onsdag, december 30, 2009

Jobb istället för plugg

Just nu är jag så där skönt trött utan att egentligen vara trött.. Ni vet som man blir efter riktigt skön och varm stund i bastun.. Precis så är jag just nu.
Den här dagen blev verkligen inte vad den var planerad att bli. Jag satt upp en bra stund igår, eller ja, det var till och med idag. Pysslade faktiskt med tentan så jag tycker att det var hel giltigt skäl att inte sova. Vilket givetvis resulterade i att jag tog igen de timmarna på morgonen. När jag väl vaknade vid tolvtiden upptäckte jag på sms, ett från älsklingen men också ett från chefen! När man vet att man har dagar man ska jobba blir man alltid lika orolig att man missat att komma. Bara för att det är något som jag skulle kunna lyckas med. Men lyckligtvis var inte fallet så den här gången, snarare tvärtom. Så jag svarade att det gick bra att hoppa in vid tvåtiden, men då jag sitter och äter frukost ringer hon mig och ber mig komma så fort jag kan. Så vid ettiden var jag på macken istället för hemma med skolböckerna.
Men jag har lugnat ner mig rejält då det gäller hemtentan, det kommer att ordna sig. Jag tror inte den är så fasligt svår, och om den skulle vara det så är det ändå bara 30% av betyget som bygger på resultatet av tentan. Och i värsta, värsta fall är det till att göra om den. På tal om betyg och prov, jag väntar fortfarande på resultat efter det fasansfulla praktiskaprovet vi hade på förra kursen. Jag hatar, nej, inte hatar, ogillar att det ska ta så lång tid.. Det är jobbigt att gå och vänta på något..
På tal om att vänta, jag måste vänta ytterligare en dag på min älskling. Han fick för sig att jobba över idag och jobba imorgon med. Nedrans muppar till att sälja skit på affärerna som han måste supportera. Men, men det är väl bra att han får jobba. Dessutom om det blir övertid och storhelgsob, då får han storpeng!

Just ija, imorgon är det nytt år med. Ojoj, tiden går fort när man blir gammal. Det är knappt att man hänger med.

tisdag, december 29, 2009

Jag är på gång

Idag har jag trott eller ej öppnat word och skapat ett dokument som heter hemtenta reklamkommunikation. Ett stort steg för mig, jag har dessutom svarat på ganska många delar i fråga ett. Det känns till och med som om jag kan bygga upp en bra analys av min reklamannons.. Skönt att ha gjort det steget så man inte bara går och har ångest över att man inte gjort något alls.
Men jag har inte gjort så mycket som jag egentligen tänkt, men natten är inte slut än. Fast först ska Petter bli klar med vad han nu gör så vi kan återuppta våra fikaklubbsmöten. Te och flumprat med brorsan är ett toppen sätt att avsluta en dag. Speciellt om man spelat timesplitters innan, och extra speciellt en dag som denna då vi klarat två banor på hard. Det är inte fy skam det inte.

Idag har jag adopterat mängder med garner och en hel del tyger med. En secondhand affär i Forsom (röda korset) har blivit av med sin lokal och en granne är aktiv i där. Så jag, mamma och syster var dit och fyndade bland flyttlådorna. Sen hjälpte vi till att packa ner en del också och busa med lilla Hedlund, en tokigt söt liten vovve. Som ni ser, jag har inte smitit undan skolarbetet alls.......
Igår var jag inte mycket bättre, visserligen läste jag lite en den svenska boken, den jag förstår något ur. Men inte mycket mer blev det då heller. Jag var i backen och njöt. Fast det var inte den vanliga frihetskänslan då mina tår frös och backen var dåligt pistad.
Jag får försöka ta igen det jag missat imorgon innan Gustav kommer hit igen. Vi har bestämt oss för ett lugnt nyår i år, bara vara här hos mig och ta det lugnt. Känns riktigt skönt, ändå. Jag har blivit så lat och bekväm av mig. Kanske ska bli ett nyårslöfte att komma igång igen?

måndag, december 28, 2009

Helg är helg.

Haha, tror ni det blev något tentaplugg för min del ikväll? Inte då, jag konstaterande att söndag är en helgdag och det är inte tänkt att man ska gå i skola på helger. Däremot tog jag och betalade böckerna jag behöver för att lösa uppgifter, ett steg i rätt riktning i alla fall. Man kan ju inte få allt.
Nu ska jag ta och krypa till kojs för att tillbringa flera långa sköna timmar under två varma täcken i snygga påslakan. Kan det bli härligare, oja, det kan det och det är det också. För imorgon kliver jag upp då jag själv vill, jag har ingen Gustav som vill få upp mig för att vi ska äta frukost och inget jobb som förväntar sig att jag inte ser ut som en lik då jag kommer dit som jag haft de två senaste dagarna. Imorgon ska det sovas sen blir det förhoppningsvis en sväng i backen med, jag fick liftkort i julklapp som jag längtar efter att få inviga. Jag var så knäpp att jag spände på brädan på min vanliga vinterskor och åkte ner för pulkabacken här hemma. Åh, vad jag vill åka! Blev ju knappt något i fjol dessutom har jag nya skor också! Ge mig backen, hit nu...
Som sagt, sängen först.

söndag, december 27, 2009

Min julafton

Hoppla, nu har jag återvänt till den bortglömda världen. Jag är nästan lite stolt att jag kunnat hålla mig bort från datorn så här länge. Det måste bara vara ett tecken på att man har något som kan räknas som liv!
Mina datafria dagar har i alla fall varit toppen.
Julafton först och främst. Helmysigt men väldigt annorlunda att först fira hemma hos Gustav och sedan hemma i Granvåg, men jag tycker ändå att det funkade jätte bra. Jag fick jätte många fina presenter, tack så hemskt mycket alla! Den finaste måste ändå ha varit den jag nästan fick av Gustav. Presenten som jag fick, men ändå inte fick.. Ja, jag hade inte alls någon aning om vad det kunde vara när han ansträngde sig för att göra mig nyfiken. Behöver jag ens säga att han också lyckades.
Jag fick 28 doser poliovaccin och 20 kilo gröt, fast till behövande barn i något fattigt land. Det var väl jätte fint?

Jag fick också en hel del fysiska gåvor som ett kamerastativ så nu kanske jag kan de bilder som inte blir suddiga för att jag är så ostadig. En hel del böcker som kommer att läsas och sen hamna i bokhyllan, förutom kakboken och de två dassböckerna och de två pysselböckerna.. Hm, blev bara en bok kvar till hyllan, kloka kvinnors citat... Hittade dock inte någon av alla mina grodor där, fast vad hade man väntat sig...
Jag och Gustav fick helt underbart snygga påslakan och örngott som min mamma sytt. Hon har rotat fram gamla spetslakan, ni vet sånna man hade förr i tiden i sin hemgift. Sen har hon sytt till dem så man kan använda dem med nutidens täcken. Helt underbart. Så kul när gammalt hantverk kan användas i nutiden. Mormor hade även hon lagt ner massa tid på att virka, sy och väva tok fina dukar och en tavla åt mig. Ibland kan man önska att man levde för 200 år sen, på den tiden hantverket verkligen var värt något. Innan alla maskiners tid. Men samtidigt så finns det så många roliga maskiner också, som datorn med alla sina redigeringsprogram.
På tal om redigering, skola... Huvva, jag borde försöka ta i tu med hemtentan. Jag hade tänkt börja med att avkoda de ord jag knappt begriper i frågorna..
Men först måste jag skriva in alla födelsedagar som det skulle vara allt för pinsamt att glömma bort i min nya fickkalender, jag fick en jätte fin av mamma. Jag fick också en fin en för väggen, massa underbara bilder på älskade Nelly!

torsdag, december 24, 2009

God Jul

Hoppas alla som mot förväntan har tid att sätta sig vid datorn idag får en riktigt fin och mysig julafton samt att det snart händer något roligt så ni får lämna datorn... Ni andra hoppas jag hade en fin julafton.
Jag sitter och håller mig undan hemma hos Gustavs familj i Lugnvik, men snart är det jullunch och senare bär det hem till Granvåg för mer julfirande.

God jul!

tisdag, december 22, 2009

Nästanlov

Planer verkar vara mycket bra på att ändras. Morgondagen skulle ha blivit en lugn och skön dag men inte mycket annat än packning och lite resa inplanerat. Men nu har har 10 mil i bil blivit 17 mil och den lugna dagen har bytts ut om mot en dag på macken... Så jag antar att det är bäst att lyssna på lite reklamradio ikväll så man får höra alla påhitt och flippade priser som de hittat på för att fira julen.
Imorgon åker jag tidigt till Sollefteå, lämnar Tux hos sina morföräldrar, far och jobbar, åker hem-hem och snyltar lite mat för att efter det åka till Kramfors och Gustav.. Sen blir det natt och förmiddag julafton i Lugnvik..

Det ska bli skönt att inte ha "riktig" skola på ett tag, bara hemtenta nu ju... Men det känns som om grupparbetet behöver en paus nu, känns som om det blivit aningen för intensivt. Jag hänger inte helt med på hur saker och ting ska se ut. Vilket känns jobbigt, men jag hinner kanske bli upplyst nu under breaket..
Men jag har i alla fall varit lite duktig idag, jag har nämligen gjort en klickbar (länkar mellan sidor) pdf med de grafiska arbeten jag trots alla mer eller mindre misslyckande kan visa upp... En slags virtuell portfolio, låter betydligt tjusigare än det är och utseendet på min meny och framsida behöver snyggas upp. Men jag har i alla fall lärt mig en del om acrobat idag.
Nej, nu måste jag ta tag i packningen, en bra början borde nog vara att leta reda på en bra väska...

söndag, december 20, 2009

Update

Ni kan aldrig gissa vad jag har gjort idag, inte bara jag heller för den delen. Jag har haft min grupp, P&P på besök och rotsakskarvning. En väldigt intressant aktivitet som jag tycker fler borde ägna sig åt. Nu gjorde vi inte potatistryck som man lätt skulle kunna tro, men vi skulle kunna ha gjort det. Fast vi karvade ut t-shirts istället, flera olika varianter. Mina blev helt klart fulast, men man kan inte vara bra på allt. Jimmy kom dessutom på en ny kollektion för dem, "the slim one"... Det är inte helt lätt att både göra det fint och proportionenligt. Men som tur finns photoshop, vi får väl se var det här slutar. Förhoppningsvis i den bästa reklamkampanjen ever!
Men det har hänt en hel del mer sen jag sist tog mig tid att skriva något. Det har till exempel varit helg, i fredags bakade jag och Gustav pepparkakor och idag ska vi försöka sätta ihop vårt hus. Igår inhandlades de sista julklapparna i ett galet smockat Birsta (köpcentrum). Sen har det städats upp en aning också, väldigt behövligt.
Vi har också lyckats bestämma hur vår julafton ska se ut. För första gången någonsin ska jag och Gustav fira julafton tillsammans. Vi vaknar hemma hos Gustavs familj i Lugnvik och somnar hemma hos min i Granvåg.
Inte helt rättvist då vi är längre och dessutom på kvällen hemma hos mig, men vi får väl kanske göra tvärtom nästa år..
Det kommer kännas jätte konstigt att inte vakna upp i en tomtedress bredvid en full julstrumpa och sedan morgonfika inne hos mamma och pappa. För att sedan äta risgrynsgröt och få ta ett paket under granen. Men jag får försöka klara mig.

Just i detta nu vräker snön ner och gör mig lycklig. Det har kommit mängder av snö! Flera decimeter! Helt underbart! Fast det var klurigt att köra bil, men snön är så välkommen!

torsdag, december 17, 2009

Snurra min jord, fast lite saktare

Nu känns det återigen som om tiden bara rusar förbi mig. Vem är det som gett jorden extra fart? Återigen vill jag ha en tidsburk. Jag tror jag gaggat om det tidigare, en burk som man kan stoppa ner all tråkig tid. Ni vet tiden då man sitter och väntar på att bussen ska komma... All tid som bara väntas bort, den tiden skulle jag vilja stoppa i en burk och ta fram en extra timme då och då. Som nu, då skulle jag ta fram massa sparad tid. För så många bussar jag väntat på så borde jag ha mängder av sparad tid, om burken nu funnits...

Vi har börjat en ny kurs, verkar ganska intressant, fast lite flachback till min termin i Göteborg. Fast då var det kommunikationsplanering och inte reklamkommunikation. Men det är ungefär samma princip.
Jag har en väldigt intressant grupp som tillsammans ska marknadsföra/skapa en grafisk profil åt Lila Spöket. Barnkläder, jag tror vi kommer bli de barnvänligaste grafikerna ever. Nu barnkläder som sagt, innan tidningen Föräldrar och Barn och Adoptionsbladet.
Igår träffades vi straffbart tidigt, redan klockan åtta, för att konstatera att materialateljén var stängd och istället föra diskussioner om själva uppgiften och Lila Spöket. Sen hade vi handling och därefter kunde vi besöka materialateljén och därefter stans alla barnklädesaffärer. Ni anar inte hur glad jag var att inte vara kvar i Göteborg då, tänk alla barnklädesaffärer där. Eller tänk bara hur utspridda typ tio stycken skulle vara och vilken mer tid det skulle tagit (att ens ta sig till bara en)!
Jag tror ändå vi är inne på rätt spår med det här, även fast att det antagligen kommer bli ännu mer diskussioner idag, om någon timme.
Jag ska snart ta mig ner till bibblan för att läsa någon engelsk bok om kreativ process.. Vi får väl se hur mycket jag förstår. Jag har i alla fall beställt böckerna nu, fast att jag först tänkt låta bli. Men vi ska ju få en hemtenta idag så jag kom på att de kanske kan vara bra att ha trots allt.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför det är ett mullrande stressmoln inom mig. Men jag tror att det har med julen att göra. Känns inte som att jag hunnit med allt stök som borde hunnits med. Pepparkaksdegen ligger i kylen, outbakad. Julklapparna i en ikeakasse, oinslagna. Jag har inte fått till mina virkade snögubbar perfekta. Det känns som om jag inte hinner med allt jag borde, helt enkelt.
Dessutom gick fotbollen jätte kasst igår vilket påminner mig om att jag måste ta tag i min träning igen. Jag är inte särskilt bra på det, har jag märkt..
Suck, nu borde jag göra mig i ordning eller i alla fall något mer produktivt än att skriva här, men det känns ändå skönt att jag hunnit med någonting.

måndag, december 14, 2009

En liten tomte med luvan på sne

Nu har jag lugnet lagt sig lite grann, jag har haft en ganska stressig tid ett tag. Julstess och skolstress. Deadlinen i skolan ger alltid stress även om man är ute i god tid så blir det ändå en slags press de sista dagarna. Samtidigt som jag känt mig tvungen att hålla på med den uppgiften så tog jag och skvätte lite vatten över mitt huvud. Jag har nämligen haft ett stort stickprojekt på gång. För stort skulle det visa sig ikväll...
Men Ewwe blev väldigt glad i alla fall och Nelly verkade inte allt ledsen hon heller, fast jag tror att det blev lite för varmt för stackarn.. Jag tror tomtedressen lämpar sig bättre för promenad i vagnen.
Nu känner jag mig väldigt fri, inget projekt som måste bli klart till en viss tidpunkt. Ja, men undantag för trätavlan till mormor, men den är så gott som klar. Lite finslip imorgon så kan vi slå in den.. Det är en av de julklappar som jag känner mig mest nöjd med i år. Den känns perfekt som om den verkligen kommer att bli uppskattad.
Men snart kommer jag nog på något nytt projekt som måste göras innan jul. Det var mycket skönare med hemgjorda julklappar i fjol då mina dagar var totalt oplanerade och jag kunde lägga hur många timmar som helst på handarbete... Men jag ska inte klaga, jag har det mycket bättre nu. Förra hösten kändes ganska bortkastad även om det på något vis ändå var rätt skönt...
Imorgon kommer mamma på besök en sväng och grupparbetet börjar "på riktigt". En ganska spännande uppgift, vi ska ta fram grafisk profil, logga och andra "reklamdelar" till ett barnklädes företag.. Jag har fått en väldigt spännande grupp, känns som om alla är väldigt olika, men jag tror vi kan göra något riktigt riktigt bra. Pine people heter vi, by the way. Hoppas jag stavade rätt nu, engelska har väl aldrig varit min starka sida.

Julkänslan börjar krypa sig på, för ikväll kom snön! Jag hoppas att det kommer mer under natten. Det är ingen riktig jul utan snö, men det är kanske vad man måste vänja sig vid. I alla fall om man blickar till hur det går för alla ledare som har flugit omiljövänligt från världens alla hörn för att sitta och gagga på nätterna. Skärpning världen, upp på pengarna och ta tag i det här. Det kommer ändå bara bli värre ju längre tid det går, det är dags att agera nu.

söndag, december 13, 2009

Rent och shopp

Idag har inte varit lika illa som igår, även om dagen har sprungit omkull mig... Just nu sitter jag väntar på att uret ska närma sig tre, för då kan jag hämta mina mattor, eller ja, jag tar med mig Gustav mattor tillbaka också. Dagen började oroväckande segt, men efter ett tag började det bli städat. Det fanns i alla fall inga silverfiskar bakom spisen eller någonannanstans, men kvartersvärden ska ändå få träffa de två vi sparat i en tändsticksask... Sen for vi iväg till Erikshjälpen där jag hittade en vacker och billig ryamatta som fick följa med hem. Jag har fått spinn på ryamattor.. Måste vara för att jag hade en ett tag på rummet hemma. Så sjukt mysiga!
Jag hittade också en adventsljusstake, inte en sån jag vill ha, som jag hade, som jag slog sönder, men en som får duga  för det här året. Ett änglaspel som låter pling, pling, pling, pling och sagan om ringen på vhs fick också en biltur och ett nytt hem. Vi hamnade också ute i Birsta och jag lyckades inhandla några julklappar och material till andra. Så imorgon blir det en tokpysseldag. Jag har mitt stickprojekt som  m å s t e  bli klart imorgon och sen en tavla jag ska bränna till mormor.. Så bilder till den har jag förberätt, kommer att bli så tjusigt. En perfekt och personlig julklapp till en underbar person. (Vågar skriva om det, för det enda mormor använder datorn till är patiens.)
Sen är vår gran så opersonligt stilren att det inte går längre, så det måste vi också åtgärda med lite pyssel. Sen ska klappar slås in och läggas under granen, så jag tror det kommer att bli fint till sist!

fredag, december 11, 2009

Klagokören sjunger vidare

Lite bättre blev det efter löpturen, som jag trots allt hasade mig ut på. Men då blev jag påmind om att jag inte har den blekaste om var det är lämpligt att springa... Ingen bra lagom tur helt enkelt, inte som hem-hemma och inte som i Trollhättan. Jag driver mest omkring och försöker hitta uppförsbackar, men efter kommer det alltid massa nerför..
Men det kändes ändå okej att bli lite svettig, jag får kolla upp om det finns något bra spår någonstans, mina knän och benhinnor är inga stor fans av...

Sen när jag skulle fixa maten så tror ni inte att jag hittar tre silverfiskar i stekpannan?! Äckligt, äckligt och äckligt. Visst jag brukar inte vara rädd för insekter och det blev jag väl kanske inte nu. Mer handlingsförlamad så det slutade med att Gustav fick ta hand om krypen och maten. Det är dessutom inte första gången jag stöter på  Så nu har jag ytterligare en punkt på min gnällista som mitthem ska få ta del av.
Nu gäller det bara att jag kommer till skott med det och det inte hamnar på min aldrig sinande att-göra-lista.. Som egentligen inte fysiskt existerar, men psykiskt så finns den där hela tiden. Alltid något som borde göras...

Gnäll, bara gnäll

Det var just en fin start man fick på denhär helgen. Jag som trodde i morse trodde att det skulle kännas jätte bra just nu. Men inte då, skitprov, konstigt prov. Vi skulle "bara" göra några övningar och alla brukar bli godkända... Jaha, inte mycket att oroa sig för, eller?
Jag är i alla fall en av dem som inte kommer att bli godkänd.. Men lite kompletteringar är väl inte hela världen. Kursen är över nu och jag har lärt mig en hel del, ändå. Fast det gör inte inställningar i photoshop enklare för det...
Grupparbetet är också inlämnat och redovisat. Där gick det desto bättre.. Massa beröm på redovisningen, enda "felet" var kanske att bandet till medaljen hade en kantlinje.. Något ingen av oss tänkte på då bandet kom till i sist stund, men jag tror ändå att det ser bäst ut med kantlinje där!
Nej, nu ska jag tycka synd om mig själv ett tag och bara lata mig. Sen ska jag glömma dagens missöde och ha en underbar helg och ta igen all tid som flugit förbi mig. Äntligen ska jag och Gustav vara hemma en helg tillsammans, det var tre veckor sen nu. På vardagarna hinner man inte med mycket heller. Gustav går och lägger sig tidigt (då han ska upp tidigt) och jag har haft skola, fotboll och basket.

Ja, jag har börjat idrotta igen. Jag tänker inte låta skitknät stoppa mig längre. Jag mår inte bra av att känna mig lat. Kanske borde springa en sväng efter sorgetiden, då brukar jag bli på bättre humör! Om inte annat så får man ur sig frustrationen och orkar inte vara sur. Sen har man gjort något nyttigt och det känns alltid bra.

Bara för att få gnälla lite mer så hade Tux lyckats överlista Tuxbarrikaden medan jag var och misslyckades så jag blev välkomnad av två kissfläckar (en på mattan och en på golvet) när jag kom hem... Så typiskt, men i övrigt har barrikaden fungerat utmärkt. Han har inte hittat något ersättningsställe i kök och den hallbit som blev kvar så nu får han vara lös under dagarna med..

Nej, nu ska jag tycka synd om mig själv, eventuellt springa en sväng och sen ska jag rycka upp mig!

tisdag, december 08, 2009

Konståkning och Lillebrorbesök

Dags att återvända i från de döda. När det riktiga livet tar upp tid så uteblir det virtuella livet.. Men vem visste inte det. Jag tror att det är Ann som har ringt till skolan och bett dem ge oss svårare uppgifter (satt och kollade igenom gamla kommentarer)...
Men det här har ändå varit en rolig uppgift, om än jag tycker det är små svårt att illustrera. Fast jag har lärt mig en hel del i alla fall. Från att bara gjort konturlinjer och enfärgade figurer till att ge mig in lite grann i färgläggningens värld. Jag skulle dock behöva lära mig hur man ser vad (tänker främst på detaljer som skuggor) som ser bra ut och inte bra, men det är väl en övningsgrej.
Som sagt den här uppgiften har varit rolig, jag, Linnea och Ida (två tjejer jag kommer mycket bra överens med) har tillsammans gjort ett uppslag för konståkning. Bra grupp innebär oftast bra arbete också. Vilket jag också tycker att vi har gjort. Det är tur att Ida och Linnea är så duktiga illustratörer, men det ger mig också lite knip i magen. Känns lite som jag glider på deras illustrationer, men samtidigt så ska vi ju också få individuella betyg. Det ger mig också knip i magen för då känner jag mig så dålig i jämförelse. Men jag ska väl inte oroa mig, det blir som det blir.
Hur som helst är vi klara och imorgon ska vi lämna in, jag ska bara skriva klart produktionsredogörelsen nu..

I helgen hade jag väldigt fint besök, lillebror var här. Som vanligt hade vi jätte roligt. Jag tror vi har samma humör vi två, vilket kan göra en bussresa jätte rolig! Vi hann med en hel del, vi var ute i Birsta, inne i city, kikade på skid- och snowboardtävlingar, fixa julmys, grattade Ewwe, lekte med Nelly och hemmamys! Jag måste verkligen ha världens bästa lillebror.
Gustav passade på att smita hem så jag och Petter hade hela lägenheten för oss själva, eller ja Tux skuttade också omkring..
På lördagen fyllde Ewwe år så vi passade på att gratta henne, smaka underbart god tårta och leka lite med Nelly innan all hennes släkt kom. Då smet vi!
Sen på söndagen bakade vi lussekatter och det märks verkligen att saffrans skörden varit dålig. Skapelserna (det var betydligt fler figurer än lussekatter) blev visserligen ganska gula, men de smakar inte mycket saffran trots ett skyhögt pris..

torsdag, december 03, 2009

Virtuella Julkalendrar

Ho-ho! Här kommer en lista över "mina" virtuella julkalendrar som jag "öppnar" varje dag..

Oscars (typ en klasskompis) som kör en egen julkalender på bilddagboken. Varje dag tillkommer något på en bakgrundsbild och det roliga är att man kan önska vad man vill ska dyka upp! (Jag har redan önskat en julälg med tomteluva.)
Garnstudions ett nytt mönster varje dag på något litet julpyssel. Lite kul är att man ser alla luckorna, men man kan inte tjuvöppna dem...
Sysidans lite olika pysseltips varje dag.. Sådär bra, men helt okej..
Svt:s inte att glömma bort tv-kalendern. Men jag är ingen tv-människa så istället ser jag den här på webben. Jag har förälskat mig i svtplay.

Sen hittade jag en skum kalender idag som jag absoult inte fattar någonting av, men det kanske någon annan som gör det..

God jul allesammans!

Tuxbarrikad

Idag ska jag försöka få så mycket gjort som möjligt, vi har grupparbete i skolan just nu. Vilket innebär att vi delat upp uppgifterna så alla kan jobba hemifrån när man själv vill. Jätte härligt. Så idag har jag gjort lite flaggor till mitt stapeldiagram, men i övrigt har jag försökt skapa lite julefrid i lägenheten. Pyntningen avtog efter måndagkvällen, jag har haft fullt upp med skola och skola. Men nu ska det fixas igen. Steg ett i operationen var min fina Tuxbarrikad. Precis som i Trollhättan är hall lika med toalett. I Trollhättan gick det bara att stänga dörren så var problemet ur världen. Men i den här lägenheten är hallen någon slags korridor mellan alla rummen, vilket gör det inte lika enkelt.. Alternativet har varit att ha honom instängd i köket, oftast själv då vi hellre sitter vid datorn i hobbyrummet eller i vardagsrummet... Vilket inte heller varit optimalt då har han använt hörnet som i vanliga fall gömmer sig bakom köksdörren som toalett. Men nu har jag sytt en slags rumavdelare, ett slags draperi som jag satt upp ute i hallen. Jag är nästan lite stolt att jag lyckades sätta upp det helt själv. Eller nästan helt själv, Gustav fick leka telefonsupport. Lite synd när jag tänkt låta det bli en överraskning, men men. Så nu är det bara hålla tummen för att det funkar och Tux behagar använda sin vanliga toalett.
Jag tror jag ska ta och städa lite hans bur också så kanske han förstår vinken...

tisdag, december 01, 2009

Operation julpynt

Morgon, morgon så det börjar bli dags att vakna till liv och göra något konstruktivt av en här dagen också.. Hittills har jag ätit frukost och matat Tusse, en ganska bra början. Vidare planer är att ta mig ner till Bibblan och leta efter OS-böcker som nämner konståkning. Så jag kan skriva ihop de 4000 tecken vi behöver till vårt uppslag.
Sen har vi dagens höjdpunkt, träffa Ewwe och Nelly och se hur de har de i sitt nya boende.
Jag ska också försöka med en sväng på Erikshjälpen (som Ewwe visat mig) samt lite Ikea och Birsta. Märkte igår att jag måste komplettera vårt julpynt, vi har ju bara ett rum, en balkong och 30 kv mer än i Trollhättan att få julpyntat. Vi började med pyntning igår, men hann aldrig klart. Fast jag har gardiner till 3 av 4 fönster i alla fall. Lite mer adventsstakar skulle också sitta bra på plats. Däremot hann jag pynta julpalmen med virkade stjärnor, glitter och lampor. Men i år kan den bli utbytt mot en riktig gran, vi får väl se...
Snart får jag börja slå in alla undangömda klappar också. Jag har redan fixat många, men för att få den riktiga julstämningen har jag sparat dem oinslagna. Någon ordning får det allt vara. Bara det vill komma lite snö nu så skulle det vara helt perfekt.

Men nu ska jag försöka få lite gjort här hemma (läs diskning) och sedan komma iväg.