onsdag, april 07, 2010

Mammasnabbvisit

Nu har mamma varit här.. Först blev det lite lätt kakfika här så hon fick i sig en kopp trattkaffe (kaffe som görs med hjälp av kaffefilter och en tratt).. Därefter åkte vi ner till Willys, kändes otroligt konstigt att åka bil dit, men mamma skulle ha tunga mjöler... Sen for bilen vidare ut till Birsta, jag skulle egentligen inte ha något, inte mer än glykos, antimissfärgningslappar (tvättmaskin), diskhandskar och pistagemassa eller pistaschmassa (om man ska använda den gamla stavningen).. Men när jag kom hem så hade jag tre toppar ala 25 kr/st, avfallspåsar, våtservetter, diskhandskar (två par!) och antimissfärgningslappa... Det blir alltid något mer än man tänkt sig.. Men det enda som jag inte funderat på att köpa på ovanstående lista är våtservetter, men det var ju en så liten och praktisk förpackning.. Suck.. Tur att det inte är någon jätte utgift.
Jag ska ju försöka få koll på mina in- och utgifter nu och sträva efter åtminstone plusminusnoll, går jag plus så är det bara ett plus.. Jag har länge känt att jag inte haft hundra koll på mina utgifter och efter att ha sett på Lyxfällan så kände jag att det kanske är något man ska ta tag i ordentligt.. För jag tror inte att de som är med där är oansvariga människor som inte klara det, utan jag tror det är något som sker stegvis.. Jag hörde en gång om en slags kaststjärna som finns i samvetet och för varje gång man gör något dåligt och fel snurrar den runt. Varje varv sliter upp en liten bit och samvetet samtidigt som stjärnan blir trubbigare. Så ju mer den snurrar ju trubbigare blir den. I och med att stjärnan blir trubbigare så får man färre spärrar, det blir inte lika hemska och jobbigt att göra något "dåligt", till sist blir stjärnan helt rund och då har man inga spärrar kvar.. Jag tror det ligger något i den metaforen. "Ääh, det gick bra att snatta förra gången, varför skulle det inte gå denna gång?" Däremot tror jag inte på det vissa politiker hävdar; att om man laddar ner olagligt så kommer man sedan sno en bil. Jag tror inte heller på att man fastnar i ett mönster som inte gå att ta sig ur. Däremot blir det nog svårare att ta sig ur ju trubbigare stjärnan blir...

Hur som så slutade det i att Gustav fick logga in på min internetbank och sedan gjorde han ett jätte fint exeldokument till mig över januari, februari och mars. Så nu är det bara för mig att fortsätta fylla i för resten av året... För tillfället har jag fått mer minus det här året än plus, känns inte helt optimalt. Men det mesta är ändå motiverade utgifter, så som de stora mat, hyra, transport, kursböcker och veterinär.. Det är ju egentligen utgifter som är svårt att skära ner på också, även om transport kommer att minska nu när det går att cykla igen! Vilket jag ska köra ikväll till fotbollen! Hurra! Det är skönt att cykla dit, då får man sin uppvärmning också.

Snart ska jag däremot knalla ner till tvättstugan, mindre hurra. Men det är skönt med rena kläder. Efter tvättstugan måste jag till mataffärn igen, det är dags att baka bröd! Den här gången ska jag baka rätt sorts brunlimpa, sist råkade jag ta brunkaka-receptet och det blev helt fel. Kakan var inte särskilt god med leverpastej på.. Det behövs verkligen en kokbakbok här! Det hade aldrig hänt om den varit klar, de tydliga färgerna kommer att tala om för mig vad som är vad. Kanske dags att lägga ner ett kol på den.

Den här dagen har också bjudit på en riktigt gode nyhet. Ett betyg i förra kursen, ett fint B. Jag gillar den runda formen på B bättre än kantiga och hårda A... C är rätt runt och fint för den del med, D också, men E och F är hårda och kantiga.. Visst är det utseende på bokstäver som är viktigast, jag menar det är ju snyggt om betyget är grafiskt tilltalande då man läser just graf! Det är skönt att få bra betyg, men samtidigt lite skrämmande då jag tycker att jag knappt pluggar. Antingen är det jag som är smart, vilket jag som svensk har svårt att tro, eller så är det nivån som är för låg... Usch, ska jag bli kritisk nu igen.
Nej, nu väntar tvättstugan på att jag äntligen ska kunna tvätta våra ursnygga påslakan med tvättlapparna!

Inga kommentarer: