torsdag, juni 02, 2011

Städkampen fortsätter

I dag är det min första lediga sommarlovsdag. Den började också tidigt, kvart i åtta vaknade jag. Pigg. Men sängen var skön så jag kvar. En halv timme senare ringde jag och sa god morgon till Gustav som var ute och cyklade i regnet. Sen låg jag bara och blundade. Sängen var precis så skön som den är när det är nya lakan, perfekt värme och ja, jag somnade om. Jätteskönt.
Nu har jag energi så det räcker och blir över.
Efter att återigen försökt få tag i Coop och misslyckades, (Röd dag. Lediga) började städningen igen. Jag har nyss varit i väg med återvinningen och soporna. Skönt. Det faller sig inte lika naturligt här som det gjorde i Trollhättan. Tunnorna ligger inte på vägen. Bara om vi ska till bilen, vilket inte är allt för ofta. Speciellt inte utan massa väskor. Här måste vi göra oss ett ärende av soporna.

Stackars lilla Tux fick sig ett bad i morse. Han var inte så glad. Men ovanligt duktig. Han skvätte inte ner mig som han brukar. Han satt stilla och höll huvudet högt. Så fort han torkat ska jag ta och borsta honom. Det är vår och i varje hörn ligger små Tuxar. Han fäller mer päls än han har, känns det som.

Nej, nu ska jag utmana smutsen i hallen och vardagsrummet!

Inga kommentarer: