tisdag, november 10, 2009

Lång skoldag

Idag har varit en lång dag, den började redan halv sju. Inte med omedelbar uppstigning utan med den underbart hatade snoozeknappen ett -censur- antal gånger... När jag väl var klar för att ge mig av, ganska lagom i tid så kunde jag inte hitta mitt passerkort, jag hatar det kortet. Det finns liksom ingen logisk plats för det. Börsen glöms ibland hemma, väskor byts ut, jackor används vid andra ärenden. Egentligen skulle jag göra som alla ordentligt muppiga människor som har olika sorters korthållare och kortet fäst runt halsen eller i bältet. Synd bara att det ser så nördigt ut.. Jag får helt enkelt komma på något bättre!
Med andra ord så blev jag stressad och cyklade fort, fort, fort bara för att få veta att vi börjar först om 45 minuter. Det är det underbara med våra scheman, de är aldrig kompletta, det ska alltid ändras - helst i sista minuten. Denna gång en dubbelbokning, något som man faktiskt borde vetat av tidigare, eller?
Ganska skönt att inte bli sen, men jag hade faktiskt lyckats komma precis i tid.. Jag var långt i från ensam på skolan så det blev en lugn pratstund med härliga skratt.
Sen var det dags för föreläsning, ganska intressant faktiskt. En illustratör som pratade om sig själv och det han gjort..

Sen var det lunch och jag följde med Ida hem till henne och micrade min mat där istället, sen kom Linnea över också. En väldigt trevlig lunch det med.. Sen var det skiss-föreläsning på engelska, jag tror faktiskt att jag förstod det mesta! Sen var det dags för de värsta, skissa själv.Ursch, ursch, ursch! Inte min grej, även om jag jätte gärna skulle vilja det. Fast inte tillräckligt mycket för att öva, öva, öva och öva ännu mer.. Det är roligare att virka!
Klockan fyra var det dags för dagens sista föreläsning, om kreaktivtet med den underbara och skrämmande föreläsaren. Samtidigt som han är helt underbar i sitt sätt att föreläsa, så är det någon skräck-blandad-förtjusning över hans föreläsningar. Det är svårt att sätta ord på det..
Vi hade tur och fick sluta lite tidigare så jag tog en sväng förbi stan innan jag for hem. Jag fick med mig två virknålar, 3,5 och 2,5 nu saknar jag bara 3 som jag strulat bort. Det var 2,5 som jag virkade av och har saknat massa. Helt underbart, jag har redan invigt 2,5:an!
Dessutom hade jag fått post när jag kom hem, underbara mamma. Hennes brev är alltid spännande, eller brev och brev, det brukar inte vara så mycket brev utan annat. Idag var det, mer än lilla-lapp-brevet, två leverpastejlock (jag ska samla och skicka efter en väska), urklipp ur tidningen och sen en trä virknål, 2,5:a.. Lite typiskt att jag köpt en men samtidigt så är de annorlunda att virka med. Den passar jätte bra att virka löst med, men jag skulle inte satsa på tätvirkning med den. Men som sagt till lösvirkning var den väldigt härlig.
Nu ska jag virka loss!

Dessutom har det kommit lite snö! Men inte tillräckligt mycket för att de ska ligga kvar. Jag brukar älska snön, men nu känns det ändå lite jobbigt, då jag inte kommer att kunna cykla längre. Jag har ju cyklat så gott som varje veckan i ungefär 18 månader nu... Men det går ju bussar, jag måste bara lära mig var, hur, när..

Inga kommentarer: