fredag, januari 29, 2010

Fredagsplaner

Nu verkar det som om vattnet har tagit slut uppe i molnen, inte konstigt med tanke på hur otroligt mycket snö som numera ligger i högar både här och där. Ja, snöröjningen har kommit i kapp under dagen. Det enda som saknas nu är att alla genvägar för oss gångare trampas upp igen. Jag undrar vem det är som tar första steget för dess gångar...? Idag upptäckte jag att jag var en av dem. Det var inte så trevligt och inte heller medvetet.. Gången såg ju upptrampad ut... Sen att jag fick snö upp till knäna verkade vara en helt annan femman.
Jag brukar bara gå i genvägarna om de är ungefär tio personer som gått där innan mig, eller om jag har snösäkrade kläder. Blöta fötter är ingen hitt, vilket jag nu hade på min korta tur hos Willys.. Men men, vad gör man inte för lite fredagstrevligheter (vägrar skriva fredagsmys, dessutom köpte jag Elodrados chips och inte olws). Jag ska snart börja laga middag, det vet Gustav ingenting om. Han förväntar sig säkert att behöva laga den själv när han kommer hem. Det brukar bli så när vi inte bestämt något i förväg.
Men idag ska jag överraska honom med tre rätters! Hurra för mig...
Till förrätt ska jag göra ostknyten, finns det något enklare? (Kavla ut snördegen. Fyll den med ost. In i ugnen.)
Till huvudrätt blir det ugnsgrillad kyckling med ris, skysås (blanda fettet som blir över från kycklingen med creme fresh) och majs. Underbart gott, det hände att jag önskade det som födelsedagsmiddag när jag bodde hemma.
Efterrätten är nästan svårare att misslyckas med än förrätten. Chokladpudding och vaniljkräm, blandat, tigerpudding tror jag det hette. Pulver och mjölk båda delarna.
Men visst är det tanken och stämningen runt middagen som räknas och inte svårighetsgraden?

Sen köpte jag som skrivit chips också, så förhoppningsvis inviger vi voodler ikväll!
Då kanske jag hinner virka någon söt fillur också. Jag har några till som behöver göras till min super idé... Närmare bestämt två stycken. Men jag tror en av dessa får bli en vanlig sköldpadda... Sen har jag ännu fler bra idéer på gång! Hurra för garn och virknålar!

Men nu måste jag ta och börja med min grymt avancerade matlagning!

Inga kommentarer: