tisdag, maj 18, 2010

Morgonbesök

Tidigt på morgon kom min lilla pojke äntligen hem igen! Men inte så tidigt som jag väntat mig, från början skulle han ha varit här runt sex, så helt automagiskt så vaknade jag då. Jag hörde något som levde om, men efter en stund fick jag konstatera att det var Tux som förde sitt vanliga morgonväsen och inte min Gustav. Jag somnade om, vaknade igen en stund senare, men blev återigen besviken. Så höll det på tills jag skickade ett sms och frågade var han höll hus. Då visade det sig att han vetat fel tid (han skulle köra sin pappa på hans jobb i samband med sin avfärd till Sundsvall), men han var i alla fall på väg. Det var nästan som att ligga och vänta på morgonen då man fyller år... Jag försökte läsa lite i Mikael Anderssons bok, jag har fortfarande inte läst ut den. Det ger mig en dålig känsla av att läsa andra böcker än kurslitteratur. Trots att det egentligen är två vitt skilda saker och upplevelser så känns det som om jag borde läsa kursböckerna istället för påhittade (underbara) historier. Okej, inte påhittad i Mikaels fall, men det här är trots allt första gången jag läser en biografi. Det ska mycket till innan jag gör det, typ att en man utan armar och ben kör bil och lever ett i stort sätt "normalt" liv.
Hur som, till sist vaknade jag av ljud, trodde att det var Tux igen. Men ljudet höll på för länge och det var Gustav! Jag behärskade mig och låg kvar i sängen så han istället kom och kröp ner hos mig!

Efter frukosten tog vi en härlig promenad i det fina vädret och jag visade honom min nya löprunda. Som jag för övrigt borde utnyttja flitigare. Det är ju vårruset redan nästa vecka! Tiden springer ifrån mig.
Därefter kom Gustav med ett förslag om Birsta, men givetvis innebär det inte Birsta City med alla klädaffärer, utan snarare affärer som Jula, Biltema och Mediamarkt. Jaja, det är ändå trevligt att komma iväg. Vi hann också bli av med lite farligt avfall på miljöstationen och Erics Hjälpen fick sig ett besök. Därifrån fick jag med mig en röd resväska med hjul, kommer att vara otroligt behändigt inför Italienresan. Jag har aldrig haft en egen väska med hjul någon gång. Jag ska ta en bild på den, vid tillfälle. För bara 47 kronor så är den riktigt riktigt fin.
Nu har pollen också slagit till, naturen har verkligen exploderat under de varma dagar som varit nu. Jag började nästan bli orolig för att det inte skulle bli någon pollen i år. Trots att det är besvärligt så hör det nästan till. Jag har ju till och med köpt droppar, långt i förväg, så det vore ju tråkigt att inte få använda dem.. Eller?
Till middag åt vi något så gott som Tacos, på en tisdag! Helt underbart, inte nog med det. Vi hade världens godaste vin till, eller ska jag säga världens enda goda vin (ja, jag har en barnslig smak), alkoholfritt jordgubbsvin. Men man köper det ändå på systemet, fast man får köpa det om man är under 20 år. Det testade lillsyrran. Och på tal om mina syskon, min bror har blivit ett riktigt bokstavsbarn nu, amBECE, heter hans diagnos. Det innebär att han får köra en massa konstiga fordon och det får vara tunga med. Han har verkligen blivit en liten galen transportare, bror min. Nu håller jag tummen för att han får sommarjobbet som han fiskar efter. Han har lovat att jag ska få åka lastbil då. Tänk vilket bra tillfälle att virka och sticka!
Vilket osökt för oss in på de fina vantar jag håller på att sticka nu. Ida, en klasskompis, hade ett jätte fint par vantar på sig en dag, som jag inte kunde låta bli att kommentera. Jag fick också undersöka dem när det visade sig att det var hennes mormor som stickat dem. Dagen därpå hade Ida en udda vante i samma struktur med sig. Efter att undersökt vanten utan att riktigt komma på hur den var skapt så lyckades Ida och hennes mormor skriva ner ett mönster till mig. Så nu är det i full gång. Vantar lagom till sommaren! Helt perfekt, ju värmare desto bättre? Eller hur alla vinterhatare?
Det är inget fel på vintern. Det är inget fel på våren. Det är inget fel på sommaren. Hösten är det inget fel, men jag tycker inte om den.
God natt.

Inga kommentarer: