fredag, juni 27, 2008

Pirates of Caribean + Sagan om Ringen

Ganska bra sätt att sammanfatta det jag drömde i natt.
Givetvis var det en ring, en ring som inte för komma till dess "rättmätiga ägare". Utan den ringen befann sig i mitt förvar. Riktigt ful var den, och jag som inte kan (med undantag för den jag fick i studentpresent lärt mig bära) bära ring. Den var stor och klumpig, sen var det typ en kristall i den, och i den såg man typ ett mosaikfönster.. Den återspeglade bara det där fönstret som givetvis på något sätt var viktigt..
Ägaren till ringen fanns i havet, typ Kraken, ett stort monster, fick aldrig "se" det men..
Plats var sommarstugan Gnarp, blandat med något spökslott...
Det fanns en "kapten" som påminde om Jack Sparrow och Morgan Ridell (fd lärare, en bra sådan). Kapten hade självklart ett gäng underhuggare, som i Peter Pan.
Jag och Ja-du-vem-det-nu-kan-ha-varit (ett tag var det min bror), hittade gris-katt-människan på tok för nära havet. Om denna varelse kom i, kunde man lika gärna överlämna ringen direkt.. Med andra ord fick det alltså inte hända.
Vi bar den uppåt mot det vita spökslotten, jag tyckte vi kunde lämna henne utanför ingången bara, jag ville inte gå in, för där inne fanns mosaikfönstret.. Men Petter (som det nu får vara, även om det inte var det hela tiden) tyckte vi skulle binda fast varelsen med armarna runt ett träd, eller buske i det här fallet. Sagt och gjort.. Men då kom kapten förbi i den konstiga ovanligt platta båten och frågade vad vi höll på med. Han sa åt oss att bädda ner varelsen i en säng i stället och säga; "Jag har ingeting för dig". Sagt och gjort, vi valde en säng i vår sommarstuga. Sen ville inte "Petter" följa med ut på havet, så han gick och la sig i rummet utanför det som varelsen låg i. Lite som en vaktpost. Den andra killen (som jag inte har någon aning om vem det var) stannade också kvar i sin säng.
Nu var det alltså dags att kliva på båten. Men då upptäcker jag att jag bara har en tshirt på mig och det blåser rätt kallt. Så jag springer runt och letar efter jackan jag tappade när vi bar omkring gris-katt-människan. Jag hittar inte den, utan min dunjacka och någon form av flyt/skyddsväst som jag tar på mig. Sen var jag helt plötsligt utanför vår sommarstuga på väg ner mot vattnet och båten, när en blond tjej med ett fotografi kom samma väg som jag. Hon tjafsade med sin mamma. Tjejen hävade att sjömonstret, "ringens ägare", var hennes pappa och att de äntligen skulle återförenas. Hennes mor hävdade att hon hade ju en annan pappa. Dendär tjejen hade någon av delarna som skulle kunna väcka sjömonstret till liv, hon skulle hoppa i vattnet hela hon, så jag fick ingen klarhet i vad det var hon egentligen hade. Skadeglad vänder jag mig mot tjejen och talar om för henne att hon kommer misslyckas efter som jag har ringen. Då visar hon upp en ring som hon har. Sen får vi bråttom ner till båten, för den stannar inte å väntar, utan den har redan börjat gå utåt. Jag hoppar och landar precis på båten, men min dunjacka hamnar i vattnet och likaså den blonda tjejen...
Innan jag hinner fiska upp varken det ena eller det andra ringer mitt alarm och väcker mig.. Så typiskt, när det äntligen ska hända något spännande..
Tro mig, det tog en stund innan jag kunde konstantera att jag inte alls frös.
Mitt duntäcke är inte alls kallt, och framför allt inte när solen ligger på..
Blir nog en fin dag i dag, men jag jobbar...

2 kommentarer:

Nordic Rockabilly sa...

Händelserik natt... :)

Anonym sa...

Från lärare till kapten... inte dåligt! :)