Maxi Ica MED FLER använder sig av samma reklamsnuttar som de gjorde när jag flyttade in för 10 månader sen. Jag tror samtliga ska få ett mail med några enstaka ord; variation och fantasie. Jag tror inte dessa ord finns i deras ledningar, eller åtminstone inte så att det känns tillräckligt motiverande att satsa lite reklampengar på det. Blä för menlösa upprepningar.

Men förutom detta har jag (som jag höll på säga innan jag kom in på ett sidospår) tagit en promenad i dissolen ner till skolan. (Jag gick igenom stan bara för att utsätta mig för ännu mer reklam.) Jag hämtade ut mina betyg sen förra kursen och kunde konstatera att mitt a verkligen var på håret. Vi hade högsta poängen inom b på grupparbetet och jag hade lägsta poängen inom a på individuella. Men det känns så knäppt att jag tappat poäng för att jag inte referat från alla böcker till alla frågor. Alla böckerna passade inte på alla frågorna och det känns dumt att refera för referandets skull.  Men, men, jag ska faktiskt inte beklaga mig. Jag hade hoppats på att jag precis skulle klara den här kursen så...

Jag håller också på att städa upp lite här. Imorgon kommer Cheri hit och vi ska gå på sittning och ha en kanonhelg. Adam skulle visst också hänga på, men han kommer inte in på bodegan (sittningen), utan får sluta upp senare. Han får väl roa sig med Tux eller något annat skoj.. Nu ska jag nog fortsätta städa innan jag ska ut till Birsta för att leta en ny cykelhjälm med Ewwe och Nelly. Jag har lyckats övertala Ewwe att hon också ska ha en hjälm. Sätter man hjälm på sina ungar kan man gott ha hjälm själv. Jag har faktiskt blivit en riktigt duktig hjälmtönt. Enstaka gånger glömmer jag den, men oftast är den där den ska! Däremot känns det som om det kommer att bli jobbigt att hitta en ny hjälm, helst skulle jag vilja ha den jag har, fast som ny. Inläggskuddarna är knappt befintliga längre och jag har hört att hjälmar ska bytas ut med jämna mellanrum. Så det är mer än hög tid för min hjälm att gå i pension nu.

onsdag, maj 19, 2010

Idéer kan göra kvällar sena

Klockan är mycket och jag vill helst sova. Men är man dum får man skylla sig själv. Jag är en kvällsaktiv människa, det är oftast först då som jag börjat hitta på saker. Ikväll innebar "saker" att baka, just nu är äntligen brödet som skulle jäsa osunt mycket (eller länge i alla fall) inne i ugnen. Bara sju minuter till så får jag krascha kudde sen, eller kanske krascha Gustav. Det känns lite roligare. Dock tar det roliga slut tidigt tidigt i morgon bitti... Blubbigt många timmar för tidigt. Varför kan inte det nedrans bonderiet ligga några mil närmare. Helst så många att Gustav skulle kunna pendla härifrån varje dag i stället. Som sagt, jag längtar till hösten.
Men jag måste ändå erkänna att värmen är jätte härlig. Det är bara för skönt att kunna ta av sig jackan och gå i bara linne. Synd att man är kritvit så man bländar halva befolkningen, men man blir ju inte brun om man gömmer sina vita ben... Folk får helt enkelt stå ut. Så farligt är det.

I övrigt har det inte hänt speciellt mycket idag, jag och Gustav har varit allmänt slöa. Men det beror nog mycket på att det har varit en regnig dag, med undantag för kvällen då solen tittade fram. Egentligen är det då det är som bäst, solskenet efter ett regn. Jag älskar den friska luften som ett sommarregn för med sig. Nu borde klockan ringa snart så jag får ta ut min dumma idé. Det är ett nytt recept, morotsbröd som skulle rullas till bollar och gräddas ihop (så man bryter dem sen). Det såg jätte gott ut i tidningen (som jag fått av svärmor)m så jag hoppas bilden inte ljuger. Jag skulle utsätta mig för massa reklam idag (uppgift från skolan), dock har det inte gått allt för bra, så jag tar nya tag i morgon. Åh! Nu ringde det!
God natt.

Mad men

På fredag är det Mad Men sittning och då behöver jag ha en klänning på mig. Jätte besvärligt att behöva vara påklädd.. Men så är det. I mamma garderob hittade jag tre klänningar med lite 50/60-tals tema, men frågan är bara vilken som passar bäst! Jag är väldigt svag för den rödsvarta då den känns mest festlig. Men samtidigt tycker jag om den lila färgen och den guldiga klänningen hade min mormor för 50 år sedan.. Är det någon som har en åsikt att dela med sig av?

I övrigt så är jag lite i ett chocktillstånd. Jag tror vår förre lärare (han jag gnällde så mycket på) måste ha varit i en sinnessvaka när han satte mitt betyg. Han lyckades dessutom bryta min trend med rund och fina bokstäver med ett sjukt kantig A. Jag ska nog inte klaga, men jag kan inte låta bli att undra hur det gick till... Jag tycker ju att jag inte lärde mig någonting under hela kursen, inte mer än att det är svårt att sticka spetsstrumpor när du inte kan läsa mönster ordentligt...

tisdag, maj 18, 2010

Morgonbesök

Tidigt på morgon kom min lilla pojke äntligen hem igen! Men inte så tidigt som jag väntat mig, från början skulle han ha varit här runt sex, så helt automagiskt så vaknade jag då. Jag hörde något som levde om, men efter en stund fick jag konstatera att det var Tux som förde sitt vanliga morgonväsen och inte min Gustav. Jag somnade om, vaknade igen en stund senare, men blev återigen besviken. Så höll det på tills jag skickade ett sms och frågade var han höll hus. Då visade det sig att han vetat fel tid (han skulle köra sin pappa på hans jobb i samband med sin avfärd till Sundsvall), men han var i alla fall på väg. Det var nästan som att ligga och vänta på morgonen då man fyller år... Jag försökte läsa lite i Mikael Anderssons bok, jag har fortfarande inte läst ut den. Det ger mig en dålig känsla av att läsa andra böcker än kurslitteratur. Trots att det egentligen är två vitt skilda saker och upplevelser så känns det som om jag borde läsa kursböckerna istället för påhittade (underbara) historier. Okej, inte påhittad i Mikaels fall, men det här är trots allt första gången jag läser en biografi. Det ska mycket till innan jag gör det, typ att en man utan armar och ben kör bil och lever ett i stort sätt "normalt" liv.
Hur som, till sist vaknade jag av ljud, trodde att det var Tux igen. Men ljudet höll på för länge och det var Gustav! Jag behärskade mig och låg kvar i sängen så han istället kom och kröp ner hos mig!

Efter frukosten tog vi en härlig promenad i det fina vädret och jag visade honom min nya löprunda. Som jag för övrigt borde utnyttja flitigare. Det är ju vårruset redan nästa vecka! Tiden springer ifrån mig.
Därefter kom Gustav med ett förslag om Birsta, men givetvis innebär det inte Birsta City med alla klädaffärer, utan snarare affärer som Jula, Biltema och Mediamarkt. Jaja, det är ändå trevligt att komma iväg. Vi hann också bli av med lite farligt avfall på miljöstationen och Erics Hjälpen fick sig ett besök. Därifrån fick jag med mig en röd resväska med hjul, kommer att vara otroligt behändigt inför Italienresan. Jag har aldrig haft en egen väska med hjul någon gång. Jag ska ta en bild på den, vid tillfälle. För bara 47 kronor så är den riktigt riktigt fin.
Nu har pollen också slagit till, naturen har verkligen exploderat under de varma dagar som varit nu. Jag började nästan bli orolig för att det inte skulle bli någon pollen i år. Trots att det är besvärligt så hör det nästan till. Jag har ju till och med köpt droppar, långt i förväg, så det vore ju tråkigt att inte få använda dem.. Eller?
Till middag åt vi något så gott som Tacos, på en tisdag! Helt underbart, inte nog med det. Vi hade världens godaste vin till, eller ska jag säga världens enda goda vin (ja, jag har en barnslig smak), alkoholfritt jordgubbsvin. Men man köper det ändå på systemet, fast man får köpa det om man är under 20 år. Det testade lillsyrran. Och på tal om mina syskon, min bror har blivit ett riktigt bokstavsbarn nu, amBECE, heter hans diagnos. Det innebär att han får köra en massa konstiga fordon och det får vara tunga med. Han har verkligen blivit en liten galen transportare, bror min. Nu håller jag tummen för att han får sommarjobbet som han fiskar efter. Han har lovat att jag ska få åka lastbil då. Tänk vilket bra tillfälle att virka och sticka!
Vilket osökt för oss in på de fina vantar jag håller på att sticka nu. Ida, en klasskompis, hade ett jätte fint par vantar på sig en dag, som jag inte kunde låta bli att kommentera. Jag fick också undersöka dem när det visade sig att det var hennes mormor som stickat dem. Dagen därpå hade Ida en udda vante i samma struktur med sig. Efter att undersökt vanten utan att riktigt komma på hur den var skapt så lyckades Ida och hennes mormor skriva ner ett mönster till mig. Så nu är det i full gång. Vantar lagom till sommaren! Helt perfekt, ju värmare desto bättre? Eller hur alla vinterhatare?
Det är inget fel på vintern. Det är inget fel på våren. Det är inget fel på sommaren. Hösten är det inget fel, men jag tycker inte om den.
God natt.

måndag, maj 17, 2010

Tentat och namnsdagat

I still alive. Helt otroligt, den här tentan som skulle vara ett rent helvete. Okej, jag ska inte säg hej innan jag hoppat, men det känns bra. Fast med tanke på förra tentan, som vi ännu inte fått tillbaka - jag vill ha igen den-, så var ju bara det att jag förstod frågorna ett stort framsteg. Jag hoppas verkligen att det gått vägen, ryktet säger att rättningen är stenhård. Men finner jag den orättvis så får jag bara stå på mig.
I övrigt har jag inte hunnit med så mycket annat idag, jag träffade lite klasskompisar i samband med inlämningen. Jag satt halva tiden hemma med boken som jag hade och andra tiden nere i skolbibbland med mitt korttidslån på Kotler. Trots att jag knappt läst ett ord i Kotler så kändes det helt okej. Det blir nog ingen fullpott, men godkänd borde det bli. Sen när jag skulle skriva ut slöt Linnea upp och vi lämnade in tillsammans. Efter inlämningen så följde jag med henne till "macken" (som egentligen inte är en mack för den har ingen bensin, längre) och i frysboxen låg en god glass och sa "köp mig, du har förtjänat en glass efter den här tentan". Jag har lärt mig att talande glass alltid har rätt. Riktigt god var den också, speciellt eftersom vädret är ett av de bästa. 23 grader har jag på min balkong nu! Helt underbart!
På tal om min balkong, jag ska ta och sätta mig där med mina namnsdagspaket nu. Jag har medvetet sparat dem till efter tentan, antingen för att fira eller för att trösta mig. Jag tror det blir fira. Därefter ska jag ta och fara iväg till min underbara Ewwe (Nelly sover vid det här laget). Det var sjukt länge sen jag träffade dem nu, så det är verkligen på tiden!

fredag, maj 14, 2010

Wow, ett inlägg

Tjoppla. Nu har livet återigen kommit emellan mig och bloggen, men det händer i bland. Främst när Gustav är på besök, när det inte händer varje dag så vill man passa på. Sen finns det något som kallas skola också, något som kallas 16 kapitel på engelska och 10 kapitel på svenska. Än värre blir det om du kommer fram till att du inte har den rätta engelskaboken, utan två äldre upplagor och dessutom läst fel kapitel i den svenska boken. Att det är överdagententa på måndag gör inte saker bättre. Jag har nästan börjat hata överdagententor nu, jämnt alltid. Vad hände med de vanliga hemtentorna där du har fyra dagar på dig? Där du känner att du kan tänka och föra ett klokt resonemang, då du hinner läsa igenom,  byta ut enstaka ord i meningarna bara för att få ett bättre flyt i texten. Eller de klassiska salstentorna som du pluggar som en galning inför för att sedan skriva så pennan brinner på de fyra timmar du har på dig. Nejdå, nu ska det vara en kombination, du har ungefär lika lång tid på dig som på en salstenta, men du ska referera korrekt. Att det dessutom ska referas exakt till vilken sida du läst det på underlättar inte heller. Det känns som om det inte är någon större mening att lära sig ämnet ingående utan snarare var det står någonstans. Vad spelar det för roll om jag kan något om jag inte kan reffera till det? För man får ju inte påstå något själv, utan det viktiga är vad de gamla gubbarna säger och eventuellt vad du tycker om det och att du kan göra om deras exempel till ett eget.
Är det konstigt att jag är kritisk?

I övrigt så har jag står lust att  skruva fram tiden till hösten, men jag låter bli det för jag vet hur många som längtar efter sommaren. Eller ja, hela sommaren vill jag inte spola förbi, Italienveckan tar jag gärna och stannar till på, men efter den. Gustav har äntligen fått jobb här i Sundsvall, på något som heter it-hantverkarna. Ett konsultjobb där han ska jobba med it-lösningar. Jag tycker att det känns som något som kommer passa jätte bra, det är praktiskt, tänkande, varierande och socialt. Jag hoppas verkligen att han kommer att trivas där!
Dessutom så är det nollningen till hösten, som jag involverat mig en hel del i och dessutom längtar till. Det kommer att bli jätte roligt. Jag tycker om att planera lekar och annat skoj, undra om det beror på att jag är så pass barnslig själv?
Men nu har jag inte tid med det här längre, känns som om jag inte har tid så det räcker till överhuvudtaget. Saken blir inte bättre av att jag ska spendera 14 timmar på macken i helgen heller. Hurra, på måndag är det tenta.

onsdag, maj 05, 2010

En fin dag

Idag är en bra dag. Jag har en bra känsla i hela kroppen och känner mig glad. Besöksstädningen är i full gång, det är tur att man får ursäkter för detta tråkiga göra. Jag håller också på att tvätta, det var dessutom helt nya maskiner i tvättstugan! Jättefina blå, super härligt. Vid tretiden, då det är finstädat här och jag hunnit plugga lite ska jag bege mig till skolan för dagens enda och veckans sista föreläsning. Sen får jag middagsbesök från Umeå. Ska bli härligt att inte äta själv och få vara lite social. Därefter väntar dagens träning, fotboll! Kan det bli annat än en bra dag? Jag har alla förutsättningarna på min sida.
Igår hann jag dessutom klart mitt jobb med boken jag fått lånat, så jag har varit och köpt en lott och lagt i den som tack. Men vad less jag blev på boken mot slutet. Den handlade om marknadskommunikationshistoria, sen skulle boken vara duktig att räkna upp olika termer som kommit till under de olika åren. Så skriver den lata gubben en rubrik, vilket år termen lanserades och som förklaring på vad termen innebär har han ett engelsk citat!
 Är det okej att bli galen då? Ska man skriva en bok kan man väl skriva den istället för att bygga upp den på massa av Kotlers citat! Suck. Men jag fick väl ett hum om hur ämnet kommit dit det är idag, men det hade kunnat varit mycket enklare!

Oj, vad tiden rinner iväg, nu måste jag åter till tvätten!

tisdag, maj 04, 2010

Dags att komma igång

Idag var det lektion tidigt, vilket betydde att vid tio, som lektionen slutade, hade jag massa tid! Tid som man inte skulle haft om det inte varit tidig skola. Det ska mycket till innan jag kliver upp vid sju om jag inte har en tid att passa. Jag fick också låna den, i jämförelse med de andra, smala boken (218 sidor) som vi bara ska ha ett kapitel ur, av en kurskamrat. Visst är det idiotiskt att skriva upp en bok för mer än 200 kronor när vi bara ska läsa 30 sidor i den? Hur som håller jag på att gå igenom den och göra, förhoppningsvis, vettiga anteckningar. Vilken ekonomisk besparing. Otroligt nog så lyckades jag gå plus förra månaden och det vore roligt att kunna göra det den här månaden med. Visst är jag duktig som börjat föra kassabok, visserligen i ett exceldokument som Gustav fixat åt mig. Så jag räknar ingenting utan skriver bara in siffrorna, men ändå. Det viktiga är ju att jag har koll på min utgifter. Medvetenhet verkar vara a och o i allt.
Jag har dessutom blivit medveten om min dåliga kondition och börjat motverka den. 25 maj är det vårruset och jag vägrar vara sämre än mamma, helst inte än någon jag känner som ska springa. Ja, jag är tävlingsmänniska, i alla fall då det kommer till idrottspresentationer. Så igår hittade jag löpspåret, sprang en runda på ungefär en halvtimme. Jag hade inte mycket självdisciplin under loppet och lyckades inte tvinga kroppen att bli dötrött. Däremot blev jag i alla fall svettig, så det var helt klart en början. Idag upptäckte jag dessutom träningsvärk i mina ben, som det inte är ett dugg synd. Jag får skylla mig själv för att jag misshandlat min kropp genom att inte ge den den fysiska ansträngningen den faktiskt behöver för att må riktigt bra.
Idag tvingade jag ut mig själv igen. Mina nya joggingskor funkar helt okej, men helt ärligt så märker jag ingen jätte stor skillnad, inte mer än att mina hålfötter får skavsår i dessa med... I dag så sken solen på mig, det hade nyss regnat så luften var frisk och min ipod hade fullt batteri. (Musik är jätteviktigt för mig om jag ska träna själv, då jag inte har någon att tävla emot så behöver jag något annat att fokusera på. För att inte tänka på hur trött jag egentligen är och hur jobbigt det faktiskt är att behöva röra på sig.) Med andra ord mycket bra förutsättningar, jag var till och med duktig och värmde upp i lite lugnare tempo (det är världens uppförsbacke till spåret, så det är inte så svårt att hålla ett långsamt tempo i början) och stretchade innan jag satte igång ordentligt. Jag kom betydligt längre än igår innan jag behövde vila. Efter ett varv gav jag mig av hemåt igen, i trappan passade jag på att plåga vaderna med tåhävningar och sen sprang jag upp och ner för ett trappsteg under hela photograf med nickel back. Kanske inte den bästa träningsmusiken, men i övrigt en jätte bra låt. Lång är den också, 4 minuter och 19 sekunder, så jag borde ha träningsvärk imorgon med!

Nu har jag precis ätit Gustavs lasagne, han gjorde fyra matlådor till mig under söndagskvällen, så jag skulle ha något enkelt att äta. Helt underbart, han ansträngde sig verkligen och stoppade till och med majs i den, något som vi har väldigt delade meningar om. Han hatar majs, i alla fall om det inte är majskolvar, för av någon anledning är det en annan sak, medan jag älskar majs. Har jag sagt att vi är olika någon gång? Lika i grunden (värderingar och djupa åsikter) men väldigt olika på ytan, det kallas att komplettera varandra. Snart ska jag iväg och engagera mig lite grann. Det är generalsmöte och därefter möte med faddrarna. Jag hoppas verkligen att jag kan få lite bättre grepp på vad som händer under nollningen, för som det är just nu känner jag mig inte särskilt delaktig. Jag har en del idéer som det kanske går att göra någonting med, så vi får väl se.

Imorgon får jag middagsbesök av underbara Ann och hennes två kompisar som är på någon kurs här. Ska bli roligt att träffa henne igen, det blir ju inte allt för ofta då Umeå ligger en bit bort. Men det innebär också att jag måste städa upp här, men jag antar att det bara är bra.
Nu ska jag ta och skriva någon rad till ur boken och sedan bege mig ner mot skolan och mötet..

måndag, maj 03, 2010

Helgen i ett svep

Tjopp. Det här med kontinuerlig uppdatering verkar ha flytt sin kos. Men så kan det vara ibland, saker och ting kommer emellan, typ livet..
Valborgsmässoafton firades ute i Hasses stuga med de gamla vanliga. Jag kan väl inte påstå att jag hade så jätte roligt, inte som vanligt.. Dagen därpå begav jag, Tux och Gustav oss till Granvåg. Jag jobbade fem timmar och sen slöa vi framför tv:n hela kvällen, helt klart lagom ansträngande. I söndags brände jag av ytterligare fem timmar på macken innan jag återvände till Sundsvall där Gustav och Tux redan väntade på mig.
Oj, det blev väldigt kompakt, kort och koncist. Idag åkte Gustav åter till bonderiet som vinner kampen om Gustavs tid och även kampen om Italien.. Ja, i mitten på juni så kommer jag och familjen att befinna oss i Italien, där har de pizza, pasta och en galen man som styr landet med järnhand och har kontroll över media.. Ska bli jätte skönt med semester, sol och bad. Vi ska dessutom spana in Venedig, fatta vad läckert det måste vara där. Jag ska se till att ha massa extra batterier med mig till kameran!
Idag började också den nya kursen, marknadskommunikation. Jag som tyckte att den bok jag redan skaffat var tjock, men vi ska ha en till minst lika tjock - men på engelska! Hurra. Nej. Men det ska banne mig gå det här, det faktum att jag från fler håll hört hur tuff den ska vara gör att jag verkligen vill klara den. I torsdag tentade jag det sista i förra kursen, som jag inte lärt mig ett jota på. Så vi får väl se hur det går. Jag är nöjd med ett E på den, bara jag slipper göra om den. Sjukt konstig tenta, han har bara gått igenom en av sakerna han frågade om, och det bara lite lite lite..
Jag har nyss kommit tillbaka efter en slapp joggingtur. Äntligen så hittade jag det spår jag sett på Sundsvalls kommuns dåliga karta. Det var helt okej, dock var det lite för mycket snö kvar. Två varv i det spåret kommer att vara alldeles lagom så fort jag fått tillbaka min "normala" kondition. Idag blev det bara ett varv,  men jag var inte helslut efteråt heller, jag har tappat självkontrollen. Jag har inte samma makt att säga åt mig att springa vist länge eller i vist tempo längre. Men det kommer det med. Jag funderar på att kompensera för min dåliga löpstart med en promenad i kväll. Just nu håller jag på ladda ipoden så jag ska ha något sällskap. Det är verkligen som Kent sa på kursen idag, man jämför sin nya produkt med den man hade tidigare och bedömer den ut från det. Jag stör mig sjukt mycket på ipoden, batteriet är alltid slut och jag kan inte lägga in musik på det sättet jag är van (via kopiering mellan mappar) utan måste sitta vid itunes. Jag vill inte leva i en iworld. Snart äter vi väl ifood och drick imilk. Vad kommer det där i:et i från egentligen? I som i engelskans jag?

Nu ska jag ta och se om jag kan slänga i hop någon mat, har en bit falukorv som skriker efter att ätas upp. Korvstroganoff får det nog bli.