tisdag, juni 17, 2008

Stadsfesten

Jag jobbade både fredag och lördag, så att vara på stadsfesten båda dagarna var det tyvärr inte tal om. Dessutom var det ju studenten i sollefteå på fredagen, bra planering! Men jag tog ledigt en halvtimme och hann precis med den specialinsatta bussen till Kramfors. Bussföretaget vet verkligen om sitt värde och tog ett hutlöst pris på 140 kr tur och retur!
Men det var bara att betala och se glad ut. Väl framme, efter en tur i Nyland (vill helst glömma allt vad Nyland heter), möter pojkarna, Gustav, Jocke, Henke och Hasse, mig på station. Efter att ha löst in biljetterna (det var ingen kö, vilket det blir senare mot kvällen, vi vill alltså spara lite tid), går vi mot Pers hus och förfest. Där är det redan fullfart och redlösa pojkar, en Malin och en-till-tjej-jag-inte-känner. Det blir lite prat och kubbspel där. Sedan börjar vi röra oss in mot staden, så vi ska se Itchy Daze. De var helt okej, stod och kollade ett tag, sen fick Gustav ont i öronen så vi rörde oss mot Sylos för en pizzamacka. Ursh vad less jag blev, ångrade verkligen att jag inte åt en hamburgare i stället.
Sen var det dags att åka karusell, träffade på Emma och Elin men även Jonte och Millan som också hängde på. Vi åkte break dance (tror jag den hette), snurrade runt och sen ännu mer runt. Var helt okej. Sen åkte vi den som Henke tyckte såg så fel ut. Sen efter att ha tänkt länge och väl kom fram till att det var en svamp, fast upp och ner. Nu ångrade jag verkligen pizzamacken, jag blev verkligen illamående! Jag fattar inte vad som hänt med mitt balanssinne! Bara för några år sen åkte jag någon "värsting", tyckte den gick för sakta och åkte en gång till direkt efter! Jag hade aldrig pallat det. Satte mig på gräsplätten bredvid karusellen och väntade på att illamåendet skulle gå över. Men dum som jag är testar jag självklart alla anadra snurrande sattyg. Men roligast var radiobilarna. "Rebecka, du såg riktigt mordisk ut när du körde.." Hehe, tror jag säkert.
Sen var det dags för bwo, de var helt okej. Men jag kan inte säga att de fick riktig fart på publiken. Roligast var nog att stå och putta på alla som trängdes. Eller ja, jag ska väl inte säga så mycket, vi började någonstans i mitten men innan de sjöng de sista låtarna kunde jag sträcka fram handen till staketet. Lite kul var när det kom ett gäng fjortistjejer, "Tryck på, så vi kommer fram". Jag vände mig om, såg henne i ögonen och talade om att det fanns ett staket där framme så det var inte alls bara att trycka. Sen stod de still! Haha!
Några solglasögon blev det dessvärre inte för min del, skatt omöjligt att hitta några som passar min hopplösa ansiktsform...
Jocke provade även på tjuren, han satt kvar ända tills den stannade, synd att han inte tävlingsåkte bara. Kanske var därför han senare blev så trött, de var tvungna att åka hem vid ett tid så att Jocke inte skulle somna bakom ratten.
Resten av tiden tillbringade jag med Emma och Elin, framför allt Emma, då Elin hittade en bekant att surra med. Emma mådde inte så bra, så vi skippa Petter, var ändå inte sugen att lyssna på honom, vi tog en promenad och kisstur i den urinövergödda trädboplatsen (för litet för att kallas skog).
Givetvis kom jag hem jätte sent, 2.15 gick bussen från station. Sen cykel från sollefteå station till garnvåg. Fick då ett bevis på att jag bor i skogen, ett råddjur stod bara några grannar från oss (vilket blir typ 1,5 kilometer). Han försökte skrämma bort mig genom att "råma" när jag tog fram min kamera. Oj, vad det hjälpte. Dessutom, vad skulle jag kunna göra honom, jag springer inte ens hälften så fort som ett rådjur och jag hade inte direkt någon bössa på mig, men det kunde ju inte han veta.. Dessvärre fastnade han inte på bild på grund av avståndet, blev däremot fina soluppgångsbilder. Är inte varje dag man ser uppgången, brukar vara tvärtom.. Halv 4 kom Rebecka i säng, var rejält trött när jag skulle upp till jobbet vid elva.

Tack för en rolig kväll, alla överstående nämnda!

Inga kommentarer: