söndag, november 29, 2009

Ovilosam helg

God natt världen!
Nu är det hög tid att krypa ner under täcket och börja alstra värme... Klockan är mycket och imorgon kommer att bli en ännu längre dag än idag. Jag har jobbat idag och försökt hänga med i allt nytt. Det där med att hamburgare görs i ugn och inte på grillen, att tillaga pizza och kliva in i frysrummet. Man blir trött av förändringar samtidigt som det piggar upp omgivningen. Macken är nu jätte fin och det känns fräscht!
Imorgon, förutom jobb så är det marknaden, som jag missar men hinner hjälpa till att ställa upp varorna på bordet och sen hemfärd. Men det ska nog gå bra.
Men ta igen sig på helgen, något jag aldrig hört talas om. Sen måste jag när jag kommit hem sätta mig och leta konståkningsfakta också. Nästa stora projekt i utbildningens tecken. Grupparbete med en underbar grupp, we go to the top!

fredag, november 27, 2009

Mikael Andersson - Världens häftigaste!

Låt mig presentera en av mina absoluta idoler!
Mikael Andersson!
Jag tror att det här är en person som gett väldigt många ett nytt synsätt, en person som inspirerar många och som sänker otroligt mycket till sin omgivning.
Armlös, benlös men inte hjälplös istället helt makalös!
Fast att han är så pass allvarligt handikappad som han ändå är så har han mer energi än många människor med både ben och armar. Det jag tycker är häftigast är att han inser att även han måste anpassa sig till samhället. Att han inte kan kräva att andra ska veta hur de ska bete sig när de möter honom. Men framför allt att han aldrig ger upp. Jag menar, jag kan inte stå på händer, men han har godkänt från sin skola i handståning.
När jag gick i ettan på gymnasiet hade jag förmånen att genom skolan få gå på hans föreläsning. Jag har aldrig i hela mitt liv varit på en så häftig föreläsning och nu för ett tag sen fick jag se hans bok i bokhandeln. Jag kunde inte låta bli att le, kan han utan ben och arm så varför ska jag inte kunna? Idag blev jag påmind om honom igen då ämnet paralympix kom upp. Hur häftigt det är att någon som man av automatik tycker synd om kan klara sig otroligt bra. Det är så sjukt häftigt!

Se gärna det här klippet, fortsättningen finns på youtube. Hoppas ni får samma känsla som jag!

Today conna be a good day

Jag njuter fortfarande över att inte ha bildkollaget och vapenskölden hängande över mig. Men idag är det dags att ta i tu med nästa uppgift, därför sitter jag och väntar på Linnea och Ida nu. Som borde varit här för en kvart sen, men sängen var mycket skönare... Jag förstår er!
Det gav mig bara lite mer tid på mig att städa och fixa med alla räkningar som samlats och även den som inte samlats. Mitthem kände visst för att inte kräva oss på pengar på december, så jag fick ringa och fråga efter siffror idag så vi med gott samvete kan bo kvar här.
Jag ska även åka hem idag för imorgon ska jag inte göra av med mer pengar utan dra in lite från macken. Sen på söndag hoppas jag dra in ännu mer då det också är marknad, som jag missar med en mil! Men jag ska hjälpa till med förberedelserna i alla fall. Flugsvampar, tawashi och armband blir det som säljas tillsammans med allt vad resten av familjen nu lyckats producera.. Håll gärna en tumme för oss.
Det bästa med marknaden är nog att jag kan lägga ner massproduktionen och koncentrera mig på det jag egentligen vill göra nu. Just nu är det stickning som gäller, men kan inte avslöja mer än så då det lider mot jul. Nackdelen med att inte vara helt anonym i sin blogg, kanske?

Jag har på känn att det kommer att bli en bra dag i dag. En dag som känns bra bara för att man hinner med så mycket vettigt... Städat, lagat påslakanet (som jag stört mig på att täcket kryper ur), skolarbete, fixat bort räkningarna och sen åka hem.
Av någon anledning så har jag energi idag, jag tror att det kan vara för att solen skiner på mig idag och jag har fått härliga timmar sömn.

onsdag, november 25, 2009

Deadline ger en viss harmoni

Vad skönt det kan vara med deadline egentligen. Både vapenskölden och bildkollage/montaget är nu inlämnat. Borta, över, slut.
Så skönt, även om jag inte är 100 nöjd med någon av dem så känns det som om jag ändå försökt ut ifrån min förmåga. Nu ska jag gå vidare och göra ännu bättre saker. Men just nu ska jag försöka tro att jag kan igen. Jag hatar att känna mig bortkommen och vilse i alla fall då jag ser ljuset sina, men vem gör inte det. Så får att få lite ljus försöker jag komma på något som jag gjort bra. Det var då jag snubblade över ett jobb jag gjorde på Zebra Reklambyrå nere i Trollhättan. Något som blev så bra att det används på en hemsida även idag! Det var ett jobb som jag gjorde för två år sedan, kunde något jag gjorde då bli publicerat så varför ska jag inte kunna göra något fint och användbart idag. På ta-utbildning finns två vektorbilder jag gjort i banern. Dessutom är det de två mest detaljrika, med andra ord de två traktorerna ute på kanterna. Jag tycker bara att det är så roligt att de används än idag!

Ikväll hade jag tänkt att bara ta det lugnt och njuta över att uppgifterna är ur världen. Kändes så skönt att komma hem och inte ha dem hängande över sig att jag till och med gjorde en förrätt till maten. Som dessutom blev färdig precis i tid till att Gustav kom hem från sitt jobb.
Det känns som om dagen gjort en hel omvändning. Från att på morgonen lyssnat på en gnällig frilansfotograf till en lite roligare lektion om reklam till total stress inför deadline till någon sorts harmoni.
Men nu är det dags att ta tag i nästa uppgift. De har en förmåga att överlappa varandra och skapa ännu mer stress. Fast jag har tagit som praxis att skjuta upp den andra till den första är klar. Fokusera på en sak i taget, det har varit ganska jobbigt då vi haft både bildkollaget och vapnet samtidigt. Men nu är det över och ska inte ältas något mer. Förutom imorgon då vi ska ha någon sorts vernissage och få se varandras. Ett bra tillfälle att skaffa fler idéer och vidga sina vyer lite så det ser jag framemot!

tisdag, november 24, 2009

Konsten att sätta stopp

Nu får det räcka innan jag blir galen... Har suttit och häcklat över illustrater och photoshop fler timmar och dagar nu. Visst, det skulle säkert bli bättre om jag satt mer, men jag tror risken att jag i all min lesshet bara förstör dem ännu mer. Det är så mycket enklare att få snygga bilder i huvudet än omsätta dem i datorn eller med papper och penna. Jag önskar nästan att jag kunde teleportatera bilder till så väl andra huvuden som till en dator! Nu ska jag istället ägna mig åt lite läsning i kurslitteraturen som äntligen har kommit. Segare internetshop har jag då aldrig mött och de har ändå studenter som främsta kunder, man tycker ju att de borde veta att böckerna behövs snabbt då...
Sen ska jag nog fixa till den sista svampen, jag ska ha 15 stycken till marknaden. Ni kan inte gissa vad typiskt, marknaden har ju varit planerad jätte länge. Men ett sms förstörde allting. Chefen tyckte jag skulle jobba den helgen och det har jag inte råd att tacka nej till. Det är då dåligt typiskt att det ska vara samma helg... Men, men, jag tjänar mer pengar på macken än vad jag gör på marknaden i alla fall. Fast det hade varit kul att kunna vara med en liten stund, men det krockar precis. Jag hinner vara med och ställa fram, men inte mer...

Något mycket roligare är att Gustav har fått jobb. Visserligen i Härnösand, men ändå ett jobb. Dessutom verkar det riktigt vettigt och det lät som en hel del arbetsförmåner också, som ett gym med bastu..
Idag fixade jag ett busskort åt honom så han ska slippa köra bil fram och tillbaka varje dag.
Själv åker jag mest bara buss numera, vädret är fortfarande dåligt och trots att vi impregnerat mina skor så skulle mina fötter ändå bli blöt om jag cyklade.

Igår var jag med Ewwe och Nelly ute i Birsta. Var kul att äntligen få träffa mina sötnosar igen, var sjukt länge sen. Men jag har fullt upp i skolan och Ewwe är inne i flyttkarusellen... Vi kollade nya möbler åt dem och köpte färg till Nellys rum. Ytterligare en klädkammare som ska förfinas, jag lovade att hjälpa till med spackling av de fula hålen... Det kommer bli jätte fint, en vit färg med lite rosa nyans i.

söndag, november 22, 2009

Heraldik


Det här med illustrater är inte heller riktigt min grej.. Blä, att man aldrig kan få känna sig bra på något, jämnt halvbra... Men så är det när man är totalt oestetisk men ändå försöker.
Helgen har i alla fall varit bra, speciellt igårkväll. Helgalen och underbar, fler klassfester tack!
Nu måste jag lämna skärmen innan jag blir galen..

fredag, november 20, 2009

This is what I'm up to


Tänkte bara ger en liten vink om hur mitt kollage ska se ut... Det kan bli helt okej, även fast jag känner att idén är lite knäpp. Men det speglar väl bara min fantasi hoppas jag. Nu måste jag jobba vidare med denna bild. Behöver få in minst två bilder till och gärna någon passande text. Säg gärna till om ni tycker något ser redigerat ut på bilden (mer än att hulken har mitt ansikte och är i London..) så jag får fixa det..

onsdag, november 18, 2009

På väg mot toppen

Efter en mycket tung start på elitserien ser det nu äntligen ut att vända för mina favoriter. Tre riktiga stjärnor och framför allt kämpar är på väg åter!

Dan Hinote




Markus Näslund



sist men långt i från minst, snarare tvärtom, det största inom hela hockeyvärlden.. Mina damer och herrar nummer 21; PETER FOPPA FORSBERG



Och denna bara för att ungen är så, så konstig.. Men att välja spelare före smguld (nog för att det vore ungefär samma sak just denna gång) visar ju bara på hur stor han är!


Forza Modo! Nu styr vi upp det här! Jag känner guldvittringen!

Turbulens

Vad tiden bara springer iväg. Man hinner inte med någonting, känns det som.. Sen när det väl blir någon minut över så är man för trött för orka med någonting. Eller överhuvudtaget komma på vad man vill, ska och borde hinna med. Strukturen har krupit ner i samma hål som mina fluffiga vardagsmoln jag brukar sväva omkring på. Vet ni vad, jag vet till och med vad som är boven i dramat. Men vad hjälper det då man inte kan påverka himlens gråa regnfyllda moln som knuffar undan mina lila små moln..
Så nu väntar jag mest på bättre väderlek, lite snö vore inte fel fast att jag då kommer bli ruinerad på alla bussresor jag måste göra. Jag har provat att åka buss både idag och igår, även detta regnmolnens fel, blöta fötter (som man bland andra kroppsdelar får då man cyklar) är ingen hitt, och det funkar riktigt bra.

Jag håller på dyka in i en helt ny värld som jag tidigare bara skrapat på ytan av. Dessa världar heter Illustrater och Photoshop. Jag vet inte vad som är roligast, men Illustrater känns på något vis enklare. Det är enklare för ögat att avgöra vad som är fel och sen rätta till det.. Men det är väl en övningssak och kan bero på att Illustrater liknar mitt älskade Indesign..
Jag ska jobba/öva vidare med Granvågsvapensköld och mitt flippade kollage!
Jag kan bara säga att jag älskar alla snabbkomandon som jag undan för undan lär mig. Så skönt.

Gustavs födelsedag igår får ändå beskivas som lyckad trots att lärarna glömt några siffror på schemat så jag slutade senare än tänkt.. Jag och Jocke som var här på snabbvisit grattade med 8 olika hembakade kaksorter (och där har ni måndagskvällens aktivitet) och paket. Alla paketen blev öppnade, men alla kakor blev inte uppätna... Kakkalas någon?
På kvällen gick vi och åt kebab sen blev det tårtkalas. Men även där är det massa kvar..
Idag invigde Gustav den massiva stekpannan han fick av mig och den var till belåtenhet. Så det får ses som en bra present!
Nu ska jag virka några svampar till, men sen får det banne mig räcka med svampar. Börjar bli småless på dem nu...

söndag, november 15, 2009

Helgen är slut

Så var helgen slut, en kort summering skulle bli 10 svampar, besök och presentinköp. Men det blir sällan kort då jag sätter mig framför tangenterna.. Gustavs föräldrar åkte hem vid halv sex idag, men innan dess var jag och Lena ute i Birsta. Idag igen, men den här gången var mindre kaotiskt än i lördags, då jag knappt visste var jag var.. Nu var det målmedveten presentjakt till herr hopplösa Gustav. Maken till pojke att inte önska sig saker finns nog inte. Om några år kommer nog hans paket vara lika tråkiga som pappas; strumpor, kalsonger, lukta gott (=deo) och skumtomtar... Men riktigt så illa blev det faktiskt inte. Jag passade på att fixa både julklapp och födelsedagspresent. Lika bra att passa på, jag menar det är inte så ofta jag är i Birsta utan honom och har möjlighet att smussla hem presenterna... Nu måste jag bara hitta ett lämpligt gömställe...
Jag också som jag nämnde virkat en hel del svampar, flugsvampar närmare bestämt. Är det någon som kan förklara vad flugsvampar har med julen att göra?
De ska hur som försöka säljas på julmarknaden om två helger. Jag tror nämnligen att jag har tawashi så att det räcker (och förhoppningsvis inte blir över). Det borde vara ungefär 30 stycken, fast i tre olika utförande.

Imorgon får vi nytt besök, Jocke tar en sväng förbi. Honom var det ett tag sen man såg nu, så det blir bara trevligt. Någon mer som sjunger för Gustav på tisdag...
Vi har redan haft mer besök här än på ett helt år i Trollhättan.. Undra vad det kan bero på.. Några mil kanske?

lördag, november 14, 2009

Körig vecka och välbesökt helg

Hoho Världen!
Äntligen så var det helg, lite lugn å ro och inte så tidiga morgonar.. Veckan som gått har det varit extremt mycket skola. Även om det varit roliga saker vi lärt/håller på lära oss (läs photoshop) så tar det på krafterna. Vilket är anledningen till min frånvaro här.. Jag har lärt mig en hel del nytt, mer nytt än jag lärde mig i Indesign. Men också här känner jag att det är väldigt skönt att man faktiskt har klickat runt i programmet lite innan. Det underlättar mycket, speciellt då vi har en, visserligen ascool, kille som undervisar oss på engelska. Men tack gode gud för att han förstår svenska. Det är verkligen en skum känsla av att fråga något på svenska, få svar på engelska och sen försöka att inte svara på engelska.. Per automatik så vill man svara på det språk man blir tilltalad.. Jag kan tänka mig att han har jätte roligt åt oss när vi switchar mellan engelska och svenska.
Vi har fått en upppgift och ska göra ett fotokollage med oss själva eller i fall om oss själva. Jag har en ganska kul idé på gång, så jag hoppas jag kan genomföra den på ett bra sätt. För att det går är det ingen tvekan om...
Om det inte blir bra så har jag ändå fler idéer på lut, att vara kreaktiv betyder idérikedom. Idéer är något man kommer på som kanske inte är gjort tidigare och rikedom betyder att ha överflöd av...

Jag ska nog pyssla lite med det i nu i helgen, om det blir någon tid över. För tro det eller ej, men den är ganska bokad. Igår kom min familj hit, sover över tills idag och nu är Gustavs föräldrar här. Ingen panik - alla på en gång!
Nej nu ska jag kreaktiva lite grann!

tisdag, november 10, 2009

Lång skoldag

Idag har varit en lång dag, den började redan halv sju. Inte med omedelbar uppstigning utan med den underbart hatade snoozeknappen ett -censur- antal gånger... När jag väl var klar för att ge mig av, ganska lagom i tid så kunde jag inte hitta mitt passerkort, jag hatar det kortet. Det finns liksom ingen logisk plats för det. Börsen glöms ibland hemma, väskor byts ut, jackor används vid andra ärenden. Egentligen skulle jag göra som alla ordentligt muppiga människor som har olika sorters korthållare och kortet fäst runt halsen eller i bältet. Synd bara att det ser så nördigt ut.. Jag får helt enkelt komma på något bättre!
Med andra ord så blev jag stressad och cyklade fort, fort, fort bara för att få veta att vi börjar först om 45 minuter. Det är det underbara med våra scheman, de är aldrig kompletta, det ska alltid ändras - helst i sista minuten. Denna gång en dubbelbokning, något som man faktiskt borde vetat av tidigare, eller?
Ganska skönt att inte bli sen, men jag hade faktiskt lyckats komma precis i tid.. Jag var långt i från ensam på skolan så det blev en lugn pratstund med härliga skratt.
Sen var det dags för föreläsning, ganska intressant faktiskt. En illustratör som pratade om sig själv och det han gjort..

Sen var det lunch och jag följde med Ida hem till henne och micrade min mat där istället, sen kom Linnea över också. En väldigt trevlig lunch det med.. Sen var det skiss-föreläsning på engelska, jag tror faktiskt att jag förstod det mesta! Sen var det dags för de värsta, skissa själv.Ursch, ursch, ursch! Inte min grej, även om jag jätte gärna skulle vilja det. Fast inte tillräckligt mycket för att öva, öva, öva och öva ännu mer.. Det är roligare att virka!
Klockan fyra var det dags för dagens sista föreläsning, om kreaktivtet med den underbara och skrämmande föreläsaren. Samtidigt som han är helt underbar i sitt sätt att föreläsa, så är det någon skräck-blandad-förtjusning över hans föreläsningar. Det är svårt att sätta ord på det..
Vi hade tur och fick sluta lite tidigare så jag tog en sväng förbi stan innan jag for hem. Jag fick med mig två virknålar, 3,5 och 2,5 nu saknar jag bara 3 som jag strulat bort. Det var 2,5 som jag virkade av och har saknat massa. Helt underbart, jag har redan invigt 2,5:an!
Dessutom hade jag fått post när jag kom hem, underbara mamma. Hennes brev är alltid spännande, eller brev och brev, det brukar inte vara så mycket brev utan annat. Idag var det, mer än lilla-lapp-brevet, två leverpastejlock (jag ska samla och skicka efter en väska), urklipp ur tidningen och sen en trä virknål, 2,5:a.. Lite typiskt att jag köpt en men samtidigt så är de annorlunda att virka med. Den passar jätte bra att virka löst med, men jag skulle inte satsa på tätvirkning med den. Men som sagt till lösvirkning var den väldigt härlig.
Nu ska jag virka loss!

Dessutom har det kommit lite snö! Men inte tillräckligt mycket för att de ska ligga kvar. Jag brukar älska snön, men nu känns det ändå lite jobbigt, då jag inte kommer att kunna cykla längre. Jag har ju cyklat så gott som varje veckan i ungefär 18 månader nu... Men det går ju bussar, jag måste bara lära mig var, hur, när..

söndag, november 08, 2009

Åter i Sundsvall

Nu är jag hemma i Sundsvall igen och har hunnit med en hel del! Stoppat Gustav i sängen, bakat bullar, misslyckade muffins och linfrötekakor, spelat fotboll, lagat mat och sorterat in alla nya garner!
Vi hade det bra i Lugnvik och firade Gustavs pappa lite. Sen har vi myst framför tv:n och jag fick massa garn från Lena, mest bomullsgarn. Hur mycket som helst, massa underbara färger som ska omvandlas till tawashi inom snar framtid!
Tawashi har jag hunnit med tre stycken under helgen, helt godkänt.

Fotbollen gick riktigt dåligt idag, gjorde ingen nytta alls, med undanatg för de gånger jag värmde bänken. Muffinsarna blev brända och jävliga, dels på grund av snabbvärmen men också för att de var för länge i ugnen. Sen fick jag för mig att jag skulle göra jätte stora och dessutom utan pappformar i muffinsplåten. Det var inte heller någon bra idé.
Nu ska jag bara se klart på grannfejden och sen är det dags att ladda batterierna för morgondagens kursstart; Bild och Illustration. Jag hoppas det blir roligt för jag är verkligen dålig på att rita/illustrera men också på att fota.. Så jag kanske kan lära mig något!

Morgon

God morgon dimmiga värld! Nu sitter jag i Lugnvik med en småsjuk Gustav, som alltid brukar påstå att han inte kan bli sjuk.. Men där ser man. Han har till och med varit sjuk mer än en dag, han påstår också att hans kropp "äter upp" bacillerna under en natt.
Jag har inte lyckats bli smittad, bara lite snorig, men det var jag innan Gustav..
I fredags var vi inne i Kramfors, Gustav tjafsade med arbetsförmedlingen och jag höll mitt vakande öga på media. Dessvärre var bara Perra där så jag får göra ett återbesök senare. Däremot lyckades jag och Gustav träffa Carro och Hans. Alltid lika trevligt!
Sen blev det givetvis dollar en sväng, som fick sälja massa onyttigheter och lite garn. Sen åkte vi hem till Gustavs föräldrar och bara hade det bra och lugnt. Jag har hunnit virka tre tawashi och fyra julstjärnor. Hade tänkt försöka sälja stjärnor först, men då måste jag hitta ett mönster på en fin först. Helst utan massa picotter, synd bara att de är så fina...

torsdag, november 05, 2009

Ny frilla


Alla älskar pixliga cambilder! Men jag är för lat för att ta några nya/be Gustav ta några. Dessutom har det snöregnat så jag ser ut som en dränkt råtta.
Men det syns ju ungefär hur det är.. Kort och långt plus att luggen är tillbaka! Det gillar jag, nu ska jag bara vänja mig, främst med den korta sidan men också att ha både långt och kort! Jag kommer se bra rolig ut i kväll på basketen, av princip och gammal vana kan jag inte idrotta utan uppsatt hår, men en tofs på en sida har väl också varit populärt? Så där på 80-talet någon gång?
Jag tycker det är dags att återinföra den trenden...
Idag hade vi examination på grupparbetet. Det gick sådär.. Men man kan inte ligga på topp jämnt.

Bestämning och Loppisrunda

Ey, imorgon smäller det! Jag har tvärbestämt mig nu. Håret ska bort! Eller inte helt bort, men mycket i alla fall! Jag längtar massa. Har hört mig för med några underbaringar jag litar på och tycker har snyggt hår, så jag tror mig ha en fin plan nu. Nu har jag plockat fram ett antal bilder som jag får visa så ska det nog lösa sig! Håll tummen för att det finns någon drop-in tid åt mig..
Ska bli jätte kul att få ordning på håret igen, eller ordnad ordning kan man nog kalla det jag vill ha.

Denhär dagen har varit trevlig, sovmorgon, lite stress och  därefter en trevlig loppisrunda med Ida, stackars Linnea var huvudsjuk. Fast vi hade inte haft något emot lite sol.. Nu fick vi ta bilen istället.. Några fynd lyckades jag med, men långt i från allt på listan blev avprickat.. Inte ens en virknål fanns det åt mig, sörjer fortfarande min 2,5s plötsliga avbrytning...
Men jag har lyckats pyssla ganska bra ändå. Idag har jag sytt en vetevärmare åt Ida och igår blev snögubbe 1.2 framtagen, nästa version blir nog perfekt! Något att pyssla med i helgen då jag följer med Gustav till Kramfors och sen Lugnvik. Ska bli kul med en minitripp, var ett tag sen jag var hemma hos hans föräldrar nu så..
Nä, nu är det sängdags så jag orkar med allt imorgon. Det är examination på Power och basket på kvällen med..

Just de, idag var det fotboll. Jag var enda tjejen och hade extra handikapp då jag glömt mina fotbollsskor hemma! Det är sjukt vad man glider och har dålig kontroll i vanliga skor.. Så det gick inte allra bäst för mig idag, en assist och typ två mål bakåt då jag stod. Men några räddningar som nog överraskade killen som ville styla lite lyckades jag med..

onsdag, november 04, 2009

Lokalkännedom och pyssel

Hej och Ho vilken dag! Började tidigt med en tallrik risgrynsgröt. Till skolan för att titta på gruppen-vi-ska-vara-responsgrupp-till arbete, vilket var fint. Skrev ihop synpunkter på det samt en lista med lite minnesanteckningar inför vår redovisning. Därefter blev det cykeltur och promenad med Gustav inne i centrum för att bättra på vår lokalkännedom. Jag har dessutom fixat nya kuddar till hjälmen nu, men ursch vad hemskt det var! Jag var in på Tema Sportia och frågade en kille där inne. Det fanns inte men han hade några puffar han klippte till medan han flörtade med mig. Ni anar inte hur mycket jag önskar att Gustav hade följt med mig in, men han ville hellre titta på mobiltelefoner. Den här killen frågade massa saker, sa överlägset om allt och ville ha en puss till påsk, gå och ta en kaffe (blä, på både honom och kaffe) och sa att jag var söt. Jag kände mig riktigt trängd och kommer inte att gå dit ensam igen.. Visserligen fick jag puffarna gratis, så det var ju lite tröst.
Dock funka de inte så bra så jag måste nog söka vidare ändå..
Jag har blivit en riktigt duktig hjälmanvändare nu, så duktig att det kändes skumt att inte ha hjälm då jag cyklade (på mammas cykel) hem från jobbet!
Känner mig riktigt stolt även fast att jag ser ut som ett ägghuvud i hjälmen.

På tal om huvud, det är dags att klippa mig igen! Så nu ska jag börja söka efter passande frisyrer. Om någon tycker något så hojta gärna till!
När vi kom hem från vår sightseeing så åt vi lunch och sen började jag mina pysselförsök. Sy hjärtan, det gick inte riktigt så bra som jag tänkt. Jag provsydde säkert 7 gånger innan jag fick till en någorlunda och då kunde konstanter att jag måste göra om min mall... Jag gav upp då och virkade en snögubbe i stället. Det blev några ändringar i mönstret, men det blev bättre. Några ändringar till så kommer de att börja massproduceras inför julmarknaden familjen ska på. Luffarfamiljen som Petter nu döpt om oss till...
Bara för att luffa lite mer så jag på loppisrunda i morgon med mina underbara tjejer!
Ska bli så skoj, jag har en liten checklista med prylar jag ska leta efter. Virknål nummer 2,5 står mycket högt upp, virkade ju av den... Det ni, det är äkta!

måndag, november 02, 2009

Opraktiskt design och Tidnings design

Nu är jag åter i Sundsvall och har precis lämnat ifrån mig både gruppuppgiften och den inviduella. Tiden hemma i Sollefteå var mest bara jobb. Där fick jag se att tydligt exempel när någon kontorsnisse med designexamen suttit och tänkt till. Åtminstone på vilken färg de nya hyllorna ska ha. Sen att det är ungefär noll procent praktiskt är en helt annan femma. Det om något är något som jag ska gta med mig om jag fortsätter den bana jag nu börjat enda ut i yrkeslivet. Ska jag designa ett godisställ på en mack så ska det minsann inte bara vara snyggt utan praktiskt också! Det ska inte vara en list vid golvet och tomt utrymme bakom den. Där ska det finnas en låda för påsarna som blir kvar i lådan vid påfyllning. Brödgrillen ska inte stå längst bort i från lådan med bröden. Det ska rymmas stående pärmar under kassa disken.
För att bara ta några exempel, tro mig, jag skulle kunna skriva en hel uppsats om alla förändringar som skulle kunna göras. Jag är nog ganska bra på att se fel, eller i alla fall kritiskt på saker..

Men jag känner mig i alla fall nöjd med dagens inlämnade uppgifter. Jag har väl inte haft den mest ansträngande rollen i grupparbetet så det är jag mer nöjd med än med den inviduella. Power Magazine är så mycket mer power och städat nu så det är knappt igenkännligt! Tack så mycket för lån av bilder, Marielle!
Imorgon ska vi kolla på en annan grupps redesign och "förbereda" vår presentation. Sen är det genomgång på torsdag.
Den inviduella uppgiften fixade jag ihop på mindre än 24 timmar så med tanke på det ska jag väl inte säga så mycket. Under de där timmarna sov jag, åt, cyklade och fixade med de andra utskrifter (skära, limma, vika låda) också.. Skönt att det bara var en godkänd/underkänd uppgift.
För övrigt har jag fått tillbaka min artikel idag. Jag fick bra kritik och hade gjort några missar, men den känns ändå helt okej. Fick dock inget betyg på den, lite snoppet då det ändå är cirka 30 procent av hela kursens betyg.
På måndag blir det ny kurs, bild och illustration. Det tror jag kan bli riktigt roligt. Om inte annat är det något jag verkligen behöver lära mig.

Men nu ska jag ta och fixa mammas lilla special uppdrag; ettikätter till hennes tygkassor.