onsdag, juli 30, 2008

Tankar kring Flytten

Nu har jag återigen gjort ett ryck på arbetsförmedlingens sida. Om de som anställer kunde nöja sig med att läsa ens cv, personliga brev osv via arbetsförmedlingens hemsida hade det kanske inte varit något att gnälla över. Men vem sa att något skulle vara enkelt. Nejdå, nu ska man skriva in brev, utbildningar, körkort, kurser, datakunskaper osv osv osv. Det känns som om man sitter och klickar i all evighet! Man borde nästan få timlön för att söka jobb, det är inte enkelt kan jag lova.
Får väl hoppas att den här jakten bär mer frukt än förra gången jag försökte. Jag blev ju trots allt kallad till en intervju då så.. Får hoppas att de hör av sig senare som de lovade.
Idag fick jag dessutom ett erbjudande om att bli en så kallad Franchisetagare och sammarbetspartner. Jag vet inte riktigt om det är något för mig...

"Hejsan. Jag skriver till dig för att du har lagt upp ditt cv på nätet och du verkar ha, precis de personliga egenskaper som vi vill att våra samarbetspartners skall ha. Vi är ett svenskt företag som har tagit fram en liten automat för hygieniskt förpackat snacks och just nu söker vi franchisetagare i din kommun."

Men det är ju kul att det finns lite intresse för mig i alla fall. Det känns inte som om jag kommer få något jobb genom att söka på internet. Jag har inte stort förtroende för arbetsförmedlingen och internet sökningar. Jag vill ha en personligare kontrakt. Jag tycker ett besök och att lämna ett brev känns mycket bättre. Det är ju så jag har fått jobb tidigare så.
Men det känns fortfarande bra att göra något så jag slipper börja från början när jag kommer ner dit.

Apprå på flytten så har jag fått övergångspaprens från Trollhättan nu. (Fotboll, alltså) Så jag ska bara få någon vettig i Ruif att skriva på så är det nog klart sen. Ska bli spännande och roligt att få spela i en ny klubb! Det är inte bara bra för träningen och utvecklingen (som säkert stannat av), det är även bra för det sociala. Jag behöver verkligen få lite egna vänner i Trollhättan. Men det ska nog inte vara några större problem. Jag har ju aldrig haft några större problem att ta kontakt med nya människor.
Sen ser det ut som om det kan bli lite problem med mina illerplaner. Man får inte ha husdjur i lägenheten, men jag vet att hon som bodde där innan hade två katter. Så jag får försöka lirka lite med hyresvärden, det kanske går. Annars får jag se till att nästa boende är mer öppet för små håriga vänner.
Då hinner jag i alla fall spara massa pengar till illern, även fast jag har råd redan nu. Men jag har läst att illrar lätt drar på sig sjukdomar, så veterinär lär nog kunna bli en nära bekant.. Dock en dyr sådan.
Men kosta vad det kosta vill, jag vill ha en hårig vän!

Nu är det dags att dra sig tillbaka så jag orkar tjäna pengar imorgon.
33 dagar kvar nu!

torsdag, juli 24, 2008

Objektet

Ja, det är en menskopp. Marielle (som läst i tidningen) och Petter hade rätt. Men de andra var inte långt i från.
Det är ett miljövänligare alternativ till tampong (då man inte bidrar till det gigantiska sopberget). Det är långt i från något nytt påhitt, redan 1867 fanns den. Men den var inte speciellt vanligt, då det ansågs orent med kroppsliga vätskor.
Läs Dns artikel, beställ här. Går att hitta massa på google, så det känns dumt att rapa ur mig massa...

tisdag, juli 22, 2008

Norrlands Guld

Det riktiga, alkoholfria, alltså! Eller åtminstone Myrens guld. Dessa väl smakande charmiga bär. Jag pratar alltså om hjorton. Jag och föräldrarna åkte i väg ut i skogen och plockade massa bär. Vi hittade verkligen hur mycket som helst. Till en början innan vi riktigt kommit ut på myren hittade vi inte så många. Men några stycken som hjälpte oss hålla hoppet uppe. Det visade sig att vi inte skulle bli besvikna, långt i från. Skogen dolde en hel hjortonguldgruva.
Mamma fyllde snabbt sin hink, hon fick den minsta. Min gick det lite trögare för, hade mellan hinken och pappa hade ungefär samma takt som mig, fast den största hinken. Men förklaring kom senare på kvällen när det var dags att rensa alla bären. Mammas var orensade med pappa och jag hade betydligt mindre barr och "rens" i våra hinkar. Jag har ont under min rensnagel som jag knipsa lös bären med..
Det var väldigt vackert i skogen, grönt och friskt, trots massa döda träd. Skönt med skogens lugn och frisk luft (som inte luktar statoilkorv). Jag har lärt mig uppskatta den vackra naturen mer och mer, ju mer jag insett att jag kommer flytta här ifrån (men aldrig i livet för gott. Jag vill leva jag vill dö i Norrland). När man väl ställt siktet på bären fanns de plötsligt överallt. Men man fick gå försiktigt, jag var rädd att ramla och spilla ut alla bär. Kände sig lite som hon i reklamen för jokk som är ute och går och sjunker ner i träsktet..
Hur som, eftersom jag vet att min lokalsinne är lika säkert som att spela roulette höll jag mig nära pappa. Det fanns gott om bär så det räckte till oss båda.
Mamma gav sig ut på egna äventyr i bärskogen. Vi fick mobilkontakt med henne och då var hennes hink full. Hon hade tömt över bären i påse och börjat om med hinken.
Den där påsen blev en grej i sig. Efter att mamma fyllt hinken hade hon ingen aning om var påsen var längre. "Jag har hängt den i ett dött träd, som står i en glänta."
Tack, det var en bra beskrivning, döda träd fanns det gott om, lika så "plättar som är lite mer öppna". Mamma lät nästa förtvivlad ett tag, vilket jag väl kan förstå. Det är en hel del jobb med att plocka bären.
Efter att mamma letat själv ett tag gav även jag och pappa oss in i jakten på den försvunna bärpåsen. Vi hade nu lyckas fylla våra hinkar nästan till bredden. Självklart lyckas jag ramla, klev ner i ett hål med ena foten. Men tack gode gud för hon/han som uppfann "gungmekanismen" på hinkar, inte ett endaste bär rymde ur min hink!
När jag gått omkring ett tag och kommit en bra bit i från de andra hittade jag den hägnades på en pinne eller gren kanske det var. Det var en lättnad att hitta den.
Nu var det dags att hitta ut i skogen, vilket inte var det lättaste. Alla ville givetvis gå åt olika håll och stigen vi kom på hade spårlöst försvunnit..
Men då vi kom ganska snabbt ut på grusvägen vi kommit i från och inte allt för långt i från bilen.
När vi kom hem var det dags att rensa bären, mogna i kastrullen (tillsammans med socker) och blivande mogna i byttor. Tur att hjortron mognar trots att de blivit plockade, annars hade vi inte alls fått lika många.
Vi fick uppskattningsvis en 10-11 liter bär! Inte illa!
Nu är det bara förädlingen kvar, sen ska vi njuta av varma hjortron och vanlig glass!

söndag, juli 20, 2008

Tänkt om

Jag har tänkt om. Jag vill inte ha en hamster, jag vill ha en iller! Något coolt djur. Som en katt och hund i ett. Inte lika krävande som en hund med promenader ect, men inte lika självständig som en katt. Den största fördelen är väl att man kan ha den i en lägenhet, till och med en tillräckligt stor bur.
Sen är det enklare att resa med också. En hamster vill inte ha kallt, det går alltså inte att resa med den på vintern. Men en iller tycker det är roligt att leka i snön.
Just leka tror jag är nyckelordet. Jag gillar när djur är sociala och vill busa, leka och kela. Djur ska ha en egen personlighet men ändå vara sociala. Jag läste idag (självklart, jag har läst massa om illrar idag) att de behåller "kattungeliknande beteende" livet ut! Hur perfekt är inte det?!
Dessutom blir de betydligt äldre än en hamster.
Så nu har jag snöat in mig, igen.. Får se hur utgången ur snön blir, en iller eller ett helt annat förslag. Men har du någon erfarenhet av iller får du gärna höra av dig!
Läser på så gott det går, men vore soft med någon man kan fråga direkt..
Fast det får vi väl egentligen bestämma när vi bott i lägenheten ett tag, men jag är riktigt sugen. Jag måste verkligen få ha ett litet djur att pyssla om.

onsdag, juli 16, 2008

Lisa Simpsson

Om jag skulle leva som en sagofigur skulle jag vilja vara Lisa Simpsson. En väldigt cool och bestämd tjej! Hon har verkligen sina egna åsikter och står verkligen för dem! Sådan personer är beundransvärda! Det är så man vill vara men inte riktigt vågar. Och hur ska man veta vad man tycker hela tiden? Man måste ha så mycket kunskap och vara riktigt insatt i ämnet. Man blir så lätt nerargumenterad annars. Det är det som gör det hela så jobbigt med att försöka tycka saker.
Men i Simpssonvärlden vet Lisa alltid allt hon behöver veta och hon har oftast rätt! Något som gör henne ännu coolare är hon erkänner när hon har fel också. Det finns ytterst få sådana personer i den här världen. Lisa Simpsson är en riktig idol. Inte någon som är specialproducerad genom något billigt mobbningsprogram på tv. Ingen Big Brother stjärna, eller Idolidot.. Men åt andra sidan hur idol är dom egentligen. När hörde ni senast någon ny låt från Darin eller någon av de andra en halv miljon låsas kändisarna.
Skönt att det inte är något långvarigt kändisskap. Undra vilket band som är vår tids Abba, Elvis och Beatles?
Vilka av våra barndoms band kommer våra barn känna till?
(Bilden är hämtad här)

Gissa objektet!



Vad kan detta vara? Gissa hejvilt, ingen gissning är för dum!
Om en vecka avslöjar jag svaret! Lycka Till!

tisdag, juli 15, 2008

En ledig dag

I går åkte jag och hämtade mamma och pappa i Långsele klockan fyra på morgonen. När jag kom hem var det 3,5 h tills jobbet skulle börja, jag lyckades somna om. Men jag var långt i från pigg när jag skulle upp igen. Det blev en seg dag på jobbet, speciellt med tanke på att det var min längsta arbetsdag på länge, 8-17.
När jag kom hem fick jag gott grillat kött.
Senare på kvällen åkte mamma och pappa bort igen, men den här gången tog de med min bror. Som tur är Skuttunge kvar hemma med mig, men hon får väl lite vara ensam då jag är och jobbar. Men jag tror nog hon klarar sig bra.
Nu har vi nyss varit ute i solskenet, men hon ville mest bara gå in. Så jag fick gå och hämta henne några gånger, hon fick lite motion i alla fall. För att vara 9 år är hon en riktigt pigg kanin!
(Om ett människoår är sju hundår, hur många kaninår är då inte Skuttunge?)
Nu är vi inne bägge två. Såg ut som om det skulle bli regn och då är det inte så lyckat att sitta ute med dator och symaskin.
Jag har snart fått ordning på mitt stök också. Tvättkorgen är klar, rummet är ganska städat och jag har precis börjat på det andra påslakanet och har kommit en bra bit. Idag ska jag försöka fixa till allting, får passa på när man får ha en dag för sig själv.

Nu har det löst sig kring flytten också. Hasse och Gustav tar bilen ner någon gång i augusti, typ runt den tjugonde. Sen hjälper Hasse Gustav att flytta alla möbler och städa ur den nuvarande lägenheten. Vi har ju dubbla lägenheter hela augusti så. Sen har jag bytt dag med Emma (en annan sommarjobbare på macken) så jag kommer iväg. Ska ner och springa tjejmilen med mor och syster den sista helgen i augusti, sen tar jag tåget därifrån till Trollhättan. Sen bor jag där!
Helgen därpå kommer mamma och Marre (vår granne) ner med mina lådor. De ska till Lidköping (grannstad till Trollhättan) på symässa.
Jag längtar jätte jätte mycket! 7 veckor kvar nu!

söndag, juli 13, 2008

Djurplågeri

En hemsk form av djurplågeri som sällan tas upp är fisknät!
Först fångas de i ett nät, sitter fast där flera timmar. Efter det tas näten upp och sen hälls fiskarna levande i en stor behållare. De får sedan ligga där på is tills de kvävs!
Hur plågsam död är inte det! Tänk dig att sitta fast i flera timmar, hur hungrig skulle man inte bli då?
Sen släpas du brutalt upp och hamnar i en behållare full med kväve och dör! (Fiskar andas visserligen syre, men en helt annan sort än vi då de har jälar.)
Här har vi ju verkligen plågsam transport! Att ligga som sardiner i en sardinbruk innan man ens blivit inlägd och slutat sprattla! Det kan inte vara något trevligt slut på livet inte..

Varför tar ingen upp det i tidningar?
Jo, fiskar är inget fint djur. Det går inte att klappa och kela med, de har ju inte ens päls! Fisken är ingens favoritdjur.
Skulle man mörda hundar, får, hästar eller något annat av "de lite finare djuren" skulle det bli väldiga dramaskriverier. Men fiskarna räknas ju inte..
Eller, lite skriverier har det ju varit om att torsken håller på att ta slut i Östersjön. Även om tigerräkorna, men då för att regnskogarna skövlas.

Gör som jag och ät inte fisk! I alla fall inte plågad fisk!
Ta ditt kastspö (så slipper du plåga masken) och fiska din egen fisk (och nacka den direkt)!

Msn

När jag kom hem från jobbet slog på på datorn och loggade in på msn. Nästan på en gång börjar en kille, 16 år, prata med mig. Jag har ingen aning om vem killen är/var, ingen som finns på min kontaktlista. Men jag hade nog mina aningar om vilken kategori han tillhörde. Han påstod att han fått min msn via lunarstorm. Vilket det tyder på att det måste ha varit väldigt väldigt länge sen. Det var inte direkt igår jag loggade in på lunar jag säga.
Hur som fick jag helt rätt i min gissning (hade han varit trevlig hade jag nog kommit ihåg honom och haft kvar hans msn). Efter att ha utbytt ungefär tre fraser med varandra börjar han ge komplimanger om min visningsbild och frågar om jag vill starta camen.
Sen får brossan ta över samtalet, behövde ta en dusch, vattnet som skvätte från vägen var nog inte det renaste.
När jag återvänder till datorn har han kommit in på det privata stadiet. Det har "växt i byxan" för honom (inte min bror, alltså) och han sitter nu och runkar. Så nu vill ha se cam igen. Vi går med på det och Petter sitter i bilden och vinkar.
"Du är inte en kille det är en bror eller nåt". Skriver han. Vi nekar och säger att Petter heter Gustav (har hans namn som "andrahandskommentar), att tjejen på bilden är hans flickvän och att han är ensam hemma. Sen blir vi blockade (vilket jag också gjorde med honom). Kan bara hoppas att det vissnade i brallan för honom.

Eftersom jag tycker det är riktigt patetiskt att sitta och runka framför msn så är det kul att jävlas. Jag har ingeting emot att träffa nya människor via nätet och msn. Jag vet de som träffats på internet och sen blivit ihop, jätte gulligt. Jag har själv lärt känna nya människor med "hjälp" av msn. Men att sitta och runka i cam och prata med någon man inte känner är inte det lite över gränsen?

Men vill ni ha sådana vänner kan jag tipsa er om expressen eller aftonbladets chat. Skriv bara "kåt tjej visar allt, msn-adressen". Då ska ni få på addningar! Min kusin fick för x antal år sen för sig att spela mig det spratten. Hon skrev så en gång och jag hade 20 killar som addat mig! Dum som man var accepterade man alla.. Jag har en lång lista med blockar nu, kan jag lova.

Svensk sommar

Idag har varit en dag liksom alla andra. Jag har jobbat och inte så mycket mer. Det var rätt okej på jobbet. Men jag blev väldigt irriterad över en kund som kom in när jag stod i kassan. En äldre farbror, han står och funderar högt vad han ska ha för för något, korv visade sig när han fått igång hjärnverksamheten. Medan han funderar säger jag till Markus (min kollega); "Två grillade i baguette". Han nickar och inget mer med det. Men farbron tog tydligen väldigt illa upp, när de som beställt före honom skulle få sina korvar medan jag tog betalt av honom. "Har du pratat klart där nu. Så jag kan prata med dig" säger han ilsket och gestikulerar så mycket att jag trodde han skulle peka ut någons öga. Han beställer en lökkorv i papper. Då blev han sur för att jag sa att vi inte har lökkorv, men att vi har kabanoss, korv med vitlökssmak. Säger någon lök tänker jag på gul och rödlök, inte vitlök! Sen blev han irriterad för att jag frågade en gång till om man skulle ha den i papper. Jag menar det är inte så ofta någon köper en korv i papper, jag har aldrig sålt en kabanoss i papper tidigare (brukar vara vanlig korv till hundar i så fall).
När han ätit upp sin korv kommer han tillbaka med en trisslott med vinst. Efter att jag har läst av den (kontrollerat vinsten i en apparat) frågar jag om han vill ha pengar eller lotter. Då blev han irriterad för det med, då hade han sagt att han ville ha två nya lotter.
Men lilla vännen, när man står i kassan vill man vara säker på att man gör rätt och det gör inte ont om man frågar en gång till...

Petter kom och "hämta" mig på jobbet idag. Lagom till att jag sluta började det hällregna. Det riktigt öste ner! Måste vara det snabbaste sättet att duscha efter jobbet, färdig innan du ens är hemma..
Vi har slagit nytt Sverigerekord i Ångermanland på just regn det gångna dygnet. 6o mm på ett dygn, normalt för hela juli är 44 mm.
Så vi får väl hoppas på solsken resten av månaden nu, man kan ju tycka att vi fått vår del av regn nu..

lördag, juli 12, 2008

Ytterligare ett steg till mindre jämställdhet

"Nikotinbruket fördelar sig ojämnt mellan könen: män snusar mer, kvinnor röker mer och fler kvinnor använder nikotinläkemedel. Snusandet har en väldigt manlig tradition, det har länge ansetts okvinnligt att snusa."

Swedish match har nu tagit fram "ett snus för kvinnor" som är "utvecklat av kvinnor". (Kolla in skugorna, kvinno-och man tecknet..)
Snuset har mild, uppfriskande och fyllig smak. Hurra vad bra det låter!
Det är en snyggare dosa för att passa i handväskan eller på cafébordet. Jag tycker det säger ganska mycket om deras kvinnosyn. Alla kvinnor vill att allting ska vara fint, bär handväska och går på café.

Givetvis finns en motsvarighet för killarna. Med smakerna; ren tobakssmak och orientalisk.
Lite skrattretande är att den manliga dosan är dyrare, 41 kr, och den kvinnliga billigare, 34 kr.
Betyder det att kvinnor är lite billigare eller är det för att vi ofta har sämre lön än våra manliga kollegor?

När jag tog upp det på jobbet, frågade om de såg något speciellt med dosorna, fick jag höra att jag tänker för mycket. Ja, någon måste ju tänka också.
De kvinnor jag sa det till tyckte bara att det var löjlig och min bror tänkte inte ens på det.
Idag sålde jag en dosa av varje sort, den "manliga" till en kvinna och den "kvinnliga" till en man.

I höstas hade jag och den lilla del av min grupp som var med på arlkursen (ska inte ta upp min frustation över den kursens upplägg och avsaknad av struktur nu). Vi skulle ta fram en flaska. Vi började diskutera flaskor i just kvinnliga och manliga former. Men vi kom ganska snabbt fram till att det skulle bli fel hur vi än gjorde.
Om man fyllde dem med någon "könsneutral" dricka, alternativt samma, skulle troligtvis männen köpa kvinnan och tvärtom. Lite som ett objekt att "kleta på". Jag har svårt att tro att många män skulle känna sig manlig med en flaska i mansform i handen. (Jag upplever att kvinnor är lite mer öppna mot varandra. De flesta män tycker bögar är äckliga, men ett lesbiskt par går bra.)
Om man fyllde den manliga flaskan med något som anses lite manligare, tex. öl så skulle det sända ut singaler just att öl är manligt. Och att tex. cider är kvinnligt. Byter man blir det som i det första exemplet.

Därför tycker jag det är väldigt löjligt att marknadsföra snuset som kvinnligt. Visst, de runda snusdosorna är väl inte världens snyggaste, men de är praktiska. Ska man göra en snygg dosa kan man väl komma på något bättre än en avgjutning av våra kroppar! Eller varför inte lägga pengarna på något vettigare.. Typ ett hälsosamt snus?!

50 dagar

Men det känns som en hel evighet! Jag skulle gärna dra fram klockan och flytta redan idag! Jag längtar så mycket. Ska bli så underbart att få komma iväg, bo med den man älskar och bestämma över sig själv! Snälla kan inte klockan börja gå dubbelt så fort?
Nejdå, nu har jag 29 arbetsdagar kvar, ett scoutläger, några lediga dagar (självklart inte i rad) och tjejmilen kvar. Sen kommer jag äntligen iväg.
Min flyttstädning och packning går sakta men säkert framåt. Arbetet går väl också framåt. Igår fick jag städa, en massa! Korvkylen slutade funka, toppen! Man får springa över hela affären för att få tag i lite räksallad. Det kom dit en kille och skulle laga, det visade sig att kylgasen läckte.. Hurra vad bra det blev, eller inte! Inte blev det tillräckligt kallt inte. Men massa dammråttor och skit drog han fram! För att inte tala om hur vackert det blev när han tömde ac-filtret över alla varor. Ni kan ju gissa vem som fick städa upp efter honom! Det gjorde han inte själv i alla fall.
Men, men i dag är det en ny dag. Ny tag.
Det är i alla fall lungt och skönt här hemma. Bara jag och brossan hemma och vi brukar kunna komma bra överens!
Syster har åkt på Gothia, bara att önska henne lycka till. Mor och far är på bröllop i Luleå, ska hämta dem vid fyra tiden på måndag för att de senare ska iväg på nästa tåg, till Göteborg och Gothia. Då åker även Petter med. Tur att jag får ha kvar Skuttunge hemma i alla fall. Till och med pojkvännen har åkt iväg. Han är på en välförtjänt semester på Gotland med Bonden och Hasse. Ha så roligt alla som får resa, själv räknar jag dagar till flytten!

fredag, juli 11, 2008

Jag känner en bot

Är du less på att sitta upp ensam mitt i natten då ingen svarar på msn? Brukar du ofta känna dig ensam?
Nu kommer lösningen på alla problem! Vad sägs som att spendera alla ensamma stunder med den heta rödhättan Anna!
Ikeas internet hjälpare står till alltid till din tjänst. Hon är online 24 timmar om dygnet och 7 dagar i veckan! Känner du dig lite ensam kan hon vara din vän i nöden. Hennes favoritsamtalsämne är visserligen ikea, men det kan man stå ut med. Ett annat minus är att hon är animerad, men vad då. Hon är alltid och alltid online!
Anna är till din tjänst!

torsdag, juli 10, 2008

66 år mot 10 år

Det är inte sant! Fritzls historien blir bara sjukare och sjukare! Nu kan gubbj*veln komma undan med bara tio år i fängelset! Har man inte ett rättsamhälle med domstol för att skapa rättvisa?
Hur kan 10 år i ett fängelse vara ett straff som väger upp 66 år i liten trång källare? 24 år för Elisabeth och hennes barn; 19 år för Kerstin, 18 år för Stefan och 5 år för Felix, sammanlagt 66 år! Visst låter det otroligt rättvist?! Det är rent ut sagt löjligt och pinsamt att det kan vara så!
De tre övriga barnen som växt upp utan att veta om att deras mamma finns i samma hus som dem.
Den beryktade anledningen till att han spärrade in dottern är om möjligt ännu värre. "Jag ville skydda henne från droger". In my as! Hur kan någon tro på det! Om han verkligen ville skydda henne betyder det att han bryr sig om henne. Man våldtar inte någon man bryr sig om!
Jag skulle lätt ta droger än att leva 24 år i en källare och blir våldtagen av sin far!
Hon var inte äldre än jag när hon blev instängd. Den äldsta dottern är lika gammal som jag och blir nu utsläppt! Det är ett sådant absurdum du inte ens kan föreställa dig!
Att sen säga att han inte alls varit elak och bara gjort fel genom att hävda att han kunde ha dödat dem när som helst. Det var ju faktiskt tack vare han som Kerstin fick sjukvård och inte dog. Hurra! Du blev genast min idol och hjälpte. Eller nej, tvärtom, idiot!
Hur kunde inte frun veta vad hennes make höll på med? Om jag och Gustav bodde i ett hus och han hade en "hemlig källare" som jag inte fick gå ner i, så skulle jag givetvis vilja utforska den. Med min nyfikenhet skulle jag säkerligen smyga ner så fort han var borta. Dessutom måste han ha transportera ner mat och andra förnödigheter. Sen måste det ju bli ungefär dubbelt så mycket sopor. Lite misstänksamt kanske?
Ur ett annat perspektiv skulle jag vilja ha kontakt med min dotter om hon bara "försvunnit spårlöst". Jag skulle inte nöjt mig med något brev eller bebis då och då.
Helt klart lite misstänksamt..
Men jag kan inte låta bli att bli oerhört upprörd när jag läser och hör att han kan komma undan med bara tio år i fängelse!
I ett fängelse finns tillgång till mat, vård och du kan fortfarande hänga med vad som händer i samhället. Men de stackarna som levt i källaren har varit totalt isolerade från omvärlden. Tänk dig att du inte har sett solen, inte känt vinden i ditt hår eller hört fågelkvitter, aldrig någonsin.
De har inte haft någon möjlighet att träna heller, vilket är rent hälsovådligt! Avsaknad av sjukvård och tandläkare, dator och tv, kompisar och utbildning!

Josef är misstänkt för våldtäckt, mord, misshandel och frihetsberövande.
Jag tycker han ska fällas för allting!
De kan i alla fall inte skylla våldtäckterna på att hon var utmanade klädd på krogen eller att hon var för full i alla fall! Vem har frivilligt sex med sin pappa och fångvaktare?
Det finns ju bevis (faderskapstest och erkännande) på att han är pappa till sin dotters barn. Vilket bara det är olagligt! Men vi får väl vara glada att han inte fått barn med Kerstin också. Sjuka tanke, pappa till sina barnbarns barn!
Ja, ställer man inte upp frivilligt och inte kan fly är väl misshandeln också förklarad!
Mord är för att eftersom hon födde barnen i källare utan tillgång till barnmorska eller sjukvård dog en ur ett tvillingpar. Ett barn som under normala förhållanden hade kunna räddats.

Spärra in monstret på livstid och kastrera fanskapet!
(Kan man kastrera oskyldiga små djur, borde man väl kunna göra det med detta monster?!)

Här hittar du mer relevant information Dn och Wikipedia!

Från bärbar till stationär

Min bärbara dator har så gott som blivit stationär nu. Till att börja med har den inte så jätte lång batteritid, vilket inte gör mig så mycket. Men när jag tog studenten fick jag högtalar (förstärkare med inbyggd bas) av min bror, de sitter i. Jag fick även ett presentkort på AudioVideo (smygreklam bara för att brorsan jobbar där) så igår var jag och införskaffade en färgskrivare med koperingsfunktion, skanner och minneskortläsare (blev också ett strykjärn, ursch vad vuxet det låter! Jag skyller på att jag syr en hel del). Den sitter också inkopplad. Dessutom vill både skrivaren och förstärkaren ha ström, vilket ger dem två sladdar var. Som om inte det skulle räcka använder jag en trådbunden råtta (datamus). Måste erkänna att den trådlösa minimiusen kanske inte var det smartaste jag köpt, den var så otroligt liten.. Så jag har så mycket sladdar att jag kan sticka en tröja.
Enda sladden jag nu blivit av med är nätverkakabeln, min lilla privata nätverkstekniker var här och trollade lite (han fick även ordning på grannens trådlösa). Begriper inte riktigt hur man bär sig åt, med all ipconfig, pingning, macnummer och ipnummer hit och dit. Men lite lär jag mig nog för varje gång. Det är små spännande och det är kul när man känner igen sig när han klickar runt.
Fast det kanske inte gör så mycket, det är ju inte direkt så att jag springer runt med trappan. Det skulle verkligen ge begreppet bärbart ett nytt ansikte..
Men det går ju faktiskt att dra ut sladdarna och ta med sig datorn. Men jag har läst att man ska akta sig för att sitta på allt för konstiga platser med datorn också, så den står där den står.

Vem sa?!

Vem i hela världen är det som har kläckt ur sig att kvinnor kan göra flera saker samtidigt! Det kanske ligger något i det om man dra det så långt som till stenåldern. Kvinnorna stannade hemma, tog hand om barn, lagade mat, samlade svampar rötter osv. Medan karlarna gick på jakt och fokuserade på ett enda objekt.
Hur som har det gått några år nu och Han/Hon/Den/Det som utformat det citatet skulle behöva ett studiobesök på mitt rum! (Lär nog sluta med att jag får byta kön för att inte förstöra gamla talesätt.) Inte nog med att jag jobbar så gott som varje dag syr jag både örngott och påslakan (samtligt, till olika sett dessutom), jag flyttstädar och packar. Jag försöker även byta tyg på tvättkorgen (eller vad man ska kalla den) och klä om mina stolar. Samtidigt sitter vid datorn, söker jobb, bloggar och läser böcker... Jag har massa ämnen jag vill hinna skriva om, men tiden räcker inte riktigt till. Kan väl bara säga att det är tur att fotbollen har sommaruppehåll och att jag varit för lat för att träna själv på sitstonde.
Låter kanske riktigt duktigt, men ta er närmare titt på min städning... Underbart! Allt annat är också bara halv färdigt!
Jag kanske borde strukturera upp det hela lite och ta en sak i taget.. Kan vara något, eller vad tror ni?

onsdag, juli 09, 2008

Har du ett jobb till mig?

Det är jobbigt att leka vuxen, man borde nästan få betalt för att söka jobb!
Att skriva samma sak om sig men ur olika vinklar hundra gånger är ganska krävande. Kryssa i rutor är och där.. Men vad gör man inte, jag måste ju försöka få ett jobb.
Jag fick typ ett jobb idag med. Gissa tre gånger.. Tips, gissar du på telefonförsäljare får du tio poäng..
Visst, kanske inte vad jag vill göra om tio år. Men ett år funkar det faktiskt, hoppas jag. Det är helt klart bättre än att vara arbetslös i alla fall. Jag hade tydligen hamnat i fel hög, sommarjobbare, så de ringde upp mig och bjöd in mig på en grupp intervju på söndag. Sa att jag hade lite svårt att komma då, eftersom jag bodde i Sollefteå. (Givetvis uppfattade hon jag pratade med Sollefteå som Skellefteå Sist jag var i Trollhättan frågade en i laget vad det var för skillnad.. Jo, 50 mil och ett ke!)
Hur som helst hade de läst mitt cv och tyckte det såg bra ut, de skulle höra av sig till hösten sa de.. Så jag hoppas att de gör det.
Jag har även sökt jobb på McDonalds och lite annat idag. Jag har skrivit in mig fullständigt på arbetsförmedlingens hemsida och varit in och fått hjälp här i stan. De tyckte mitt cv såg bra ut, så vi får hålla tummarna att fler håller med. Speciellt de som kan anställa nya..
Nu har jag gjort vad jag kan här hemifrån, så får jag väl jobba mer på att hitta jobb när jag väl kommit ner..
Jag ska hemsöka alla affärer i hela stan!

Önska mig lycka till!

tisdag, juli 08, 2008

Vuxna Jag

Verkligen. Jag har sökt jobb i dag! I Trollhättan. Jag har gjort Max hamburgares internet utbildning och blivit godkänd sen har jag ängat några timmar åt att fylla i alla uppgifter för att söka jobba, fanns fem lediga i Trollhättan. Sen när jag skrivit klart det personliga brevet och sammanställt alla sommarjobb jag haft var ytterligare någon timme förbrukad. Så när jag skulle bifoga dem var sidan inaktuell så jag fick börja om! Hurra!
Sen hittade jag ett annat intressant jobb, personlig assistent till en 14 årig pojke. Lite synd att de helst ville ha en manlig assistent (vilket kanske i det här fallet är förståligt), men jag testar ändå. Man vet ju aldrig, jag är faktiskt ganska bra på att ta hand om barn och ungdomar. Vi får väl se.
Jag har också sökt jobb som bowlingpersonal, får väl se hur det går där med, de ville helst ha "äldre sökande". Hurra, jag är tjej och ung, dessutom snart arbetslös. Toppen kombination! Men för att förbättra situationen lite är jag envis och kommer inte nöja mig med att vara hemmafru.
Jag har också försökt bli medlem på arbetsförmedlingens hemsida, men det går lite trögt med inloggningen så jag tar en paus därifrån nu.
Visst är det underligt att man aldrig har så lite att skriva som när man skriver sitt personliga brev. Allting så ju låta så perfekt och blaha blaha.. Så vi får väl se.
Lite pyrt för mig som ändå hade rätt bra betyg att de inte ska skickas med. Men ja, jag kanske kan få ett jobb på svamlet i cv:t... Jag har ju faktiskt haft fem olika jobb och gått några ledarskapsutbildningar. En annan merit som jag gillar är B-körkortet, enligt Gustav är det mindre vanligt med körkort bland unga söderut än här. Vilket låter vettigt, en buss varje kvart och gångavstånd till allt och alla. Ja, vad ska man med bil till då?
Vi ska ju inte ha någon bil, trots att vi båda har körkort. Men det känns bara som en onödig utgift när vi cyklar och kan ta bussen..
Hur som, ska ge arbetsförmedlingen ett nytt försök sen ska jag söka andra siter också!
Wish me luck!

fredag, juli 04, 2008

1-0 till Tistlarna

Ikväll gick debutmatch mellan Rebecka + Grästrimmer mot Tistlarna bredvid Lindbergs garage.
Efter en hård kamp som orsakade blodsvite tvingades R+G ge upp när alla snörerna på G hade gått av. Trots ihärdiga försök kunde R inte uppbringa några nya snören så lag R+G tvingades ge upp.
Men innan dess lyckades de fälla flertalet av de tappra tistlarna
Vi har försökt nå de båda lagen för en kommentar, men utan framgångar. Tistlarnas företrädare hälsade att de vårdar sina skadade och förbereder sig för nästa angrepp. Grästrimmern var hes och törstande efter bensin och lämnade därav ingen kommentar. Rebecka var för inställd på att sova och sa de endast att det var tur att det inte var någon skönhetstävling.
Vilket vi på redaktionen inte kan göra mer än hålla med. Tistlarna hade kvällen till ära klätt upp sig i sin grön skrud Grästrimmern var vackert orange med tydliga märken från tidigare sammandragningar Rebecka, ja vad ska mig säga. En osmaklig blå overall, solglasögon och svarta läderstövlar. Det enda hon får ett plus för var att färgen på örnkåporna matchade grästrimmern.

Något som är säkert kampen kommer att fortsätter.
När vet R+G och var ja det är upp till tistlarna
All matchfakta hittar ni här.

To be continued.

torsdag, juli 03, 2008

Köffärssås med dopp

Igår var en rätt trevlig dag!
Jag kom hem vid kvart i sju, efter att ha varit och handlat lite mat
Sen kom Mate hit, vi lagade spaghetti och köttfärssås. Eller så mycket till sås blev det egentligen inte. Men gud vad gott det var.
Ingen av oss hade någon direkt idé om vad vi skulle göra.. Men har kommer "receptet"...

Älgfärs (som för övrigt är mer miljövänligt än vanlig färs)
Vatten
Ketchup
Tomatpuré
Salt
Peppar
Kanel (Mates mamma och systers idé)
Tacokrydda
Paprikakrydda
Vitlökspulver
En burk kantareller

Allting steks lagom länge och allting ska vara i lagom mängd..
Som sagt, vi hade ingen egentlig idé, men gott blev det!
Efter en sen middag och att ha hälsat på min familj, som nu hittat hem från stugan, for vi ner till älven. Årets första dopp. Men det tog sin tid, vi kom inte ner i vattnet förrän vi skvätt ner varandra totalt.. Inte visste jag att Mate var en sådan badkruka..
Men det var väl halvskönt när man väl kommit ner, svalkande om inte annat.
På vägen hem (vi cyklade), stannade vi för att prata med Oliver (grannes lilla rus (eller vad en liten häst heter)) och en bagge. De var trevlig och kom fram och hälsade, även om Oliver inte tyckte att baggen skulle få något gräs.. Till sist säger Mate; "Det är ingen ström i stängslet."
"Är det inte?" svarar jag och känner försiktigt på stängslet med tummen. Känner ingenting, så jag testar en gång till. Det var visst ström i stängslet!
Det blir ytterligare ett stopp innan vi var hemma hos mig. Den här gången hos andra grannen eller snarare deras kor. Mate har ju en viss förkärlek till dessa metangasrapande djur (som faktiskt är riktigt söta).
Även här börjar Mate fråga om ström i stängslet. Jag är inte så dum att jag testar..
Inte frivilligt däremot, däremot råkar jag sätta benet mot tråden. Det var ström även här! Tur att styrkan inte är till för att döda något. Dessvärre har både hästen, fåret och kossorna tjockare hud än mig, eller ja, hårigare i alla fall. Men lite ström har väl ingen dött av..
Hemma hos mig ser vi på Betner och när Mate sen börjar gå hem är klockan halv ett.
Men trevligt hade vi!

Sommar mitt i vintern

Nu har väl väderförändringarna gått för långt när det är snö och is mitt i vintern..
Nej då, ta det lugnt, så illa är det inte än..

Jag hade lite lite att göra på jobbet igår. Det är lite väl många när vi är fyra personal i den lilla macken. Så jag fick för mig att göra naturen och macken en tjänst. Det var riktigt mycket is i en av kylarna som vid tillfället bara var halvtom. Så jag tog en bordskniv och sen fick jag lös en hel vinter.. Som sedan tinade bort i personalrummetsvask...
Det tog sin tid och var riktigt kallt, speciellt om händerna som jag plockade upp isen med...
Men det är sådant man får ta!

62 och 63

Nu har jag kommit på ytterligare två punkter till min "Att göra lista".

62. Åka på festival
63. Bli fadder (djur eller barn, helst båda)

Nyhetstorka i landet

Hur ska man annars förklara att Expressen för t r e d j e dagen i rad rapporterade om Anders Eklund (Engla och Pernillas mördare). Okej, att han inte var psykisktsjuk var väl inom "allmänintresset". Men nu får vi se hans brev från fängelset, var han bor och vad de andra intagna tycker om honom. Helt fantastiskt!
Sen att de tar upp Arbogamorden igen är också lite av ett tecken på nyhetstorka. För att inte tala om att ha vädret på löpet. Det är gamla gubbar som egentligen inte har så mycket gemensamt att prata om som tar upp vädret.
Vädret finns ju alltid i tidningen ändå, så det behöver väl kanske inte hyllas. Vädret finns över allt, på radio, på tv och i a l l a andra dagstidningar!
De "stackars" redaktörerna sitter väl bara och hoppas på att det ska bli någon ny katastrof så att de slipper sälja samma nyhet fyra, fem gånger till..

onsdag, juli 02, 2008

Det börjar dra ihop sig...

Om en månad, ganska exakt har jag och Gustav en lägenhet tillsammans! Det känns helt underbart, dels att få flytta ihop med den man älskar och bara det faktum att få flytta känns bra det med! Inte för att det inte är bra hemma, men det ska bli spännande.
Något som gör det hela ännu mer spännande är att jag aldrig har sett lägenheten. Inte mer än de här bilderna. Däremot har Gustav varit och tittat på den (även han som är fotografen), han tyckte den såg bra ut. Vilket bådar gott.
Lite tråkigt är bara att det är två månader till jag flyttar. Jag har jobb på macken till sista augusti och jag har inte råd att tacka nej till det.
Så Gustav flyttar ner själv (med hjälp av Hasse) någon vecka innan han börjar skolan. Sen får jag väl komma ner och sätta upp gardiner och smycka lägenhet lite.
Vi ska också beställa massa möbler från ikea. Vi var och kollade på det när vi hade vår minismester. Vi hittade en säng som vi tyckte om, så det ska beställas. Även ett skrivbord till mig behövs, tvmöbel och lite bokhyllor. Tur att Gustav redan har en del möbler sen han flyttade i fjol, skulle bli ganska mycket dyrare om vi behövde köpa exakt allt.
Har redan kollat på möbler och tillbehör för omkring 20 tusen.. Så det blir till att jobba på i sommar.
Jag håller (nästan) i skrivande stund på sy påslakan och örngott så vi ska kunna ha lika i vår nya fina säng. Jag längtar jätte mycket!
En sak till jag ser framemot med flytten är att jag ska utöka familjen, med en hamster! Efter många diskussioner har vi kommit överens om att en hamster nog passar oss bäst.
Fågel vill ingen av oss ha. Hund tar för mycket tid som vi inte har. En katt på fjärde våningen är ingen höjdare och kanin vill Gustav inte ha, inte heller något som liknar en råtta. Jag tror Skuttunge har avskräckt honom, hon som är så underbar. Det är inte hennes fel att det är jobbigt att hoppa in i buren när man är nio år, så vi brukar ha en hel kul plan på mattan innan det är dags för dammsugaren..
Så valet stod mellan hamster eller marsvin. Då vill jag hellre ha en hamster, de är sötare och dessutom springer de i rör och i hjul!
Jag har dessutom sett att de har små selar och koppel till hamstrar så vi kan vara ute och gå!
Det skulle nog se ganska löjligt ut, men tänk vad kul!
Snart flyttar jag! Välkomna på besök!

tisdag, juli 01, 2008

50 öringar

Är det inte på tiden att skrota dem nu?
De gör egentligen ingen nytta. Jag kan inte komma på en enda människa jag känner som blir lyckligare av dem.
De är ju så gott som utan värde i dag, har du tur får du ett tuggummi för en..
Fast lite kul är det förståss när man får dricks på macken. Det finns ingen som vill ta emot 50 öringarna...

Att komma i tid

Jag satt nyss och lyssnade på p4s morgonprogram där de tog upp hur viktigt det är att komma i tid och varför alla inte "klarar av" det.
Forskaren de pratade med ansåg att det var väldigt respektlös att komma försent. Hon kom själv alltid i tid.
Jag tror ens syn på att komma i tid beror mycket på hur man själv är som person. Är du en person som alltid kommer i tid förväntar man sig även att andra ska ha lika stor respekt för tider.
Jag är en sån person som ganska ofta kommer någon minut för sent, men samtidigt kan jag också passa tider. Men överlag är jag en tidsoptimist och det brukar kunna bli stressigt och lite hipp som happ strax innan vi ska åka iväg.
Jag tycker inte att världen går under om någon kommer 10-15 minuter för sent. Men det finns ju olika sätt att komma för sent på också. Något som alltid är uppskattat är om man hör av sig och talar om att man blir sen.
Jag tycker inte att komma för sent är ett tecken på att man inte respekterar de man har en överenskommen tid med. Vad som helst kan ju ha hänt.
Sen bara för att man inte hittar sina saker betyder det inte att man är en respektlös människa, snarare en aning virrig och tankspridd.

De, på radion, tog även upp det att om man ska med ett flyg är man mer ofta i tid än på möten. Ja, det beror ju givetvis på vad konsekvenserna blir hur vida man är i tid eller inte. Men ska man träffa en kompis på stan är det inte lika planerat som en utlandsresa (för jag hoppas verkligen att ingen flyger inom landets gränser. Ta tåget istället!)..
Men de flesta kan passa tider när de känner att de är motiverat, sen kanske man struntade i att man inte fick med körkortet om man har ett flyg att passa.

Radions expert sa även att hur bra man var på att passa tider berodde på ens uppfostran och uppväxt. Det är jag beredd att hålla med om och dessutom göra ett tillägg. Vi i de Nordligare länderna är överlag mycket bra på att passa tider.
För lite mer än ett år sen var jag på ett läger för kultur och religonsförståelse i Polen. Det var polacker och svenskar (givetvis) men även greker, turkar, jordainer och israliter där.
Här märktes det tydligt att vi hade olika uppfattningar om att komma i tid.
Vi från Sverige, Polen var alltid punktliga, Turkiet och Grekland var snäppet efter (inom gränsen för acceptabelt), medan Israel och Jordinen alltid var minst 30 minuter för senade. Men ibland kunde det dröja upp till två timmar innan alla dykt upp. Vilket gjorde oss andra väldigt irriterande och när vi tog upp det vifta de bara bort det.

Som sagt, det är skillnad på att komma för sent och komma för sent.
Det kan vara helt okej att komma för sent om man gör det på ett respektfullt sätt.