tisdag, maj 04, 2010

Dags att komma igång

Idag var det lektion tidigt, vilket betydde att vid tio, som lektionen slutade, hade jag massa tid! Tid som man inte skulle haft om det inte varit tidig skola. Det ska mycket till innan jag kliver upp vid sju om jag inte har en tid att passa. Jag fick också låna den, i jämförelse med de andra, smala boken (218 sidor) som vi bara ska ha ett kapitel ur, av en kurskamrat. Visst är det idiotiskt att skriva upp en bok för mer än 200 kronor när vi bara ska läsa 30 sidor i den? Hur som håller jag på att gå igenom den och göra, förhoppningsvis, vettiga anteckningar. Vilken ekonomisk besparing. Otroligt nog så lyckades jag gå plus förra månaden och det vore roligt att kunna göra det den här månaden med. Visst är jag duktig som börjat föra kassabok, visserligen i ett exceldokument som Gustav fixat åt mig. Så jag räknar ingenting utan skriver bara in siffrorna, men ändå. Det viktiga är ju att jag har koll på min utgifter. Medvetenhet verkar vara a och o i allt.
Jag har dessutom blivit medveten om min dåliga kondition och börjat motverka den. 25 maj är det vårruset och jag vägrar vara sämre än mamma, helst inte än någon jag känner som ska springa. Ja, jag är tävlingsmänniska, i alla fall då det kommer till idrottspresentationer. Så igår hittade jag löpspåret, sprang en runda på ungefär en halvtimme. Jag hade inte mycket självdisciplin under loppet och lyckades inte tvinga kroppen att bli dötrött. Däremot blev jag i alla fall svettig, så det var helt klart en början. Idag upptäckte jag dessutom träningsvärk i mina ben, som det inte är ett dugg synd. Jag får skylla mig själv för att jag misshandlat min kropp genom att inte ge den den fysiska ansträngningen den faktiskt behöver för att må riktigt bra.
Idag tvingade jag ut mig själv igen. Mina nya joggingskor funkar helt okej, men helt ärligt så märker jag ingen jätte stor skillnad, inte mer än att mina hålfötter får skavsår i dessa med... I dag så sken solen på mig, det hade nyss regnat så luften var frisk och min ipod hade fullt batteri. (Musik är jätteviktigt för mig om jag ska träna själv, då jag inte har någon att tävla emot så behöver jag något annat att fokusera på. För att inte tänka på hur trött jag egentligen är och hur jobbigt det faktiskt är att behöva röra på sig.) Med andra ord mycket bra förutsättningar, jag var till och med duktig och värmde upp i lite lugnare tempo (det är världens uppförsbacke till spåret, så det är inte så svårt att hålla ett långsamt tempo i början) och stretchade innan jag satte igång ordentligt. Jag kom betydligt längre än igår innan jag behövde vila. Efter ett varv gav jag mig av hemåt igen, i trappan passade jag på att plåga vaderna med tåhävningar och sen sprang jag upp och ner för ett trappsteg under hela photograf med nickel back. Kanske inte den bästa träningsmusiken, men i övrigt en jätte bra låt. Lång är den också, 4 minuter och 19 sekunder, så jag borde ha träningsvärk imorgon med!

Nu har jag precis ätit Gustavs lasagne, han gjorde fyra matlådor till mig under söndagskvällen, så jag skulle ha något enkelt att äta. Helt underbart, han ansträngde sig verkligen och stoppade till och med majs i den, något som vi har väldigt delade meningar om. Han hatar majs, i alla fall om det inte är majskolvar, för av någon anledning är det en annan sak, medan jag älskar majs. Har jag sagt att vi är olika någon gång? Lika i grunden (värderingar och djupa åsikter) men väldigt olika på ytan, det kallas att komplettera varandra. Snart ska jag iväg och engagera mig lite grann. Det är generalsmöte och därefter möte med faddrarna. Jag hoppas verkligen att jag kan få lite bättre grepp på vad som händer under nollningen, för som det är just nu känner jag mig inte särskilt delaktig. Jag har en del idéer som det kanske går att göra någonting med, så vi får väl se.

Imorgon får jag middagsbesök av underbara Ann och hennes två kompisar som är på någon kurs här. Ska bli roligt att träffa henne igen, det blir ju inte allt för ofta då Umeå ligger en bit bort. Men det innebär också att jag måste städa upp här, men jag antar att det bara är bra.
Nu ska jag ta och skriva någon rad till ur boken och sedan bege mig ner mot skolan och mötet..

Inga kommentarer: