måndag, april 19, 2010

Ord kring make-overn

Iiih, nu är det kanske dags att ta tjuren vid hornen. "Igår" från mitt förra inlägg var många dagar sen nu. När man till och med börjar drömma om att man borde slänga iväg en rad så är det oroväckande, åt båda hållen!
Hur som, vi tar löftet först så får jag bortförklara mig i senare inlägg.
Torsdag, hårmodell, sax och kam.

Väckaren var ställd på halv åtta, men redan klockan sju gav jag upp det där med att sova. Då efter att somnat om ganska många gånger. Så här i efterhand är det synd att jag inte kunde sova ordentligt, men magen var fylld av fladdrande fjärilar. Halv nio hade jag duschat (tvättat håret extra noga), ätit frukost, lurat upp Gustav ur sängen och satt på min cykel på väg ner mot city. Kvart i var jag framme, min tid började prick. Jag stod utanför ingången och väntade länge, trodde det skulle komma fler och trodde att någon skulle komma och öppna den stängda dörren. Men både min hypoteser var fel. Till sist fick jag ringa på en porttelefon, vilket gjorde susen. Jag kom in den hemliga bakvägen och befann mig strax inne på salongen. Där var folk redan i full gång. Vissa klipptes, andra färgades och massor satt och väntade. Jag slog mig ner bland de väntande och gjorde precis som dem. Vänta kom att bli dagens största aktivitet, största mätt i tid i alla fall.
Men till sist blev jag ändå uppkallad, hon lyfte, drog fingrarna igen håret och allmänt undersökte det innan hon skickade iväg mig något som hette något med pigmentering.. Hur som blev mitt hår tvättat, igen, sen fick jag något klegg med pigment i det. Efter en tid så sköljdes det ur och en färg ersatte det..
Det fick sitta i en halvtimme innan det sköljdes ut. Det var jätte skönt att någon håll på så mycket med håret, drog fingrarna igenom det och gnuggade hårbotten...
När färgningen väl var ursköljd så hann mitt hår torka och jag upptäckte att det var rött innan något mer hände. Det som hände därefter var sminkning. Det var i alla fall första gången jag blev sminkade av en kille. Betydligt duktigare än vad jag är, men jag var inte riktigt förtjust över den knallrosa ögonskuggan. I övrigt blev mina ögonbryn ungefär dubbelt så tjocka! Efter sminkningen var klockan närmare ett tiden och magen kurrade ordentligt.. Så jag gjorde som alla andra gjort medan jag blivit ompysslad, jag gick till Barista och fick en varm macka med sallad och couscous. Magen jublade och jag orkade med några timmar till. Efter ännu mer väntan så var det till sist min tur att bli klippt! Hon som klippte mig var jätte duktig och talade dessutom om hur hon tänkte göra och frågade om det var okej. Resultatet blev i princip en till fixning av min tidigare frisyr. De stora skillnaderna är att de längsta håret är längre, men mindre, det är klippt mer i nacken och de korta håret är också aningen längre, men inte inte uppklippt. Jag var riktigt nöjd med klippningen vilket också syndes på mig att döma av de andras frågor. De var även många andra som sa att frisyren var jätte fin och passade mig. Kan man vara annat än nöjd då?
När alla blivit sminkade och klippta (utom de som skulle fixas till på scenen) gav vi oss av bort mot våningen. Måste ha sett rätt roligt ut när vi extremt sminkade och fixade tågade igenom hela galleria in. En del hade ju till och med papiljotterna kvar i håret..
När vi kom bort till våningen så fick vi återigen mat, väldigt god sådan, vegetarisk lasagne och kycklingfilé. Därefter fick vi öva lite hur vi skulle gå på scenen, det var inte särskilt svårt, vi skulle gå runt i en ring två varv och sedan ställa upp oss längst fram.Min grupp "cybersport" skulle dessutom gå sist så det enda vi behövde tänka på var att hålla lagom avstånd till den framför!
Efter övningen så gömdes vi undan bakom scenen. Där fick vi prova kläder, jag kan inte säga att jag tyckte om mina. Eller ju, jag tyckte om de mesta, men inte de hemska paljettshortsen. Men sen har jag ju aldrig tyckt om paljetter heller och jag är inget fan (inte på facebook eller i verkligheten) av strumpbyxor under shorts..
När håret fått sig en extra putsning och sminkningen blivit kompletterad fick vi sitta gömda och tysta bakom scenen i väntan på vår tur att gå på scenen. Det visade sig att vi tre "cybersport" skulle fram och bli pratade om (eller frisyren i alla fall). Det var små hemskt att stå där framme medan hon pratade om vilken färgkombination jag hade i mitt hår och hur det var klippt medan allas blickar var på en, eller åtminstone på ens hår. Himla tur att jag inte skulle säga något, mina ben darrade nog mycket ändå!
Men tids nog fick vi äntligen kliva av scenen och återigen sitta knäpptysta och vänta på grand finale. Som till slut kom och vi gick våra varv, stannade och fick applåder. Därefter tågade vi iväg till baren och ställde upp oss till allmänhetens (de frisörer som var inbjudna till visningen) beskådan. Några knäppte kort, jag undrar på hur många jag ser halvdrogad ut. Mina ögon är bra på att stänga sig vid blixtrar (och när någon annan än jag sminkar dem).. Andra kom fram och pratade lite medan de tredje lyfte och kände på håret..
När frisörerna lämnat oss blev det dags för fotografering, både privata bilder och bilder till Sundsvalls Dagblad. Jag är glad att jag inte blev uniform eller boudoir ingen av de stilarna hade nog passat mig särskilt bra..
Därefter fick vi byta om och fick varsin påse med schampoo, balsam, hårspray och dustit som tack för dagen.
Gustav kom sen och mötte mig och vi cyklade tillsammans hem...

Inga kommentarer: