onsdag, juli 30, 2008

Tankar kring Flytten

Nu har jag återigen gjort ett ryck på arbetsförmedlingens sida. Om de som anställer kunde nöja sig med att läsa ens cv, personliga brev osv via arbetsförmedlingens hemsida hade det kanske inte varit något att gnälla över. Men vem sa att något skulle vara enkelt. Nejdå, nu ska man skriva in brev, utbildningar, körkort, kurser, datakunskaper osv osv osv. Det känns som om man sitter och klickar i all evighet! Man borde nästan få timlön för att söka jobb, det är inte enkelt kan jag lova.
Får väl hoppas att den här jakten bär mer frukt än förra gången jag försökte. Jag blev ju trots allt kallad till en intervju då så.. Får hoppas att de hör av sig senare som de lovade.
Idag fick jag dessutom ett erbjudande om att bli en så kallad Franchisetagare och sammarbetspartner. Jag vet inte riktigt om det är något för mig...

"Hejsan. Jag skriver till dig för att du har lagt upp ditt cv på nätet och du verkar ha, precis de personliga egenskaper som vi vill att våra samarbetspartners skall ha. Vi är ett svenskt företag som har tagit fram en liten automat för hygieniskt förpackat snacks och just nu söker vi franchisetagare i din kommun."

Men det är ju kul att det finns lite intresse för mig i alla fall. Det känns inte som om jag kommer få något jobb genom att söka på internet. Jag har inte stort förtroende för arbetsförmedlingen och internet sökningar. Jag vill ha en personligare kontrakt. Jag tycker ett besök och att lämna ett brev känns mycket bättre. Det är ju så jag har fått jobb tidigare så.
Men det känns fortfarande bra att göra något så jag slipper börja från början när jag kommer ner dit.

Apprå på flytten så har jag fått övergångspaprens från Trollhättan nu. (Fotboll, alltså) Så jag ska bara få någon vettig i Ruif att skriva på så är det nog klart sen. Ska bli spännande och roligt att få spela i en ny klubb! Det är inte bara bra för träningen och utvecklingen (som säkert stannat av), det är även bra för det sociala. Jag behöver verkligen få lite egna vänner i Trollhättan. Men det ska nog inte vara några större problem. Jag har ju aldrig haft några större problem att ta kontakt med nya människor.
Sen ser det ut som om det kan bli lite problem med mina illerplaner. Man får inte ha husdjur i lägenheten, men jag vet att hon som bodde där innan hade två katter. Så jag får försöka lirka lite med hyresvärden, det kanske går. Annars får jag se till att nästa boende är mer öppet för små håriga vänner.
Då hinner jag i alla fall spara massa pengar till illern, även fast jag har råd redan nu. Men jag har läst att illrar lätt drar på sig sjukdomar, så veterinär lär nog kunna bli en nära bekant.. Dock en dyr sådan.
Men kosta vad det kosta vill, jag vill ha en hårig vän!

Nu är det dags att dra sig tillbaka så jag orkar tjäna pengar imorgon.
33 dagar kvar nu!

Inga kommentarer: