onsdag, juni 01, 2011

Sommarlov

Första dagen på sommarlovet har varit ganska slitsam. Gustav fick för sig att jag skulle upp med honom vid sju. Visst säger det något om hur duktig jag blivit på att kliva upp tidigt. Sen att det blivit så ljust ute att jag inte kan somna om lika lätt som under vintern behöver vi inte prata om. Jag kan få tro att det är jag som blivit duktig.
Efter att Gustav stängt ytterdörren och cyklat i väg så var jag duktig på riktigt. Köket och toan fick sig en ordentlig omgång. Nu är det rent och fint.
Jag har haft så mycket för mig den senaste tiden, att tiden för städning inte riktigt funnits. En försenad vårstädning. I morgon ska jag ta resten av lägenheten, om jag orkar.
Mitt i städningen av Tux bur ringde mamma på dörren.
Vi åt pirog och tårta och hon fick sin morsdagspresent. Jag hade egentligen tänkt posta den. Men det passade bra att hon skulle komma nu. Jag ringde henne i söndags och gratulerade. Så några minuspoäng vill jag inte ha. Kanske missar några pluspoäng då jag inte skickade med posten. Presenten var i alla fall handgjord. Jag har kombinerat tre olika mönster eftersom inget passade brickan. Mamma har en likadan bricka som på bilden, fast mer blek babyrosa. Så det blir nog ganska bra med blått till.

På eftermiddagen hade jag veckas första arbetsgivare, Mittuniversitetet. Jag hällde upp cider och sa välkommen. Någon timme senare hjälpte jag till att plocka ihop alla stolar och klösa bort de hopplösa namnlapparna.
Efter cykelturen hem har jag varit trött. Jag skyller lite på att jag hade så svårt att somna i gårkväll. Undra just hur det ska gå i kväll. Jag ska i alla fall göra något jag inte gjort på länge och något jag längtat efter. Jag ska öppna Hitta vilse och läsa utan att få dåligt samvete. Det måste vara bland det värsta med att plugga. Så fort jag läser något skönlitterärt får jag ett stygn av dåligt samvete. Jag borde ju läsa någon av kursböckerna. Problemet med dem är att jag oftast somnar i dem. Jag förstår inte varför. Ofta är det jätteintressanta ämnen och jag tycker verkligen att det är kul att lära mig. Det kan vara det där måstet och pressen som sätter stopp.
Men än så länge har jag klarat mina 2 ½ år på högskola med bara en komplettering. Det under första terminen i Göteborg. För lite källhänvisningar. Nybörjarfel...

Inga kommentarer: